זורמים עם החום-שרשור סלטים

חנהפ

Active member
סלט פירות לבן

רכיבים:
קוקטיל פירות משומרים, אננס חתוך משומר, ליצ'י הכל מסונן
אפשר להוסיף קוביות תפוח, אגס, ענבים
הרוטב מכיל שמנת מתוקה, יוגורט ושמנת חמצוה, סוכר וניל וקליפת תפוז מגוררת
על הסלט אפשר פקאן מסוכר ופרוסות תות אפשר להשקיע ולפזר קוביות ג'לי בצבעים שונים

אפשר לפרוס מרשמלו ולערבב לסלט
 

חנהפ

Active member
סלט מילון דבש מנגו ואוכמניות

1 כוס מיץ ליים (לימון בעל קליפה ירוקה)
קליפת ליים מגוררת מ-4 ליים
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק
1/2 מלון-דבש מגולען וחתוך לקוביות
1 מנגו מקולף וחתוך לרצועות
400 גרם אוכמניות
הכנת הרוטב:
בסיר בעל תחתית עבה לבשל את המיץ הסוכר והמלח כ-15 דקות בערך עד שהנוזלים מצטמצמים ל-1/4 כוס.
להוריד מהאש ולהוסיף ג'ינג'ר, קליפות ליים ולערבב.
לחכות דקה על מנת שכל הטעמים יתערבבו ולסנן.
לסדר את הפירות בקערת הגשה יפה ולמזוג מעל את הסירופ.
לערבב קלות ולהגיש מייד או לאחר צינון של כמה שעות.
 
סלט גזר ואננס לילדים (ולגדולים)

לא יודעת לתת כמויות אבל בערך חצי חצי גזר ואננס.

מקלפים ומגררים דק גזרים. מוסיפים קופסת שימורי קוביות אננס, עם המיץ. וזהו.
אוכלים קר.
 

נועם@בת

New member
סלט חסה

לא יכול להיות שאני ראשונה בשרשור על אוכל :-O
&nbsp
האיש שלי אוהב סלט חסה, מתגעגע לסלט של אמו ז"ל ומעריץ את הסלט של אחותו. חוצמזה הוא נוטה להיות ביקרותי בלי קשר לסלטים.
אבל על הסלט הזה הוא אמר לפני שבועיים- "נראה לי שפיצחת את השיטה"

&nbsp
את עלי החסה אני קורעת בידיים ללא העורק המרכזי של העלה (ה"מקל" הקשה יותר שעובר באמצע לכל אורך העלה). רק בעלים הקטנים והבהירים אני משתמשת בעלה כולו. זה מפחית מאוד מהמרירות של עלי החסה.
&nbsp
רוטב
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מיץ לימון סחוט מלימון טבעי.
2 שיני שום כתוש
בצל ירוק אחד קצוץ או חצי בצל קטן קצוץ דק.
מערבבת היטב
&nbsp
&nbsp
בתיה
 

נועם@בת

New member
פחחחח... מיהרתי מידי

את יכולה לשרשר אותי לסלטים הטריים בבקשה?
&nbsp
בתיה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נועם@בת, אני יכולה להעביר

הודעה לשרשור, או להפריד אותה לשרשור חדש, אך לא להזיז בתוך שרשור - שימי אותה למעלה ואז אמחק כאן? לא כי מתעצלת אלא כי זה סלט "שלך"..
 
סלטים מתפוחי אדמה

לסלטים אלה עדיף לבחור תפוחי אדמה מהזן הצהוב או הזן שקליפתו אדמדמה. תפוחי אדמה מאד חדשים, לא כל כך מומלצים לסלט. חשוב לבשל את התפו"א בקליפתם, לסנן מיד ולקלף רק לאחר שהתקררו.
חותכים לקוביות קטנות.

סלט תפו"א וטונה
מהמטבח המרוקאי. מתכון של מרים בן-עוליאל מרמת מגשימים.
מוסיפים לתפו"א טונה משומרת בשמן, עם השמן. לכל 1/2 קג' תפו"א, יש להוסיף קופסה אחת
ואם אוהבים, אפשר גם יותר.
מוסיפים בצל (עדיף ירוק) קצוץ דק דק, מיץ לימון וקצת מלח.
יש נוהגים להוסיף לסלט גם זיתים שחורים מגולענים.

סלט תפו"א מצרי/צפון אפריקאי
מתבלים את קוביות התפו"א בשמן זית, שום כתוש, לימון, מלח וכמון. זהירות עם הכמון – לשים קצת, לטעום ולהוסיף רק אם ממש חסר.

סלט תפו"א שאני אוהבת להכין בפסח
מוסיפים לקוביות התפו"א שפע בצל ירוק קצוץ. מתבלים בשמן זית, לימון ומלח.

הסלט של שלומית
מתבלים במיונז בתוספת קצת חרדל, חומץ פשוט (ממש טיפה) ומיץ לימון, קצת סוכר, מלח ופטרוזיליה קצוצה או בצל ירוק קצוץ אף הוא.

סלט תפוחי אדמה מהמטבח הגרמני
חותכים לקוביות לא מאד קטנות או לחצאי/רבעי פרוסות.
מוסיפים בצל פרוס דק (לבן או סגול) ומתבלים בשמן (לא זית), מלח וקצת חומץ פשוט.

וינגרט – סלט תפו"א (ועוד) מהמטבח הרוסי
חצי שקית אפונה וגזר קפואים - לבשל ולסנן מראש
4-5 תפוחי אדמה קטנים - לבשל בקליפה, לחתוך לקוביות קטנות
בצל סגול קטן - לחתוך לקוביות
4 ביצים קשות - לחתוך לקוביות
2 כפות שמן קנולה
מלח, פלפל לפי טעם
3-4 מלפפונים כבושים במלח - לחתוך לקוביות
סלק אדום לבשל בקליפה, לנקות ולחתוך לקוביות
כף חומץ בן יין או מיץ לימון טרי סחוט
אופן הכנה:
בקערה עמוקה לערבב את כל הירקות.
להכין רוטב משמן, חומץ, מלח ופלפל ולתבל את הסלט ולתקן את הטעמים במידת הצורך.
לקרר את הסלט כחצי שעה לפני הגשתו.
בתאבון.
 
סלט תפ"א ובצל

האמת לא ידעתי איפה לשים אותו - בטריים או במבושלים...
תחליטי את מינהלת .... חח

שמים בקערה -
תפוחי אדמה - מבושלים , מקולפים וחתוכים לקוביות
בצל אדום או לבן - קצוץ דק
בערך חצי צרור פטרוזיליה - קצוץ דק
מתבליים במלח, מיץ לימון טרי ומעט שמן ומערבבים.
מוכן
 
למעלה