ו
שאלת סקר
נא לענות בכנות

imale

New member
המיטה של רומי ../images/Emo70.gif

למעשה, לא עשיתי בכלל "הזמנת לידה", את רוב הפריטים קיבלתי יד שניה או מתנות או שהורי קנו כשהייתי מאושפזת. סה"כ לא יצא לי לקנות הרבה בעצמי, ולכן לא "דחפו" לי שום דבר. את המיטה קניתי מתוך מחשבה ואמונה שאין סיבה שבעולם שרומי לא תישן במיטה משלה. אופס... היא ישנה אתי, והמיטה עומדת מיותמת, ומשמשת בעיקר לאחסון אירעי של בגדים, מצעים, צעצועים, ורומי אחת קטנה, בדקות שאני מכינה לה את האמבטיה שלה. היום אני לא רואה סיבה להשכיב את רומי במיטה שלה, וגם במשך היום אני מרדימה אותה תוך כדי הנקה, בשכיבה, במיטה שלי. מי שאוכל את הלב ולא יכול לסבול את העובדה שמיטה די יקרה עומדת בלי שימוש - זו אמא שלי. בכל הזדמנות היא מנסה לשכנע אותי להעביר את רומי לישון שם... חוץ מהמיטה, בעיקר בגדים מכוערים שקיבלתי, ולעולם לא אלביש לרומי. אני מקבלת הכל ואומרת תודה מכל הלב, ואחר כך בבית עושה מיון, ואת המכוערים מאחסנת בנפרד - להעביר הלאה (אולי יהיה מישהו שכן יאהב...
) וחלקם, שהיו במצב גרוע, הפכו לסמרטוטים. ואני חייבת לציין, שאין הרבה כאלו, רוב הבגדים שקיבלנו (ואנחנו ממשיכות לקבל...
) מדליקים, נוחים, יפים ושמורים היטב. חלקם ממש חדשים...

אצלינו המיטה נראית כמו גן משחקים../images/Emo91.gif

והנה המלצה למיטה של רומי: לתלות צעצעים שניתלים כאלה שעם מוסיקה וכו´.... אפילו את הצעצוע - "הדיסקברי" זה של הזחילה פירקתי ותליתי על המיטה והוא משמש כיופי של צעצוע. אם את רוצה עוד רעיונות- אשמח לתת!

imale

New member
זהו בדיוק... ../images/Emo13.gif

המיטה של רומי אמנם לא משמשת לשינה, אבל היא מלאה בכל טוב: חוץ מצעצועים מזדמנים ומתחלפים, יש מובייל מנגן, האקטיביטי-סנטר של פישר פרייס, וכמה בובות בד שלא יוצאות מהמיטה... כשאני שמה שם את רומי (בד"כ לפני האמבטיה) בקושי אפשר למצוא לה מקום בין כל הצעצועים (והיא לא כל כך גדולה...
) אגב, גם יש כילה (אבל בהקשר של הדיון המקורי של השירשור: קיבלנו יד-שניה, לא קנינו, ובקיץ הקודם היא כן ישנה במיטה אז היה לזה שימוש) אילו רעיונות נוספים יש?

האמת - מכנסיים לאחרי לידה

אמא שלי ראתה את זה בסניף שילב בבית החולים. האמת שהם עולים עלי והם ענקיים ומתאימים לפיל (וזה לא מצחיק) היא אומרת לי כל הזמן תמסרי לתיקון. מה יכול כבר תיקון לעשות בזה שהגזרה לא יושבת עלי טוב שהטליה מתאימה לפיל. שהם רחבים ברגליים, ארוכים (מותאים לג´ירפה). אני לא פיל ולא ג´ירפה - בקיצור המכנסיים האלה הם הפיל הלבן שלי בארון. בחיים לא אלבש אותם. וזהו - זה מה שהמוכרים דחפו לי. ואיך אפשר לשכוח את החזיה להנקה שאמרו לי בבית החולים שאי אפשר בלי ובשילב מכרו חזיה עם רוכסנים (ריצ´רץ). כדי לסגור אותה אחרי האקט של ההנקה את חייבת 4 זוגות ידיים. פילים לבנים בארון שלי לא חסרים גם ככה. רק הורג אותי שכל פעם אני מתפתה מחדש.

ממש אין לי דוגמאות....

לפני הלידה עברתי על הרשימות המומלצות של שילב עם חברה טובה והגיונית שיש לה כבר שני ילדים והיא יעצה לי מה באמת צריך - וכל מילה שלה היתה בסלע! מיטה, בייבי סנס, סטריליזטור (אני דווקא השתמשתי בו המון), כסא אוכל והמון צעצועים קיבלנו יד שניה, את השידה (המוצלחת מאד) קיבלנו מתנה. קנינו עגלה, סלקל וסלסע - מאד מוצלחים. לא קנינו מיקומון (השתמשנו בחיתול מגולגל), פח לחיתולים (זורקים לפח הראשי), קלטות של בייבי מוצארט (הילדה לא ראתה וידאו עד גיל שנה), משאבת הנקה (מזל, כי לא הנקתי)... הדבר היחיד שהצלחתי לחשוב עליו שמעולם לא השתמשתי בו זה המסרק שבא עם המברשת לתינוקת - ומי שראה את איה יודע למה
במברשת דןוקא השתמשנו מהיום הראשון להבריש את הפוטנציאל כי אמרו לי שזה ממריץ את הדם בקרקפת וטוב באופן כללי.

