ועכשיו לאיזה דיג'ימון משום מקום.

star_female

New member
לדעתך...

אני נהניתי. למרות שאני לא כל כך אוהבת פוליטיקה וכו' (היו קטעים שהתפתיתי לדלג עליהם, כמו כל מני תכנוני קרבות). אבל זה היה שווה את זה, זה היה טוב, ואני בספק אם יש עוד סופר שהיה יכול לגרום לי לאהוב ספר עם עלילה כזאת (לא כי העלילה גרועה, אלא בגלל כל הפוליטיקה והחוסר המוחלט במד"ב - אלו ספרים שהם נטו פוליטיים/מלחמתיים). וחוץ מזה שזה על בין, שהוא פשוט אדיר. אהבתי את הצל של אנדר באותה רמה כמו את המשחק של אנדר. הממ... וההודעה שכתבתי דוקא היתה על הסדרה של קול למתים, שבאמת אהבתי יותר. אה, עוד ספר על פוליטיקה שאהבתי הוא הראשון של 12 הממלכות. מעולה, אפילו יותר מהסדרה. אבל שם כמובן יש פנטזיה אז זה סיפור אחר.

StellarWind

New member
אין על הסדרה הראשונה.

ארבעת הספרים הראשונים הם אחת ההברקות הכי גדולות של המד"ב. >>;

Apikachu L

New member
חשבתי על רעיון אחר

בני אדם הם יצורים עשויים מאטומים, לא נתונים. הקליטה שלהם את העולם שונה מהקליטה של הדיג'ימונים. אולי בעצם העולםה דיגיטאלי באופן ממשי הוא כולו נתונים, אבל הילדים שבעולם הדיגיטאלי מתרגמים את הנתונים האלו ליצורים שונים על פי הדמיון שלהם, ואולי על פי הקליטה שלהם את הנתונים, על פי תהליכי התבגרות שהם עוברים ודברים כאלו. אז אולי נוח לבנים ובנות להיות עם דיג'ימונים ממין מסויים, שקיים רק בשבילם. באופן עקרוני, אני לא סותרת כאן את האישיות והחיים שיש בדיג'ימונים אלא מדברת יותר על האופן שבו חווים אותם - לפי מראה, קול, הבעות פנים.

0Pandemonium0

New member
כלומר, אלה נתונים בעלי תודעה שהמוח שלנו מפרש

כבעלי צורה מסוימת? מעניין, אבל אם ככה למה כולם רואים את אגומון, למשל, באותה צורה?

Apikachu L

New member
כל הילדים באים מאותה התרבות

הם מפרשים דברים בצורה דומה מספיק. כמו כן, הם מדברים אחד עם השני. פרט לכך, הם לא תיארו את הדיג'ימונים אחד באוזני השני, אז אולי החוויות המעט סותרות שלהם לא באו לידי ביטוי.

Digi Lista

New member
לא ראיתי סייברס.

אני לא יודעת מה מראים שם,אבל זה דווקא אחלה שיש פיומון זכר שם. חיכיתי שתגיבי יותר באריכות,אני רוצה לשמוע את דעתך בהרחבה

StellarWind

New member
למה לדחוף ערפדים לאיפה שהם לא שייכים? <<;

