זוכה תחרות קריקטורות אנטיש' באירן:

סבי ז"ל

ר' ישראל יוסף בענדינער (מבנדין) הוא נספה בשואה היה בן 75. למה יצחק באשוויס-זינגער כתב: "אַ זקן פון אַכציק יאָר" ולא "אַ אלטע פון אַכציק יאָר"

אין לי מושג - בני

לזכרו של סבך ע"ה.

schlomitsmile

Member
מנהל
סביר בהחלט שהיה יותר מרבי ישראל אחד, בהרבה עיירות יהודיות. אם בזמנים שונים, ואף באותו זמן עצמו.

עב

New member
הומופוביה

קשה, קשה לקבל אדם אחר. קשה עוד יותר להבין למה הוא לא נכנס לארון ומתבייש בשקט. מה פתאום שהוא יביע בפומבי את העדפותיו המיניות כמו כל אחד אחר? רק לסטרייטים מותר להתנשק בפומבי לבושים או עירומים, זה יפה, זה לא מגעיל. ואפשר לחשוב שכל החרדים סטרייטים, חחחח סליחה מראש על הציניות שלי.

יש גם תמונות אחרות

נמתין ונראה מה יהיה. לי אין שום צד בעניין בצורה ישירה. מפריעה לי הצורה הפרובוקטיבית שמחמם גורמים רבים (בעיקר בירושלים) וגורמים לאלימות וסוגרים את העיר. לפי המצב לא נראה לי שיתקיים בכלל מצעד כזה. צריך סולם שכל אחד יוכל לרדת בכבוד.

עב

New member
בנתיים רק החרדים הפגינו אלימות

בני, טול קורה מבין עיניך. בינתיים רק החרדים הפגינו אלימות, שרפו, זרקו אבנים ופצעו שוטרים. למה? כי הם לא יכולים לראות מישהו אחר. גם סתם אישה סופר סטרייטית במכנסיים ארוכים ממותן ועד קרסול תעורר אצלם מהומות.

אני לא מייצג את החרדים

אבל לפעמים אלימות פותרת בעיות. אפילו שזה לא מוצדק. הם גם לא נבהלים מהחוק. מצדם שימלאו את חדרי המעצר בחרדים. לרוב כח או אלימות פותרת בעיות או אלימות זה כלי, אפילו שזה לא חוקי לא מוסרי ולא יפה ואני מגנה. גם בית המשפט לפעמים כופה תהליך שלא מוצא חן בעיני אחרים. אני לא צד של אף אחד. הבעתי דעתי מה שמפריע לי, ומותר לי לחשוב כך. אני יחזור שנית, מפריע לי: שבצעד שני גברים עם אודם ובגדי ים עם חזיות מתנשקים בפרהסיה, צוחקים על כל העולם כאילו הם ניצחו. האם זה תופעה נורמלית? האם אני רוצה שילדי יראו? אם אני רוצה שנכדי יראו? זה מגעיל! בצנעה לא מעניין אותי מה הם עושים. בעיקר בירושלים זה מאוד רגיש, (אני גר באיזור המרכז). הבעיה שקשה להשתלט על החרדים הם מגובשים, אני לא מאמין שיהיה מצעד הגאווה בירושלים, אבל עד שבית המשפט יחליט אני חושש מאלימות מתגברת.

schlomitsmile

Member
מנהל
ודאי שמותר לך לחשוב כל דבר ואף להביע את דעתך. מותר גם להגעל או להרגיש כל דבר אחר. אבל הטענה ש"אלימות פותרת בעיות" היא טענה מסוכנת, גם אם בעקבותיה בא גינוי . תפקידה של מדינת חוק לדאוג שדרכם של האלימים לא תצלח. אם להם לא אכפת למלא חדרי מעצר, למה שזה יפריע למישהו אחר? אם להם לא מפריע להשפט ולהאסר בעוון הסתה לרצח (וגם אם כן), שיישבו... ההיפך- העלמת עין של רשויות החוק מפשעיהם- צריך להפריע מאד, לכל מי שהמדינה הזו יקרה ללבו. אין מקום להעמדת אכיפת החוק ע"י רשויות המדינה הלגיטימיות (ביה"מש, למשל), באותו מישור עם נסיונות כפייה באלימות של אזרחים או קבוצות. כולנו חוששים מאלימות. אך רצוי לזכור שאלימות פנאטית, נוטה לצבור תאוצה וכח, אם היא נתקלת במורך לב.

