ושוב על הנקה...

noa_f

New member
הגיע הזמן לקמפיין על הנקה!

גם אני חושבת שהגיע הזמן לקמפיין על הנקה, פרסומות ודחיפות של אבקות מלאכותיות יש הרבה מאוד ובמימון שעולה על כל דמיון. לכאורה, נראה שכולם מעודדים הנקה אבל בפועל כדאי לשים לב לכמה דברים: 1. כל הרופאים/אחיות/וכו´ תמיד יציעו להניק כי זה הכי טוב לתינוק אבל בהזדמנות הראשונה ידחפו לתינוק בבית החולים מטרנה - כי זה אמצע הלילה ויותר קל לאחות, רופא הילדים (שלרוב מבין בהנקה בערך כמו הירקן השכונתי) יאמר לאם שקצת תתלונן על קושי ש"אין לך מספיק חלב, תתני דיסה" (זה לא רק שקר זה טמטום ובורות ) שוב, כי אינו מבין כלום. כנ"ל האחות בטיפת חלב. 2. כביכול הנקה זה טוב, אבל אף אחד לא שומר על הזכויות של אם מניקה שחזרה לעבודה, האם אתם יודעים מהם בכלל? 3. אם תניקי יותר די זמן, לפי "הערכים" התרבותיים שלנו, כלומר בערך חודשיים, יסתכלו עלייך כעל פריקית מסובבת. 4. שימו לב כיצד מופיע תמיד המשפט הבא: "הנקה היא הטובה ביותר לתינוק אבל...." - תמיד ידגישו את הקושי: "כאשר ההנקה אינה מתאפשרת", מדוע שלא תתאפשר? הכרתי רק בחורה אחת שאסור היה לה להניק מסיבות בריאותיות הורמונליות. כל השאר פשוט לא הצליחו מחוסר תמיכה וידע. 5. צריך לפרסם ולעודד הנקה במיוחד משום ששיטות הפרסום וההפצה של מטרנות הוא בדיוק כמו אלו של סוחרי סמים: בבית חולים תקבלי דוגמיות "חינם" בשביל שיהיה בבית כאשר רע לך ואת מתקשה בלילה והתינוק צורח ("אולי בכ"ז ניתן בקבוק...") כמובן שאחרי טעימה אחת התינוק נרדם מהבטון שיש לו בבטן (מנסיון) ואת חושבת שהישועה הגיע. וכמובן שאחרי כמה ימים, התינוק כבר אינו מוכן יותר לציצי, לך אין חלב ואז את מתחילה לשלם עבור התענוג האבקתי הלבן הזה, והרבה כסף. 6.הסיבה העיקרית שארגון הבריאות העולמי אינו מממליץ להתיר לחברות של תוספים לפרסם בבתי חולים במיוחד במדינות העולם השלישי, היא ששימוש במטרנות גורר תמותת תינוקות בגלל המים המזוהמים. גם אצלנו, אם מניקה לא חייבת להשתעבד למוכרי המים המינרליים. 7. הטעות לדעתי היא חוסר הדגש על החיסכון הכלכלי בנוסף לבריאותי, גם לטווח ארוך. לרוב זוגות צעירים הם גם הורים צעירים, ובנוסף לנטל הכבד מאוד של משכנתא וחיתולים ומטפלת הם צריכים גם להוציא הון על מטרנות ובקבוקים וסטריליזטורים ושאר שטויות. זוהי דעתי המתומצתת. (יש לי עוד אבל ידי המגובסת זועקת חמס)

מקוצר זמן אגיב רק על סעיף 1

רוב האמהות, גם המניקות, תשושות אחרי לידה ומעדיפות לישון בלילה ושהתינוקות יוזנו ע"י צוות האחיות. שמורה להן הזכות לשאוב חלב, שהן בדרך כלל תשושות מלנצל אותה. אכן יש אחיות מעצבנות כמו בכל מקום, אבל בין זה לבין גינוי סיוע כ"כ חיוני שניתן לאמהות - ארוכה הדרך. כפי שאמרת - הלחץ הוא דוקא להניק ולא להמנע מהנקה.

