ועכשיו לאיזה דיג'ימון משום מקום.

StellarWind

New member
והנה השלב ההתפתחותי הבא...

שלב המבוגר\אלוף (טרמינלוגיה שוב) של אוודאקסמון הוא (או בעצם היא, מאחר והחלטתי שמדובר בדיג'ימון ממין נקבה, עד כמה שמינים תקפים עבור דיג'ימונים) ארגיומון - מקור שמה בסוג העכבישים Argiope (או בשמו העברי, "כסופי" - שמספר נציגים שלו אפשר למצוא גם בארצנו הקטנה וההזויה...) גם היא מטיפוס נתונים, וההתקפה המרכזית שלה היא שימוש בגפנים שהיא יכולה לטוות כמו שעכבישיים אמיתיים טווים משי.

Digi Lista

New member
בטח שמינים תקפים אצל דיג'ימונים../images/Emo13.gif

אהבתי מאוד,הציור מגניב לאללה!!! תכניס לגלריות... לדעתי מינים אכן קיימים אצל דיג'ימונים,עובדה שיש נגיד את גאטומון,ביומון,ארוקנימון,ריינמון וכו' שהן בנות לכול דבר ולעומת זאת על אגומון נגיד אף אחד לא יגיד שהוא לא זכר...ברור שיש כמה גורמים כמו זה שהם לא נוצרים בדרך טבעית(נתונים ושאר פרטים) כמו בני אדם ובעלי חיים שגורמים לדיעה שלי להיחלש אבל בטוח יש הסברים מתקבלים על הדעת בעניין... זה יכול להיות דיון מעניין מאוד... שי,תמר,טלי,גלעד וכו' בא לכם לפתוח שרשור עם הדיעות שלכם בנושא?אשמח אם כן
זה מזכיר לי לא מזמן קראתי דיון(דיברו על ספר בסדרת 'דימדומים' ואז הם גלשו לדיון שהיה יותר מרתק מכול השרשור,אבל הם דיברו בכללי ונטשו את ההתמקדות בספר באיזשהו שלב,זה היה מעניין במיוחד) שערפדיות לא יכולות להיכנס להיריון מה שדיי הגיוני כי ערפדים נעים בין עולם המתים לחיים(כלומר הם חיים אבל הם צריכים למות כבני אדם כדי להיות ערפדים ואז הם כבר לא אנושיים ולא מוגדרים חיים אלא מתים מהלכים או משהו כזה,לא?) ואז דנו שבעצם גם ערפדים זכרים לא יכולים להכניס להיריון(מסיבות פיזיולוגיות/ביולוגיות ברורות...),אבל כשמדברים על ערפדים ברור איך נוצרים ערפדים חדשים,למרות שאין ערפדים תינוקות,אז אולי אפשר לבחון דיג'ימונים והיווצרותם בצורה דיי דומה?...זאת סתם תהייה וסביר שאין קשר ואני מתבססת על שגיאות אבל זו סתם נקודה שעלתה לי וחשבתי לבחון אותה עם כמה שהוא משונה...

0Pandemonium0

New member
ערפדים הם לא מתים-חיים. הם בני אלמוות.

ופיזית, הם פשוט מתים. הלב שלהם לא פועם, העור שלהם קר, הקיבה שלהם לא מסוגלת לפרק מזון, וכן, גם לא עומד להם. בקשר לדיג'ימונים, כל זה לא נכון. דיג'ימונים הם יצורים חיים, רק שהגוף שלהם לא עשוי מאטומים אלא מחלקיקים שנקראים "נתונים". בקשר למין שלהם, יש עם זה בעיה. מפני שהם נמצאים במישור קיום אחר אי אפשר באמת לדעת אם יש להם מין. זה כמו חייזרים שיכולים להיות חסרי מין או בעלי שלושה מינים מגדריים וכל זה. חלזון, למשל, יכול להיות זכר ונקבה בו-זמנית וגם להכניס את עצמו להריון. בשפתנו: פויה. הדיג'ימונים לא מזדווגים. לאגומון, למשל, אין איברי מין. אנחנו יודעים שיש לו תחת, כי הוא מחרבן את הדבר הוורוד הזה שנראה כמו הממתק "נשיקה", אבל אין לו איברי מין. גם לא לגריימון או לפאלמון. וגם, דיג'יביצים לא נוצרות בגופן של דיג'ימוניות. הן פשוט מופיעות מאיפשהו בכפר הראשונים. אז טכנית, דיג'ימונים אפילו לא צריכים מין כדי לשמר את הגזע שלהם. אם הם לא זקוקים למין, מבחינה אבולוציונית-הישרדותית, אז סביר להניח שגם אין להם כזה. טלי, ראית את הסדרה ביפנית לאחרונה, לא? איך מתייחסים שם אל דיג'ימון כשפונים אליו בגוף שלישי? kare? kanojo?