בואי לא נהיה תמימים

אלימות = כח לפעמים היא חוקית בצד אחד ולצד השני נחשב פשע למשל מלחמה זאת לא אלימות? כופים את ההסדר על צד השני, לפעמים מלחמה זאת "אין ברירה" או מלחמת מצוה, הצד השני אומר שעברו על "פשעי מלחמה" ככה כל המדינות חיות, אף אחד לא יקבל כלום על "מגש כסף". "אלימות אצל החרדים" אצלהם זה "בנפשם" (לא אלימות אלא המצעד) ולא מעניין אותם בתי המשפט, בשביל זה ישנם רשויות המדינה והמשטרה. יהיו מצבים שלממסד לא תהיה ברירה אלא להתקפל לכוון מסויים. במקרה שלנו האלימות נבעה מכאב מסויים (לגבהם) והם מוכנים לקבל את העונשים של הממסד. אני מקווה שימצאו את הדרך ויגרמו לכך שיהיה שקט או דרך בית המשפט או המשטרה. אני במתח ומקווה שלא תגדל האלימות ככדור שלג. לפעמים "שלום הצבור" חשוב "מחופש הביטוי". נקווה לטוב.

עב

New member
וכך האלימות מנצחת

זה יותר מאשר מוזר ומקומם לקרוא עמדות כאלה דווקא בפורום הזה. אין מלים בפי וזה באמת מצב חריג.

בשביל זה יש משטרה וממסד

מצידי שיעצרו את כולם. אבל לפעמים צריכים להיות חכמים ולמנוע את הסיבה לאלימות. לא תמיד "חופש הביטוי" מעל "שלום הציבור". למה לא מתירים ליהודים לעלות להר הבית, הסיבה מפחדים מאלימות של המוסלמים. אף אחד לא רוצה להתעסק עם אלימות. זאת הסיבה שבית המשפט אוסר. אני לא מצדיק אלימות וגם מגנה אבל צריך להיות מציאותיים. נמתין לשבוע הבא ומקווה שינהגו בחכמה.

schlomitsmile

Member
מנהל
העניין הוא, שאין סתירה בין השניים שלום הציבור מחייב את חופש הביטוי. דמוקרטיה איננה מותרות, היא הבסיס לקיום החברה שלנו. כמו שנכתב לפניי, דוקא בפורום הזה, זה היה אמור להיות ברור. ואין פה שני צדדים שווים בלגיטימיות שלהם (בעיני האחד זה כך ובעיני האחר זה אחרת)- יש פורעי חוק אלימים, ומהצד השני מדינת החוק שאם תתרשל בתפקידה לשמור על זכות הבטוי והבטחון של מיעוט, תהיה בסכנה קיומית.

אני חושב שגלשנו ממהות הפורום

למה שהוא נוצר. אין עדיין היתר לאף אחד לצעוד או להפגין נגד. הויכוחים שלנו לא ישיגו את המטרות. נדון בעניינים שלנו מבלי לישאול אף אחד "מה הוא? או מי הוא" אולי אני נגרר לדברים שבכלל לא שייכים אלי, ואף פעם לא דנתי בהם.

בטקס יום השואה בתיכון

בתור תלמידה, אני זוכרת שהיתה לי שורה אחת, עליה חזרתי אחרי כל קטע. היא היתה : "והעולם - שתק". עד היום אני מאמינה שהבעיה היא לא ברשעים - שתמיד יהיו, אלא בשותקים. הטובים, בעלי המצפון, שעומדים מנגד. חובתנו לפעמים לא להרשות לעצמנו להמנע מדיונים מסויימים, ולא לעמוד מנגד. לפעמים צריך לבדוק מחדש ולהעיז לקחת אחריות.

masorti

New member
את וכל תומכי מצעד הגאווה...

תחשבו האם הייתם תומכים גם במצעד הנודיסטים ברחוב שבו אתם גרים. והאם הייתם תומכים בלגיטימציה ערכית לנודיזם, כמו שאתם תומכים בלגיטימציה לחד-מיניות. והאם הייתם רוצים שיחנכו את ילדיכם ש"יש כאלה שלובשים בגדים ויש כאלה שלא... ושתי הדרכים הם בסדר גמור". הרי נודיזם נעשה מרצון ואינו פוגע באיש. וכל טענה שתעלי על מוסריות או פגיעה חינוכית, יוכלו החרדים לטעון לגבי חילונית הלבושה בשרוולים קצרים. ההבדל הוא בין עירום מלא לבין טי-שירט חושפני הוא כמותי ולא מהותי. הנקודה היא שהדיבורים על חופש הפרט וחופש הביטוי הן סיסמאות ריקות הנישאות ברמה רק כשזה נוח לאבירי הזכויות. האמירה האמיתית היא : "חופש הפרט והביטוי הם ערכים עליונים בדיוק באותם דברים שתואמים את הנורמות שלי".

למעלה