זאת האמת

Nizzan Cohen

New member
צלמגור יקירי ../images/Emo13.gif

אני מאוד נהנה לראות את הוויכוח שלך עם ה"אינטילגנט". אבל אם תשאל לדעתי אין לך סיבה לבזבז עליו את הזמן בהודעות מנומקות כל כך. מילא היה משיב לך בתגובות חכמות או משו.... אבל זה וויכוח עקר כי ברור לגמרי מי פה לא הגיוני. בכל מקרה רק רציתי להמליץ לך להפסיק לבזבז את הזמן על האינטילגנט... אבל אני מעריך את מה שאתה עושה
.

temis

New member
את האמת זה היה מכוון לIQ15

זה יצא לי ככה בלי כוונה ובעיקרון אין לי שום בעיה אם אטיאיסטים אם אתה לא חושב שאין שום דבר חוץ ממה שאתה רואה זאת זכותך וגם מי יודע אולי אתה אפילו צודק

המשך להמשך שלך

"האמונה שלי טרם הופרכה, ולכן היא טובה לפחות כמו האמונה שלך" הרי כבר ציינתי שחוק בסיסי בפיזיקה מפריך אותה סופית מדוע את המתעלם מזה? ""תפקידי יותר טוב משלהם אני בן אדם אני יותר מתוחכם יותר טוב אני חושב יש לי נשמה אני חי והם דומם" איך אתה מודד תחכום כדי להראות שאתה מתוחכם יותר מאבן ? איך אתה מוכיח שמתוחכם יותר טוב יותר ממתוחכם פחות ? איך אתה מוכיח שחי טוב יותר מדומם " בוא נראה... חי-מרגיש,אוכל,שותה,משחק,חושב דומם-לא מרגיש,לא אוכל,לא שותה,לא משחק,לא חושב עכשיו בטח תגיד לי"מי אמר לך לעשות דברים יותר טוב מ-לא לעשות דברים" התשובה לכך היא המוח שלי כנראה שאין אחד אחד כזה... ""אנחנו מודעים לעצמו יש לנו תודעה ותודעה היא לא תהליך כימי אין אלגוריתם אשר יכול להסביר את התודעה לכן מכאן אנחנו מסיקים שיש משהו נעלה מן הגוף(נשמה)" תוכיח שתודעה היא לא תהליך כימי תוכיח שמשהו שהוא לא תהליך כימי נעלה יותר מן הגוף " יש לך רצון הרצון הזה נובע ממשהו שהוא יותר מן הגוף הבנת? והוא לא תהליך כימי זהות לכל אחד יש את הזהות שלו התודעה היא לא תהליך כימי ואין שום אלגוריתם(אני בספק שאתה יודע מזה) אשר יכול להסביר אותה """"ואיזה רוצחים אני מעריץ בדיוק אה?" אתה שונא את אבות אבותיך, או שאתה מתכחש לכך שבצעו ג'נוסייד בעמלק ?" הבא להורגך השקם להורגו מה אתה רוצה שנשב בשקט? וניתן להם להכות בנו?" חבל שהעובדות מקלקלות לך את הסיפור - עמלק לא ניסו להשמיד את עם ישראל, אלא רק זינבו במחנה, בעוד שהמצרים ניסו להשמיד את עם ישראל. לכן לא מדובר בהגנה עצמית, אלא רצח לשם רצח." מה אתה אומר!? אז איך אתה מסביר את הפסוק הזה? "ויבוא עמלק וילחם עם ישראל ברפידים" " "אותיסט? יפה לך" הייתי מעדיף להיות אוטיסט על פני טיפש כמוך" אתה מעדיף להיות אוטיסט על פני טיפש? קיבלת את שני המתנות האלה...

צלמגור

New member
תשובה להבליך

"הרי כבר ציינתי שחוק בסיסי בפיזיקה מפריך אותה סופית מדוע את המתעלם מזה?" התייחסתי ל"ציון" שלך והסברתי שהוא מופרך. אתה כנראה טיפש מבכדי להבין את זה. "יש לך רצון הרצון הזה נובע ממשהו שהוא יותר מן הגוף הבנת?" תוכיח שהוא יותר מהגוף. "התודעה היא לא תהליך כימי ואין שום אלגוריתם(אני בספק שאתה יודע מזה) אשר יכול להסביר אותה" תוכיח שאין אלגוריתם אשר יכול להסביר אותה. כמי שיישם כמה וכמה אלגוריתמים בחיים שלו, אני יודע יפה מאוד מה זה. אין ספק שהתברכת בטפשות רבה.

