זהו סוף העולם? על מוסר משתנה.

צודק לגמרי

מסכים איתך באלף אחוז ההורים חייבים לקחת אחריות על הילדים שלהם אחרת העולם יהיה תוהו ובוהו

אולי בגלל זה...

אולי בגלל זה טוב להצמד לספר חוקים , ערכים מסודר. ללמוד אותו , וללמד אותו. אולי כך דברים מסוג זה יכולו להמנע... מה שבטוח - להגיד כמה המצב בקאנטים , ולא לחפש פיתרון - זה לא טוב... לדעתי זה אחד הדברים שטובים בספר החוקים הבסיסי של היהודים - התנ''ך. שהוא מתווה את המוסר לתמיד. ללא שום קשר לשנת ה -אלפים שבהם בני - האדם חיים. ד''א - אני חדש פה - אז שלום!

yaakii

New member
(Clueless Angel אם אפשר לשרשר את זה למקום)

תודה (-: תגובה: להגיד כמה המצב בקאנטים יכול לעורר את המדינה למחות על: התרים לתכנים אלימים בסדרות סרטים ואינטרנט " " מיניים " " " התרים להפצת פרסומות חושפניות ... הרשימה ארוכה. אם המודעות לכך שהחשיפה לתכנים אלו גורמת לתוצאות שליליות, תגדל, זה יוביל לפתרון של מחאה בנושא והפסקת הדברים. התנ"ך הוא צעד גדול מדיי, שאני מסופק שתצליח לשכנע אנשים לקיימו כדי שיהיה מוסר. וברוך הבא!

Litalxo

New member
הבעיה של היום היא מידע חופשי

לנוער היום יש הרבה יותר ידע מאשר בעבר. בעזרת כלים כמו האינטרנט הם נגישים לכל מידע אפשרי. אבל לצערנו, לא הרבה עושים במידע הזה שימוש נכון, לילדים יש גישה לאתרים פורנוגרפיים, אם יש מחשב ואינטרנט בבית, הם יגיעו לזה בגיל מוקדם מדי. הם מקבלים עידוד באתרים חברתיים, בפורומים ובבלוגים. יצא לכם פעם להתקל בבלוגים של פרו-אנה (אנורקסיה) ופרו-מיה (בולימיה) בהם נערות מתגאות בהפרעות האכילה שלהן ומעודדות אחת את השניה להקיא. ידע הוא כוח, אבל בתקופה שחיו בקצת יותר בורות, הנוער היה מאושר יותר. ילדים יצאו לשחק בשמש ולא העלו עובש מול המחשב. פחות ילדים סבלו מדכאון וצרכו תרופות נרקוטיות פחות מקרי אונס והתאבדות בקרב צעירים. העניין הוא, שאי-אפשר לגדל ילדים בבועה.. הם יחשפו למידע הזה, השאלה היא, איך לכוון אותם לשימוש נכון?

yaakii

New member
השאלה היא איך למנוע שימוש לא נכון.

לתת לילד מחשב עם חומר פורנוגרפי זמין זה כמו לתת לחתול לשמור על השמנת. לא משנה אם הוא מודע לכך שהסרט האלים משפיע עליו-הוא ימשיך לראות אותו כי זה אקשן וזה מגניב. הפתרונות פשוטים מאד. לדוגמא, חוק חסימת האתרים שלא התקבל בסוף. באותה רוח גם אפשר לאסור תכנים אלימים.

הנוער של היום נשאר כמו פעם

רק זה התרבה ההורים אחראים על הילדים שלהם ומה לעשות שהיום הורים ניהיו מפוחדים מול הילדים שלהם ולא מגלים שום אחריות ובמקום זה משליכים את האחריות על התרבות ועל הביצפר ועל כל דבר שהם יכולים רק בשביל לא לקחת אחריות מעצם תפקידם כהורים לגביי ההימורים:זה סתם משחק עובדה שיש תחריות פוקר ובלאק ג'ק חוץ מיזה זה מאוד תלוי בחינוך ובמוח של הילד אני חושב שבן אדם שפוי לא ילך לאנוס מישהי אחרי שראה סרט פורנו אלא אם כן הוא משוגע ושוב אני חוזר ואומר:האחריות הבלעדית היא על ההורים וכאן אני פונה לכל ההורים תפסיקו להאשים את כל העולם ותתחילו לחנך את הילדים שלכם זו האחריות שלכם

