"זוג ידיים שלישי"

preacher

New member
בעיה בתאוריה

כדי שהתסריטאים של סטאר טרק יושפעו מטרילוגיית הרימום, הם צריכים לקרוא ספרי מד"ב. לפי העלילות שהם כותבים והידע הטכני המופגן בסדרה ניתן להגיד בבטחה שמד"ב הוא הדבר האחרון שמעניין אותם.

גם זה לא מדויק.

לפחות ל TOS כתבו גם הרבה סופרי מד"ב וראה את התסריט שכתב הארלן אליסון "the city on the edge of forever". חלק מספרי מסע בין כוכבים לא רעים כלל, אגב. במקרה הספציפי הזה, אין קשר מסיבה אחרת - אין שום דמיון לבד מזה הקודח במוחו של מישהו.

Boojie

New member
מזל שקוני וויליס לא כתבה להם פרקים.

כי אז בחיים לא היינו יוצאים מהדיונים האלה...

preacher

New member
אוקיי, הויכוח האולטימטיבי:

כשקוני וויליס תכתוב ספר בעולם של מלחמת הכוכבים שהוא ספק מד"ב וספק פנטזיה - נוכל להתווכח שנים על איך לקטלג אותו.

preacher

New member
אני מדבר על TNG ו-DS9

ב-TOS היו תסריטאים מעולים, לא רק הארלן אלא גם דיוויד ג´רולד (כתב את פרק הטריבלים, נדמה לי). אבל מ-TNG והלאה... אבל למה שאני אדבר, ניתן למישהו מבפנים להעיד:

ב TNG ו DS9 היו כמה פרקים נחמדים גם

אבל בהחלט לא ברמה של TOS מבחינת תסריט בלבד (גם אם הקפטן, בשני המקרים, מוצלח בהרבה מקירק). אם אנחנו מסכימים בנקודה הזו, למה העוויתות שתקפו את בוג´י?

kenny66

New member
יצא לי לראות ראיון עם סטרלינג

היה היתה סדרה מופלאה של ה BBC בשם future fantastic. הגישה אותה ג´יליאן אנדרסון (אני לא בטוח, זה השם של השחקנית מ X files?), והיא עסקה בבחינת התגשמות של תיאורים במד"ב (של "דור הזהב" ולפניו) בחיי היום-יום שלנו, ותחזיות מסוימות לעתיד. היו שם ראיונות עם מדענים, עתידנים וסופרי מד"ב הכותבים היום. אחת התכניות עסקה בנושאים של שינוי גוף האדם באמצעים שונים וחיי נצח. במסגרתה ברוס סטרלינג דיבר על הנושאים האלה. הוא תיאר שם בצורה מאוד חיה את הצרות של שתלים מכניים למיניהם לשיפור גוף האדם, והביע את דעתו שדברים כמו שיפור הראייה, הגברת עצמת שרירים וכו´ יושגו באמצעות הנדסה גנטית, ולא באמצעים מלאכותיים. אחד הדברים המעניינים שהוא אמר היה שבצורה כזו, הגוף ייקבל שינויים כאלה כחלק אינטגרלי וטבעי, ולא יראה בהם פלישה זרה, שעלולה לעורר בעיות (כגון תגובות חיסוניות וכן הלאה).

ange noir

New member
זה ממש דיון מפחיד

נעזוב לרגע את האורך שלו (שבהחלט יכול לגרום לכמה אנשים התמוטטות עצבים), הרעיונות שאנחנו דנים פה הם דברים שאפילו מעבר לאפור של ביו אתיקה... אבל אולי בגלל זה זה דיון כל כך חשוב למרות שהוא קצת עוזב את המד"ב ונכנס לתוחימים של מדע פרקטי הא, המציאות שמעבר למציאות...

Yuli Gama

New member
זרוק מבט על הדיון למעלה ו..

זה עם ה TTT :) אפרופו מישהוא שם לב שאף אחד! אף אחד! לא העלה את נושא האתיקה של הנדסה גנטית בכלל? תודה לאל!

Boojie

New member
האתיקה היא לא רלוונטית

כל עוד אנחנו החבר´ה הטובים...

למעלה