"זוג ידיים שלישי"

ange noir

New member
זה נשמע מאוד...

מסע בזמן, איך מישהו יכול לעשות שינוי בדור הבא, כאשר הוא פרט ממנו, קרי, עדין לא נולד. אלא אם אתה מתכוון לזה שהוא משכפל עותקים משופרים של עצמו... זה באמת מסוכן. תחשוב על צבא של חומנים עם כוחות על - אנושות חופשית קפוט.

מצטער, זו לחלוטין טעות שלי.

הנחתי בתום לב כי כולם שמעו על הכבשה דולי. בפשטות - הכבשה המדוברת הינה אחד היצורים המשובטים הראשונים (ובכל אופן הכבשה המשובטת הראשונה). היא די התפרסמה בזכות זה, אבל עדיין אסור היה לי להניח שתדע על כך. מצטער, לא עוד אניח כי יש לך מושג בנושאים בהם הינך דן.

ange noir

New member
שנון

או שלא. אבל אתה יוצר קישור כמעט בלתי אפשרי בין כותרת (שנראת פשוט תקועה) להודעה לא ברורה ואז אתה מתלונן שאנשים לא מבינים כמו שהתכוונת. אויש. ומה אתה מתפלא שאני קופץ למסע בזמן? זה פורום מד"ב ופנטזיה אחרי הכל ואם אתה לא מסכים איתי, נקרא לבוררות של אחת ממנהלות הפורום

השמ

New member
טוב, הפעם (בינתיים רק הפעם) ../images/Emo13.gif

אני מסכים כי את הקידמה, או שמא ההתפתחות המדעית (שזה נושא אחר לגמרי אם יש לשייך אותה להגדרה קידמה) אינה ניתנת לעצירה. כל עוד "המצאות העתיד" יציבו פיתויי ימצאו אנשים בעלי ממון שיחתרו להשיגם. הדבר היחיד שלו אנו יכולים לקוות הוא מקסימום שקיפות, כך ש"העולם" יוכלך להשפיע, נכון שבמספרים גדולים (נו, אני יודע שוב הכללה) לא ניתן לבצע מעשים מבריקים, אבל כך גם ההפך, טעויות ענקיות, בד"כ (שוב, בד"כ עקב חוסר מעש) גם הם בסיכוי פחות.

השמ

New member
אני עדיין ממתין על הסבר על מלאכים

וליקויים גנטיים אני ממתין... אני ממתין.... אני ממתין..... אני ממתין...... אני ממתין....... אני ממתין........

השמ

New member
אופס יצאתי..... אני לא ממתין

אני לא ממתין אני לא ממתין אני לא ממתין אני לא ממתין

חובבן

New member
לא מסכים עם ההנחה שלך

אפשר לעצור את הקידמה. זה נעשה בצורה מוחלטת (בימי הביניים למשל). ניתן גם לעצור מחקר מדעי בתחום ספציפי ע"י חסימת הצינור התקציבי. לא מדובר פה במחקר שניתן לעשות לבד בבית, אלה במחקר שדורש מעבדות, ציוד, חוקרים וכו´ שכולם מתוקצבים בדרך כלל מהממשלה. שאלה חשובה היא "האם צריך לעצור את הקידמה / המחקר הגנטי?" האפשרות לעצור קיימת.

ange noir

New member
השאלה צריכה להיות

לא "האם אפשר", אלא "האם צריך". אני לא מתכוון ללעצור את הקדמה או את המחקר אלא האם צריך את זה בכלל. ברגע שיהיה אפשר להכריע שהמחקר הכרחי לחלוטין שאלת עצירתו הופכת לא לעניין וקטנונית. ד"א בכל הנושא של מחקר גנטי, רוב מהלגות בשנים האחרונות הן פרטיות ולא ממשלתיות, אבל ממשלה יכול לכופף לקונצרן מתקצב את היד כדי שיקטע את התקציב. אבל זה הרבה יותר מסובך

השמ

New member
ימי הביניים לדעתי כבר חלפו להם

וכיום יש גורמים פרטיים העשירים יותר ממשלות מסויימות, מה גם שממשלות יש רבות ותקציבים להן רבים, בין אם המדינה מיצאת - נפט, כ"א, טכנולוגיה או שאריות אטום. כל שאת המחקר, כל עוד יש רווח בקצה המנהרה, לא ניתן לעצור ! תראה איך העולם מאושר מהפחתת כמות הטילים הגרעיניים בידי ארה"ב ורוסיה לכדי 2500 טילים בידי כ"א, נו זה ממש דבילי, א. כי די בחלק קטן מאוד מכל הארסנל הנ"ל בכדי לאדות אותנו מעל פני האדמה. ב. כי יש היום יכולות גרעין גם אצל מדינות "קטנות" יותר נו, אז ניתן לעצור מחקר/קידמה ? אפילו שאנו יודעים שתהליך החימוש הנ"ל הרי, מי עוצר ? ואיך ? אני אפילו לא רוצה לדמיין אילו ניסויים ביולוגיים צבאיים או אזרחיים מתחוללים בעולם, שוב, ממזיד אני פוחד אבל מטעות אני היסטרי ! אנחנו יכולים היום הרבה יותר ממה שאנו מסוגלים להחיל. עדיין לא הגיע "קץ הילדות"