yaakii

New member
באופן טבעי,

כשתיקח אדם מלפני 100 שנה שלא נחשף (כמעט ולא היה יכול, פשוט) ותשווה אותו לאדם ממוצע בימינו שנחשף לתכני אלימות פיזית ומילולית, מין ועוד דברים שליליים. אין שאלה ואין הפתעות-האדם הממוצע של ימינו יהיה רע יותר, גדלים הסיכויים שהוא יהיה רוצח או אנס. אני מסכים איתך שהורים צריכים לגלות אחריות כלפי הילדים וחלק מהאחריות הזו זה לדאוג שהם לא יהיו חשופים לתכנים הנ"ל. כמובן, גם שיחות על הנושא עם הילד יעזרו, אבל קודם כל להרחיק את הרע. מה לעשות-ילד שמגיל צעיר ייראה בכל מקום את תורת הנאציזם -ייתחנך להיות נאצי. זה לא 1+1. זה לא שמישהו ראה הרגע סרט פורנו אז האישה הראשונה שהוא ייראה תעבור אונס. אבל זה תהליך מצטבר, שבהחטל משפיע על הרבה אנשים. תסביר לי איך (וזה סיפור מכתבה, לא פרי דמיוני) ילד בן 10 מקיים יחסי מין עם אחותו בת ה6 אם לא ע"י זה שהוא ראה את זה באינטנרט (וזו הסיבה למקרה)? אנחנו יכולים להחליט איך האנשים ייתנהגו, עפ"י התכנים שנבחר להעביר.

בעייה פסיכיאטרית

וגם היעדרות ההורים שמע אני לא מתווכח איתך על זה שתכנים לא משפיעים על הילדים אבל די כמה אפשר לזרוק את כל האשמה על התקשורת? היגעה הזמן להפסיק להתחסד ולחפש אשמים ושכל אחד יקח אחריות על משהוא עושה או אומר חוץ מיזה הרוע תמיד היה ותמיד יהיה השאלה היא כיצד אנחנו יכולים להגן על הילדים מפני הרוע כי לנסות לגרש כליל את הרוע זה לא פיתרון

yaakii

New member
נכון! החינוך שח ההורים הוא הבעייתי

אבל מה הבעייה בחינוך? שהם מאפשרים לילד שלהם לצפות בתכנים מסויימים בתקשורת. אני לא אומר לגרש כליל את הרוע, אבל בהחלט לחסום את הדברים המזדגמנים שיש להם השפעה שלילית נוראית ביותר. יחד עם זאת, לדבר עם הילד ולהשפיע.

נו ואני יחסום

אז מה יקרה? מתישהוא הילדים יגדילו ויראו את העולם כמו שהוא עם הטוב ועם הרע שבו אז אני לא בעד לחסום את כל התכנים הרעים אלה להסביר להם בעדינות שלא כל משהם רואים בטלוויזיה הוא אמיתי כי כמו שכבר אמרתי הם יגלו את העולם אז עדיף שההורים יתנו להם הכוונה מאשר לחסום להם את האפשריות.

בארבאבא

New member
תמיד האשמתי את המבוגרים בהרס העולם.

ההורים היקרים שלנו.אני מאמינה שכל דבר מתחיל בחינוך.אנשי התקשורת הם לא האשמים הגדולים פה. אם ילד בן 11 אונס ילדה מהכיתה שלו,זה אך ורק באשמת ההורים,שלא הציבו לו גבולות ולא דאגו להסביר לו מה זה סקס,ושדבר כזה עושים אך ורק בהסכמה!זה נורא מצחיק,אבל החברה שלנו מצד אחד כל כך פתוחה וחופשיה ומצד שני אנחנו כאלו מתחסדים ומעדיפים לטמון את הראש בחול. אם הורה מציב גבולות לילד שלו,וגם דואג להסביר לו דברים כמו:מה זה פורנו,מה זה סקס ומה זה אונס,ומה ההשפעות של אלכוהול בגיל מאוד צעיר.הילד ילמד מה נכון ומה לא,מה יהרוס אותו ומה לא. אחנו גם נמצאים בתרבות ה"פראייר".אף אחד לא מוכן לצאת פה "פראייר".אם תלמיד א' לא הרים את הכיסא בסוף היום, למה שתלמיד ב' ירים את הכיסא שלו?הוא לא פראייר!אז הוא מרשה לעצמו להרביץ למורה.. תאשים את ההורים.ראיתי המון סרטי אימה כשהייתי קטנה,ואפילו כשדרכתי על נמלים בכיתי. לא הפכתי לאיזו רוצחת מטורפת.אמא שלי ידעה להסביר לי מה זה סרט,ושהכל זה סתם זיוף,ואלימות זה רע! אם תחנך נכון את הילד שלך,הוא לא ייצא אדיוט שאונס ילדות בנות 10 ולא תמצא אותו בבית החולים אחרי הרעלת אלכוהול. אגב,ליאת. נעים מאוד