דיאנה1

New member
הבעיה עם זה ששאיבה והזנה בבקבוק

מאד לא מומלצת עד 6 שבועות אחרי הלידה. לאם - השאיבה משבשת את מנגנון ייצור החלב שעובד בצורה האופטימלית כשהוא מקבל גרוי על ידי היניקה. לתינוק - מתן בקבוק עלול לגרום לבלבול פטמות ולסיים את ההנקה. שמעתי על כל כך הרבה מקרים שזה קרה, התינוק לא רצה להתאמץ ולינוק אחרי שגילה שהחלב יוצא בקלות רבה מהבקבוק והיה כבר מאוחר מדי לתקן את המעוות. זכותה של כל אמא להחליט מה היא רוצה והצוות לדעתי חייב לסייע לה במה שהיא רוצה, אבל האמא חייבת לקבל את המידע ששנת לילה של שני לילות כשהיא בבית החולים עלולה לעלות לה בכשלון ההנקה על כל המשתמע מכך.

noa_f

New member
לא הבנת אותי

הלחץ הוא כביכול להניק. אם תשושה אחרי לידה (לא רבות היו תשושות יותר ממני) תניק אם יביאו לה את התינוק למיטה ולא יטרטרו אותה, אבל צוות בית החולים כמובן יעדיף לא להטריח את עצמו ולתת בקבוק. כלומר: "תניקי, זה טוב, אבל עד שזה יפריע לנו" להבנתי: זה לא עידוד!

ב"בני ציון" הערו אותנו להנקה

לא הביאו את התינוק אלינו, אבל מי שביקה רק הנקה, בפירוש שמו שלט על העגלה - הנקה בלבד והעירו אותנו בלילה להניק. מי שהיתה צריכה עזרה בתינוקיה, בהנקה - היתה אחות שעזרה. פעם אחת אפילו העירו אותי בצהריים שהילדה בוכה ואולי רוצה לאכול - כדי שאני אבוא להניק אותה

../images/Emo32.gif אני שמחה שחל שם שיפור ../images/Emo45.gif

גם אני ילדתי בבני ציון (10/99) ואז היחס להנקה היה ממש מחפיר. כמה נזיפות ועקיצות חטפתי בתינוקיה מהאחיות שם בגלל שלא הסתדרתי עם ההנקה. ובלילה העירו את כל המניקות רק פעם אחת, באותו זמן (חצות). מה גם שכשבאתי לקחת את שחר בבוקר נתנו לי בקבוק מוכן וגם מצאתי מוצץ בעריסה. אז יש תקווה שעוד יהיה טוב....

ציפי ג

New member
רוב האמהות המיניקות שאני הכרתי

קמו להנקה לאחר לידה, גם בלילה. חנה, העובדה שאת מכירה סוג אחד של אנשים, ואני סוג אחר, מראה מן הסתם ששתינו לא יכול לדבר על רוב. בבית החלמה לאחר לידה אני התאשפזתי בו פעמיים, חדר הנקה המה בלילות כמעט כמו בימים. ואלו נשים שבאו לנוח לאחר הלידה, כלומר לישון.

אני הייתי מוכנה לקום 10 פעמים בלילה

אם היה צריך בשביל להצליח להניק! וגם כאשר נתנו לתומר בקבוקים אחרי הלידה בבי"ח הרי שהתעקשנו שאני ובעלי ניתן אותם גם בלילה ולא אחיות התינוקיה. לדעתי זהו הקשר הראשוני שלי עם בני ולא רציתי מישהו זר שיאכיל אותו כבר בשלב כזה (בעצם עד היום רק אנחנו מאכילים אותו והוא כבר מעל 10 חודשים). אז הייתי עייפה אבל סיגלתי לי הרגלי שינה שהתאימו לעניין. שירלי.

ציפי ג

New member
גם אני ראיתי אמהות שמאכילות

מבקבוק שקמות באישון ליל להאכיל מבקבוק, אפילו שהאחות יכולה לעשות את זה. גם באותו חדר הנקה מפורסם...

אורית ג.

New member
אני בכלל לא נחתי בבית החולים

ובלילה הייתי כל הזמן (חוץ מהשעתיים הראשונות , שעוד לא ידעתי מה הולך שם ... )בתינוקיה כי אי אפשר היה לקבל את התינוק לחדר. והחזקתי אותו ושמרתי עליו והנקתי אותו והצטערתי מאוד בשביל אלה שהאמינו שלא נותנים תוספות ושחובות שהילד מקבל טיפול מקצועי ומסור והצטערתי מאוד בשביל אלה ש´נחות´ בזמן שהתינוק צורח אימים חצי שעה (הם קוראים שם להנקה או להאכלה רק פעם ב-20 דקות בערך או מחכות שיהיו ´מספיק´ תינוקות בוכים כדי לא ´לרוץ על כל פיפס של כל תינוק´ - אז אם התינוק בוכה ראשון מכל הבוכים הוא יהיה אומלל די הרבה זמן) והכי הכי הכי הצטערתי על אלה שכן רצו להניק אבל יועצת ההנקה זמינה רק משעה 2 בצהריים למשל והן ילדו ב18.00 של היום הקודם וגם שמרתי שלא יוציאו אותו בטעות עם אמא אחרת (אפשר בקלות ואני לא רוצה לכתוב איך...) - למרות שזה לא מאוד ריאלי

