זוגיות

Berethor

New member

אין לך שום זכות לזלזל בזוגיות שהיא חלק מהותי מהפורום הזה, גם אתה מזמן לעוף מכאן.

A 26 cm Schlong

New member
אז תתבע אותי

"אין לך שום זכות".

אני מבין שלא רק שאתה שומר הסף של הפורום, אתה גם זה שמחלק זכויות.

אם לא היית מלא טינה אלי, אולי היית פותח את הראש שלך ומנסה להבין שאני לא נגד זוגיות, פשוט לא מבין מה הטטרם הגדול שכולם עושים מזה.

מה זו זוגיות בעצם? (תוציא לרגע את האהבה מהתמונה, כי גם היא נעלמת אחרי זמן מה ונשארים רק עם השגרה, שלא לומר שאפשר לאהוב מישהו/י גם בלי להיות אתו/ה בקשר רומנטי). הדרך שלנו לקבל חותמת מהחברה שאנחנו "נורמליים", ש"הכל בסדר אתנו". אולי בגלל זה חלק לא מבוטל מהכותבים בפורום הזה חש תסכול, כי הוא לא מרגיש שהוא חלק מהחברה, לא כי הוא באמת זקוק לזוגיות.

אף אחד מאתנו לא נולד עם הדחף לחיות בזוג. זה משהו שאנחנו חשים שצריך לעשות, כי זה מה שהחברה מלמדת אותנו מהשניה שאנחנו מגיחים אל אויר העולם. אנחנו נולדים עם דחפים מיניים, אבל אין בינם לבין זוגיות דבר וחצי דבר.

כותב פה מישהו על הכיף שבבילויים זוגיים. מה זה הקשקוש הזה? בשביל לבלות לא צריך להיות בזוג. אפשר לבלות לבד, או עם חברים, או עם המשפחה. היכולת לבלות לא שמורה לבני/בנות זוג בלבד. מוסיף אותו אחד וכותב "סקס זמין". אם זו לא חרטה, אז מה כן? בשביל סקס לא צריך זוגיות, בדיוק כשם שבשביל להביא ילדים לעולם לא צריך להיות בקשר זוגי רומנטי, או להתחתן.

אז אני אשאל שוב, ותנסה לרגע לצאת מהלול שאתה מכלה בו את זמנך, תוציא את המוצץ מפה, ותנסה לנהל דיון ענייני - מה כל כך טוב בזוגיות?

goldy

New member
אתמול פורסמה כתבת יח"צ מטעם עמיר פרץ

ערוץ 10 שידר קטע בו הוא מחליט על דעת עצמו שדמו אדום יותר משל אלה שהצביעו לו, ובעל העסק מתכופף בפניו.

מכיוון שידעתי שאם אתעצבן התישקורת תשיג את מטרתה, שמחתי על כך שמעולם לא הצבעתי לו.

סווינג

New member
ורק להבהיר: אנחנו עוברים מילדות שטיפת מוח

לזוגיות מונוגמית, כאילו שאין דרך אחרת לחיות את החיים. זה חסר תקדים בטבע ולא חסרים חוקרים וחוקרות שכותבים עד כמה זה בלתי טבעי למעשה ונובע מאינטרסים קפיטליסטיים ופטריארכליים (סליחה על הקללות).

dori78

New member
למה לשם שינוי?

הבעיה לא היתה עם מה שהוא אמר, אלא איך שהוא בחר לבטא את עצמו.

יש מינים בטבע שדווקא חיים את כל החיים ביחד. את צודקת שמרבית המינים לא.
אין ספק, שלדתות השונות, יש תפקיד מכריע לאורך ההסטוריה בהצגת המונוגמיה כברירה הטבעית.
לא סתם בתיבת נוח מספרים לנו על זוגות זוגות שעלו לתיבה.

אני מסכימה שהאינטרס הפטריארכלי משחק תפקיד חשוב, השאיפה הזאת "לקבע" את האשה בתפקידה כמטפלת בילדים, כדי שלא תפריע לגברים בדברים החשובים. נורא נוח לגברים להיות בתפקיד שר החוץ, לדעת שהאשה הקטנה שלהם יושבת בשקט בבית ואף אחד אחר לא מפרה אותה ופוגע בשושלת שלך. בטבע זכר בוגר יכול להרוג צאצא של הנקבה שלו, אם הוא מזכר אחר.

אני לא בטוחה שאני מבינה למה את מתכוונת באינטרס קפיטליסטי. אשמח להסבר.