yaakii

New member
את מאמינה שאפשר לתת לילד

לצפות 20 שעות ביממה בתכנים אלימים (ואני לא מתכוון לנשיא שמועך זבוב, אלא יותר בכיוון של סלט איברים) ובפורנו, וב4 שעות שנותרו להסביר לו כמה רע מה שהוא ראה ושעליו לנהוג בדיוק הפוך?? החלק הבסיסי ביותר בחינוך זה מה שאנחנו בוחרים לתת לילדים להחשף אליו. האם ניקח את הילד לרחוב החלונות האדומים ואז נסביר לו שזה לא בסדר להשתמש בשירותי פרוצה/שנרחיק אותו ממקום כזה? אני חושב שהתשובה ברורה. נעים מאד, יקי

בארבאבא

New member
כמובן שלא.

כמובן שאני חושבת שצריך לחסום בפני ילד בן 11 פורנו או תכנים אלימים. אבל מצד שני,אי אפשר תמיד לחסום.יש דברים שקשה להעלים אותם מעל פני השטח.כמו פורנו. ילד יכול להכנס לאתר משחקים כלשהו,ופתאם להתקל באיזו פרסומת עם חזה סיליקוני מטורף, ואז הוא מגלה את עולם הפורנו המדהים. היום ילדים מאבדים את התמימות שלהם בגיל כל כך צעיר,שאין ברירה וחייב להסביר להם על סקס כבר בגיל 10. זה נוראי,אבל אין מה לעשות..אם הילד שלך רואה פורנו,אז בנוסף להגבלה,עדיין תצטרך להסביר לו כמה העולם הזה שקרי ומזויף,ולא לכל הבחורות יש חזה אמיתי כזה עצום,וכמה הוא רחוק מלהגיע למידות של הגבר. אם תגביל את הילד,הוא יגלה את זה במקום אחר וילמד דברים אחרים לגמרי שהם לא נכונים.הוא דווקא ירצה לראות את זה,בגלל שזה אסור. בערוץ הילדים כבר יש לך סדרות עם תכנים אלימים[כמו דרגון בול],אתה תוכל להגביל את הילד ולומר לו:"לא!"?

yaakii

New member
אז אסור לתת לילד להכנס לאתר משחקים כלשהו!

האם נכון לתת לילד ללכת לחבר שבו הוא עלול להתקל באבא של הילד שיכה אותו? כמובן שלא. אם אנחנו יודעים על סכנה שצפויה לילד אנחנו נרחיק אותו ממנה. חסימת אתרים ביתית היא פתרון מעולה. נכון, גם אחרי החסימה יהיו דרכים אחרות, ולא להכל יש לנו פתרון, אבל מה שאפשר לעשות-חובה עלינו אם באמת אכפת מהילד. כמו שאמרתי בשירשור, הסברים מצד ההורים הם חלק בלתי נפרד בחינוך, אבל לעשות את המינימום של להרחיק את הילדים מתכנים שליליים נגישים. בהחלט אומר לו "לא!". אם יש תוכן לא ראוי, אין שום סיבה שאני אתן לילד לראות. אז מה, בגלל שהוא נורא נהנה לראות עכשיו סרט מצוייר אתה תוותר לו ותגדיל את סיכוייו לגדול לרוצח (אני מקצין בכוונה)?