רותי ע

New member
הזכרת לי סיפור שקרה לי בבית החולים

הייתי מעט אחרי הניתוח הקיסרי. תשושה וכואבת. אבל לא יכולתי לחשוב עליו שם כל הלילה. זה ממש שבר לי את הלב. אז דידיתי לשם באמצע הלילה חצי מטושטשת. ראיתי אותו זמן קצר לפני אותו רגע. הלכתי אוטומטית למקום בו השארתי את העריסה, הוצאתי אותו בלי להסתכל ממש, חיבקתי אותו ו.....היתה לי תחושה שמשהו כאן לא בסדר. ממש תחושה חזקה שמשהו שגוי. הסתכלתי עליו מבולבלת, הסתכלתי על המדבקה שעל העריסה וראיתי שלקחתי את התינוק הלא נכון.. מייד החזרתי אותו. האחות שם נתנה בי מבט מוזר (משום מה..). רגע אחרי מצאתי אותו כמה עריסות משם. אבל מאותו רגע הבנתי שיש משהו במה שאומרים שאמא מרגישה מי התינוק שלה..

נירית1

New member
וואו איך הזכרת לי מה שניסיתי להדחיק

לפני עשרה ימים ילדתי את תאומותי ובנתוח קיסרי, כבר אחרי ההתאוששות הנקתי אותן. בלילות באמת מסרתי אותן לתינוקיה כדי לישון קצת - עד ללילה השלישי שבו התחיל לי גודש וקמתי באמצע הלילה והלכתי מכופפת לתינוקיה כל האחיות בדרך ניסו להחזיר אותי למיטה - אבל לא הציעו לי להביא את התינוקות אלי ,ואני המשכתי ב"מסע" עד - חדר מלא תינוקות צווחים ואחות שהערצתי אליה איך היא עומדת בזה! ישר לקחתי את בנותי להנקה, וכך עשיתי גם בכל יתר הלילות שנשארו לי בבי"ח. אני חושבת שמסע פירסום בעד הנקה הוא טוב - כי כן יש נשים שלא ממש יודעות על חשיבות ההנקה וזה כנראה גם חשוב מאיזה מקום בארץ אתן! וגם צריך לעבוד עם הצוותים בבי"ח לגבי היחס להנקה. ואני באופן הכללי כן נתקלתי בעידוד להנקה אבל למשל לא היתה אף אחת בצוות שיכלה להנחות אותי לגבי הנקת התאומות בו זמנית דבר שכרגע מאד מקל עלי את החיים.

נירית1

New member
ד"א לגבי הוצאת תינוק - אני הייתי

בטוחה שזה בלתי אפשרי לצאת עם תינוק ללא האישורים, עד הרגע שיצאנו ועברנו את פתח מחלקת היולדות עם שני תינוקות ביד והשומר הסכל רק על התינוקת שאצלי ובכלל לא שם לב שגם אצל בעלי בידיים יש תינוקת!

למה שלא כל אחד ינהג לפי ראות עיניו

מי שרוצה להניק שתניק, ומי שלא - לא. אני ידעתי שאני רוצה להניק ושזה חשוב, כמו כן ידעתי שיהיה לחץ מצד אחיות טיפת חלב שעובדות לפי האחוזונים (לא כולן). אז פשוט הנקתי והשתמשתי בעצות של יועצת הנקה שעזרה לי לעבור את המשבר הראשוני. נכון שהיה לחץ מצד אחת החאיות בתינוקיה לתת תוספת כיוון שוארן לא עלתה בדיוק במספר הגרמים שהם רצו ובתור אמא חדשה וחסרת נסיון, די לחצו עליי. אבל בכל זאת הנקתי ונתתי גם תוספת עד שהיא הגיעה ל-3 ק"ג ואז הפסקתי ונשארנו רק עם ההנקה. אני חושבת שנושא ההנקה קשור לחוויה שהאם עוברת עם התינוק. בכל מקרה - כל אחת תעשה מה שטוב לה