כנס שוב ותזכה לראות איך אתה מובס

פעם אחרי פעם ""מיליונים של אנשים נכחו באירוע הזה וזה אירוע שנחקק בהיסטוריה האנושית והוא בלתי ניתן לעירעור לעומת זאת מעשיית שלגיה היא אגדה שהכותב שלה ידוע והוא לא טען שזה אמיתי" מדובר באגדה בכך שמליונים של אנשים נכחו באירוע הזה - אין שום הוכחה לכך שהיו שם מליונים של אנשים, אלפי אנשים, מאה אנשים, או איש אחד. שמישהו אומר שהסיפור אמיתי לא הופך אותו לאמיתי יותר מהסיפור של שלגיה." נכון שמישהו אומר שהסיפור אמיתי אז זה לא הופך אותו לאמיתי לכן היו נוכחים באירוע זה מיליונים תכניס לך את זה לראש אם לא היו מיליונים של בני אדם באירוע הזה הוא היה נחשב לאגדה ולא להגדה אם האירוע הזה לא היה קורה לפני מיליונים של בני אדם אזי הוא היה נחשב לאגדה כי הרי מי יאמין לסיפור כזה,אלא אם כן שמע מהוריו על כך או נכח באירוע נסה לספר אתה על סיפור כזה היום ראה אם מישהו יאמין לך ""מוזכרים בסיפורים האנושות ידעה כבר עוד לפני שאלה רק מעשיית ואין להם שום קשר למציאות ועובדה שמעשיות אלו חלפו עברו להם מן העולם הזה ומי נשאר? אדון אחד,כה מיוחד" התנ"ך איננו אלא אוסף של סיפורים, בדיוק כמו המיתולוגיה היוונית, ומעשיות המיתולוגיה היוונית נותרו בעולם בדיוק כמו התנ"ך שלך. זאוס נשאר בדיוק כמו אדונך הלא יחיד והלא מיוחד" אממ מעניין איך זה שהיוונים הם נוצרים עכשיו, ונוצרים מאמינים ב-ה' זאוס הוא מיתולוגיה וכך גם כל שאר האלים של המיתולוגיה היוונית ה' אלוקי הוא אמת הוא לבדו האמת כולם ידעו שזה המיתולגיה היא מעשיה שהמציאו בני האדם הבנת,זה ההבדל התנ"ך שלנו הוא היסטוריה שאירעה ולכן הוא נתפס כאמת ""לא אתה טועה האלוקים שלי לא נוצר על ידי בני האדם הוא התגלה להם במעמד ענק ובלתי ניתן לעירעור ונתן לנו את התורה נצח ישראל לא ישקר(הוא לא שיקר בכל מהלך ההיסטוריה)" הסיפור הוא שאלוהיך התגלה להם במעמד ענק, וזה סיפור בדיוק כמו המיתולוגיות היווניות. נצח ישראל ? אפילו לטענתך מדובר בכמה אלפי שנים, ולא יותר - רחוק מלהיות נצח" נכון זה שהינו בגלות ועדיין ונשארנו יהודים לא אומר כלום.... וזה שניבאו את זה שניהיה בגלות גם לא אומר כלום אתה צודק... וזה שניבאו שאנחנו נחזור לארץ ישראל גם לא אומר כלום אתה ממש איש חכם... "'מי אמר לך שאי אפשר להרגיש את ה'?" ה' שלך מורגש בדיוק כמו זאוס' " אתה לא מרגיש כי אתה כסיל ""ואתה אומר כ? אתאיסט