המשך התייחסות להבליך
" אותו טיעון מוכיח שהאלים של היוונים קיימים, בדיוק כמו אלוהיך והנפילים שלו. שהפסיקו *להאמין* בהם לא אומר שהם לא נכונים. כנ"ל לגבי האלים של האינדיאנים, הכושים, היוונים, והיפנים." 'איך?הרי היוונים ידעו שהם המציאו את הסיפורים האלה וככה זה עבר בהיסטוריה' לו היית קורא *טיפה* בכתבים היווניים, היית יודע שהם האמינו בסיפורים הללו, עד שבשלב מסויים הפילוסופים החלו לטעון שאילו סיפורים. "לעומת זאת ביהדות סיפור מעמד הר סיני הועבר כסיפור שאירע באמת ומצוינים שם התאריך שבו אירע האירוע והמקום והשעה" מה שקרה לסיפורים היווניים קורה בימים אילו לאגדות על מעמד הר סיני. אם כל מה שיש לך הוא עדות שמיעה, הטיעון על טלפון שבור תקף לגביה. "הרי כל אדם הגיוני לא יאשר את מעשייתך על כך שאנחנו כאן תמיד" אם אתה לא יכול *להוכיח* שאני טועה, אתה חייב לקבל את האפשרות שאני צודק ואתה טועה, כי שתי הטענות סותרות זאת את זאת ואינן ברות הפרכה. "כל איש ואיש מעיד על מישהו שקדם לו ויצר אותו" כולל האבות הראשונים." 'נכון והם מעידים ומספרים על בורא שברא אותם' אבל הרוב המכריע מספר על בורא אחר, וטרם הפרכת את האגדות האחרות אחת לאחת, כך שאולי האנושות נבראה על ידי האל שהאינדיאנים מאמינים בו. """מוכרח שמישהו יצר אותך" מוכרח שמישהו יצר את מי שיצר אותי. מוכרח שמישהו יצר את מי שיצר אותי. מוכרח ..... שמישהו יצר את היוצר של אדם וחוה. מוכרח שמישהו יצר את היוצר של אדם וחוה, עד אין-סוף. שאתה אומר שחייב להיות יוצר ראשון ושהוא האלוהים של היהודים זאת סתם טענה." זאת טענת בלתי ניתנת לעירעור ונכון זה ממשיך ככה עד ה' שהוא אינסוף " האינסופיות מחייבת אחד משני דברים - או שאל אחר ברא את ה', או שה' ברא את עצמו. כל בר דעת יאמר שלא ייתכן שמישהו או משהו ברא את עצמו, ולכן האל האינסופי שלך הוא למעשה אינסוף אלים שבראו זה את זה, והפכת בזאת לפוליתיאיסט. "שחכת שלא רק היהודים מאמינים בה' גם המוסלמים והנוצרים מאמינים בו והינה עוד טיעון שלך נופל על הפנים(כמו תמיד...)" אז מה שהמוסלמים והנוצרים מאמינים בו ? האינדיאנים והכושים לא, ועוד טיעון שלך נופל, כרגיל, על הפנים בתוך הבוץ. '"כל אחד מעיד על מישהו שקדם לו עד שמגיעים לאדם וחווה" ואני אומר שהם מעידים על האן סולו והנסיכה ליאה, אז מה ?" מה זה אז מה?' אז הטיעון שלך שהכל התחיל עם יהוה ואדם וחוה חסר תוקף - הוא לא יותר חזק מהסיפור של הערבים על האל שאפה אנשים בתנור, ועוד טיעון שלך נפל על הפנים בתוך הבוץ, כרגיל. "אני טוען שיש ה' והוא זה שהתחיל את הכל הוא סובב את הגלגל הראשון טוזה טיעון הגיוני ביותר" הגיוני לא הופך אוטומטית לנכון. הטיעון שלך לא יותר הגיוני ולא פחות הגיוני מהטיעון שהעולם התקיים מאז ומעולם, והגלגלים הסתובבו מאז ומעולם, ללא ה' שהתחיל את הכל. "אם אתה טוען שאיזה נסיכה יצרה את הכל אז תסביר" היה אל בשם קוקופלי שברא את הנסיכה ליאה ואת האן סולו, הושיב אותם באפריקה, ומהם נוצר כל הגזע האנושי. הגיוני בדיוק כמו הסיפור בספר בראשית. "לא רק לי זה לא נראה הגיוני גם למדע זה לא נראה הגיוני וגם לכל איש שתציג פניו את התאוריה הזאת זה לא יראה הגיוני אלא אם כן הוא ירצה להאמין בתאוריה הזאת וישכנע את עצמו שזה נכון(בדיוק כמוך)" תביא לי שלושה פרופסורים לפיזיקה שיגידו שזה לא הגיוני ולא מתיישב עם חוקי הפיזיקה שהיקום התקיים מאז ומעולם - הדיעה שלך היא לא הדיעה של המדע. "נכון ה' לא נוצר הוא היה כאן תמיד הוא יצר את הזמן והוא יצר את הכל הבנת?" ואני אומר שהזמן, המרחב, החומר, והאנרגיה לא נוצרו אלא היו כאן תמיד, בלי שה' יצר אותם. הבנת ? "אז איך תסביר את זה שיש חוק בפיזיקה שאומר שלכל אנרגיה יש אנרגיה התחלתית משמע אם יש איקס אנרגיה בכדור הארץ אזי מישהו נצן לו את האנרגיה ההתחלתית" אני לא מסביר כי אין חוק כזה בפיזיקה. "אין דבר כזה שאנרגיה מסוימת היתה כאן תמיד" תביא שלושה פרופסורים לפיזיקה שיגידו אחרת. "אז אין לך משוואה? כמה חבל...." רוצה משוואה ? חוק שימור החומר והאנרגיה, שאומר שסכום כל האנרגיות הקיימות פלוס השווה האנרגטי של כל החומר ביקום (לפי E=Mc^2) קבוע - מה שיש עכשיו היה לפני שנייה, שתיים, שלוש, עד אין-סוף. מושג האנרגיה ההתחלתית מפר את חוק שימור המסה והאנרגיה. כמה חבל שעוד טיעון שלך נפל על הפנים בתוך הבוץ ...