זוכה תחרות קריקטורות אנטיש' באירן:

ישרון

New member
מסורתי נודיזם זאת בחירה

מסורתי יקר הנודיזם הינו בחירתו האישית של זה או אחר ,כפי שהנך בוחר אורח חיים. ההומוסקסואליות והלסביות אינן בחירה אישית אלא דבר מולד,המדע עדיין לא יודע את הסיבות לכך אבל ברור לכולם שההתנהגות הזאת כפי שנח לנו לכנותה אינה מבחירה אישית.

masorti

New member
אני כופר בטענתך...

החד-מיניות הינה בעיקרה ענין של בחירה, והמרכיב הגנטי הינו לכל היותר ענין משני. אני אשתמש באנלוגיה שאני חוזר עליה בדיונים על הנטיי המינית. והאנלוגיה היא נטייה להשמנה. אני טוען שהגנטיקה/פיזיולוגיה גורמת לכל היותר לכך שאדם מסוים נמצא ב"קבוצת סיכון" להיות הומו, באנלוגיה לכך שאנשים מסוימים נוטים להשמנה. אבל כידוע לא כל מי שנוטה להשמנה חייב להפוך לשמן. במידה ויקפיד על אורח חיים בריא, יש סיכוי גבוה שיישאר רזה ולא יממש את הפוטנציאל שלו להשמין. וזה לא סוד שלחץ חברתי להיות רזה הוא מרכיב מדרבן לשמור על משקל, ולעומת זאת מדיניות של "שמן הוא אחלה" בגלל הצורך להיות פוליטיקלי קורקט מקטינה את הרצון להילחם בהשמנה. ראה מה קורה בארה"ב בעשורים האחרונים בתחום זה. בדיוק אותו הדבר חל בענין ההומואיות. אפילו אם נניח שיש הנוטים יותר מאחרים לאמץ חד-מיניות, הרי שלתמיכה החברתית לתופעה יש תפקיד עצום בקביעת מספר האנשים שיהפכו בפועל לחד מיניים. ועוד לא דיברנו על כך שנער שאינו בעל שום נטייה גנטית לחד-מיניות עלול לשכנע את עצמו שהוא חד מיני רק בגלל שעבר התנסות חד פעמית כזו בשלב בניית זהותו. וגם למוכנות להתנסות כזו יש קשר ברור לנורמות החברתיות. וכהערה לאמירה שלך בהודעה אחרת על אותו נושא... ההומואיות אינה מולדת עד שמישהו יוכיח לך שהיא בחירה. ההומואיות היא בחירה כל זמן שמחקרים מדעיים לא הוכיחו שהיא גנטית. מי שטוען לגנטיקה הוא זה שעליו נטל ההוכחה, ולא להיפך.

ישרון

New member
בבית הספר לרפואה מלמדים אחרת

בבית הספר לרפואה מלמדים שהנטייה היא גנטית ומוכחת.

masorti

New member
באיזו אוניברסיטה?

יש מה שנקרא "פוליטיקלי קורקט". היום הרי אסור לומר משהו שרומז שההומואיות היא דבר שניתן לריפוי באמצעים פסיכולוגיים. אני מעדיף לראות הפניות למחקרים (שלא מומנו ע"י ארגוני ההומואים) ולא הסתמכות על העובדה שמרצה מסוים אמר משהו בגלל לחץ פוליטי שהופעל עליו או בגלל השקפת עולמו. דרך אגב... מכיון שכידוע להומואים אין בד"כ צאצאים ביולוגיים, תמהני איך בדיוק עוברת הגנטיקה הזו מדור לדור.

masorti

New member
נ.ב. עד כמה שאני יודע...

קיימים מחקרים שמתיימרים לתת תשובה לכאן ולכאן. המצב המדעי היום הוא שהויכוח לא הוכרע. (דעתי האישית היא שהמחקרים לכיוון הגנטי הם ברובם מפוקפקים ומוטים פוליטית, ולו רק משיקולי תיקצוב. אבל דעתי עדיין אינה קובעת מוסכמות בעולם הרפואה.) מי שמלמד רופאים צעירים שהויכוח הוכרע ושיש הוכחה חותכת שההומואיות היא מולדת, פשוט משקר מבחינה אקדמית ונכנע לתכתיבים חברתיים ופוליטיים.

ישרון

New member
לשאלותיך

כך מלמדים בכל בתי הספר לרפואה בארץ. באשר לצאצאים תתפלא חלקם אכן מביאים ילדים לעולם כמו כן יש במדע דבר הניקרא מוטאציה-שינוי ביולוגי ואכן הויכוח לא מוכרע כי במדע אבי אבות הטומאה הוא הביטחון שתוצאות מחקרך הן אקסיומה הספק הוא אבי אבות המדע.

masorti

New member
תגובה...

