זהו סוף העולם? על מוסר משתנה.

antreprize

New member
....

" במחזור האחרון בבה"ד 1 הגיע שיעור חובשי הכיפה לכ-40 אחוז הנתון הזה לא מבוסס|סדגש עדיין". מה זה אומר?

aviel931

New member
קרא את כל הכתבה

מי שלא משרת זה ישראל הראשונה חילונים עירוניים אם זה 40 או 50 און 42 זה לא עקרוני(וזה 50 אחוז מהקרביים, קרא היטב!)

antreprize

New member
...

http://www.aka.idf.il/giyus/general/?catId=32282&docId=62402. הקצינים הדתיים הם אולי אחוז ניכר, אך חבריהם החוגרים משרתים הרבה פחות ותורמים הרבה פחות. ההשתמטות הממוסדת הזאת פוגעת בצה"ל במדינת ישראל. אחוזי הגיוס בביה"ס החילונים גבוהים לאין שיעור מאלה של הדתיים (לפני שנה פורסמו נתונים על בתי ספר רבים, כל התיכונים מעמק יזרעאל, בו אני גר, הגיעו לחמישייה הראשונה, בעוד שהישיבה התיכונית שבעמק לא התקרבה לשם. הישיבה התיכונית במקום הגבוה ביותר הגיעה לתחילת העשירייה השלישית).

noamgk

New member
להזכיר לך את הדיון שלנו על ההתנדבות?

רמז, אופיר: גם פה אתה עלול לגלות שאתה טועה בגדול. צא מהכוך ההיסטרי שלך ותגלה עולם שלם של מציאות.

בארבאבא

New member
אנא,פנה אליי בלשון נקבה.

אשמח לראות את הציטוט הזה. קרו מקרים שגברים אנסו נשים..ואם הן היו בתולות,חובה על הגבר להתחתן עם אותה אישה בתולה לשעבר. אסור לבעל לאנוס את אישתו!אך גם על האישה לא להמנע מקיום יחסי מין עם בעלה!אישה שלא מקיימת יחסי מין עם בעלה נקראת מורדת,וזה שהיא לא מקיימת יחסי מין עם הבעל זו רק עילה טובה לגט. וגם הגבר מחוייב ביהדות לקיים יחסי מין עם אישתו.ולא רק לשם ילודה,אלא גם לשם סיפוקה של האישה. אני לא מנסה להפוך את היהדות למשהו טוב.אבל מצד שני,היהדות היא גם לא משהו שהשטן המציא! אתה חושב שיש רק דברים רעים בדת,אבל זה לא נכון!

גיל110

New member
אז היהדות פרמטיבית וגם את כזאת

הבחורה צריכה להתחתן עם האנס שלה רק בגלל הבתולים?! WTF?! היא תתאבד! ולידיעתך, יש מושג שנקרא אסקסואליות, ואלה אנשים שלא אוהבים מין. מה תגידי על אישה דתייה כזאת? עילה לגט? רק מוכיח כמה הדת זה דבר טיפשי שנמצא במאה הראשונה שבה לא התחשבו בבנות באמת ואמרו סתם דברים באוויר והן היו חייבות לצייט.

בארבאבא

New member
שכחתי לציין

שזה היה בתקופת המקרא,ושזה רק אם היא רצתה בכך!וזה לא בגלל הבתולים,אלא כדי למנוע את תופעת האונס.באותה תקופה הגברים היו אונסים בתולות,אז בכדי שלהמנע ממקרי אונס האנס היה צריך להתחתן איתה. מה שמפריע לי,זה שאתה רואה את היהדות כדבר נוראי כל כך,וזה לא נכון בעיניי. אמרתי כבר שיש דברים שאני לא מסכימה איתם,ושאני חושבת שהם פרמטיביים ונראים לי לא מוסריים. אבל לא הכל ככה ביהדות.אני מאמינה שלכל דבר יש כמה צדדים.ואתה מתעקש להסתכל רק על צד אחד. גם משנים דברים בכדי שיתאימו לזמננו היום.כמו עניין הפוליגמיה.בהתחלה זה היה משהו מקובל,אבל עם הזמן הבינו שזה לא נכון.

גיל110

New member
ראינו איך משנים..

האישה צריכה להוריד את השיער שלה, אסור לה לשיר וכו'.

בארבאבא

New member
יש גם לא מעט זרמים..

הזרם הקיצוני כמובן,הוא הזרם החרדי. אלו שמעדיפים להתנתק מאיתנו.

גיל110

New member
החרדים מהווים 25% מאזרחי ישראל

ואלה רק התלמידים בכיתות א'. עכשיו חשוב כמה מהם עוד יש. בעוד 15 שנה, המדינה כבר תהיה שלהם.

אייני

New member
שמע

העסק דיי פשוט. אם מעמד האישה כ"כ טוב, לא הייתה תפילה כזאת "ברוך שלא עשאני אישה". גמרנו.

בארבאבא

New member
כן,אולי גם היית פונה אליי בלשון נקבה!!

גמרנו את הויכוח ממזמן, אתה כרגע החלטת לפתוח אותו מחדש. כמו תמיד,מביאים את הציטוט הזה,כמה נחמד.אבל מניחים בצד מקרים אחרים בהם האישה דווקא נעלה יותר. וכמו שכתבתי לגיל,אני לא חושבת שהדת היא שוויונית,אך היא גם לא שובניסטית באופן מוחלט. הדת שבאמת אפשר לומר שמתייחסים אל האישה כאל חפץ ותו לא,זו הדת המוסלמית.אם כבר. ואני חושבת שלמרות הכל,הדת היהודית דיי רחוקה מזה..

אייני

New member
אני מתנצל

וכע, אני מסכים שהדת היהודית לא עד כדי כך גרועה, אבל אין ספק שיש לה עוד *הרבה* מאוד מה לתקן. הרבה הרבה הרבה מאוד. קרא על עניין העגונות לדוגמא.

בארבאבא

New member
אני אניח ששכחת להוסיף גם הפעם את הי'.

עניין העוגונות,כמובן שאני לא מסכימה איתו,וזה מרתיח מעט שדווקא בעניין הזה לא מנסים להקל קצת עם הזמן. אבל יש גם את שלוש המחוייבויות של הבעל לאישתו[שארה עונתה וכסותה].אשת חייל. בקיצור,זה עניין מורכב.יש מצבים בהם האישה עליונה,ויש מצבים שלא. אבל תאמין לי,שלא זה מה שמונע מאיתנו להיות חברה שוויונית.

למעלה