נכון?" אתה טיפש - אני אומר שכפי שאתה "חש" את אלוהיך בשגיונות שלך, כך מאמיני זאוס יכולים "לחוש" את זאוס בשגיונותיהם. שניהם לא קיימים." הפוסל במומו פוסל תגיד אתה מרגיש את המוח שלך? ". "לא אימבציל,הבורא שלי הוא אינסופי,סינגולי אם תרצה הוא יצר אותנו,הבנת? בני האדם בראו להם הרבה אלים במשך כל ההיסטוריה,כולם נכחדו עם השנים ורק אל אחד נשאר ה' הוא האלוקים ה' הוא האלוקים(חחח האבולוציה במיטבה אה?החזק שורד)" גם הבורא של הבורא שלך הוא אינסופי וסינגולרי - הוא היחיד שברא את הבורא שלך, וכך גם הבורא של הבורא של הבורא שלך, וכך הלאה. האינדיאנים, הסינים, והיפנים מאמינים באלים שלהם לא פחות זמן משהיהודים האמינו באלוהיך, ואם משך הזמן שמאמינים באל נותן לו תוקף - הרי שבודהא לא פחות אל מה'בורא שלך'." האמונות של הסינים וכל המזרח הרחוק באים מאברהם אבינו הוא נתן לבניו מתנות ושלח אותם קדמה גם הם תוצאה של איזה טלפון שבור ה' אחד ושמו אחד אין הרבה ה' יש רק אחד "תודה שאתה מסכים איתי על נקודה א'. לגבי נקודה ב'-1 לא הוכחת כלום - שאתה אומר שלאנרגיה חייבת להיות התחלה לא אומר שלארנגיה חייבת להיות התחלה. לגבי נקודה ב'-2 יש לך שתי בעיות: A. ידוע שמספר בני האדם הצטמצם בתקופות מסויימות בהסטוריה. המדע טוען את זה לגבי מלחמת העולם הראשונה ומלחמת העולם השנייה, והתורה טוענת את זה לגבי המבול, וכך הטענה שלך נופלת. B. אתה צריך להוכיח שהחזרה היא דווקא לאדם וחווה, ולא לזוג כושים באפריקה או שני אינדיאנים בדרום אמריקה. לגבי נקודה ב'-3 אתה מוכיח שוב את בורותך האינסופית ואת אי יכולתך להבין את דברי. אנא הסבר: A. גיל של חומר נקבע בעזרת פחמן 14. איך קובעים גיל של חומר שאין בו פחמן בכלל ? B. איך קובעים את הגיל של פחמן 14 ? אתה יודע שהעץ שבו יש פחמן 14 הוא בן X שנים, ומסיק מזה שהפחמן לפחות בן X שנים, אבל איך אתה יודע את הגיל של הפחמן 14 עצמו ? C. לפי המדע בעת המפץ הגדול לא היה פחמן 14 - בהתחלה הייתה רק אנרגיה, וזאת "התעבתה" לחלקיקים אלמנטריים, ואילו "התעבו" לחלקיקים תת-אטומיים, שהתרכבו למימן והליום, ומאילו נוצר פחמן בתור הכוכבים. המדע אינו יודע בת כמה האנרגיה שהפכה לאחר תהליכים ארוכים לפחמן." אתה מסכים שלפני חומר היתה אנרגיה נכון? עכשיו כל מה שנותר לך לעשות זה לצייר משוואה אשר תסביר מאיפה באה האנרגיה הזאת כי ידוע שלכל אנרגיה יש אנרגיה התחלתית

