זורמים עם החום-שרשור סלטים

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
זורמים עם החום-שרשור סלטים


נראה שחם מספיק כדי לעבור לסלטים קרים ומזינים.

שרשרו נא את מיטב מתכוני הסלטים שלכם ויחד, נעבור את הקיץ בשלום..
 

חנהפ

Active member
סלט פנזנלה

חומרים :
400 גרי לחם פרוס (של יום לפני) - אפשר גם לחם שחור 4 עגבניות אדומות חתוכות
2 בצל בינוני פרוס (אדום - מתוק)
1 מלפפון פרוס
1 חופן עלי בזיליקום
1 חופן רוקט
3 כפות חומץ בן יין אדום
מעט שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
ניתן להוסיף: קוביות של גבינת אמנטל,נקניק, שום.

אופן ההכנה :
להשרות את הלחם כ 10 - דקות בקערה עם מספר כוסות מים. מוציאים מהמים ומעבירים לקערה נקיה. מוסיפים את הירקות, הבזיליקום והרוקט ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. שומרים במקרר עד להגשה. לפני ההגשה מערבבים שנית ומוסיפים עוד שמן זית וחומץ לפי הטעם.
 

חנהפ

Active member
סלט חסה עם פירות של אבי שטייניץ

1 חסה שטופה היטב, מיובשת וקרועה לפיסות (או עלים מסוגי חסה שונים)
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ בן יין לבן
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס נקטר פירות לפי הטעם
מלח ופלפל לבן
מעט סוכר
לעיטור:
גרגירי רימון
פלחי מנגו
פלחי תפוחי עץ
פלחי אגסים
ענבים

1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב בקערית או בצנצנת.
2. לפני ההגשה מעבירים את החסה לקערת הגשה, יוצקים את הרוטב ומערבבים. מעטרים באחד או יותר מהפירות.
 

חנהפ

Active member
סלט ירוק

300 גרם עלי בייבי טריים ורעננים
4 פלפלים אדומים, קלויים, קלופים וחתוכים לרבעים
12 עגבניות שרי (או עוד יותר טוב - שרי תמר) חצויות
16 קוביות של גבינת עיזים בשלה
4 חופנים של אגוזי קשיו
16 זיתי קלמטה מגולענים
לרוטב:
1 שן שום כתושה
1 כף דבש
3 כפות מיץ לימון
3 כפות חומץ יין אדום
12 כפות שמן גרעיני דלעת
מעט מלח

מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת.
מערבבים עלי בייבי ועגבניות שרי עם רוטב ומסדרים בצלחות. מסדרים מעל פלפלים, זיתים, גבינת עיזים וקשיו ומטפטפים מעליהם עוד קצת שמן גרעיני דלעת. מגישים מיד.
 

חנהפ

Active member
סלט ירוק עם לבבות דלק וחמוציות

סלט ירוק עם לבבות דלק וחמוציות
4 מנות
רכיבים:
לסלט
1 שקית (400 גרם) עלי סלט טריים
1 קופסת שימורים (360 גרם) לבבות דקל, מסוננים ופרוסים
3/4 כוס חמוציות מיובשות
3-4 כפות צנוברים קלויים
3-4 פרוסות אננס משומר, חתוכות לחתיכות קטנות
לרוטב
1 כוס שמן קנולה
¼ כוס חומץ בן יין אדום
¼ כוס סוכר
¼ כוס דבש
½ בצל קטן, מגורר דק בפומפיה
אופן הכנה:
1. הרוטב : שמים את על מרכיביו בקערה וטורפים היטב לקבלת רוטב אחיד.
2. הסלט : שמים בקערה את כל מרכיביו, מערבבים קלות ויוצקים 1/3 מהרוטב. מגישים מיד.
 

חנהפ

Active member
סלט כרוב אסיאתי

כרוב לבן- לקצוץ לסיבים דקים (ידנית- עושה את כל הטעם)
לאפות "קלות" :
100 גרם שקדים פרוסים מולבנים
100 גרם צנוברים
100 גרם שומשום
לשמור שלא ישרף!
רוטב:
1/3 כוס שמן קנולה
1/3 כוס חומץ הדרים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות נדיבות סוכר חום
מלח ופלפל שחור – לטעם

לערבב את הכרוב עם הרוטב ולהשהות במקרר. לפני ההגשה לפזר את התערובת הקלויה.
 

חנהפ

Active member
סלט כרוב עם נודלס

1 כרוב ירוק חתוך לרצועות דקות.
1/2 כרוב אדום חתוך לרצועות דקות.
1 זר בצל ירוק קצוץ
1 בצל סגול חתוך לקוביות.
לערבב בקערה את כל המצרכים הנ"ל.

לפני ההגשה להוסיף:
חופן מלא של שקדים/בוטנים קלויים קצוצים.
נודלס "אוסם" ללא צורך בבישול.

