ו
שאלת סקר
נא לענות בכנות

דיאנה1

New member
משאבה לנזלת. שמן תינוקות.

זה מה שאני זוכרת. את משטח ההחתלה היקר מבד החלפנו מהר מאד בפשוט מפלסטיק שאפשר לנקות. אגב, לגבי המיקומון, לאחר שמחקרים מעודכנים הראו שהכי בטוח להשכיב תינוקות על הגב ולא על הצד, זו פשוט שערורייה שממשיכים למכור אותו.

מה באמת עושים עם שמן תינוקות../images/Emo35.gif

יש לנו מאיפה שהוא, ואין לי מושג מה עושים איתו

דיאנה1

New member
יש שמן מיוחד לאמבטיה לתינוקות

שהוא יותר טוב. יש שמן אמבטיה כחול של ד"ר פישר, ואם יש יובש כדאי להשתמש בשמן אמבט רפואי בלנאום הרמל (או משהו כזה). השמן תינוקות של ג´ונסון סותם את הנקבוביות של העור. הוא עשוי מאיזשהו תוצר לוואי של נפט.

דיאנה1

New member
בסוף מצאתי לו שימוש...

מורידים את השאריות של השעווה לשימוש ביתי להורדת שערות... (לא, לא לתינוק) מה שמזכיר לי שגם הטלק התברר כמיותר לחלוטין לתינוק אצלנו. וגם התחליב לתינוק. למה צריך אותו בכלל? השתמשתי בו כששון התחילה להתאפר כדי להוריד לה את האיפור. (כן, זה קרה אצלה בגיל 4 בערך עד שהיא החליטה לאפר גם את השטיח מקיר לקיר החדש שהתקינו כמה ימים לפני כן, ואז הטלתי וטו על כל נושא האיפור עד גיל 15. אבל התחליב עדיין שימושי בפורים).

תפוח עץ

New member
את רוצה לדעת מה עשינו איתו ?

פעם אחת ניסיתי לשמן איתו את הגלגלים של העגלה. אח"כ כשכבר העלה אבק, כלאחר כבוד הוא נזרק לפח - כמעט חדש. באמת מה עושים איתו ?

משתמשים נגד סבוריאה על הקרקפת

הזימוש שאנחנו עשינו בשמן תינוקות היה כשלאיה היתה התחלה של סבוריאה אמרו לנו למרוח שמן תינוקות על הראש וזה ממש עזר! אגב, טאלק לא מומלץ לתינוקות כי הוא יכול להשאף לדרכי הנשימה....

בהתחלה טוב לשמן את עור התינוק

בזה אחרי המקלחות.. אבל כאשר הוא הפך להיות מיותר העברתי אותו לשימושי כי זה טוב גם לנו אז לעתים אחרי המקלחת אני משתמשת בו והוא מאד נעים...

שמן תינוקות

לעיסוי הגוף אחרי מקלחת. לפני שמתנגבים, מורחים מעל המים את השמן, ואז מספיגים את המים במגבת. משאיר את העור נעים ולח ("טוב לאמא, טוב לתינוק" כמו שג´ונסון אומרים)
לניקוי הפופיק של התינוק (תעבירו שם פעם מקלון של האוזניים. המקום מלא תאי עור מתים וזה נהיה מסריח מהר.
לניקוי תנוך האוזן של התינוק - העור מאחורי האוזן וגם בקפלים של התנוך פשוט מתייבש בחורף והעברת מקלון טבול בשמן על העור הזה מוריד כל כך הרבה ג´יפה שלא ראית שנמצאת שם קודם לכן...
להסרת קשקשים וסבוריאה מראש של תינוקות מתקלפים. מורחים את הקרקפת ומסרקים. אם לא עוזר - מגרדים עם הציפורן.
לעיסוי לבן הזוג
לעיסוי כפות הרגליים אחרי יום ארוך

אסור לגרד סבוריאה../images/Emo70.gif זה מתפשט עוד

יותר עם מגרדים. לנו השמן לא עזר לסבוריאה וקיבלנו מהרופא משחה מאוד שמנונית שעושה יופי את המלאכה.