kenny66

New member
הרשה לי לחולק עליך בעניין מסוים

אף אחד לא "עצר את הקידמה" בימי הביניים. תרבות אחת, בחלק של אירופה והמזרח התיכון, הוחלפה על ידי תרבות אחרת, פחות מתקדמת. התרבות הזו לא הפסיקה להתפתח במהלך כל ימי הביניים. נסה לקרוא פעם על תולדות התפתחות החקלאות או על מה שמכונה "הרנסנס של המאה ה 10". ניסיון להכליל לגבי תקופה כה ארוכה נדון מראש לכשלון.

חובבן

New member
אתה צודק, ניסיתי להבהיר נקודה.

זה שבמאות האחרונות המדע מתפתח באופן רציף לא מבטיח לנו שהמצב ימשך לנצח. אני בהחלט רואה תרחישים בהם יש נסיגה במדע ובטכנולוגיה. זה יכול לבוא כתוצאה משקיעה תרבותית, או אולי כתוצאה מפריחה תרבותית ורוחנית?

on drugs orange

New member
בstar treck (ודעה אישית)

אולי מישהו הזכיר את זה כי לא קראתי את כל הדיונים שלכם פה (חוסר עניין בנושא). אבל רק רציתי לציין שבDS9 דוקטור באשיר הוא אדם ששיבחו אותו גנטית. לא עשו שינויים מרחיקי לכת אלא רק דברים קטנים שאתם למען האמת אין לי בעיה. אבל אנשים עם כנפיים? לא עדיף כבר להמציא מגפיים שיתנו לנו כוח להתגבר על כוח המשיכה? רוצים ראייה טובה יותר? אפשר להשתיל רכיבים מכניים בעינים שלכם. בכל מקרה אני רק רוצה לאמר שכל שינוי גנטי כלשהו יש אפשרות להגיע לאותם תוצאות עם מכשירים מכאניים ובלי להתעסק עם מבנה התאים שלכם. אם יגיעו למצב שבן אדם יוכל לגדל מגפיים אני בטוח שיגיעו למצב שבו המכניקה הפיזיקה מספיק מתקדמים בשביל מכשירים מיוחדים כמו שדיברתי עליהם.

ygantman

New member
אבל זה לא מענין

סליחה אם זה נשמע ילדותי אבל אני מעדיפה שהשינוי יהיה גינטי ויבוא ממשהוא שקיים בנו מאשר ממכונה. אני יוכל לסמוך הרבה יותר על כנפיים שלי מאשר על כול סוג של מגפיים. ואני מעדיפה לראות עם עיניים של מאשר להסתובב אים החלפה מכנית למשקפים. אפרופו אם זה כו מסובח מכול הבחינות להתעסק בחומר התורשתי שלנו למה לא להתחיל מקטן? כלבים/חתולים (נמרים ודולפינים....חלום ילדות :) אשר יהיו חכמים הרבה יותר?

הבעיה שאת תקועה

עם אותו איבר לכל חייך ולא בטוח שזה באמת מה שאנשים ירצו לעומת זאת תוספים מכנים אפשר להוסיפ ולגרוע מתי שרוצים. ןלהתעסק בחומר תורשתי של נמרים ודולפינים ?מממ את אולי מתבססת על מלחמות הרימום? אם לא קראת אז מהר רוצי והשיגי את הספר ואת גאות הכוכב שמספרים על דולפינים וקופים "חכמים"

Boojie

New member
האמת, מה שבאמת הייתי רוצה לראות

זה שיטות של הנדסה גנטית, שיבוט וכדומה שיאפשרו לגדל אברי בעלי חיים במיכלים, בלי הגוף. זה לא יהיה נחמד אם נוכל לאכול בשר שאף חיה לא סבלה ומתה בשבילו? (ורק תחשבו על "כלוב הפרות" שיהיה בכל גן חיות שמכבד את עצמו...) זה לא יהיה נחמד אם נוכל לגדל רגל חדשה במקום רגל שנקטעה?

למעלה