זוגיות חסרת תוכן ותכלית

עצות של מפרקת משפחות טרייה


קודם כל - גירושין אינם פירוק של משפחה. גירושין הם בחירה אחת מני אופציות רבות להתנהלות לאור משפחה שהתפרקה כבר.
וכאן צריך פשוט לחשוב תמיד במושגים של אלטרנטיבות.

ברור שמשפחה שהתפרקה זה דבר לא טוב. לא להורים ולא לילדים . אבל זה קרה כבר.... עכשיו מה עושים?
אני תמיד מנסה לחשוב על למזער נזקים.

אנחנו החלטנו בסופו של דבר כן לשים את טובתנו לפני טובת הילדים (ושלא יספרו לך סיפורים שילדים לא נפגעים מפירוק בית ומשפחה).
גם אצלנו בדיוק כמו שאתה מתאר אצלך- לא היו מריבות, לא היו דרמות ולא היו בלאגנים. ואפילו היתה שמחת חיים, היה המון הומור וצחוקים, אבל במישור הזוגי קוראים לזה אדישות. ואין מזה תקומה.
ולתוך המודל הזה הילדים שלנו גדלו עם המחשבה המעוותת שככה נראית זוגיות, ככה נראית הורות וככה נראית אהבה......

ואני חושבת שזה לא מודל טוב. ואני חושבת שמשהו מהקור הזה בין ההורים בכל זאת מחלחל לילדים.
במקרה שלכם- ילד אחד...... שאם אני מניחה נכון, גם ישאר כילד יחיד במידה ותישארו יחד.. (עוד סיבה להיפרד ואולי לתת לו את המתנה הזו של אח או אחות... קצת שמחת חיים וקצת רעש)

מה לעשות כדי למזער את הנזק בפרידה עצמה ובהסתגלות אחרי?
קודם כל, לשים קאט קליר על העבר.
כל דיוני ה"בגללך" "את קרה" "אתה אף פעם לא ידעת לרגש" "את עשית לי ככה ואתה עשית לי ככה" "את כזאת" "אתה כזה"..... כל אלו כבר לא רלוונטים מהרגע שמחליטים להיפרד.
וצריך פשוט לשים אותם מאחור, ביחד עם הכעס והאכזבה והמירמור- ולהסתכל קדימה.
כל מה שחשוב לילד שלכם זה לראות שאתם מסוגלים לתקשר ולשתף פעולה בקשר אליו , ובכלל......
ששני האנשים האהובים והקרובים אליו בעולם לא שמים אותו במין עמדה לא ברורה של בחירה בניהם, או משתמשים בו ככלי להעברת מסרים .
תהיו בוגרים.

בפן הלוגיסטי, המקובל בימינו (טרנד חדש אבל דווקא טוב לדעתי) זו משמורת משותפת עם זמני שהיה שווים. שני בתים שנמצאים בקרבה זה לזה ומאפשרים לילד לחיות גם פה וגם שם בלי לפגוע במרקם החיים שלו (שמחוץ לבית), בלי לפגוע באוטונומיה שלו (שלא יזדקק להסעות של מי מכם...) ... חלוקה שווה והוגנת בין ההורים.

ויאללה, להסתכל קדימה לחיים החדשים.

ספויילר: יש למה לחכות!
 
תודה

כן, כנראה שישאר בן יחיד ואני לא חושב שזה כזה אסון. הדיעות משתנות עד כמה זה באמת קשה להם הפרידה. שמעתי לא מזמן על ילד מרמה"ש שבכתה שלו רוב הילדים עם הורים גרושים. והוא במיעוט ומרגיש מקופח שההורים שלו עוד יחד...
 
זה מורכב מכמה גורמים קבועים, וכמה משתנים...

יש את הנסיבות שמביאות לפרידה ואיך הבית נראה ומרגיש לפני.... זו כבר עובדה קיימת.
יש את האופי של הילד, מידת הרגישות שלו וכו'..... גם זו כבר עובדה קבועה.

מה שנשאר לנו זה לטפל בעובדות שעדיין אינן קבועות , וזה איך נטפל בפירוק ואיך הפרידה עצמה תראה, מה נשדר, איך נתנהג, מה נחצין ומה לא וכו'........ לזה מתייחסת התשובה שלי.