לאחותי השמן והגירוד עשו את העבודה

(היא נחרדה מלעשות את זה, אז היא תנה לי את האחיי, השמן, המברשת והציפורן, ותוך שבוע נעלם הג´יפה)

שי ויעל

New member
שמן תינוקות../images/Emo131.gif

לתינוקות שרק נולדו ועד לגיל חודש בערך, מומלץ למרוח על הגוף אחרי האמבטיה. זה עוזר להיפטר מכל הקילופים בעור שאופיינים לתינוקות קטנטנים.

anat30g

New member
שידה

המון אנשים מוותרים על שידת החתלה. אני קניתי 2! כשהבכור נולד קנינו אחת - היה לי מאוד נוח לאכסן בה את הבגדים שלו - יותר נוח מארון שהיה בחדר... כשהפסקנו לחתל על השידה השתמשנו להניח מעל צעצועים וספרים. כשהשניה נולדה קניתי עוד שידה לאכסן את הבגדים שלה. השידות עדיין בשימוש.

רציתי לכתוב שהסלסלה הקטנה שתולים

על המיטה, אבל החלטתי שלא, כי תליתי אותה על אחת המגרות בשידת ההחתלה, ואני מניחה בתוכה את כל מה שהיה פעם על השידה ומהרגע ששגיא התחיל לתפוס כל דבר, היינו צריכים לפנותם.

אצלי היא מאוד שימושית.

עכשיו היא מאכלסת את כל הקוקיות/סיכות לשיער של גלי, וכל השטויות שמעסיקות אותה בזמן החלפת חיתול.

odeia

New member
אצלנו זה קרם הגוף, שניסיתי להשתמש

בו כמה פעמים וכל פעם הילדה נרתעה, עד שאמרו לי שזה לא חובה אז הפסקתי לנסות, הייתי ממש מיואשת, כי בביה"ח אמרו לי שחייבים למרוח. בדיעבד הסתבר שלידה יש בעיות מגע ולכן לא נתנה לי למרוח אותה וזה לא היה משהו אישי נגדי, כמו שהרגשתי בהתחלה.

ה"דפני" ../images/Emo3.gif

לא השתמשתי בו עם דנה, וגם לא עם עידו. גם המנשא שקניתי לעידו שימש אותי בדיוק חודש. שמן תינוקות - הוא שכב שלוש שנים בארון (מאז הלידה של דנה) ובסוף נזרק.אחרי הברית של עידו דווקא הינו צריכים שמן תינוקות, אבל השקענו בו וקנינו אחד חדש (אני לא אשים על בולבול של ילד בן שבוע שמן תינוקות בן שנתיים). טלק - מי שם טלק על הטוסיק? כולם מורחים משחה, לא? הצעצועים של טייני לאב (חוץ מהאוניברסיטה) - ההורים מתים על זה, אבל עוד לא מצאתי תינוק אחד שיתלהב מכל הצעצועים שלהם (חוץ מהאוניברסיטה שלהם).

רותי ע

New member
כמה שזה אינדיוידואלי ../images/Emo3.gif

כי הדפני היה אחת ההמצאות הגדולות בשבילנו. בזכותו מהר מאוד הצלחתי לעשות לו אמבטיה לבד. ודווקא שמן תינוקות לא השתמשנו. עד היום, שנתיים וחצי אחרי, הוא עדיין בארון (באמת הגיע הזמן לזרוק..).

גם אצלנו הדפני בשימוש עד היום

ואורן כבר בת שנה. ממש נוח לרחוץ אותה כשהיא יושבת, ואח"כ אני משכיבה אותה על מנת לשפוך מיים על הראש ככה שהם לא ייכנסו לעיניים. הראש מוטה אחורה ואורן עסוקה בצעצועים וככה האמבטיה עוברת בשלום. ניסינו לפני כמה חודשים לקלח אותה במוב מיוחד באמבטיה הגדולה והיא ממש נבהלה מהטוש, אז ויתרנו

למעלה