סלטים מתפוחי אדמה
לסלטים אלה עדיף לבחור תפוחי אדמה מהזן הצהוב או הזן שקליפתו אדמדמה. תפוחי אדמה מאד חדשים, לא כל כך מומלצים לסלט. חשוב לבשל את התפו"א בקליפתם, לסנן מיד ולקלף רק לאחר שהתקררו.
חותכים לקוביות קטנות.
סלט תפו"א וטונה
מהמטבח המרוקאי. מתכון של מרים בן-עוליאל מרמת מגשימים.
מוסיפים לתפו"א טונה משומרת בשמן, עם השמן. לכל 1/2 קג' תפו"א, יש להוסיף קופסה אחת
ואם אוהבים, אפשר גם יותר.
מוסיפים בצל (עדיף ירוק) קצוץ דק דק, מיץ לימון וקצת מלח.
יש נוהגים להוסיף לסלט גם זיתים שחורים מגולענים.
סלט תפו"א מצרי/צפון אפריקאי
מתבלים את קוביות התפו"א בשמן זית, שום כתוש, לימון, מלח וכמון. זהירות עם הכמון – לשים קצת, לטעום ולהוסיף רק אם ממש חסר.
סלט תפו"א שאני אוהבת להכין בפסח
מוסיפים לקוביות התפו"א שפע בצל ירוק קצוץ. מתבלים בשמן זית, לימון ומלח.
הסלט של שלומית
מתבלים במיונז בתוספת קצת חרדל, חומץ פשוט (ממש טיפה) ומיץ לימון, קצת סוכר, מלח ופטרוזיליה קצוצה או בצל ירוק קצוץ אף הוא.
סלט תפוחי אדמה מהמטבח הגרמני
חותכים לקוביות לא מאד קטנות או לחצאי/רבעי פרוסות.
מוסיפים בצל פרוס דק (לבן או סגול) ומתבלים בשמן (לא זית), מלח וקצת חומץ פשוט.
וינגרט – סלט תפו"א (ועוד) מהמטבח הרוסי
חצי שקית אפונה וגזר קפואים - לבשל ולסנן מראש
4-5 תפוחי אדמה קטנים - לבשל בקליפה, לחתוך לקוביות קטנות
בצל סגול קטן - לחתוך לקוביות
4 ביצים קשות - לחתוך לקוביות
2 כפות שמן קנולה
מלח, פלפל לפי טעם
3-4 מלפפונים כבושים במלח - לחתוך לקוביות
סלק אדום לבשל בקליפה, לנקות ולחתוך לקוביות
כף חומץ בן יין או מיץ לימון טרי סחוט
אופן הכנה:
בקערה עמוקה לערבב את כל הירקות.
להכין רוטב משמן, חומץ, מלח ופלפל ולתבל את הסלט ולתקן את הטעמים במידת הצורך.
לקרר את הסלט כחצי שעה לפני הגשתו.
בתאבון.