rachell

New member
ישנן הרבה סיבות שההנקה אינה מתאפשרת

ואם לא פגשת אין זה אומר דבר אני מאוד מאוד רציתילהניק ובשתי הלידות אך לא יכולתי שתי פגיות והקושי להניק הוא רב בלידה ראשונה גם קיבלתי חסימת מעיים שריתקה אותי ל6 ימים למיטה והתישה אותי כל כך ששוב הנקה לא באה בחשבון בלידה השניה אמנם ניסית אך התסכול והמאמצים היו כל כך גדולים בשביל כל כך מעט חלב שהצלחתי לשאוב (משהו כמו 10 מ"מ לפעם) שבודאי שהפגית תקבל תחליף אני בטוחה שיש עוד רבות כמוני אבל בגלל שמי שמצהירה שהיא אינה מעונינת אין לה כוח להניק או כל סיבה אחרת מיד מסתכלים עליה שמשהו לא בסדר אצלה ושואלים למה? אז אולי בכל זאת יועצת א´ מדריכה ב´ ואחות טיפת חלב.... וסליחה, כן אני עדיין מתתוסכלת כי לא הנקתי ואני מאמינה שיש קשר חזק בין הפירסומים הרבים לטובת ההנקה

קרנושה

New member
לא מקובל עלי!!

לדעתי את מכלילה בהודעתך!! אני אמא לשלישיה מעולם לא הנקתי כי לא היתה לי ההיזדמנות וסיפורי הוא ארוך ולא אכנס אליו כעת אבל מה שאומר עם דגש חשוב על הודעתך המגנה את הרופאים והאחיות בבתי החולים.....אני אחות בבי"ח ועבדתי לפני הלידה 4 שנים במחלקת יולדות כמו כן גם בתינוקייה, לילות ארוכים היינו 3 אחיות על 36 תינוקות....(בביה"ח נהוג שיטת הרומינג אין)וכשאמא הכניסה בתחילת משמרת את תינוקה לתינוקיה וביקשה להביאו להנקה היא קיבלה אותו!!! חד וחלק!! העידוד להנקה לא היה רק עידוד סתמי אלא מי שרצתה להניק קיבלה פירגון ואת מלוא העזרה....במחלקה יש גם מדריכת הנקה שעושה הדרכה קולקטיבית פעם ביום ומלבד זאת פרטנית לכל מי שמבקשת עוד עזרה.... לדעתי ההכללה שלך ממש מיותרת....ואכן אומר שלא תפקידו של רופא הילדים להדריך להנקה אך הוא בהחלט מבין בזה!! לגביי המשפט הנקה היא הטובה ביותר לתינוקך אבל.......זה נכון לגביי הרבה דברים שמנסים "למכור" קחי חפיסת סגריות ותראי שיש עליה הזהרה כי העישון מזיק לבריאות....ועם זאת עושים ים בכסף על סיגריות....מטרנה, פורמולה, סימילאק מציעים לך תחליף חלב במידה ו.......את מחליטה שאת רוצה....אחרי הכל הם לא יכולים להשתלט עליך!! ואני אוסיף ואומר תודה שהם קיימים!! לא לכולם ההנקה פשוטה וקלה כל כך כמו שאת מתארת....אז טוב שיש תחליפים וטוב שיש גם מגוון מהם שאוכל לבחור מה הכי מתאים לתינוקות שלי.... אני לא הממליצה של מטרנה וילדיי בכלל לא אוכלים מטרנה ועם זאת אם כתבת שהמטרנה מכילה מים מזוהמים לדעתי עלייך להביא עובדות לדברייך....בתי חולים ממליצים על מטרנה ויש דברים בגו....יש עובדות בסיסיות שאוכל למנות אותם מפה להודעה חדשה....על המרכיבים הפנימיים של התחליף... נכון לומר שאין כמו הנקה....נכון לומר שיש להנקה יתרונות מפה עד להודעה חדשה....וגם החיסכון הוא חלק ממנה....וגם ההנקה עוזרת להיתכווצויות הרחם לאחר לידה, וגם מעבירים לתינוק חיסונים מגופינו וגם המון דברים טובים ומופלאים....וגם אני אוסיף את המילה אבל--צר לי...אך תמיד יש אבל....כל אם יודעת ומודעת לכל הנ"ל לדעתי, אלא דברים בסיסיים ואת לא חידשת כלום!! כל אם עושה את השיקולים שלה ולא תמיד הכל תלוי רק בה!! לדעתי טעית פעמיים אם לא יותר: 1-אסור לעשות הכללות 2-אסור להכפיש (אולי המילה אסור קשה ואולי המילה לא יפה מתאימה יותר) אנשי צוות שכל עיניינם הוא לעזור (במידה ואת לא מכלילה)... ואצא מנקודת הנחה שזאת דעתך וזכותך לאמרה ...OK מקווה ששיחררת לחץ... קרן-אמא לשלישיה