מה המשיכה הארורה לחבורה של גוויות מוצצות-דם עם פוזה אריסטוקרטית שכל מה שהם עשו במשך השנים זה להרוס לעטלפים את המוניטין? ערפדים. בעע. הסיבה שאמרתי את זה היא ההערה של רנמון בטיימרס על זה שדיג'ימונים לא מסווגים לפי מינים. יכול להיות שזה רלוונטי רק לטיימרס, או שהיא התכוונה למשהו אחר ולאו דווקא ביולוגי. האמת היא שלכל סדרת דיג'ימון יש את הפולקלור שלה ולא תמיד הדיג'ימונים מגיעים מאותם המקורות. אם ניקח את אדוונצ'ר ואת פרונטייר בתור דוגמה (ואולי גם את סייברס), נראה שהדיג'ימונים בנויים משכבות על גבי שכבות ("קליפות" אם אתם רוצים) של נתונים שכרוכים סביב ליבה מרכזית (ה Digicore) - וכל שלב התפתחותי הוא בעצם עוד שכבה של קוד. אם דיג'ימון מובס בקרב ו"מופשט" למצב של ליבה דיגיטלית, היא נעלמת (או מתעופפת משם) וחוזרת לנקודה מרכזית (הכפר הראשוני או איך שלא קראו ל Village of Beginnings בעברית) ששם היא "נולדת מחדש" בתור דיג'יביצה, שהיא בעצם שכבה אינרטית של נתונים שמטרתה להגן על הליבה הדיגיטלית עד שהיא קלטה מספיק נתונים כדי ליצור את שלב התינוק שלה - שזה כבר תלוי בסוג הליבה הדיגיטלית. מכאן והלאה יש לדיג'ימון טונות של פוטנציאל, והם מתפתחים הלאה בהתאם להשפעות סביבתיות או לסוגי הנתונים שהם קולטים. יש כאן גם עניין של טבע בסיסי, אבל בואו לא ניכנס ל Nature VS. Nurture - אפשר לדסקס בזה שעות וזה כבר עניין לפילוסופים, אני ביולוג, עזבו אותי באמא-ש'כם. האמת היא שזה עוד משהו שסייברס למשל עשה ששאר הסדרות לא עשו - בשאר הסדרות כל הנתונים ומרכז האישיות של דיג'ימון היו מרוכזים בליבה הדיגיטלית שלו - דיג'ימון היה בוקע עם כל הזכרונות של הגלגולים הקודמים שלו, אם זכור לי נכון, לפעמים דיג'ימונים שהיו מרושעים בעברם, הובסו ונולדו מחדש בלי הנתונים ה"מושחתים" הביעו חרטה על השטויות שהם עשו בגלגול הקודם. בסייברס לעומת זאת היה דיון שלם אם דיג'ימונים זוכרים משהו מהגלגולים הקודמים שלהם - בצורה מעורפלת מאוד כמובן, כיוון שהם לא תמיד אוהבים להיכנס לפילוסופיה. בכל מקרה, נעזוב את זה, אני לא רוצה להיאלץ להדביק להודעה הזו תג ספוילר. בטיימרס כמובן הכל שונה לחלוטין, אבל כיוון שהם לא נכנסו לזה אי אפשר לדעת מה קורה לדיג'ימונים אחרי שהם מתים אם לא טענו את הנתונים שלהם - כתבתי פעם פאנפיק על הרעיון שלי לגבי מה קורה, אבל אי אפשר להגיד שום דבר רשמי.