איך (בעיני כמובן) עושים את זה הכי טוב והכי נכון.....
יכולה להגיד שפה בבית בנתיים הילדים מגיבים לעניין ממש בסדר גמור . גלשו בצורה יחסית טבעית לסדר החיים החדש.

אגב, אצלנו באופן די מפתיע, אין לילדים שלי בכלל חברים עם הורים גרושים. חשה עצמי חלוצה
 
גם אצלנו לא ראיתי אצל הילד טראומה כלשהי

שלחנו אותו לטיפול רגשי שדרך אגב, קופ"ח מאוחדת משלמת על 120 פגישות. הבן שלנו שהלך למישהו ממש טוב, דיברו שם בעיקר על בעיות רגילות של בני נוער על סף גיל ההתבגרות. כך שהטיפול עשה לו ממש טוב. גם המטפל אמר שהילד מבין את המצב ובסדר גמור עם זה. הוא היה בערך בגיל של הבן של השואל כשהתגשרנו לפני שנתיים.
 

YoniS007

New member
קודם אתה כותב שהחלטת להתגרש

וכמה שורות מתחת, כותב שאתה מתלבט אם זה בסדר להתגרש. זה לא כל כך מסתדר. אני חושב שאתה רוצה להתגרש, שעדיין לא החלטת. שזה לגיטימי.

לדעתי אם הנישואים שלך כפי שאתה מתאר אותם, שני "זרים" שכל מה שיש להם במשותף זה שהם מגדלים ילד, ובהנחה שניסיונות להחיות את הזוגיות נכשלו, אז גירושין יעשו לכם רק טוב. זאת מכיוון שהמצב לא ישאר ככה הרבה זמן. לאנשים יש צרכים, אתם תתחילו לגדל תסכול, אולי יהיו בגידות (אם אין כבר כאלה). בקיצור, זה יכול להוביל למקומות לא טובים.

מחקרים מראים שגיל 8 הוא גיל שבו יחסית קל לילדים להכיל פרידה של ההורים. הרבה יותר קל מבגיל ההתבגרות. אז אם אתם עושים את זה, תעשו את זה עכשיו. כדאי לקבל ליווי של איש מקצוע איך להתנהג עם הילד החל מאיך לבשר לו, איך לעשות את המעבר ואיך להתנהל בהמשך. יש כמה כללים לשמור עליהם, אני יכול למנות אותם פה אבל אני חושב שהדרך הנכונה היא ליווי של איש מקצוע לאורך התהליך.
 
טוב, לא נרד לסמנטיקה

בעיקרון אני בכיוון של פרידה אבל עדיין יש זמן לעצור את זה אם זאת שגיאה גדולה.
 

YoniS007

New member
זה לא סמנטיקה, זה עניין עקרוני

אם כבר הגעת להחלטה או לא.
 
זה לא נגמר עד שזה לא נגמר

יש לפחות זוג אחד שאני יודע עליו שהתחרטו אחרי אישור ההסכם בבימ"ש ולפני טקס הגט.
 
טינאייג'רים מצפצפים על מה שכתוב בהסכם

קח בחשבון שמגיל מסויים הילדים עושים מה שבא להם, פשוט ככה. הם מחליטים אצל מי יהיו, כמה ומתי.
 
אם יש שיתוף פעולה הורי- זה לא קורה.

נכון שנפרדנו וכבר לא בא לנו לחיות אחד עם השני, אבל שנינו מושקעים על הצוואר בילדים האלו ולא היינו רוצים לראות את כל ההשקעה יורדת לטמיון.
לכן אצלנו אין מרחב זיגזוג בין שני הורים שכביכול מתחרים על לבבות הילדים.
הקו החינוכי נשמר.
אנחנו ההורים ואנחנו קובעים איפה הילדים ישהו ומתי.

ברור שאם יש כאוס בין ההורים, לתוך הכאוס הזה ילדים יכנסו בכל גיל....
 
יש לך עוד פניני חוכמה לחלוק איתי?