Digi Lista

New member
איזה אורח מפתיע שוב בא לביקור...../images/Emo140.gif

מה שכתבת זו הרחבה של מה שהתכוונתי לגביי הדיג'ימונים(ציינתי בקטן את עניין הנתונים) אז אנחנו כן מסכימים...,מלבד זה שלדעתי יש חלוקה לבנים ובנות,אולי לא מבחינת מערכת הרבייה וכו' כמו אצל בני אדם וזה הגיוני בהתחשב במה שציינו אבל מבחינת ההתייחסות לא ראיתי אף פעם שפנו לאגומון נגיד(מסכן איזה ניתוח מתעלק הוא עובר
) בתור בת,כלומר במובן מסויים ברור לנו(או רק לי) שהוא בן ולא זכר ונקבה ביחד... לגביי ערפדים,אני לא מספיק יודעת על הנושא(קראתי כשהייתי בכיתה ז'-ח' בערך את 'דרקולה',זה נחשב?)-רק תיארתי מה שכתבו בשרשור ההוא(אף עם לא כתבתי שם בפורום,סתם קראתי),ב'באפי' למשל היו המון קטעים מיניים עם ערפדים(ספייק,אנג'ל...) וגם ב'דם אמיתי' יש יותר מידיי קטעים מיניים עם ערפדים(אחרי כמה פרקים נטשתי את הסדרה,לא הצלחתי להמשיך לראות אותה ולא בגלל הבוטות המינית שחוגגת שם אלא כי היא פשוט שיעממה אותי),הייתה לפחות פעם אחת התעסקות בהיריון מערפד וכמובן שזה לא הגיוני ועדיין זה היה... איך זה שזומבים נניח פחות מעוררי עניין מערפדים?לא שאי פעם הבנתי או קראתי משהו על זומבים... אוקיי פיזית ערפדים הם בני אלמוות ומתים כי הלב,העור קר,לא מסוגלים לפרק מזון בקיבה ושאר הדברים לא פועלים,אבל אני לא בטוחה שהם נטו מתים מעבר לעניין הפיזי.בדיוק כמו שאני לא לגמרי מאמינה שאדם מת בגוף הפיזי והנשמה שלו לא מפסיקה להתקיים יחד איתו,עם כמה שזה מופרך אני לא פוסלת קיום של נשמות לאחר המוות הפיזי(כנ"ל גלגול נשמות) ולא רוחות,לפחות לא באופן מוחלט. אם דיג'ימונים הם יצורים חיים רק שהגוף בנוי אחרת כי הם במישור קיום אחר לדעתי זה לא שונה הרבה מערפדים...,כלומר האם למות זה רק עניין פיזי נטו?מה עם החיבור של הנשמה?... האמת שנוצר פה פשוט דיון מעניין(ומוזר,אנחנו אשכרה מנתחים חיי מין של ערפדים ודיג'ימונים),אפשר להרחיב אותו לשרשור חדש וגם אם לא נסכים על הדברים(אני כאמור לא בטוחה שמוות הוא פיזי בלבד) עדיין יהיה מעניין,כול הכבוד גלעד ומילי

StellarWind

New member
כי הם שמורים פחות יפה כמובן.