_גלית_

New member
האמת שלא קנינו שום "פיל לבן"..../images/Emo106.gif

כל מה שקנינו, הצדיק את עצמו, תודות לסקר רציני שעשינו עם חברים ומשפחה, (איזה כייף לא להיות הראשונים בדברים האלה
) אבל קיבלנו שני דברים במתנה שלא הוכיחו את עצמם:
צב של "טיינילאב", שמצחקק בצורה מעצבנת כשלוחצים עליו.
שמן לעיסוי... אני דווקא עשיתי לתומר מסז´ים כל הזמן, אבל בלי הווג´רעס של השמן אלא בכל הזדמנו במשך היום, לפעמים גם עם בגדים! ידעתי שאם אני אעשה את זה "כמו שצריך", זה לא יקרה אף פעם!
.

Yarik N

New member
ואצלנו בתוך דקות ספורות

פורק הצב, החלק המצחקק זכה להצלחה בידו של הילד ואילו הצב ננטש.

_גלית_

New member
../images/Emo6.gif זה עונשו של הצב ../images/Emo88.gif

בעל הצחקוק המעושה והמעצבן
!!

fonzi49

New member
כילה נגד יתושים

זה היה כל כך מיותר... סתם צובר אבק מסוכן לתינוק וממש לא שימושי!!! כמו כן מחמם בקבוקים זה דבר מיותר לגמרי. וגם נעליים לתינוק -הרי הוא ממש לא צריך את זה- מספיק גרביים!

בעיקר דברים קטנים ובכל זאת

קיסמי אזניים כי האזניים הקטנות שלה נראו לי כל כך עדינות ומושלמות שהחלטתי שלא צריך לנקות לה אותם... * סימילאק - עד שנזדקקנו לזה שחר כבר היתה בשלב 3 ולא ידעתי אז שזה לא כ"כ משנה אז מסרתי הלאה, לפחות מישהו אחר נהנה מזה. * שמן תינוקות של ג´ונסון שעשה לה תגובות אלגריות * תה של רמדיה (שומר או משהו כזה) - טעמתי ולא מצא חן בעיניי * מדחם לאמבטיה, די מהר עברתי לבדוק עם המרפק או כף היד. * מוצץ והיו עוד המון דברים שניסו לדחוף לנו ולא לקחנו:בייבי-סנס, מיקומון, פח חיתולים, משאבת נזלת, דפני, מגבות, תכשירים לגזים, כבר לא זוכרת את הכל. אני חושבת שאם היינו קונים באמת כל מה שהיה ברשימה ההוצאה היתה כפולה. דווקא את הדברים שהכי עזרו לי לא המליצו לי: מגש החתלה כי החדר של שחר פצפון ואין מקום לשידה בנוסף לארון מנשא משאבת חלב כרית הנקה שעד שקבלתי אחת שברתי את הגב וזה מעולה גם להאכלה מבקבוק

לול

ניב בכלל לא אהב להיות בלול והמזל שלא קנינו אלא קיבלנו, דברים נוספים שקנינו ובינתיים הם ללא שימוש זה הקומפי וכל מיני כלבי ענק (בובות) שהוא קיבל בברית.

מצוף לאמבטיה - מיותר לגמרי,

פחדתי לשים אותה במצוף, וזה היה נורא לא נוח לקלח אותה ככה. וכמובן שמן תינוקות ותחליב לחות שנמצא אצלי כבר כמעט 7 שנים... הכי טוב שקנינו שידה בהזמנה מיוחדת מנגר - מעץ (ולא M.D.F), יותר גדולה מהשידות הרגילות ויותר גבוהה ועמוקה מהן. חוץ מזה - עגלה עם אמבטיה ענקית, שהיתה בעיה להכניס אותה לאוטו, אבל היתה מעולה להשכיב בתוכה את הבנות לישון אצל סבא-סבתא.

זה משתנה מהלידה הראשונה לשניה

בלידה של יובל - העגלה הייתה לנו עגלה כבדה של גראקו שלא עשינו בה שימוש מעבר לשעתיים של המסיבתבת שעשינו לה. לעומת זאת - העגלה של מיכל, אינגלזינה, היא קניה נהדרת. הסלקל מתחבר אליה ובחודשים הראשונים הלכנו עם השלד והסלקל מורכב עליו. עם יובל - המוצצים והקופסאות לאחסונם היו מיותרים לחלוטין. היא מוצצת אצבע. עם מיכל לא קניתי כאלה בכלל ואחר כך רצתי וקניתי הרבה... הכי מיותר - לול רשת שבעלי הביא מארה"ב. לול עץ דווקא היה שימושי אצלנו במשך תקופה מסויימת. מה שקניתי יותר מדי זה צעצועים למיניהם. יש לי שני ארגזים גדולים מלאים בצעצועים של 0-6 חודשים... לא יכולתי לעמוד בפני שום המלצה ובזמנו לא היה צעצוע שהיה בשילב ולא היה לי. מיותר כמעט לחלוטין (לחלוטין מעבר לשניים שלושה הראשונים...). לא הייתי יכולה להסתדר בלי משאבה חשמלית של מדל ובלי חיתולי טטרה (ששימשו כמעט לכל דבר אפשרי).

למעלה