לפני שמשטרת הבולשיט באה? כי אני מאד גאה בבן שלי וגם הטכניון חשב שיש לו יכולות לא רעות כשקיבלו אותו לעתודה וגם חיל האוויר כשקיבלו אותו לקורס טיס שהוא הולך לסיים די בקרוב. ובגיל 14 הודיע לאמא שלו (המשמרנית) שהוא עובר לגור איתי ושם ז' על ההסכם. אז כנראה שבכל זאת הצלחנו לא רע איתו.

לא שאני לא מעריך את השטויות שלך, אבל אם תדברי פחות, אנשים עוד עשויים לתת לך ליהנות מהספק שאת לא לגמרי סתומה.
 
תגיד, הסכיזופרניה הזו מטופלת?

שמתי לב לזה לאורך ורוחב השרשורים השונים... יש לך 2 דמויות.
תלוי ביום, ובמצב הנרקוטיקה.
ממליצה בחום לטפל בזה.

אני מבינה שנגעתי לך בנקודה כואבת- מידת מוצלחות הבן.
האמת שלא לשם רמזתי ולא לשם כיוונתי בכלל, לא לגמרי הבנתי איך הגעת לשם ונפגעת כל כך ......
אני בטוחה שהילד סבבה לגמרי. הכל טוב.
תנוח. ותנשום.

כי העארס פח אשפה הזה שבורח לך מידי פעם מקלקל את כל הדברים היפים והטובים שאתה כותב פה.

אה... וחתימה טובה.
 
המדד זה לא המצב האובייקטיבי של הנישואין

אלא כמה בני הזוג סובלים ממנו. כי יש זוגות שהשלימו עם המצב הזה.
 

kagome10

New member
למיטב ידיעתי, אלו המריבות בין ההורים שפוגעות בילד

גם עבור הורים נשואים וגם עבור גרושים. אם אתה מעוניין בסטטיסטיקות על גירושים וניתוח מעניין שלהן אפשר למצוא אותן פה:
&nbsp
http://slatestarcodex.com/2014/11/14/the-dark-side-of-divorce/
&nbsp
ממה שאתה אומר, נשמע לי שהילד יפסיד מהגירושים. מהצד השני, כל הורה היה ילד, והוא לומד מה טוב לעשות מההורים שלו. מה עדיף, ילד שסובל בילדותו מגירושין אבל לא סובל מזוגיות משמימה בבגרותו? ילד שההורים שלו נשארו יחד בילדותו אבל הוא עצמו נשאר בזוגיות משמימה בבגרותו? זה לא בהכרח ככה, אבל בהתחשב בחשיבות הדוגמא האישית, זה יכול להיות ככה (עם הילד מרוצה מבחירת ההורים. אם לא הוא יעשה ההפך, ויש אנשים עכשיו שנשבעו שהם, אם הם יקלעו לזוגיות לא טובה כמו ההורים, לא יהיו כמוהם ולכן יתגרשו/לא יתגרשו)
&nbsp
אז מה הסיכום? לא יודעת. זה תלוי בעיקר ביכולת שלכם להתגרש יפה.
&nbsp
ו... בדעת מיעוט, אגיד שאם הזוגיות היא משמימה ואין ריבים אינסופיים וכו', לא הייתי מתגרשת. או לפחות, לו הייתי מתגרשת, הייתי מודתע לכך שאני כנראה בוחרת את טובתי על פני טובת הילד.
 

YoniS007

New member
יש מקורות יותר מהימנים מהבלוג הזה שאתה מפנה אליו

באופן כללי, יש כמות גדולה של מחקרים שמשווים פרמטרים שונים של ילדי זוגות גרושים לכלל האוכלוסייה, שזה מאד בעייתי מבחינה מטודולוגית. חלקם מאד מגמתיים בכוונת תחילה. ההשוואה צריכה להיות לילדים שחיים במשפחות עם בעיות. ויש כל מיני בעיות שכמובן צריך להתייחס אליהן. המקרה היחיד בו כל המחקרים תמימי דעים שנגרם נזק לילדים זה כשהילדים נקלעים למאבקים בין ההורים לאחר הגירושים.
 

kagome10

New member
אה... אתה מבקר את הבלוג על הסטנדרטים של אנשים אחרים?