זומבים\שלדים מהלכים וכל זה, זאת אומרת. הם לא מעוררים עניין כיוון שהם חבורה של גוויות מהלכות בשלבים שונים של התפרקות עם תודעה מינימלית שכל מה שמעניין אותם בחיים זה לנשנש מוחות. בסולם ריכטר התרבותי, אם אפשר לקרוא לזה ככה, הם בסך הכל חיות. או יותר נכון להגיד מתות. שיהיה. Brains. ערפדים, לעומת זאת, הם הפאקינג היי סוסייטי! אם נעזוב שניה את כל ה Teenage Drama כמו באפי וטווילייט וכל הג'יפה הפוסט-מודרניסטית, ערפדים כמעט תמיד מצטיירים כטיפוסים אציליים, אינטליגנטיים, עם איזו אוירה של מלכותיות סביבם (וכמעט תמיד מחזיקים איתם עדר של כל מיני אל-מתים בדרגות פחותות יותר על תקן משרתים או לפחות צבא אישי קטן) ומושכים בצורה מוזרה עד שמאוחר מדי. חבורה של Mary Sues, זה מה שהם. אישית אני לא מתעלף על כל האימה הגותית הזו. יותר מדי הדגשה על איך שהם היו פעם בני אדם והפכו למפלצות. אם כבר אימה, תביאו אימה קוסמית נוסח ה. פ. לאבקראפט. אם דרקולה היה נפגש עם קת'הולו, הוא היה עושה במכנסי חליפת הערב שלו.

0Pandemonium0

New member
נשלח לפני הזמן.

בכל מקרה, אל תשכחי שבמקור הסדרה ביפנית, ושם אין הבדל בין זכר לנקבה. בדיוק כמו באנגלית. כשטאיצ'י פונה לאגומון, הוא לא פונה אליו כזכר בשום-אופן. הוא גם לא פונה אליו כנקבה. האם יש חלוקה למינים בלי מערכות רבייה? האם יש משמעות למין, אם אין מערכות רבייה? אפשר לשאול אותו דבר גם על בני-אדם. בואו נניח שאין לנו איברי מין, ולנשים גם אין שדיים, האם יש הבדל בין גבר לאישה? אולי אצלנו כן, מבחינת המוח והכל, אבל אצל דיג'ימונים...טוב, כולם נראים אותו דבר. אם אין איברי מין, איך מבדילים בין זכר לנקבה? אי ל אחד יכול להתייחס אליהם איך שהוא רוצה? בקשר לערפדים ולזומבים, מה ש-StellarWind כתב די נכון. קודם כל, לא יכול להיות מפגש מיני בין ערפד לאדם. ראשית, מבחינה פיזית. ושנית, ערפד פשוט לא מתעניין במין כמו שהוא לא מתעניין באוכל. בגלל שערפדים לא יכולים לעכל מזון, הם פשוט משלשלים בכל פעם שהם אוכלים. אז אוכל אמור להיות די דוחה בשבילם, ואני מניח שגם מין. ערפד צריך הרבה יותר מדי מאמץ כדי להזרים דם שם למטה, בשביל שהוא יוכל ליהנות מהתוצאה. זו עבודה, וזה מייגע. הזומבים, טוב נו...הם חבורה של גופות מכוערות. אין להם באמת נשמה, אין להם יכולת לחשוב. הם נמצאים בתהליכים שונים של הירקבות ולכן חלק נראים יותר טוב וחלק נראים פחות טוב, אבל זה לא משנה. כולם עוברים הירקבות. וחוץ מזה, יש להם חיבה מופרזת לבשר אדם והם מלאים מחלות. אם הייתי צריך לבחור בין זומבי לערפד, הייתי בוחר בערפד.

StellarWind

New member
האמת היא שיש כינויי גוף שונים למינים שונים.

ואפילו יש וריאציות בשפה בהתאם לאם הדובר הוא זכר או נקבה. <<; אחד מהדברים המשעשעים יותר שקרו בטיימרס היה שינוי המין הפתאומי שעבר על אנטילמון\לופמון - ביפנית, לופמון הוא זכר ולא נקבה - אבל, בגלל שהקול שלו היה קול נשי (ביפן זה קורה הרבה שנשים מדבבות גברים) והוא דיבר בניב ארכאי מאוד של יפנית המדובבים הניחו שמדובר בנקבה. באחד מהפרקים בהמשך, שבו סוזי ניסתה ללמד את לופמון "לדבר כמו שצריך" (במקור היפני, היא ניסתה ללמד אותו את הניב השולט של השפה בעולם המודרני יותר, משהו שלא היה אפשר לתרגם כמו שצריך לאנגלית אלא אם כן היו גורמים ללופמון לדבר ב ye olde englishe וגם אז זה לא היה עובר הלאה לשפות אחרות) היא השתמשה בכינויי גוף זכריים כדי לדבר עליו. בנקודה זו, כבר השתרש בדיבוב שלופמון היא נקבה והיה מאוחר מדי לשנות את זה. אז הם השאירו אותה נקבה. לגבי מערכות רפרודוקטיביות... זכרים הם בסך הכל התאמה אבולוציונית שמטרתה ליצור גיוון גנטי באוכלוסיה, כיוון שאצל אורגניזמים מפותחים יותר מבקטריות\ארכיאות למיניהם (שמתרבים בחלוקה בינארית) אין אפשרות להחלפה של חומר גנטי בקוניוגציה.