סווינג

New member
הוגים מרקסיסטיים טענו שמוסד הנישואין

הוא בעצם כלי לשעבוד האישה, כדי שהעבודה שלה בבית תאפשר לגבר להקדיש עצמו ליום עבודה מלא בשירות הקפיטליזם, וגם תסמן באופן ברור מי יורשי הרכוש הביולוגיים שלו.

dori78

New member

ובכל זאת - אני מוכנה להיות האשה שנשארת בבית, כדי שבן הזוג שלי יתפנה לפרנס.
שוק העבודה הישראלי, לא באמת מאפשר לך להחזיק משרה טובה כאמא לילד קטן.
אז לא אכפת לי, למרות הפמיניזם והרצון להוכיח את עצמי ולממש את עצמי - להיות עם הילד בבית כמה שנים, במידה ובן הזוג אכן יכול לפרנס.
מצד שני, מעטים הזוגות שיכולים להרשות לעצמם את זה.

סווינג

New member
גם אני מוכנה להיות האישה הקטנה

של זוגתי המיועדת העשירה והמצליחה.

כמובן שהיא תצטרך להתפשר על לאכול לזניות כל החיים כי זה בערך הדבר היחיד שאני מבשלת.

Student333

New member
דווקא לזניות זה אחלה. יש אנשים שיודעים פחות..

תלמדי להכין פירה, פסטה ושניצלים. זה הכי קל

Reyn

New member
הוגים מרקסיסטיים טענו עוד כמה דברים טפשיים.

סווינג

New member
בעיני זה לא טיפשי

ולפחות נותן לנו הרגשה שאנחנו חתרניים ולא סתם מסכנים חסרי ניסיון.

Berethor

New member

כן כמו שלטון העם, שבעצם היה שם דיקטטורה בסופו של דבר. "מילים יפות" אבל חסרות תוכן, ועם חלופה יותר גרועה.

Berethor

New member
שכחתם לדבר פה גם על טובת הילד

וטובת הילד היא ללא ספק לגדול עם שני הורים, מאשר אחד, כל עוד ההורים ראויים לגידול שלו כמובן. חוץ מזה מה הקטע לדבר על כל אישה שבזוגיות או מביאה ילד כאילו היא שם בכפייה? אם זה לא שוביניזם אני לא יודע מה כן. אם אישה לא רוצה להיות בזוגיות או להיות אמא, אף אחד לא מכריח אותה, בטח שלא בחברה שלנו. גם חלוקת התפקידים בין גבר לאישה לא תמיד נבעה מסקסיזם, כי בתכלס מישהו צריך לטפל בילדים, ולרוב אישה טוב בזה יותר מהגבר מה לעשות, הגבר כל עוד הוא נשאר איתה, עדיין עוזר לה הרבה יותר מאשר גבר שיעזוב אותה עם הילד ויעלם. ככה גם האישה מאבדת בן זוג וגם הילד מאבד הורה, וגברים לא ששים להיות עם נשים שיש להן כבר ילדים מגברים אחרים, וזה הגיוני, כך ששוב זה לטובת האישה.

Berethor

New member
כאילו 'שהאלטרנטיבה' יותר טובה

אז שהאישה תטפל בילדים לבד, והגבר ילך לדרכו? הרי בסופו של יום מונוגמיה משרתת גם תאישה, וגבר שנוטש אישה אחרי שהכניס אותה להריון נחשב לגבר נוראי ובצדק.

Berethor

New member
יש דרך אחרת אבל היא לא דווקא נכונה

אני לא רואה איך מה ששלונג מייצג, סטוצים וילדים שלא אכפת לו ממי זה יותר טוב ממונוגמיה. תאמיני או לא יש אנשים שמונוגמים לא רק בגלל שזה מקובל, אלא פשוט כי הם מבינים שזה עדיף על פוליגמיה ועל לשכב עם כל העולם ואשתו. אגב גם מבחינה בריאותית מונוגמיה עדיפה, כי הסיכויים למחלות מין מאוד נמוכים, כמובן כל עוד שני הצדדים מונוגמים ונאמנים. אני רואה ערך רב בנאמנות גם ובקשר ארוך, אני באמת לא רואה איך סטוצרים למשל טובים יותר מקשר רציני. אפשר לחשוב שלחפש אישה רק בשביל מין וילדים ועוד אחר כך לעבור לאחרת, זה פמיניסטי, בלי לראות בא גם אדם קרוב ובת משפחה. יש הרבה מאוד נשים שנפגעו מגברים שראו בהן לא יותר מאובייקט מיני, או אינקובטור אנושי.

למעלה