בארבאבא

New member
גם לא טוב יותר מידי להגביל...

צריך לדעת להגביל בכמות מתונה. הרי ידוע שברגע שאתה אומר לילד ישר 'לא!' ועל הכל,הוא יעשה בדיוק את ההפך.

yaakii

New member
זה לא ישר "לא!"

זה "לא!" כשצריך לומר לא. לא חסרים סרטים מדהימים מצויירים שאין בהם אלימות. עם קצת מאמץ אפשר למצוא לילד תכנים נהדרים לראות. מלבד זאת, אני גדלתי בלי טלוויזיה (מאז היותי בן 6 כבר אין לנו). אני יכול להבטיח לך שאין לי חסך ילדות כולשהו ושאני שמח כמו ילד ממוצע גם בלי זה שהקדשתי 1,000 שעות מהחיים שלי בבהייה במסך. אם הילד לא מורגל לכך שברור שיש טלויזיה בבית וברור שהוא רואה בה, וברור שהוא רואה לפחות 3 שעות ביום, וברור שהוא מחליט מה לראות-אז לא נצטרך להגיע בכלל למצב של "לא!"

בארבאבא

New member
סה"כ אני מסכימה איתך.

זו בעיה..כי לא רק הילדים כאלה.כולם כאלה.הפכנו לצרכני אלימות וסקס. לפני שבוע,כשהיה את הפסטיבל למתגייסים,בחזור נתקלתי באחד ממקרי האלימות הנוראיים. הייתי באוטובוס,בנאדם לא שפוי כל כך התחיל לצעוק באוטובוס שאין לו מקום.הוא הלך לנהג,התחיל לצעוק עליו, וברגע שפקעה סבלנותו של אחד הנוסעים הוא פשוט קם והחטיף אגרופים לאדם המסכן. ולצערי היו יותר כאלה שהתלהבו מהמכות וצילמו מכאלה שניסו להפריד.ומה שעצוב,שבין המתלהבים היו אנשים שיכולנו לקרוא להם אבא ואמא. למה כבר אפשר לצפות מילדים אם יש לחלקם הורים כאלה? אנחנו הופכים לאט-לאט לארה"ב.זה מפחיד.

yaakii

New member
גם ההורים האלה היו פעם ילדים...

וכנראה שחינוך שהם קיבלו מהוריהם היה לקוי. אז לא נבכה על חלב שנשפך אלא ננסה למנוע את החלב הנוסף שיישפך (או במקרה הזה את הדם).

גיל110

New member
אין תחליף

התחליף שהדת שלך מציעה גרועה פי כמה וכמה, שכן, היא מציעה תחליף של גזענות, פרמטיביות, שוביניסטיות ובורות. אתרי הפורנו לא גורמים לאונס. להפך, הם גורמים לכך שהאדם פורק את יצרו. אני ממש לא מסכים עם זה, ולא חושב שאתר פורנו זה דבר חיובי, אבל זה ממש לא מה שגורם לאונס. מה שכן גורם לאונס הוא החינוך שמקבלים בבית, ביחוד בבית דתי, שהאישה היא רכוש, שהאישה היא האישה והגבר הוא בעלים שלה. עד שלא נתייחס לנשים כשווי זכויות, האונס והאלימות כלפיהם לא תשתנה. ואני מקווה שעד שהאלימות, הפיזית והמינית, תיפסק, הם ילמדו להגן על עצמן וידעו להכניס לגברים איפה שכואב. אה, ורק לידיעתך; אצל החרדים, בגיל 17 כבר מתחתנים ובגיל 18 כבר מביאים ילדים. מה תגיד על זה? יותר מזה - במגזר הזה, על פי מחקרים, קיימים מקרי אונס ואלימות כנגד נשים יותר מבשאר המגזרים באוכלוסיה הישראלית יחד. ובקשר לאלימות פיזית. מישהו דיבר פה על הציטוט מצעקה. צודק 100%. להזכירך שפעם היו הורגים מי שלא האמין במשהו, וגם כתוב בשולחן ערוך של היהודים "אפיקורוס לא תחיו" וכתוב לסקול כל מי שלא שומר שבת. אז בינתיים, המוסר שיש כיום הוא לא משהו, אבל הוא עדיף על החלופות.

למעלה