StellarWind

New member
נו גם אצלי נשלח לפני הזמן...

ראיתם מה זה? <<; בכל מקרה. מה שהתחלתי להגיד זה שבתור עוברים כולם מתחילים בתור נקבות, ומשם זה כבר פונקציה של כרומוזום זה או אחר ואיזה הורמונים מופרשים ומשפיעים על ההתפתחות מכאן והלאה - אפילו באורגניזמים שהם הרמפרודיטיים (כמו חלזונות, למשל) או אורגנזימים שמתרבים בעיקר בפרתנוגנזה (כמו סוגים מסויימים של כנימות עלה וכמה סוגים של זוחלים) עדיין קיימות מערכות שאפשר להגדיר אותן כמערכות "נקביות". אם מסתכלים על רוב הסדרות של דיג'ימון (נעזוב את סייברס כרגע, העולם הדיגיטלי שם לא סגור על עצמו מה הוא לעזאזל) דיג'ימונים נוצרו בעקבות פעולות של בני אדם באופן ישיר או עקיף - והרבה מאוד מהם לקחו צורות מפולקלור ומיתולוגיה אנושית - ולא מעט אלמנטי אישיות אנושיים (ואני חושב שזה די ברור - אם לא היו נותנים להם אישיות מאוד אנושית, קהל היעד של הסדרה לא היה מצליח להתחבר אליהם) - ואולי, באמת, הזהות המינית שלהם נובעת דווקא מהאישיות שלהם ולאו-דווקא מאנטומיה זו או אחרת שאולי יש ואולי אין להם (לא נראה לכם שיכנסו לכזה פירוט אנטומי בסדרה מצויירת, נכון? <<; ) אגב, זו לדעתי אחת מהסיבות שהדי-ריפר היה כל כך מצמרר - הוא היה הדבר הכי לא-אנושי שאי פעם היה בסדרה הזו - הכי קרוב למשהו אנליטי וקר באופן מוחלט ואבסולוטי, בלי אינטרסים, בלי רצונות מעבר לרצון לבצע את המטרה שלו - ואולי הכי מצמרר היא שזה פשוט בגלל שזה היה התכנות שלו, והוא פשוט התפתח במשך הזמן כדי לבצע את התכנות שלו בצורה יותר יעילה... הוא נוצר על ידי בני אדם אבל התודעה שלו הייתה כל כך שונה ובלתי-מובנת בהשוואה אפילו לדיג'ימונים הכי פחות סימפטיים... נו מה אפשר לצפות מסדרה שנכתבה על ידי הפסיכופאת שיצר את ליין. <<;

Apikachu L

New member
מה זאת אומרת אין?

אהם, וירוסים. בכל מקרה, אני חושבת שעניין המין קשור מאוד בקיום של כרומוזומים, מרובים בכל מקרה, אל תתפסו אותי במילה, זו השערה בלבד. גם אצל חיידקים, צריך להיות גן מסויים כדי שהם יוכלו לבצע קוניוגציה בחיידק אחר. עד כמה שידוע לי, כל החולייתנים שקיימים,וגם כל מיני קווצי עור ופרוקיי רגליים הם בעלי מינים שונים. אולי פרט לכמה לטאות וחרקים נדירים שזכריהם הוכחדו. אפרופו שפה ומין - קיים שבט דרום אמריקה עם שני מינים בשפה - אכיל ולא אכיל. לקטגוריית האכיל משתייכים גם בני השבט השכן, אם כי הם לא בהכרח אוכלים אותם. ערפדים: כולנו שוכחים קצת את האגדות המקוריות על ערפדים, שהיו יותר שדים מרושעים, או גופות בדיבוק, שיצאו בלילה לשתות דם של קורבנות. הם לא היו בדיוק לבנבנים וחוורים אלא כחלחלים ושחרחרים למניהם. הגרסה המעודנת של הערפד הסקסי (אפילו לדרקולה היו שערות על כפות הידיים. אהם) היא הרבה יותר מודרנית, מצטלמת טוב ומעולה לפנטזיות של בנות 13. או 31. או 103. הממ...תרמתי.