והבלוג הזה לא בחר סתם השוואה "לכלל האוכלוסייה", להפך, הבלוג הזה הוא אחד המקומות היותר אמינים ועם סטנדרטים גבוהים. (יש שם אשכרה מחקר תאומים על גירושים! זה מרשים ממש. מאיפה הם מצאו אותם?)
&nbsp
ההודעה שלך היא ביקורת לחלל האוויר, והיא נשמעת כאילו את הסתם מנסה לרמוז שהמקור ש/הבאתי לא אמין בלי להסביר למה. וזה כשבחרתי בכוונת תחילה בלוג עם סטנדרטים מאוד גבוהים.
&nbsp
אתה חושב שאחד המחקרים שם לא אמין? איזה, ולמה?
&nbsp
אתה לא מסכים עם מה שכתבתי ויש לך רפרנס משלך? אשמח לשמוע.
&nbsp
אבל לבקר בלוג שלוקח את הסטנדרים הגבוהים ביותר שמתייחסים לבעיות פוטנציאליות שהם ברמה מעל הבעיות שאתה מזכיר - הם משווים שם תאומים זהים כדי לבודד גנטיקה, משווים הורים שהתגרשו לפני ואחרי לידת הילדים, ועוד הרבה דברים אחרים שבכלל לא התייחסת להם כי העדפת לזרוק ביקורת לחלל האוויר, כדי ליצור מצג שווא של אי אמינות ולא כדי לטעון טענה קונקרטית, שיש בה תוכן שאפשר להגיב לו. וברור שבודדו ביחס לכמות הקונפליקטים מעוררי הסטרס (שהם הגורם העיקר לנזק, ושהעימותים על הילדים והרכוש בגירושין מגבירים אותם). קראת בכלל את הפוסט?
&nbsp
בקיצור - אם יש מקומות יותר מהימנים, תפנה. אם אתה חולק על מתודולוגיה של מחקר - אני מחכה לשמוע את הביקורת שלך.
&nbsp
אבל כרגע אתה נשמע לי כמו חברות הסיגריות של פעם, שדאגו ליצור פקפוק וספקות כדי לנטרל את הנזק שחשיפת הנזק שבסיגריות גרמה לתעשייה שלהם. וכמובן, הם לא התנגדו למחקרים עם מחקרים, ולעובדות עם עובדות, כי לא היו להם עובדות. הם סתם הטילו ספק וניסו לעורר ספקות. כדי שיהיה קל יותר למי שרוצה להאמין שסיגריות לא מזיקות, להמשיך להאמין.
&nbsp
יש מקום לחילוקי דעות על העובדות. רק שלא הצגת שום דעה שאפשר לחלוק עליה...
מה דעתך? מה העובדות התומכות בה?
&nbsp
&nbsp
 
האמת שעברתי על הקישור שנתת והוא באמת נראה מוזר ולא רציני

במיוחד תפסו לי את העין כל מיני משפטים הזויים כמו children in divorced families lose the benefits of having two parents... כי? מה קרה להורה השני?

בכל מקרה זה סקרן אותי והרצתי גוגל. לא סתם אומרים שאנחנו חיים בעידן המידע. התוצאה הראשונה היא מכתב עת "שולי", Scientific American. את המסקנות אתה יכול לקרוא בעצמך אבל אני מזהיר אותך מראש שאתה לא תאהב את מה שתקרא.

https://www.scientificamerican.com/article/is-divorce-bad-for-children
 

kagome10

New member
על איזה בדיוק מחקר אתה מדבר?

כי בבלוג היו קישורים להרבה מחקרים, לא אחד. (והבלוג מתחיל מזה שכותב הבלוג *מבקר* מחקרים בתור לא רציניים. בלי שתגיד איזה מחקר האמירות שלך לא אומרות כלום, ובההתחשב בזה שנראה שלא שמת לב שיש יותר ממחקר אחד, אני תוהה אם קראת את הבלוג או שרפרפת וחיפשת קישור)
&nbsp
בכל מקרה, הביקורת היחידה שלך זה האימפקט פקטור של הז'ורנל? אין לך ביקרות... עניינית? גודל קבוצת המדגם? משתנים שלא בודדו? משהו?
&nbsp
&nbsp
 
למעלה