המשך

" אותו טיעון מוכיח שהאלים של היוונים קיימים, בדיוק כמו אלוהיך והנפילים שלו. שהפסיקו *להאמין* בהם לא אומר שהם לא נכונים. כנ"ל לגבי האלים של האינדיאנים, הכושים, היוונים, והיפנים." איך?הרי היוונים ידעו שהם המציאו את הסיפורים האלה וככה זה עבר בהיסטוריה לעומת זאת ביהדות סיפור מעמד הר סיני הועבר כסיפור שאירע באמת ומצוינים שם התאריך שבו אירע האירוע והמקום והשעה כך שמעמד הר סיני באמת אירע ""לך יש אמא ואבא נכון? עכשיו ללא אמא ואבא שלך אתה לא היית קיים והם ללא אמא ואבא שלהם הם לא היו קיימים וכך הלאה עד שנגיע לאבות הראשונים" אתה מניח שנגיע לאבות ראשונים, וזאת לא הוכחה - רק הנחה, והטיעון שלך נופל על הפנים" ומי פוסל טיעון זה? הרי כל אדם הגיוני לא יאשר את מעשייתך על כך שאנחנו כאן תמיד "כל איש ואיש מעיד על מישהו שקדם לו ויצר אותו" כולל האבות הראשונים." נכון והם מעידים ומספרים על בורא שברא אותם ""מוכרח שמישהו יצר אותך" מוכרח שמישהו יצר את מי שיצר אותי. מוכרח שמישהו יצר את מי שיצר אותי. מוכרח ..... שמישהו יצר את היוצר של אדם וחוה. מוכרח שמישהו יצר את היוצר של אדם וחוה, עד אין-סוף. שאתה אומר שחייב להיות יוצר ראשון ושהוא האלוהים של היהודים זאת סתם טענה." זאת טענת בלתי ניתנת לעירעור ונכון זה ממשיך ככה עד ה' שהוא אינסוף " "האל שלי הוא אמת כל אליי השקר נכחדו מן העולם" אנשים מאמינים בבודהא יותר זמן משיש יהודים שמאמינים בשם יתברך, ועוד טיעון שלך נופל על הפנים - בודהא אמיתי בדיוק כמו השם יתברך. " שחכת שלא רק היהודים מאמינים בה' גם המוסלמים והנוצרים מאמינים בו והינה עוד טיעון שלך נופל על הפנים(כמו תמיד...) "כל אחד מעיד על מישהו שקדם לו עד שמגיעים לאדם וחווה" ואני אומר שהם מעידים על האן סולו והנסיכה ליאה, אז מה ?" מה זה אז מה? אני טוען שיש ה' והוא זה שהתחיל את הכל הוא סובב את הגלגל הראשון טוזה טיעון הגיוני ביותר אם אתה טוען שאיזה נסיכה יצרה את הכל אז תסביר ""אין דבר כזה היה כאן תמיד זה לא הגיוני" לא נראה הגיוני *לך* לא הופך את זה ללא נכון." לא רק לי זה לא נראה הגיוני גם למדע זה לא נראה הגיוני וגם לכל איש שתציג פניו את התאוריה הזאת זה לא יראה הגיוני אלא אם כן הוא ירצה להאמין בתאוריה הזאת וישכנע את עצמו שזה נכון(בדיוק כמוך) ""מכונה כמו גופנו לא נוצרת סתם אתה מתעלם מזה שזה לא הגיוני וחושב על מציאות בדיונית" אלוהים בורא עולם לא נוצר סתם. אתה מתעלם מזה שזה לא הגיוני וחושב על מציאות בדיונית. " נכון ה' לא נוצר הוא היה כאן תמיד הוא יצר את הזמן והוא יצר את הכל הבנת? " "אז לכל אנגריה יש אנרגיה _התחלתית_ נו איזה טיעון יש לך לזה?" אנרגיה אינה נוצרת או אובדת, ולכן אין אנרגיה התחלתית ואנרגיה לא התחלתית - האנרגיה התקיימה מאז ומעולם, נוכח טיפשותך האינסופית. " אז איך תסביר את זה שיש חוק בפיזיקה שאומר שלכל אנרגיה יש אנרגיה התחלתית משמע אם יש איקס אנרגיה בכדור הארץ אזי מישהו נצן לו את האנרגיה ההתחלתית קפיש? אין דבר כזה שאנרגיה מסוימת היתה כאן תמיד " "תמצא לי משוואה או משהו שיסביר את האנרגיה הזאת שהופיעה סתם ככה" למה שאני אוכיח שהאנרגיה הופיעה סתם ככה כשאני אומר שהיא התקיימה מאז ומעולם, ולא הופיעה סתם ככה ? כי אתה טיפש מבכדי להבין מה אני אומר ? " אז אין לך משוואה? כמה חבל....