רוטב:
1 כף חרדל
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
50 מ"ל חומץ בלסמי
50 מ"ל חומץ בן יין אדום
2 כפות אבקת מרק עוף
לשים הכל בקערה ולטרוף טוב טוב עד שהמרכיבים מתאחדים ותוך כדי טריפה מוסיפים
כ-100-150 מ"ל שמן קנולה או סויה + 50 מ"ל שמן זית
 

אמרלדה

Active member
סלט טאבולה כרובית של יפנית

================================================
1 כרובית קטנה/בינונית מגוררת
1/2 כוס פלפל אדום (קוביות קטנות)
1 בצל ירוק קצוץ
1/4 כוס בצל אדום קצוץ
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 גזר מגורר
מלח, פלפל שחור
מיץ לימון
4 כפות שמן זית
לערבב הכל בקערה ולתבל לפי הטעם.
&nbsp
 

אמרלדה

Active member
סלט אבוקדו ואשכולית

סלט קוביות אבוקדו, אשכולית וגבינה בולגרית, טיפה שמן, טיפה לימון
 

לאה סי

Active member
סלט כרוב עם מנגו


1 שקית כרוב לבן קצוץ
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
5 בצלים ירוקים קצוצים
4 כפות חצאי שקדים מולבנים
21/2 כפות שומשום
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
8-9 כפות חומץ
מלח ופילפל לבן

שמים בקערה את הכרוב, את המנגו ואת הבצלים הירוקים.
מוסיפים שמן, סוכר, חומץ, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מניחים במקרר לכמה שעות.
קולים את השקדים ואת השומשום ומפזרים לפני ההגשה.

בתיאבון!

מקור:הבחירה הטעימה
 

לאה סי

Active member
סלט כרוב ירוק-סגול וגזר

200 גר' כרוב ירוק קצוץ
200 גר' כרוב סגול קצוץ
2 גזרים בינוניים
4 גבעולי בצל ירוק
50 גר' שומשום (לא חובה)
100 גר' גרעיני חמניות (לא חובה)

החומרים לתחמיץ:
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר*
1/2 כפית מלח

1. לגרר את הגזר על מגררת גסה.
2. קוצצים את הבצל הירוק.
3. מניחים את כל הירקות בקערה.
בוחשים את החומרים לתחמיץ ויוצקים על הירקות.
קולים במחבת או בתנור את השומשום והחמניות ומפזרים אותם על הסלט זמן קצר לפני הגשתו.**


*הוספתי רק 1/3 כוס סוכר. מעדיפה להרגיש את החמצמצות.
**ממליצה להכין את הסלט מספר שעות ואפילו יותר לפני הגשתו, כדי שהטעמים ייספגו היטב.

מקור: ערוכה לכל ארוחה/שפרה אבלקוש
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סלט כרוב סגול ופטריות /לאה ס

סלט כרוב סגול ופטריות
(מפגש קיץ 2013)

1/2 ראש כרוב אדום (השתמשתי בחבילה של כרוב אדום קצוץ )
סלסילה כמעט שלמה של פטריות פרוסות (במקור קצת מעל 200 גרם)
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
3 גבעולי סלרי (קוביות)
4 כפות חומץ
1 כפית אבקת שום
2 כפות שמן
11/2 -2 כפות סוכר (במקור 4 כפות)
1/2 כפית מלח (אפשר קצת יותר)

שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים. מניחים במקרר כ-2-3 שעות לספיגת הטעמים.

מקור:הבחירה הטעימה



 

לאה סי

Active member
סלט כרוב אדום בתחמיץ

החומרים

200 גרם כרוב סגול קצוץ
2 גבעולי בצל ירוק
1/4 כוס שומשום
1/4 כוס שקדים מולבנים

החומרים לתחמיץ

1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר

מקצצים את הבצל ומערבבים בקערה עם הכרוב הקצוץ.
מערבבים את החומרים לתחמיץ,יצקים את התחמיץ על הבצל והכרוב ומערבבים היטב.
קולים את השקדים והשומשום במחבת יבשה על אש נמוכה במשך כמה דקות,עד שהם מזהיבים.לשים לב שלא ייחרכו!
מפזרים שקדים ושומשום על הסלט לפני ההגשה.

מקור:ערוכה לכל ארוחה/שפרה אבלקוש
 
סלט פאתוש/פאטוש - לבנוני

בזמנו הכנתי אותו למפגש אצל איליס ותודה למרילין שצילמה עבורי את התמונה .

http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/26812689.JPG
http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/26812688.JPG

סלט פאטוש - סלט ירקות לבנוני עשיר עם שמ"ז וסומאק / נעמי דה פירסט

סלט נהדר ועשיר בירקות.

