זוכרים את הסטייק במטריקס?

Gray PaIadin

New member
לא ממש

יכול להיות שהוא יעשה טעות, והשאלות בעצם יגרמו ליותר סבל מאלה שהיו במקומן אם לא

shikma r

New member
עוד שאלה קטנה

כשסייפר יושב מול המחשבים וניאו מפתיע אותו, יש לו פרצוף מחשיד כזה שניה לפני שהוא מכבה את המסכים משמאלו, אלה שמול ניאו. יש שם משהו ספציפי? אולי מפה של הבניין שהפך למלכודת לחבר'ה?!

0Pandemonium0

New member
כן, כנראה שזה משהו כזה.

אולי לאו דווקא אותו בניין, אבל איזה משהו שלא ניאו, ולא אף-אחד אחר, אמורים לראות.

Master Boo

New member
המשפט החתימה שלך

"השאלה המהותית אינה האם הם מסוגלים לחשוב או לדבר, אלא האם הם מסוגלים לסבול. בסבל כל בעלי-החיים שווים" זה לא קצת מקביל לעץ ביער?

Master Boo

New member
הכוונה לא הייתה לעצים פיסית ../images/Emo13.gif

הכוונה היא אם החיה סובלת, אבל "לא חושבת"- האם זה משנה אם היא סובלת או לא? ואני חושב שכבר הוכיחו שגם למצחייה יש מערכת עצבים, לא?

Master Boo

New member
חה! לצמחייה, לא למצחייה.

היה משעשע אם למצחיות היו מערכות עצבים.

I love Nsync

New member
בטח שכן,

זכור שיש חשיבות רבה לכאב שבעלי החיים חשים, משום שזה אמור להוות להם אזהרה בסיסית על מנת להתרחק ממוקדים שעלולים לסכן אותם. ואם אתה דואג לצמחים - תתפלא, אבל בתזונה צמחית את "פוגע" בהם פחות, משום שכמות הצמחים הענקית שבהם מאכילים בהמות ועופות במשקי הבשר היא עצומה לעומת כמות הצמחים שאתה תאכל כפרט. הרחבה

Master Boo

New member
אממ

אני לא ממש מבין את הטיעון שלא צריך לאכול בע"ח בגלל שזה מכאיב להם, והכאב הוא סימן לסכנה בטבע. ז"א, זה ברור לי שזה מעמיד אותם בסכנה, אני הולך לאכול אותם אחרי הכל. אבל איך זה טיעון? גם בשביל לאחות לך עצם שבורה יכאב לך.

I love Nsync

New member
כי...

קודם ניסית לומר משהו בקשר לזה שהם בעצם לא סובלים כי אין להם תודעה וכו וכו'...

I love Nsync

New member
ועוד משו:

מה לא מובן בטיעון? תכלס, יש לך אפשרות לגרום סבל או לא, ואתה בוחר לגרום סבל, מדוע?

Master Boo

New member
כי זה גורם לי אושר

זה עושה לי הרבה יותר טוב. אז במקרה זה בא על חשבון סבל של פרה, אין לי בעיה עם זה.

I love Nsync

New member
חבל

חהל שאתה בוחר להנות על חשבון אחרים, במקום "להקריב" ארוחה או שניים בשבוע. בדרך כלל כשאנשים אומרים לי שלא איכפת להם אני מסיימת את הדיון עמם כי לזה אין לי כל טיעון. רק תנסה לחשוב איך היית מרגיש אם היו עושים אותו דבר לך. ולא, זה לא החזק שורד, זו לא מלחמת קיום, הפרות לא היו הורגות אותך ממילא.

miss mcmillan

New member
אם

עץ נופל ביער, ואין שם אף אחדד, האם הנפילה השמיעה קול? או משהו כזה.

I love Nsync

New member
אוקיי,

איך זה קשור לזה שבכל שניה שעוברת בישראל נשחטים בהכרה מלאה עשרה גורים?

miss mcmillan

New member
פשוט מאד

אם הם מסוגלים לחוש כאב, אבל אין להם מודעות (אם הבנתי נכון על זה הדיון- אני לא מדברת בכלל על דעותיי שלי בנידון, אלא רק עוזרת לך להבין את דימוייו הסבוכים של המאסטר-בוו)- האם הם באמת חשים כאב? האם יש מהות לכאב שהוא בלי מודעות?

למעלה