צלמגור

New member
המשך התייחסות להבליך

" אותו טיעון מוכיח שהאלים של היוונים קיימים, בדיוק כמו אלוהיך והנפילים שלו. שהפסיקו *להאמין* בהם לא אומר שהם לא נכונים. כנ"ל לגבי האלים של האינדיאנים, הכושים, היוונים, והיפנים." 'איך?הרי היוונים ידעו שהם המציאו את הסיפורים האלה וככה זה עבר בהיסטוריה' לו היית קורא *טיפה* בכתבים היווניים, היית יודע שהם האמינו בסיפורים הללו, עד שבשלב מסויים הפילוסופים החלו לטעון שאילו סיפורים. "לעומת זאת ביהדות סיפור מעמד הר סיני הועבר כסיפור שאירע באמת ומצוינים שם התאריך שבו אירע האירוע והמקום והשעה" מה שקרה לסיפורים היווניים קורה בימים אילו לאגדות על מעמד הר סיני. אם כל מה שיש לך הוא עדות שמיעה, הטיעון על טלפון שבור תקף לגביה. "הרי כל אדם הגיוני לא יאשר את מעשייתך על כך שאנחנו כאן תמיד" אם אתה לא יכול *להוכיח* שאני טועה, אתה חייב לקבל את האפשרות שאני צודק ואתה טועה, כי שתי הטענות סותרות זאת את זאת ואינן ברות הפרכה. "כל איש ואיש מעיד על מישהו שקדם לו ויצר אותו" כולל האבות הראשונים." 'נכון והם מעידים ומספרים על בורא שברא אותם' אבל הרוב המכריע מספר על בורא אחר, וטרם הפרכת את האגדות האחרות אחת לאחת, כך שאולי האנושות נבראה על ידי האל שהאינדיאנים מאמינים בו. """מוכרח שמישהו יצר אותך" מוכרח שמישהו יצר את מי שיצר אותי. מוכרח שמישהו יצר את מי שיצר אותי. מוכרח ..... שמישהו יצר את היוצר של אדם וחוה. מוכרח שמישהו יצר את היוצר של אדם וחוה, עד אין-סוף. שאתה אומר שחייב להיות יוצר ראשון ושהוא האלוהים של היהודים זאת סתם טענה." זאת טענת בלתי ניתנת לעירעור ונכון זה ממשיך ככה עד ה' שהוא אינסוף " האינסופיות מחייבת אחד משני דברים - או שאל אחר ברא את ה', או שה' ברא את עצמו. כל בר דעת יאמר שלא ייתכן שמישהו או משהו ברא את עצמו, ולכן האל האינסופי שלך הוא למעשה אינסוף אלים שבראו זה את זה, והפכת בזאת לפוליתיאיסט. "שחכת שלא רק היהודים מאמינים בה' גם המוסלמים והנוצרים מאמינים בו והינה עוד טיעון שלך נופל על הפנים(כמו תמיד...)" אז מה שהמוסלמים והנוצרים מאמינים בו ? האינדיאנים והכושים לא, ועוד טיעון שלך נופל, כרגיל, על הפנים בתוך הבוץ. '"כל אחד מעיד על מישהו שקדם לו עד שמגיעים לאדם וחווה" ואני אומר שהם מעידים על האן סולו והנסיכה ליאה, אז מה ?" מה זה אז מה?' אז הטיעון שלך שהכל התחיל עם יהוה ואדם וחוה חסר תוקף - הוא לא יותר חזק מהסיפור של הערבים על האל שאפה אנשים בתנור, ועוד טיעון שלך נפל על הפנים בתוך הבוץ, כרגיל. "אני טוען שיש ה' והוא זה שהתחיל את הכל הוא סובב את הגלגל הראשון טוזה טיעון הגיוני ביותר" הגיוני לא הופך אוטומטית לנכון. הטיעון שלך לא יותר הגיוני ולא פחות הגיוני מהטיעון שהעולם התקיים מאז ומעולם, והגלגלים הסתובבו מאז ומעולם, ללא ה' שהתחיל את הכל. "אם אתה טוען שאיזה נסיכה יצרה את הכל אז תסביר" היה אל בשם קוקופלי שברא את הנסיכה ליאה ואת האן סולו, הושיב אותם באפריקה, ומהם נוצר כל הגזע האנושי. הגיוני בדיוק כמו הסיפור בספר בראשית. "לא רק לי זה לא נראה הגיוני גם למדע זה לא נראה הגיוני וגם לכל איש שתציג פניו את התאוריה הזאת זה לא יראה הגיוני אלא אם כן הוא ירצה להאמין בתאוריה הזאת וישכנע את עצמו שזה נכון(בדיוק כמוך)" תביא לי שלושה פרופסורים לפיזיקה שיגידו שזה לא הגיוני ולא מתיישב עם חוקי הפיזיקה שהיקום התקיים מאז ומעולם - הדיעה שלך היא לא הדיעה של המדע. "נכון ה' לא נוצר הוא היה כאן תמיד הוא יצר את הזמן והוא יצר את הכל הבנת?" ואני אומר שהזמן, המרחב, החומר, והאנרגיה לא נוצרו אלא היו כאן תמיד, בלי שה' יצר אותם. הבנת ? "אז איך תסביר את זה שיש חוק בפיזיקה שאומר שלכל אנרגיה יש אנרגיה התחלתית משמע אם יש איקס אנרגיה בכדור הארץ אזי מישהו נצן לו את האנרגיה ההתחלתית" אני לא מסביר כי אין חוק כזה בפיזיקה. "אין דבר כזה שאנרגיה מסוימת היתה כאן תמיד" תביא שלושה פרופסורים לפיזיקה שיגידו אחרת. "אז אין לך משוואה? כמה חבל...." רוצה משוואה ? חוק שימור החומר והאנרגיה, שאומר שסכום כל האנרגיות הקיימות פלוס השווה האנרגטי של כל החומר ביקום (לפי E=Mc^2) קבוע - מה שיש עכשיו היה לפני שנייה, שתיים, שלוש, עד אין-סוף. מושג האנרגיה ההתחלתית מפר את חוק שימור המסה והאנרגיה. כמה חבל שעוד טיעון שלך נפל על הפנים בתוך הבוץ ...