כרוב, גזר מגורר, חסה, מלפפון, עגבניה, פלפלים בצבעים, בצל קצוץ,
(אפשר להוסיף עוד סוגי ירקות לסלט אם אתם אוהבים - )
פטרוזיליה , נענע וכרפס - הכל קצוץ קטן
שמים בקערה גדולה ,
מתבלים במלח, שמן זית וסומאק
מערבבים היטב.
מגישים עם קרעי פיתה קלויים בתנור עם שמ"ז (אפשר לשנות לבאגט קלוי עם שמ"ז ושום כתוש)
 
סלט טאבולה

נושא : סלט טבולה
תאריך : 01/12/03
מחבר/ת : נעמי דה פירסט

להכניס לקערה
נענע+פטרוזילה - קצוץ דק דק
עגבניות ו/או מלפפונים - קצוץ קטן קטן
בצל ירוק קצוץ דק דק
בערך כוס בורגול - שהושרה קודם לכן במים קרים לשעה ונסחט היטב
מלח, פלפל, שמן זית, סומאק, ומיץ לימון טרי
לערבב
 

לאה סי

Active member
סלט חסה עם מטבל מתקתק

1 חסה
1 בצל סגול
1/2 כוס שקדים מולבנים*
100 גרם צימוקים/חמוציות
1/2 כוס קרוטונים

החומרים למיטבל:
1/4 כוס מיונז**
1/4כוס חומץ
1/2 כוס סוכר***

שוטפים את החסה ומייבשים את העלים על מגבת פרושה. מנגבים את העלים, כדי שיהיו רעננים ופריכים.
חותכים את החסה לרצועות.
פורסים את הבצל לחצאי טבעות ומערבבים אותו עם רצועות החסה והחמוציות/צימוקים.
מערבלים את חומרי המיטבל במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת חלקה.****
מפזרים את השקדים ואת הקרוטונים על הסלט זמן קצר לפני ההגשה, כדי שלא יאבדו את פריכותם.
מגישים את המיטבל בכלי ליד הסלט, או מערבבים אותו בסלט לפני ההגשה. *****

*קליתי את השקדים
** שמתי כשתי כפות
*** שמתי כשתי כפות
****הנחתי את המיטבל בצנצנת וניערתי היטב
*****אוהבת לערבב את המיטבל בסלט ממש לפני ההגשה

מקור:שפרה אבלקוש
 

לאה סי

Active member
סלט כרוב סגול ופטריות

1/2 ראש כרוב אדום (השתמשתי בחבילה של כרוב אדום קצוץ )
סלסילה כמעט שלמה של פטריות פרוסות (במקור קצת מעל 200 גרם)
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
3 גבעולי סלרי (קוביות)
4 כפות חומץ
1 כפית אבקת שום
2 כפות שמן
11/2 -2 כפות סוכר (במקור 4 כפות)
1/2 כפית מלח (אפשר קצת יותר)

שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים. מניחים במקרר כ-2-3 שעות לספיגת הטעמים.

מקור:הבחירה הטעימה
 
סלט פטריות עם פקנים מסוכרים

סלט פטריות עם פקנים מסוכרים

מקור המתכון: מירה רום –מתוך הספר "פסח" של על השולחן

ל-6 מנות

2 סלסלות פטריות שמפיניון חצויות או פרוסות (תלוי בגודל)
1/2 כוס אגוזי פקאן סיני (מסוכרים) שלמים או קצוצים גס
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
לרוטב:
1/4 כוס סויה
1/4 כוס שמן קנולה (אני שמתי פחות)
1/4 כוס חומץ טבעי
2-3 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1.בקערה שמים את הפטריות,הבצל והאגוזים
2.מערבבים בצנצנת את חומרי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול
3.יוצקים את הרוטב על הסלט, מניחים לרבע שעה לפחות (אפשר עד שעתיים) לספיגת טעמים לפני ההגשה.
 

נועם@בת

New member
סלט חסה

האיש שלי אוהב סלט חסה, מתגעגע לסלט של אמו ז"ל ומעריץ את הסלט של אחותו. חוצמזה הוא נוטה להיות ביקרותי בלי קשר לסלטים.
אבל על הסלט הזה הוא אמר לפני שבועיים- "נראה לי שפיצחת את השיטה"

את עלי החסה אני קורעת בידיים ללא העורק המרכזי של העלה (ה"מקל" הקשה יותר שעובר באמצע לכל אורך העלה). רק בעלים הקטנים והבהירים אני משתמשת בעלה כולו. זה מפחית מאוד מהמרירות של עלי החסה.

רוטב
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מיץ לימון סחוט מלימון טבעי.
2 שיני שום כתוש
בצל ירוק אחד קצוץ או חצי בצל קטן קצוץ דק.
מערבבת היטב


בתיה
 
למעלה