remundo

New member
-תגובה לא קשורה להודעה

אבל אמורה להיות קשורה לכל השרשור- נתחיל מהתובנה שלי על עצמי: כשאנשים אומרים דברים על יפנית אני בדר"כ שותקת בהנחה שהם יודעים יותר ממני, אבל מסתבר שביפנית באמת יש הבדלים בין זכר לנקבה. מסקנה: לא צריך לשתוק. מקסימום יצאו לי שטויות ותתקנו אותי, ואז אני אלמד משהו. חוץ מזה אין לי כל כך מה להוסיף. זה שרשור מרתק שכבר כתבו בו את כל מה שיכולתי לחשוב עליו, וגם דברים שלא הייתי חושבת עליהם והיה מעניין לקרוא (ולהשכיל, במידה מסויימת). הדבר היחיד שאני יכולה להוסיף פה זה ספויילרים לסייברס על הקטע של פירמוט-שכל ואני לא אעשה את זה. אני בעד שנעזוב את הערפדים ונחזור לאנימורפס. למה להתבחבש על דברים מתים דמיוניים בזמן שיש יירקים חיים ואמיתיים בקרבנו? וחוץ מזה, דיג'ימונים זה דבר מעניין בפני עצמו. אנחנו לא מוכרחים לחפש דברים אחרים לדסקס עליהם כדי ליצור עניין. (והשרשור הזה די מוכיח את זה.) הדעה שלי על הערפדים היתה ועודנה: ערפדים הם חלק מהמפלצות המפחידות האלה, שהקטע שלהם הוא להראות כמו בני אדם ולהיות ערמומיים כדי לצוד בני אדם ולשתות אותם. כל הדברים ה"מודרנים" שכתבו עליהם - לא, אני לא מכירה אותם יותר מידי. ראיתי את הסרט של דימדומים ולדעתי זה סתם עוד סרט-בנות-12 תורן. אין לי שום כוונה לקרוא את הספרים. חוץ מזה גם ראיתי את האנימה של ומפייר נייט, שם באמת היא לא התייחסה בשום אופן מיני לערפדים (חוץ מהתלמידים שלא ידעו שהם ערפדים), אבל היא הצליחה במידה מסויימת להכניס מינית לאקט של מציצת הדם. זה עדיין לא מה שערפדים היו פעם, אבל זה עדיף על כל הדברים המוזרים שיוצאים על ערפדים בזמן האחרון. (עדיף פשוט לא להתייחס לדברים שיוצאים על ערפדים בזמן האחרון ולקרוא רק דברים על הערפדים שהיו פעם.) בעצם, דווקא כן היתה התייחסות לא ישירה - לא כל הערפדים שם הם בני אדם לשעבר. (ה"בני אדם לשעבר" הם ערפדים נחותים שהופכים למפלצות בסופו של דבר. רוב הערפדים הבולטים בסדרה היו ערפדים-מלידה.) לא חשוב, נשאיר את הערפדים לפורומים אחרים. חוץ ממיוטיסמון/ונדמון סאמא, אבל הוא יותר דיג'ימון מערפד, אחרי הכל. אם לא היו לנו אגדות על ערפדים, לא היה נוצר דיג'ימון-ערפד. כפי שכבר כתבו כאן לפני, העולם הדיגיטלי של אדוונצ'ר והדיג'ימונים שלו מושפעים באופן ישיר מהעולם שלנו מהסיבה הפשוטה שהם תוצר לוואי של הטכנולוגיה שלנו. (ואת זה כולם יודעים ולא חידשתי כאן כלום.) אגב, גם ארוקנימון ומומימון הם דיג'ימונים שמבוססים על מיתולוגיות ואגדות אנושיות (היו ויש מומיות במציאות, אבל אלה היו גופות חנוטות ולא שום דבר שמסוגל לזוז ולדבר, ממש כמו שארכנה מבוססת על עכביש וערפדים מבוססים על ערפדים.) ותודו שאתם מעדיפים אותם על מיוטיסמון >>" (לפחות שי ^^") ולסיום, יש לי בקשה קטנה מגד: אתה יכול לכתוב יותר על דברים בביולוגיה? זה מעניין. ^^"

StellarWind

New member
יותר עדיף שאני לא אתחיל...

במיוחד עכשיו כשאני בשלבים מתקדמים של דחיסת חומר למבחן בביוכימיה ומתעסק עם תהליכים של סינתזה שהיו גורמים לויקטור פרנקנשטיין להתגאות ("והיום ניקח גלוקוז, אספרטט, גלוטמין, גליצין ואיזה מולקולה עם שם ארוך ומטופש, נחתוך אותם לחתיכות, נתפור אותם עם ATP ונבנה מזה נוקליאוטיד ב 11 שלבים פלוס מינוס שלכל אחד מהם יש שם יותר ארוך מהגלות. מה תעשו איתו אחר כך, תעזבו אותי באמא שלכם.") ברצינות, כשאתם קוראים על חומר בשם N-פרומילאמינואימידאזול-4-קרבוקסאמיד-ריבונוקליאוטיד, אתם מתחילים לחשוב:

StellarWind

New member
(המשך, לעזאזל הטאב הזה!)