צלמגור

New member
נכנסתי וראיתי עוד מהבליך המשמימים

"נכון שמישהו אומר שהסיפור אמיתי אז זה לא הופך אותו לאמיתי לכן היו נוכחים באירוע זה מיליונים תכניס לך את זה לראש אם לא היו מיליונים של בני אדם באירוע הזה הוא היה נחשב לאגדה ולא להגדה אם האירוע הזה לא היה קורה לפני מיליונים של בני אדם אזי הוא היה נחשב לאגדה כי הרי מי יאמין לסיפור כזה,אלא אם כן שמע מהוריו על כך או נכח באירוע" והסיפור אכן נחשב לאגדה בקרב רוב האנשים על-פני אדמות - תכניס את זה טוב טוב לראש שלך. "אממ מעניין איך זה שהיוונים הם נוצרים עכשיו, ונוצרים מאמינים ב-ה'" הנוצרים *מאמינים* ב-ה', בדיוק כמו שיש ילדים קטנים מאמינים שאמא של במבי מתה מיריית רובה של צייד. אמונה איננה הוכחה. "ה' אלוקי הוא אמת הוא לבדו האמת" טרם הוכחת את זה, ולכן ישו, מוחמד, משה, וזאוס באותו מעמד. "כולם ידעו שזה המיתולגיה היא מעשיה שהמציאו בני האדם הבנת,,זה ההבדל התנ"ך שלנו הוא היסטוריה שאירעה ולכן הוא נתפס כאמת" היוונים האמינו שהמיתולוגיה היא היסטוריה בדיוק כמו שאתה מאמין שהתנ"ך הוא הסטוריה, וכפי שהמיתולוגיה נתפסה כאמת ולא עוד, כך עם השנים גם התנ"ך לא ייתפס עוד כאמת היסטורית אלא כמיתולוגיה. "נכון זה שהינו בגלות ועדיין ונשארנו יהודים לא אומר כלום.... וזה שניבאו את זה שניהיה בגלות גם לא אומר כלום אתה צודק... וזה שניבאו שאנחנו נחזור לארץ ישראל גם לא אומר כלום אתה ממש איש חכם..." וההוכחות של המדע, שניבא בהצלחה דברים רבים שמפריכים את התנ"ך אינם מעניינים אותך, כמובן. ""'מי אמר לך שאי אפשר להרגיש את ה'?" ה' שלך מורגש בדיוק כמו זאוס' " אתה לא מרגיש כי אתה כסיל" אתהמדמה שאתה מרגיש אותו כי אתה כסיל. "הפוסל במומו פוסל תגיד אתה מרגיש את המוח שלך?" לא - אבל אפשר לראות אותו. "האמונות של הסינים וכל המזרח הרחוק באים מאברהם אבינו הוא נתן לבניו מתנות ושלח אותם קדמה גם הם תוצאה של איזה טלפון שבור" או אולי להפך - אברהם אבינו קיבל מבודהא, והיהדות היא תוצאה של טלפון שבור. "ה' אחד ושמו אחד אין הרבה ה' יש רק אחד" יש גם רק אחד ממך, אז מה ? "אתה מסכים שלפני חומר היתה אנרגיה נכון? עכשיו כל מה שנותר לך לעשות זה לצייר משוואה אשר תסביר מאיפה באה האנרגיה הזאת כי ידוע שלכל אנרגיה יש אנרגיה התחלתית" חוק שימור המסה והאנרגיה מראה כי אין אנרגיה התחלתית - הם התקיימו מאז ומעולם, ורק משנים צורה. עד שתוכיח שהייתה צורה ראשונית, אתה עדיין טמבל שלא הבין שלאמר שמשהו ידוע אינו מפריך טענה שביקשתי ממך להפריך בהודעות קודמות.

