תגובה וגם טיפ קטן
קראתי כל מה שנכתב גם כאן וגם בפורום פמיניזם, וראשית, רציתי לומר שכל המידע שנכתב כאן הוא זהב טהור, ולפי דעתי אולי כדאי ליצור לכאן קישור מפורום הריון ולידה (רותי?) כי יש כאן ה-מ-ו-ן אינפורמציה, שאני יודעת שהיתה יכולה לסייע לי אם הייתי יודעת אותה כשילדתי. בבי"ח מאיר ביקשתי הנקה בלבד, ואכן קראו לי כל פעם שתומר בכה, ולמעשה הוא הצליח לינוק רק פעם אחת בבי"ח, בעזרתה של חאות נחמדה בשם יפה, שנצמדה אלינו עד שהוא תפס את העניין, וכשהוא כבר ינק, זה היה למשך שעה וחצי. בכל אופן, אף אחות בבי"ח לא המליצה או ניסתה לשכנע אותי או ניסתה לדחוף לתומר בקבוק - הן היו מאוד בעד הנקה, ומאוד שמחות לעזור בעניין, הבעיה התחילה בבית. בבית חזרו הקשיים, ונאלצתי לשאוב (במשאבה הנוראית של אוונט - אל תתקרבו אליה) ובאמת בהתחלה לא יצא הרבה - צריך פשוט לפתח מיומנות שימוש במשאבה, וזה גם עניין שלא הייתי מתנגדת לקבל בו סיוע. במשך שבועיים תומר קיבל חלב שאוב בבקבוק ועלה יפה במשקל, אבל זו פעולה קשה ומעצבנת - ביחוד עם משאבה גרועה - ולא ידעתי אם אוכל להמשיך כך זמן רב, למרות שמאוד מאוד רציתי להניק. פה ושם תומר כשהיה מאוד רעב הצליח לינוק, ואז פיתחתי מין תכמון קטן - הייתי מתחילה להאכיל אותו בבקבוק, ואחרי דקה מנתקת אותו ומעבירה לציצי - וזה פשוט עבד. תוך יומיים הוא עבר להנקה בלבד, עד לאחרונה, בגיל 8 חודשים. לאחרונה הפסקתי מכיוון שהוא פשוט התעלל בי - נשך וצבט ומשך, וזה היה בלתי אפשרי, למרות שהיה לי הרבה חלב. וגם בעניין הזה היה לי קשה מאוד, בגלל הנהיה הציבורית אחרי עידוד הנקה, לא קיבלתי עידוד ועזרה בנושא הגמילה, למרות שתומר כבר בן 8 חודשים וינק תקופה ארוכה וטובה, וכך עברנו תהליך גמילה קשה וארוך, ורק לאחרונה הוא התחיל לאכול את הפורמולה כמו שצריך, ומה שהחלטתי, זה שבילד הבא, כל יומיים שלושה אתן לו פורמולה, כדי שיכיר את הטעם כשארצה לגמול אותו, ושום קמפיין לא ישכנע אותי אחרת. את תומר חשבתי להניק כמה שירצה, אבל בשל הנסיבות שנוצרו, לא יכולתי להמשיך ומכיוון שלא לקחתי זאת בחשבון, היה לי מאוד קשה לגמול אותו - ילד בן 8 חודשים יודע בדיוק מה הוא רוצה. ואגב,בנושא השינה, הוא עדיין קם 3 פעמים בלילה לאכול, בדיוק כמו בהנקה, אז לפחות אצלינו מעבר לפורמולה לא עזר בנושא הזה. בנוסף, חזרתי לעבודה לאחר 4.5 חודשים, ותומר הולך למעון במקום העבודה שלי, כך שיכולתי להמשיך להניק אותו, אני יודעת שזו פריבילגיה שאין להרבה נשים, אבל במקרה שלי לא היה בכלל שיקול של הפסקת הנקה בגלל חזרה לעבודה. באופן כללי רציתי לומר שעדיף אמא רגועה שנותנת בקבוק, מאשר אמא לחוצה שמניקה, ואז גם תפוקת החלב יורדת וההנקה לא מצליחה בכל מקרה, ונוצר מעגל קסמים של אמא עייפה ועצבנית-> מעט חלב -> תינוק עצבני ורעב -> אמא עייפה וכו´. בנוסף, אנחנו מתעלמים מנתון חשוב נוסף - הדימוי העצמי, יש נשים, שמבחינה אישית פשוט לא מתחבר להן שילד יונק מהציצי, שהוא איבר שגברים, וגם הרבה נשים, מתייחסים אליו כאל איבר מיני, ויש להן מחסום פסיכולוגי בנושא ההנקה, כי לא מתחבר להן שאיבר שהוא כ"כ מיני הופך פתאום להיות משהו אחר לגמרי ומפסיק למלא את תפקידו באינטראקציה המינית, זה גם משהו שצריך לחשוב עליו ולהתיחס אליו, אם אשה לא רוצה שתינוק ינק לה מהציצי, שעד עכשיו "שימש" את אבא - זכותה. הערה נוספת: למרות שחווית הלידה וההנקה שלי היו בסה"כ מוצלחות, אני מסכימה עם גלית - צריך לדעת בדיוק מה רוצים, לא להקשיב לאחיות אינטרסנטיות, לעמוד על שלנו ולעשות בלאגנים אם צריך, ולא לוותר!