limori

New member
קרן אפרופו שחרור לחץ אז תרשי לי גם

לשחרר ותסלחי לי אם אני מכלילה.... ואני מאד שמחתי לשמוע שיש אחיות נעימות במחלקת יולדות. אני לצערי לא זכיתי לראות אפילו לא אחת במשך ששת הימים שלי במחלקת יולדות בבית החולים אסף הרופא ואני מתארת לעצמי שלבלות בכלא אבו כביר עדיף מאשר לבלות במחיצת האחיות. אני מדלגת על הלידה הנוראית שלי במחיצתן ולא מתכוונת לפרט כי לא על לידה עסקיננו אלא בנושא הנקה. אז ככה - בהיותי בהריון היה ברור לי שאת התינוק שלי אני אניק. אמא שלי הניקה את כל ילדיה כמעט עד גיל שנתיים וחצי. כך שאת השראת היניקה קיבלתי ממנה. אך תכלס בשטח - שנאתי את ההנקה. זה התחיל בבית החולים כשביקשתי להניק האחות אמרה שאני צריכה להגיע לחדר הנקה ושם יסבירו לי. אמרתי לה שאני ממש לא יכולה לצעוד עד לשם (ניתוח קיסרי) והיא אמרה שעלי לותר על ההנקה ושאין מה לדאוג הילד שלי לא ימות מרעב כי האחיות מאכילות אותו. התחלתית לבכות ולהצטער על הרגע שבכלל הגעתי לארץ ללדת... החוצפה של האחיות עברה כל גבול כשהגעתי לחדר הנקה הגעתי "על ארבע" עם כאבים נוןראיים שלא יכולתי אפילו להרים את התינוק שלי...ולאחיות אין שמן לעזור. התישבתי בחדר הנקה עם עוד 4 אמהות מנוסות שהוציאו את החזה והצליחו להניק מהשניה הראשונה. ואני מנסה להחזיק את רואי בכל מיני תנוחות על מנת לחבר אותו לציצי אך לשווא הילד לא מוכן לינוק. פניתי לאחות בבקשה שתעזור לי שאני מאד מאד רוצה להניק. והיא ניסתה להסביר לי ממש בחוסר רצון ובחוסר סבלנות והלכה. ניסיתי שוב ושוב ולא הצלחתי חזרתי לחדר וביקשתי לדבר עם מנהל המחלקה... ומה היתה התשובה? כמובן, הוא לא נימצא. בלילות האחיות סרבו להביא את רואי אלי על מנת שאוכל להניק אותו. אני מצטערת להיות בוטה וחד משמעית אבל אני שונאת את האחיות שם וכשעזבתי את בית החולים אמרתי לכולן בדיוק מה שהיה לי להגיד להם ונשבעתי שלמקום הזה אני לעולם לא אחזור. מנהל בית החולים הבטיח לטפל בנושא אך חברה שלי שילדה שם חוותה את אותן החוויות שלי... כך שלא ניראה לי שממש טיפלו בנושא. בכל אופן כשכבר הגעתי הביתה למדתי להניק והנקתי וסבלתי מכל רגע ורגע. הכאבים היו חזקים מנשוא. ומאד לא נהנתי הצלחתי להחזיק מעמד עד גיל 3 חודשים ועכשיו אני בהריון ומקווה שאצליח להניק והחשוב מכל להנות מההנקה. אני ממש מקנאה בנשים שנהנו להניק. אצלי זו חויה מאד לא נעימה. ואני חייבת לשחרר עוד לחץ אחד - אל תלדו באסף הרופא!!!!!!!!!!!!!!!! שבת שלום ומצטערת אם אני ממש תוקפנית לימור

רותי ע

New member
איך אפשר לשמוע שתי דעות כל כך

מנוגדות על אותו בית חולים. חברה שילדה שם לפני 4 חודשים היתה כל כך מרוצה ואמרה שהם באים המון לקראת היולדת גם בלידה וגם במחלקה. לפי כל המידע שאני אוספת המקום הכי טוב ללדת הוא...בבית.. על כל בית חולים אפשרי אני שומעת סיפורי זוועה

noa_f

New member
מטרנה לא מכילה מים מזוהמים

צריך להוסיף לאבקה מים, ובמקומות שהם יוצאים לא ממש נקיים מהברז (או מהבאר)- צריך להרתיח אותם או לקנות מים מינרליים. אני שמחה שהשווית בין יצרני הסיגריות לבין יצרני המטרנות - זו בדיוק הנקודה שלי נגד הפרסומות שלהם (ולא נגד עצם קיומם).

למעלה