star_female

New member
היי ../images/Emo3.gif

לא שמתי לב לשמות גוף במיוחד אבל זה ממש ברור שיש מינים לדיגי'מונים. כמה דוגמאות בולטות: אנג'מון ואנג'וומון. לא נראה לי שיש צורך לפרט. הפרק של האונסן (מעיינות חמים) באדוונצ'ר. אמנם צינזרו חלקים ממנו בגרסה האמריקאית/עברית, אבל יש שם קטע שגומאמון נכנס לחלק של הבנות והן מתרגזות עליו (פאלמון עושה לו poison ivy). וכמובן שפאלמון ופיומון עם הבנות... ב-02 יש קטע עםריבולמון (או איך שקוראים לו, נו, הדיג'ימון אקדח ההוא) שהוא מוציא מהכלא את הבנות. הוקמון די נעלב מזה שגם הוא יצא עם הבנות (לטיילמון ופיומון לא היתה בעיה עם זה). נראה לי שזה די ממצה את זה... (ד"א, אם מישהו לא מכיר את השמות היפנים של הדיג'ימונים, פיומון=ביומון, טיילמון=גאטומון).

StellarWind

New member
כמו שאמרתי...

אדוונצ'ר לחוד וטיימרס לחוד... לכל סדרה יש את הפולקלור שלה.

star_female

New member
אני מסכימה איתך

(אולי חוץ מהקטע על סדרה מצויירת - יותר בגלל שזו סדרה לילדים) בטיימרס לא הגעתי עדיין לקטעים שהמין שלהם מוזכר. אם זה קורה בכלל. (ראיתי את זה, כמובן, כשזה שודר בעברית, אבל עכשיו כשאני רואה את זה ביפנית אני שמה לב כמה מעט אני זוכרת).

0Pandemonium0

New member
מן הסתם, אני זוכר את אנג'מון ואנג'וומון.

כלומר, איך אפשר לשכוח את אנג'וומון?
מה שמוביל אותנו לנקודה שלי: יש לה חזה. יופי. האם יש לה רחם? נרתיק? חצוצרות? ובאשר לקטעים האחרים, טוב...שכחתי מזה. אבל אולי זה קטע חברתי ולא ביולוגי? אני לא חושב שיש להם מין ביולוגי. הם לא מתרבים. אולי פשוט יש שני "טיפוסים" מבחינת אופי, ומחנכים כל דיג'ימון שבוקע בכפר הראשונים לכך שאם הוא שייך לטיפוס אחד, בואו נקרא לו "זכר", אסור לו למשל להיכנס למלתחות של טיפוס אחר, נקרא לו "נקבה". אולי זה פשוט מנהג שהם לקחו מבני-האדם? הם הרי נוצרו על-ידי בני-האדם כמו שציינו כאן, לבשו צורות ממוחותיהם הקודחים של בני-האדם והתנהגויות שקרובות לאלה של בני-האדם.

star_female

New member
אני מסכימה עם זה

גם לדעתי יש להם מין רק מבחינה חברתית ולא ביולוגית. כנראה בגלל מה שגד אמר, זה שהם מבוססים על אמונות ותרבויות של בני אדם, מה שגורם להם לאמץ גם את העניין הזה של המין... דרך אגב, אני לא יודעת אם קראת את זה או לא, אבל בסדרה של "קול למתים" (ההמשכים של "המשחק של אנדר") יש התייחסות מאוד מפורטת ומעניינת לגזע חיזרים (כולל התייחסות ל...דרך ההתרבות שלהם). אלו הספרים הכי טובים שקראתי שהזכירו את הנושא הזה (ובכלל, חלק מהספרים הכי טובים שקראתי. אורסון סקוט קארד פשוט גאון. גם סדרת הצל ו"אנדר בגלות" החדש ממש מעולים).

StellarWind

New member
... ממש מעולים עאלק.

הסדרה הראשונה הייתה מעולה באמת - אחד המד"בים הטובים שקראתי. סדרת הצל לעומת זאת הייתה פשוט מיותרת בעליל. הצל של אנדר עוד היה בסדר, בין היה דמות מגניבה. אבל שאר הסדרה יכולה ללכת ללעוס קלציום קרבונט. יותר מדי גיאו-פוליטיקה משעממת. <<;

למעלה