הערה קטנה בנוגע לשורה האחרונה שלך
אני די מסכימה איתך, משפחה וילדים זה דבר שדורש ממך הרבה ויתורים.
יש שלב מסוים בחיים, בו רובנו ממצים את החופש המוחלט ומוכנים להקרבה הזאת.
ויש כאלה שלא מגיעים לשם אף פעם. שזה גם בסדר, כל עוד הם לא משלים בני זוג בדרך.
לדעתי, חצי מהזוגות מתגרשים, לא כי המונוגמיה לא מוצלחת.
חצי מהזוגות מתגרשים כי מדובר באנשים.
מרבית האנשים היום, חיים מעכשיו לעכשיו, לא מתכננים מילימטר קדימה ולא מכניסים לחישובים שלהם שינויים שעשויים לבוא.
ככה אתה רואה אנשים שלוקחים דירה עם שותף שהם בקושי מכירים, רק כי "הוא נראה מגניב", בלי לבדוק אם לא מדובר במקרה במוזיקאי, שעושה חזרות בבית עם להקת ההבי-מטאל שלו. ככה אתה רואה אנשים, שמתחילים ללמוד נושא שהם בכלל לא מתחברים אליו, רק כי "זה אחלה מקצוע, עושים בזה מלא כסף". ככה אתה רואה אנשים, שפותחים עסקים קטנים, בלי לחשוב לרגע - האם המוצר שלי רוחי? האם אני מסוגל לנהל עסק? ואח"כ מתבכיינים שהם נורא מסכנים והמדינה מוצצת להם את הדם ומקללים את ביטוח לאומי, מס הכנסה וסבתא של אהוד ברק (כי אם אפשר אז למה לא).
בדיוק מאותה סיבה, אנשים מתחתנים כי "מה, אנחנו כבר שלוש שנים ביחד" ומביאים ילדים כי "מה, אני כבר בת 29 ואנחנו נשואים שנתיים, אז למה לא בעצם".
לא תמיד, מישהי שתתאים לך כחברה לבילויים בשנות הלימודים, תתאים להיות אמא לילדים שלך ובת זוג תומכת במקרה שתפוטר.
לא תמיד, מישהי שנעים לך לצאת איתה למסיבות ושעושה רושם על החברים שלך כי "היא הכי כוסית בחבר'ה", תתאים להיות בת זוג תומכת שמבינה, שאתה צריך פעם בשבועיים ערב בירות וכדורגל בטלויזיה עם החבר'ה. סביר להניח, שבמקרה כזה, גם אתה לא תבין את הצורך שלה פעם בשבועיים לצאת לקפה עם חברות בערב ושאתה תשכיב את הילדים לישון.
כמו בכל תחום אחר בחיים - גם בענייני חתונה וילדים אנשים לא באמת עושים את המתמטיקה הנכונה.
לדעתי - זאת הסיבה לאחוזי הגירושים הגבוהים.
אבל מה אני מבינה, אף פעם לא התחתנתי...