Hockeytown

New member
יש מאות מיליוני אנשים בעולם

שמאמינים באלים ההינדים, והדת שלהם קיימת כבר אלפי שנים

ehudt

New member
פחמן 14

בעזרת פחמן 14 ניתן למצוא "גיל של חיה שמתה (הזמן שעבר מאז שאותה חיה מתה), ואין קשר למציאת "גיל" של חומר (מה זה גיל של חומר? אם ליקום היתה התחלה ברי לכל החומר יש את אותו הגיל)

מיכל328

New member
אתה צוחק עלי?

איזה הוכחה בלתי ניתנת לעירעור מעמד הר סיני השאיר לנו? ספר? כי באמת - לא משנה מאיזה כיוון תסתכל עליו - זה ספר. השאלה הנשאלת היא - מהו ספר זה. אין ספק שהתנ"ך מביא סיפורים היסטוריים על דמויות שחיו ופעלו בתקופת המקרא. אבל האם כל הדברים שכתובים בספר זה קרו במאה אחוזים? לפני שאתה עונה לי בציטוים למינהם מאותו הספר, יש לי עוד שאלה - ישו היה בהחלט דמות חיה ונושמת, הוא היה דמות היסטורית וכן כל תלמידיו ומשפחתו. ידוע כי הוא הסתובב בארץ ונתן דרשות/הרצאות וכ"ו. השאלה הנשאלת כאן היא - האם הוא באמת היה המשיח, בן האלוהים? שתי השאלות שהצגתי כאן שוות זו לזו. אתה לא יכול להוכיח שהתשובה היא "כן" לשתיהן. בתנך כתוב שהתנ"ך ניתן ע"י האל במעמד הר סיני. בברית החדשה כתוב כי ישו הוא המשיח בנו של האל. אדם משכיל - לא משנה מאיזו דת - לא יכול לתמוך באחד ולשלול את השני. שתי השאלות הן שאלות תיאולוגיות טהורות שאין להם הוכחה חותכת בשטח - חוץ מאמונה דתית. אדם משכיל לא יכול להיות אדם עיוור וקנאי לאמונתו. שכן אדם משכיל יעשה את ההבדלה בין אמונה שלמה ובין כבוד לאחרים שאינם מאמינים בה. לא משנה מה תגיד, לא משנה כמה ציטוטים מהתורה אתה תביא כאן - אני יכולה להביא לך פי שתיים ציטוטים מהברית החדשה על ישו כמשיח ובן האלוהים. זה יפה מאד שיש לך אמונה חזקה - אבל אני לא מבינה למה אתה מרגיש צורך כל כך עז לפגוע באחרים - כי זה מה שאתה עושה אדוני הנכבד. ופגיעה באחר נוגדת את כל המצוות ביהדות - שכן שבירת המצוות שבין אדם לחברו אינן נסלחות לאדם ע"י ה', לעומת מצוות שבין אדם לאלוהיו שהאדם עוד יכול לחזור בו ולבקש סליחה ולתקן את דרכיו. אנחנו כאן אולי שוברים את המצוות שבין אדם לאלוהיו - ומי יודע, אולי בעולם הבא נצטרך לתת את הדין על כך ע"י אלוהיך. אבל אתה? אתה שובר את המצוות שבין אדם לחברו - לך לא תהייה הזדמנות אפילו להתנצל או לתקן את מעשיך. אין לך כבוד או סובלנות כלפי אחרים השונים ממך - וזה דבר בלתי נסלח. מיכל