עצוב מאוד שבכל בתי הספר לרפואה בארץ הבון-טון ה"נאור" גובר על האמת המדעית. ידוע לי שחלק מהלסביות מביאות צאצאים בעזרת ידיד או הזרעה מלאכותית. (וכנ"ל לגבי ההומואים מהכיוון ההפוך.) אבל זו תופעה של העשורים האחרונים. בדיון על תופעה גנטית מה שקובע הוא הורשת תכונה במשך דורות רבים. מה שלא היה קיים עבור הומואים. לגבי מוטציה... ברור שידועה לי תופעת המוטציה. אלא שמעצם הגדרתה, מוטציה גנטית היא תופעה שנוצרת אחת לאלפים רבים של מקרים. אילו מוטציות גנטיות היו קורות ב-10% מהאוכלוסיה (או אפילו ב- 1%), הקוד הגנטי היה קורס תחת עומס הטעויות. ואין שום סיבה לוגית להניח שמבין כל המוטציות הגנטיות הקיימות בעולם, דווקא המוטציה שתגרום לנטייה מינית שונה היא זו שמופיעה בתדירות גבוהה בסדרי גודל מכל השאר. ולגבי הכרעת הויכוח... אכן מבחינה פילוסופית שום תיאוריה מדעית אינה מוכחת באופן אבסולוטי. אבל בפועל יש תיאוריות שיש עליהן קונצנזוס (נניח המפץ הגדול) ויש תיאוריות שהמדענים חלוקים עליהם. הסיבות לנטייה חד-מינית שייכות בצורה ברורה לסוג השני.

תקוותי היא דוקא להוכיח שהומוסקסואלי

ות היא בחירה. ..."לפי איגוד רופאי הילדים האמריקני, נראה כי ילדים הגדלים עם הורה אחד או שניים הומוסקסואל או לסבית מתפתחים טוב באותה המידה כמו במשפחות הטרוסקסואליות מבחינה רגשית, קוגניטיבית, חברתית ומינית. נראה כי התפתחותם של ילדים מושפעת יותר מאופי היחסים ומהאינטראקציות בתוך התא המשפחתי ופחות מן המבנה המשפחתי. באופן כללי, מחקרים רבים בתחום של זהות מגדרית וזהות מינית בקרב ילדים להומואים ולסביות יוצאים מנקודת ההנחה שהומוסקסואליות היא זהות מינית מועדפת פחות. לפיכך, ככל שיצליחו להוכיח שאיננה עוברת מן ההורים לילדים, כך תצליח המשפחה ההומו-לסבית לזכות ביותר לגיטימציה. בשל גישה זו עוסקים רבים מן המחקרים בבדיקת השאלה המגדרית והנטייה המינית של ילדים אלה." "

masorti

New member
אם היא בחירה...

היא מן הסתם גם הפיכה, בתלות בתנאי הסביבה.

אתה ממש ליצן

ונדמה לי שהפורום הזה לא מיועד להשתלחויות של שוטי-עיירה. בכל אופן אני אזכיר כי טבע העולם הוא שיש בו הומוסקסואליות, בבני אדם ובבעלי חיים. כבר דוד אמר על יהונתן שנפלאה אהבתו מאהבת נשים, ולא נראה לי שהוא דיבר מתוך בורות... הוא גם לא היה הראשון בהיסטוריה העולמית או העברית. בכל מני בעלי החיים מתוארות לא רק הזדווגויות אלא נאמנויות לאורך כל החיים כמו אצל דולפינים ועורבים של בני אותו מין זה לזה. אני מקווה להזדקן בנחת ולטפח נכדים עם אישתי ומצידי אתה יכול להמשיך לספר בדיחות גזעניות.

masorti

New member
מעבר לעלבונות לא יהפוך אותך לצודקת.

אמירתו של דוד היתה בהקשר של ידידות נפש ולא הומואיות. השטויות של יעל דיין אינן בהכרח אמת. טבע העולם הוא שרק בני האדם יכולים להיות במודע סטרייטים או הומואים. בעלי חיים יכולים להזדווג לפי רפקלסים ותחושות, ולעתים נדירות הצורך גורם להם להזדווג עם בני מינם. תמהני איך בדיוק בדקו נאמנות רגשית של שני עורבים זכרים זה לזה. אולי נתנו להם למלא שאלון...

masorti

New member
הנה טיפה חומר בנושא...

הנה מאמר של אבשלום אליצור, הכופר במקור הגנטי של הנטייה החד מינית. ומה שיותר מעניין, הנה מאמר תגובה לנ"ל שנכתב ע"י הומוסקסואל. הנה ציטוט דווקא מהמאמר השני: "דיווחים עיתונאיים שונים אכן דיברו על "גן של הומוסקסואליות" שנמצא, אלא שבשעת כתיבת שורות אלו ( יולי 2005) אין כל קשר ברור בין גן או רצף גנטי מסוים לבין נטייה מינית. המחקר הכי עדכני בתחום (גם לרגע כתיבת שורות אלו) התפרסם על ידי צוות של חוקרים מאונ" שיקגו אילינוי (Mustanski et. al., 2005) מדובר (לאחר שכל מערך הגנים של האדם ההומוסקסואלי נסרק) על שלשה רצפים גנטיים שונים שכל אחד מהם או כולם יחד משפיעים בדרך כלשהי על הנטייה המינית של גברים בלבד, באינטראקציה מורכבת מאד עם גורמים סביבתיים שונים שהמחקר עוד אמור לגלות. חשוב להדגיש שמציאתם של גורמים ביולוגיים לנטייה מינית אינה פוסלת כלל את קיומם של גורמים סביבתיים, אלא אמורה להשתלב במתן הסבר רב תחומי ובין תחומי משולב להתפתחות של נטייה מינית."

