סלט אפרסמון, סלרי, כוסברה ופלפל חרי
ף של יעל גרטי שהביאה ליאתי 114.
כדאי לבחור בגבעולים הפנימיים של הסלרי, שהם עדינים יותר. מי שחושש מחריפות מוזמן להשתמש ב-1/4 פלפל חריף, ולהגדיל חריפות לפי הטעם. הקפידו לנקות ולחתוך פלפל חריף כשהידיים עטויות בכפפות חד-פעמיות.
המרכיבים (ל-2-3 מנות):
3 אפרסמונים יפים, שטופים
4 גבעולי (4 גבעולים בודדים) סלרי אמריקאי, ללא עלים, שטוף ופרוס דק מאוד
חופן כוסברה, עלים בלבד, שטופים וקצוצים דק
1/2-2/3 פלפל חריף אדום, מנוקה וקצוץ דק מאוד מאוד
3 כפות שמן זית
מיץ מ-1 לימון
מלח
אופן ההכנה:
חוצים כל אפרסמון ופורסים כל מחצית דק מאוד, לפרוסות כמעט-שקופות. חוצים שוב (כלומר מקבלים כך ארבעה רבעי אפרסמון, פרוסים).
מוסיפים סלרי, כוסברה, פלפל חריף, שמן זית, לימון ומלח. מערבבים ומתקנים תיבול בעזרת מעט שמן זית או לימון או מלח. מגישים
יעל גרטי
הערה: אני קילפתי את האפרסמון
ף של יעל גרטי שהביאה ליאתי 114.
כדאי לבחור בגבעולים הפנימיים של הסלרי, שהם עדינים יותר. מי שחושש מחריפות מוזמן להשתמש ב-1/4 פלפל חריף, ולהגדיל חריפות לפי הטעם. הקפידו לנקות ולחתוך פלפל חריף כשהידיים עטויות בכפפות חד-פעמיות.
המרכיבים (ל-2-3 מנות):
3 אפרסמונים יפים, שטופים
4 גבעולי (4 גבעולים בודדים) סלרי אמריקאי, ללא עלים, שטוף ופרוס דק מאוד
חופן כוסברה, עלים בלבד, שטופים וקצוצים דק
1/2-2/3 פלפל חריף אדום, מנוקה וקצוץ דק מאוד מאוד
3 כפות שמן זית
מיץ מ-1 לימון
מלח
אופן ההכנה:
חוצים כל אפרסמון ופורסים כל מחצית דק מאוד, לפרוסות כמעט-שקופות. חוצים שוב (כלומר מקבלים כך ארבעה רבעי אפרסמון, פרוסים).
מוסיפים סלרי, כוסברה, פלפל חריף, שמן זית, לימון ומלח. מערבבים ומתקנים תיבול בעזרת מעט שמן זית או לימון או מלח. מגישים
יעל גרטי
הערה: אני קילפתי את האפרסמון