מיכל328

New member
עוד שאלה קטנה

קודם כל, עושה לי הרושם שאתה יוצא כאן בהצהרות נגד האמונה שלנו - אבל אין לך מושג על מה היא מבוססת. זה שאתה יודע שפגאנים מתפללים לאבנים ועצים ושיש להם כמה פסלים בבית לא אומר שזו האמונה. קודם כל - הפסלים האלה שאתה מדבר עליהם, הם עצמם לא האלים. הם ייצוג כלשהוא של היישות האלוהית בה אנו מאמינים - הפסל עצמו הוא לא האל. דבר שני - אנחנו לא יושבים מול אבן ומתפללים אליה - יותר דרכיה כיוון שהאמונה הרווחת בין פאגאנים היא שהטבע לא רק נוצר ע"י אלוהות כלשהי (ואני לא אצא בהצהרות שתובעות את "זהות" האלוהות הזאת בכדי לא לפגוע באמונתי או באמונתך), אלא גם האלוהות עצמה היא חלק מן הטבע ומן העולם והיקום וכמובן חלק מאיתנו בני האדם. אז לך יש ספר שמייצג את האלוהים שלך, לנו יש סימבולים אחרים שמסמלים את האלים שלנו. דרך אגב, יש הרבה הקבלות מאד מעניינות בין יהדות (בעיקר הקבלה) ובין דת הוויקה - שהיא דת פאגאנית. כ"כ בין הנצרות לפאגאניות (ואל תשכח שישו היה בעצמו יהודי מאמין). כ"כ ביהדות האמונה היא של: י-ה-ו-ה, יש שני צדדים, גם זכרי וגם נקבי. רוח ה"שכינה" של ה' נחשבת לצד הנקבי באל. דבר דומה מנצרות שכן "רוח הקודש" מתוארת ע"י תיאולוגים רבים כצד נקבי ליישות האלוהית. (ושים לב שאני מאלה שמכבדים אחרים - ואיני כותבת את השם הצפורש של האל שלך ללא מקפים, בכדי לא לפגוע באמונתך: משהו שאתה צריך ללמוד קצת). מיכל

מה גם...

שלפעמים אני מקבלת את התחושה שגם הפגנים בפורום אינם מבינים את דתם לעומק...

מיכל328

New member
מה זאת אומרת?

ההגדרה שנתתי לגבי הפסלים והאבנים הם תפיסה אישית שלי (וגם של אחרים שאני מכירה אך לאו דווקא של כלל הפאגאנים בעולם)... מיכל

Nizzan Cohen

New member
"אם כך מדוע אינם מביעות את דעתם"

כי אתה כל כך אפסי עבורן... שלא משנה כמה פעמים תדרוך, האדמה תשאר הרבה אחרי שגופך יספג בה.

Nizzan Cohen

New member
אוי. טוב לסיכום.

אני הגעתי להתבטאויות שאינן במקום במהלך העץ. אני מצטער לא רציתי לתקוף את היהדות אלה רק להצביע על כמה נקודות פחות יפות בה... ביהדות יש המון דברים יפים. וגם לא מעט דברים פחות יפים. אבל זה לא משנה במאום. מעולם לא באנו לפורום שלך להגיד לך שהדרך שלך היא לא נכונה. למרות שהאמן לי שיש כאן אנשים שבתחילת חייהם השתייכו ליהדות (ואני בינהם) - ואם בחרו להמיר את דתם כניראה שהם חושבים שהיהדות היא לא הדרך הנכונה, עבורם, על כל פנים. אני חושב שזה שבאתה עד לכאן כדי להגיד לנו שאנחנו טועים (ועוד לנמק את זה ב"אלוהים אומר שאתם טועים בתנ"ך ולכן אין ספק שאתם טועים) זה : א. לא מנומס. ב. מראה על חשיבה אטומה. ג. מראה על הצורך שלך בחיזוקים דתיים על ידי הטפה ומסיונריזם, ומוכיח לנו שאמונתך לא כל כך חזקה אז אתה מרגיש חייב להוכיח את נכונותה לעצמיך על ידי זה שתוכיח לאחרים. ד. זה אפילו לא דיון תאולוגי מנומק אלה פשוט זריקת עבדות כגון "היהדות אומרת שאתם טועים" ו"אנחנו לא טועים אולי אתה טועה". הדבר לא יוכרע כאן היום. ה. חסר טעם. אף אחד מאיתנו לא יחזור בתשובה בגללך. למנהל שלנו אין כרגע גישה לרשת, ולכן השרשור הזה לא נקטע בעודו צעיר... אבל אני חושב שהגיע הזמן שנבקש ממך בבקשה ללכת (כי אתה לא רצוי כאן). להתראות, היה נעים מאוד ותודה על הדגים.

מי זה "אתם"?

ומזה נובעת השאלה... מי זה "אתה"? אתה היחיד שהולך לפי רצון היישות העליונה?

למעלה