הנה עוד חומר בנושא:

"טד הגארד, נשיא האיחוד הלאומי של הכנסייה האוונגליסטית בארצות-הברית ואחד הדוברים הפופולאריים של השמרנים נגד הומוסקסואלים, הודה כי קיים יחסי מין עם זונה ממין זכר. הגבר עמו קיים הגארד יחסים, מייק ג'ונס, סיפר כי קיים יחסי מין עם המטיף האהוב על השמרנים מדי חודש, במשך שלוש השנים האחרונות. מפגשם האחרון של השניים, לדברי ג'ונס, היה בחודש אוגוסט השנה. הגארד הנבוך הכחיש בתחילה בתוקף את המעשים המיוחסים לו, אולם מאוחר יותר נאלץ להודות כי ג'ונס אומר את האמת. התקשורת האמריקנית לא חסכה את שבטה מהגארד, והוא הפך עד מהרה לנושא החם ביותר על סדר היום. מלבד סיקורים נרחבים במהדורות החדשות ובתוכניות האקטואליה, גם בדרנים, קומיקאים ומנחי תוכניות אירוח הפכו אותו עד מהרה לגיבור של ממש ואף שידרו קטעים מנאומיו הרבים, בהם הוא הטיח האשמות קשות בהומואים והאשים אותם בעבירה על חוקי המוסר והתנ"ך."

masorti

New member
אז מה?

אז מטיף פופולרי נתפש מבצע את ההיפך. איך זה בדיוק מוכיח על המקור הגנטי של הנטייה המינית? אולי אני אפגיש אותך עם משתתפת אנטי-ישראלית מפורום אחר שמכונה "כוכב הצפון". גם היא נוהגת לקפוץ מנושא לנושא ללא שום קשר לוגי בכל פעם שטענותיה מופרכות ונימוקיה קורסים.

רוב ההומואים בעולם נולדו

לזוגות הטרוסקסואלים. אבל, ידוע לנו בוודאות על הומוסקסואליות בטבע ביותר מ 150 מיני בע"ח, בשיעור של 9-10% מהאוכלוסיה. מה שאומר שכנראה התכונה הזו במין האנושי מדוכאת בשיעורה, ולו ניתן לנו להתפתח חופשי כפי שנבראנו, היינו רואים יותר מ--8% -6% הומוסקסואליות הידועה כיום בבני האדם.

masorti

New member
אם רוב ההומואים נולדו לסטרייטים...

יש מקום לסברה שהתכונה אינה גנטית. (מוטציות בכמויות כאלה אינן סבירות) לך אולי ידוע בודאות על 10% הומואים באוכלוסיית בעלי החיים. לי ידוע על כל מיני מחקרים בנושא שלכל היותר מעלות השערות מפוקפקות. דרך אגב, להזכירך שאצל בעלי החיים התודעה והחשיבה טיפונת פחות מפותחים מאשר אצל בני האדם. בעל חיים אינו "סטרייט" ואינו "הומו", בדיוק כפי שבעל חיים אינו "אנס". בעל חיים מקיים יחסים לפי צרכים פיזיולוגיים ובהתאם לריחות של בן/בת הזוג, ולא לפי משיכה ריגשית ותודעתית. סביר להניח שתופעות של "הומוסקסואליות" אצל בע"ח הן בסה"כ תופעות של פרטים בעלי יצר מיני חזק שמוצא פורקן אצל כל מה שזז. זה לא שונה מהותית מאסירים שמקיימים יחסים חד מיניים בכלא כדי למלא את צרכיהם המיניים בתנאים שהם מצויים בהם.

גם להתאהב ביהודיה

ולחיות איתה היה פעם חטא שדינו מוות. גם היום, בגלל שאני אוהבת יהודיה ובניתי איתה בית - אתה רוצה להתיר את דמי. שויין.. הכנסת עצמך לליגה מאד צבעונית של חברים.

masorti

New member
אני רוצה להתיר את דמך?

תעשי עם החברה שלך מה שאת רוצה. אבל אל תנסי להכריח אותי לומר שזה ראוי ונפלא. נ.ב. ההשוואה לשואה וליהודים לא תהפוך את טענותייך ליותר צודקות. עייני בהגדרה של חוק גודווין.

למעלה