לאמא של שחר - הודעה שהמפלצת אכלה לי
• מונח כמו "העליונות המוחלטתו חנה בית הלחמי / להיות הורים √ של חלב אם" יש בו בדיוק את סממני גרימת האשמה שאני יוצאת נגדם, ובגדול. זה גורם לי כבר מהשלב הזה להפסיק להקשיב לכל השאר. תראי למשל מה כותבת בוג´י בפמיניזם, כתשובה מאוזנת לנועה_F : • אני חושבת שמה שמרגיז את חנהו Boojie ו√ זו מניעת אינפורמציה מנשים, שלא מאפשרת להן להחליט החלטה מושכלת בעצמן. אם בעבר היה לחץ להזין מבקבוק, ומודעות נמוכה מדי להנקה, הרי שהיום המצב מתהפך. על האם הטריה יש לחץ חזק להניק, ובמצב כזה קשה לנשים לבצע החלטה ובחירה מיודעת. אם הזנה מבקבוק היתה הרסנית לבריאות התינוק, זה היה מצב אחד. אבל המצב הוא שהזנה מבקבוק, ברוב המקרים (חוץ מבמקרי אלרגיות מיוחדים, וגם אז יש פתרונות) אינה הרסנית, הנזק שהיא גורמת הוא נזק יחסית נמוך, ולעומת זאת, השחרור שעשוי להינתן לאשה שמסיבה כלשהי לא מתאים לה להניק (עבודה? לימודים? חוסר רצון להניק מכל סיבה רגשית שהיא, שמקבל דה-לגיטימציה במצב הנוכחי?) גם יש לו משמעות. רובנו מאכילים ילדים בשניצלים קפואים ומשקים אותם במיצים שעשויים מסוכר, חומרי טעם וצבעי מאכל, מושיבים אותם לשעות מול הטלוויזיה כבייביסיטר ולא מחנכים אותם מגיל צעיר לאורח חיים בריא. זו צביעות לנסות לטעון שכל בריאות הילדים תקום ותיפול על כן-או-לא הנקה, וזו צביעות להיראות כאילו ויתור על הנקה הוא צעד נורא ואכזרי כלפי בריאות התינוק. הזנה מבקבוק היא ויתור בריאותי? כן, וראוי שנשים ידעו על כך. צעד הרסני ומפלצתי? לא. זה לא כאילו אורח החיים שלנו חסר ויתורים בריאותיים, ואם אשה כלשהי בוחרת בויתור כזה, זה בסך הכל ויתור לגיטימי, כל עוד הנזק הנגרם לתינוק לא מוגזם (ואם הוא היה מוגזם, לא היו מתירים את מכירת הפורמולות הללו, וגם לא היו קונים אותן). אני חושבת שנשים שעומדות ללדת צריכות לקבל מידע מאוזן לגבי הנקה ויתרונותיה, כדי שתוכלנה להחליט החלטה שתהיה חופשיה מלחצים במידת האפשר. ואני בהחלט חושבת שלעשות דה-לגיטימציה לאחת הבחירות האפשריות (ובמיוחד בחירה שבסופו של דבר משחררת את האשה ונותנת לה אפשרות לבחור באורח חיים פעיל יותר) זה לא לעניין. לתת הסבר מאוזן והגיוני למה עדיף להניק? כן. למנוע מנשים להחשף לאופציות ולבחור באופציה שמתאימה להן? זה לא. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=68&msgid=2335642 הרצון להיות "אמא טובה" קשור כנראה עמוק בבטן לאיזושהי נטייה לצדק אבסולוטי בעניין מי היא אמא טובה, וזו שלא מניקה הרי בהכרח מזיקה לילדיה. כלומר - אמא רעה. זהו סוג רע מאוד לטעמי של משת"פיות עם שיטה חברתית פסולה. יש יתרון חיסוני ותזונתי בהנקה כמו שיש יתרון לחלק (לא עד כדי כך גדול, אגב) מהנשים לחיבור עם הרכ/ה הנולד/ת. יע"ז - זה לא שחור ולבן, והיתרון של ההנקה על פני מזון אחר, אין משמעותו חיסרון של המזון האחר. מה לעשות - לא הכל אבסולוטי, למרות הצדקנות המהותית שמאפיינת את הטיעונים הללו. אני לא באה בטענה על צדקנות מודעת - ואולי משהו מדברי יחדד כאן שאת המודעות לצדקנות המוטבעת בנו בחינוך, שמביאה נשים לכתוב דברים איומים כאלו על ההנקה כמדד לטיב האמהות. ולפני שאתן אומרות שלא אמרתן את זה - במפורש זה המסר. ובפריזמה אישית - אחד הדבריחם שהפכו אותי אפילו יותר מיליטנטית בהחלטתי לא להניק הפעם, היו הגישות האלו שאני קוראת כאן מאז שאני בפורומים. ותאמינו לי, אני אמא נהדרת. שליחת הודעה באי מייל הדפסת הודעה סגירה