1. איך מבטאים את זה בכלל?! 2. לא פלא שאפילו ביולוגים מנוסים פשוט מקצרים את זה ל FAICAR. 3. איך למולקולה כל כך קצרה יש שם כל כך ארוך?! ולבסוף: 4. עם שם כזה, גם אתם הייתם רוצים לאבד מולקולת מים רק כדי שיהיה לכם שם קצר כמו אינוזין. >>;

remundo

New member
בסדר, הבנתי והפנמתי.

יאמר לזכותך שאתה יכול להפחיד כשאתה רוצה.

StellarWind

New member
לא רק שי.

מיוטיס מכניס לי סעיף ברמות שאף אחד מהדיג'ימונים המרושעים אי פעם הכניס. אולי זה האנטי הטבעי שלי לערפדים או אולי בגלל שאני פשוט לא סובל אותו אישית. ארוקני ומומי הם בין הדמויות היחידות ב 02 שאהבתי. <<

remundo

New member
טוב, זה ידוע שאתה שונא את מיוטיסמון

אז לא ציפיתי לשום דבר אחר. ארוקנימון ומומימון הם באמת חלק מהדמויות הכי טובות (לדעתי) ב02. (היו הרבה דמויות טובות בעונה הזאת. אולי זאת אפילו היתה העונה עם הדמויות הכי טובות, למרות שגם אדוונצ'ר היתה נהדרת מהבחינה הזאת. על טיימרס תמיד אמרנו שאי אפשר להאשים אותם על שהם בוגרים לגילם.)

StellarWind

New member
אף פעם לא אהבתי את 02.

רוב הילדים החדשים די העלו לי את הסעיף, ביחוד דאיסקה. יש לי רגשות מעורבים לגבי קן - הוא היה דמות מעניינת אבל cheer up, emo kid. למיאקו היה הרבה פוטנציאל אבל הם לא עשו איתה כלום ואיורי... הוא פשוט לא בלט במיוחד, מבחינתי. ארוקנימון ומומימון היו דמויות מעולות, והייתה לי חיבה הזויה ל BlackWarGreymon... אבל מעבר לזה...

remundo

New member
זה לא כזה הזוי

יהיה יותר הזוי לא לאהוב את BlackWarGreymon. אני דווקא חשבתי שהילדים החדשים הם דמויות מאוד מעניינות, חוץ מאולי איורי שבאמת הכי פחות בלט. בכל אופן, הם עבדו ביחד עם טקרו והיקארי היבשושיים שרק הדגישו עד כמה החדשים מעניינים. (הדבר היחיד שמעניין בשניים הנ"ל זה הכוחות המרי-סואים של היקארי. גם זה לא חלק ישיר מהאופי שלי, גם אם אומרים שם שהיכולות האלה נובעות מהאופי.)

star_female

New member
בוגרים לגילם?

אולי ג'נריה ורוקי. טאקאטו... לא. לפחות לא כשהוא בוכה כל פרק שני (פחות או יותר, בחצי הראשון של הסדרה לפחות - לא סיימתי עדיין). האמת שהוא דווקא בין היחידים שבאמת מתנהג לגילו (10). אולי אפילו קצת צעיר מדי. :X בינתיים הדמויות שאני הכי אוהבת בטיימרס אלו גילמון, רנמון וטריירמון. רוקי עכשיו כבר פחות או יותר בסדר, וג'ן סביר בהחלט (הוא הכי נורמלי שם). טאקאטו עדיין צריך להשתפר. ב-02 לדעתי היו הדמויות הכי מעניינות בינתיים. לא סתם התפשרתי על האיכות של הקבצים רק כדי שאני אוכל להמשיך לראות... העלילה גם היתה טובה יותר מאשר ב-adventure, אבל הדמויות הן אלה שעשו את הסדרה לדעתי. (אהבתי אותם גם בעברית, אבל ביפנית הרבה יותר... אם זה אפשרי בהתחשב במידת האהבה שלי לדאיסקה וקן כבר במשך, לא יודעת, 6-7 שנים? אבל הפעם אהבתי גם את מיאקו ואיורי, וכן, גם את טאקרו והיקארי - יותר משאהבתי אותם בעונה הראשונה).

למעלה