זוגיות חסרת תוכן ותכלית

ואם הוא היה שואל אותך על הבת שלך? נשואה ואומללה בנישואיה

אבל תלויה בבעל כלכלית ויש 3 ילדים בבית שאוהבים את שניהם וברור שהאבא יעבור הלאה, ימצא אהבה חדשה, אולי עוד ילד או שניים.
מה היית מיעצת לה לעשות כאמא?

הייתי מייעצת לה להפסיק להיות פרזיטים ולהעיף את התחת שלה

לעובדה.
לבת התלתית מראש הייתי מציעה לא להביא לושה ילדים אם אין לה איך לפרנס אותם.
את יודעת, SHIT HAPPENS בחיים האלה...

אני איתך אחותי. הבעייה היא שגם אם התחת שלך בעבודה 16 שעות

ביום את עדיין עלולה למצוא את עצמך תלוייה בבעלך כלכלית כשיש לך 3 ילדים קטנים בבית ואת משלמת לצהרון וכל ההוצאות האחרות. מי יותר תלוייה מי פחות תלוייה.
זאת היתה שאלה רטורית כי זה הצחיק אותי מה שהמטפל שלה שאל אותה.

צחוק זה טוב,

גם אותי מצחיק לראות אנשים רדודים שצוחקים בלי להבין את הגאוניות של השאלה הפשוטה הזאת. כנראה שאלה בדיוק ה(א)נשים שנתקעו עם 3 ילדים ותלויות בבעל.

המטפל שאל אותה שאלה מאוד נכונה. הוא שיקף לה את המציאות ע"י

הדגמה מהחיים הפרטיים שלה. רוב האנשים החושבים רואים את הדברים אחרת כשעושים להם סימולציות כאלה מהחיים. גם היו שואלים אותי שאלה כזו, ממש לא הייתי רוצה לראות את הבן או הבת שלי תקועים בנישואים אומללים בגלל הילדים.
לגבי הבת הדמיונית עם שלושה ילדים התלויה בבעל... בעולמינו הלא מושלם אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. מי שהיה מספיק מטומטם לרדוף אחרי מספר ילדים בלי לקחת בחשבון את הנישואים האומללים, שיהיה לו בהצלחה באכילת דייסה שבישל. הרי ברור שהנישואים של הבת לא הפכו להיות אומללים בן רגע אחרי 3 ילדים. הם הפכו לאומללים עוד לפני הילד הראשון אבל בגלל שלהיות נשואה +3 זה נורא חשוב במחוזותינו, אנשים יולדים בלי הכרה ואז בוכים.
עד היום לא הצלחתי לקבל תשובה הגיונית לא מגברי ולא מנשים, למה לכל הרוחות עשיתם 3 ילדים במערכת יחסים דפוקה?!

מסכימה איתך. אני גם לא מבינה איך אנשים עושים עוד

ילדים במערכות יחסים אומללות. אבל עובדה שרובם עושים.
אני דווקא חושבת שבהרבה מקרים הילדים מעוררים את האומללות. זה לא שהם הגורמים לבעייה אלא שהם מגבירים בעיות שהיו קיימות או רדומות קודם (כמו חוסר התאמה במערכת המוסכמות מוסריות וכו).
אז אני מבינה אם לזוג יש ילד אחד. אבל למה הבאתם את השני? ובטח את השלישי.
אבל העובדה המוזרה היא שאנשים ממשיכים להביא עוד ילדים גם במערכות יחסים לא טובות.
ולדוגמת הבת הדמיונית, אם הבת שלי היתה תקועה ככה עם 3 ילדים במערכת יחסים אומללה, היה כואב לי אבל אני לא בטוחה בכלל שהייתי מציעה לה לעזוב בגלל הילדים.
תראי, הם כבר שם. כאמא, את השאלה "למה עשיתם אותם" הייתי צריכה לשאול כשהיא היתה אומללה אחרי הילד הראשון.
הייתי מנסה לשפר, להקל, לדבר עם האב, להרגיע, לשלם על טיפול זוגי, להציע עזרה ורק אם הכל הכל אבוד אז להיפרד (בהנחה שהבת הדמיונית תשאל אותי בכלל
).
&nbsp

Brave Spirit

New member
מה הקשר?

למה שחווית ההורות תהיה קשורה בחווית הזוגיות? אנשים מביאים ילדים גם בלי להיות בזוגיות בכלל. לצערי הרב, פריווילגיה השמורה כמעט רק לנשים בלבד.

skickers

New member
יש אנשים שמחמירים עם עצמם

ייתכן שבמהלך הטיפול המטפל זיהה שהיא לא תעשה מיוזמתה משהו שטוב בשבילה למרות שברור שזה הדבר הנכון לעשות. אז במקום להתחיל להסביר לה, הוא נתן לה לראות את זה לבד באמצעות התרגיל הקטן הזה. בכל מקרה, אני לא רואה מה פה מצחיק בזה.

skickers

New member
אני עוד לא שם אבל ממה שביררתי עם אנשי מקצוע

אין לך מה לדאוג. הכי חשוב לילדים שההורים יהיו מאושרים.

בהחלט יש מה לדאוג.....

יש ילדים שונים שמגיבים לזה בצורות שונות.
זה יכול להיות קשה בהתחלה. זה יכול להיות קל בהתחלה ופתאום להתפרץ במקום לא צפוי, בגילאים שונים יש השפעות שונות.....
זה לא כזה פשוט.
אבל עדיין, לרוב זה משתלם. ולא כל דבר מדאיג אנחנו נמנעים מלעשות אותו.

יש מה לדאוג, והדאגה אמורה לגרום לנו לטפל בנושא בצורה הכי עדינה והכי קשובה שיש.... המטרה היא למזער נזקים.

skickers

New member
בלי להעליב אבל אני בוחר לשמוע לאנשי מקצוע איתם התיעצתי

זכותך

ומקווה מכל הלב שתחזור להגיד "אמרתי לכם"....
ועדיין ממליצה לך לחשוב טוב טוב על הדרך, המהלכים, המה והאיך ועל כל ילד בנפרד.... רק ליתר ביטחון.
זה לא פשוט..... אז שלא תתאכזב.

skickers

New member
אני הרבה דברים אבל פזיז לא

ובדיוק בגלל זה הלכתי להתיעץ מראש.

בהצלחה!

ולא נשמע שאתה פזיז בכלל....
מקווה שהכל יעבור לכם חלק ועל הצד הטוב ביותר.
אין ספק שגם אם יש קשיים בדרך זה שווה את זה.

דעתי אם אפשר

קשיים כאלה ואחרים תמיד יש, לא מציאותי לחפש דרך בלי קשיים בכלל. השאלה היא איפה הכי פחות ומה משיגים בתמורה.

SupermanZW

Well-known member
אתה צריך לדבר עם הילד ולהסביר לו מה הולך לקרות

להכין אותו למציאות החדשה איתה יאלץ לחיות, יותר מזה אין דבר שתוכל לעשות.

אתה אחראי ומחויב לילדך בין אם אתה נשוי לאמו בין אם לא וחשוב גם שתאמר לו את זה. זה לא מתנגש עם הזכות שלך לנהל חיים מאושרים וזוגיות יותר בריאה.

למעלה