זורמים עם החום-שרשור סלטים

סלט מבושל מקליפות לימון

מקור הסלט הזה ששמו למבילדי, הוא מהמטבח הטריפוליטאי. עכשיו העונה הכי טובה בשבילו כי אפשר להשיג לימונים גדולים, עסיסיים ובעלי קליפה עבה

בוחרים לימונים צהובים בעלי קליפה עבה הנקיה מכל פגם. את הסלט כדאי להכין ביום שבו מכינים סלטים רבים, כדי לנצל את הלימונים במלואם.
רוחצים היטב את הלימונים, סוחטים ומשתמשים במיץ להכנת סלטים, לימונדה, תרכיז וכיו"ב. אפשר גם להקפיא בשקיות להכנת כדורי קרח. לא סוחטים עד הסוף, כך שבתוך הקליפה נשאר קצת מיץ, אבל ממש קצת.
חותכים את הקליפות לחתיכות בינוניות, שמים בסיר ומכסים במים. מרתיחים, מבשלים דקה ושופכים את המים. מכסים במים נקיים וחוזרים על הפעולה. מסננים, מכסים פעם שלישית במים נקיים והפעם מוסיפים גם מלח. מבשלים דקה ומסננים היטב. מעבירים לצנצנת ומכסים בשמן. אם אוהבים חריף, מתבלים את הקליפות המבושלות בפפריקה חריפה לפני הכנסתן לצנצנת.
נשמר במקרר כמה שבועות. אפשר להשתמש בשמן לתיבול סלטים.
לא כדאי להשתמש בשמן זית כיוון שהוא נקרש בקירור.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סלט שומר סלרי תחתיות ארטישוק וצלפים

סלט שומר, סלרי ותחתיות ארטישוק עם צלפים/גיא פרץ, הביאה ליאתי 114
1 שומר גדול קצוץ
5 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
2 תחתיות ארטישוק טרי (עם מעט מהגבעול) חתוך לפרוסות דקיקות - שמתי תחתיות קפואות חלוטות במים רותחים וחתוכות.
1 לימון טרי קלוף וקצוץ
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח פלפל שחור טחון טרי


+ סמוך להגשה מערבבים את כל החומרים ומגישים. מקשטים בעלי ארטישוק טריים.

גיא פרץ, "גספצ'ו"
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סלט פלפלים חם בבלסמי וגבינת פטה

סלט פלפלים חם בבלסמי וגבינת פטה/בני סיידא, הביאה ל י א ת י 114

1/2 כוס שמן זית (הוא מגזיםםםםם, שמתי 2-3 כפות)
6 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לרצועות דקות
10 שיני שום קצוצות
מלח גס פלפל שחור גרוס
2-3 כפות בלסמי
100 גר גבינה פטה פרוסה (אני פוררתי, והשתמשתי בפטה כבשים 5% של גד)
1 כפית פפריקה מתוקה (לא היה נראה לי קשור לכלום פה. לא שמתי)


מחממים במחבת רחבה את השמן (אני בטפלון) ומטגנים את הפלפלים להזהבה קלה. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים 2 דקות.
מעבירים לקערת הגשה, עורכים מעל את פרוסות הפטה ובוזקים פפריקה מתוקה (כאמור - גרישתי אותה גס בפומפיה מעל).

בני סיידא
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הכרובית של אמא של יעל

הכרובית של אמא שלי

2 אופציות שמתחילות זהות:

מפרקים 2 ראשי כרובית לפרחים.
מערבבים עם מעט שמן זית, מלח ופלפל וצולים בתנור עד שהכרובית מתרככת ומשחימה.
מקררים.

אופציה א'-
1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
לימון, מלח, פלפל
מערבבים, מניחים לכמה דקות לספיגת טעמים ומגישים.

אופציה ב'-
2-3 כפות טחינה (אפשר מוכנה, אני מעדיפה לדלל גולמית במעט מים ולתבל בעצמי)
לימון, מלח, פלפל, שן שום כתושה
מערבבים, משהים כנ"ל ומגישים.
 

חנהפ

Active member
טאפס -סלט תפו"א,בטטות ועגבניות מיוב

2 תפוחי אדמה
1 בטטה
5 עגבניות מיובשות
5 זיתים שחורים
5 עלי בזיליקום
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף שמן זית
מלח ופלפל

1. מחממים תנור ל 220 מעלות צלזיוס. עוטפים את תפוחי האדמה והבטטה בנייר כסף ואופים בתנור במשך 40 דקות או עד שהם התרככו. מוציאים ומצננים.
2. משרים את העגבניות המיובשות במים רותחים כ 20 דקות.
3. חותכים את הבטטה ותפוחי האדמה לקוביות. מוציאים את העגבניות מהמים, קוצצים ומוסיפים. קוצצים גם את הבזיליקום והזיתים ומוסיפים.
4. מערבבים יחד את חומץ בלסמי, שמן, מלח ופלפל. מוסיפים לסלט ומגישים.
 

חנהפ

Active member
סלט נודלס חמאת בוטנים וטחינה

המתכון של מסעדת לופ נודלס בבן יהודה.
סלט נודלס חמאת בוטנים וטחינה
המצרכים
לרוטב
1 כף רוטב סויה
1 כפית סוכר
1 כף שמן שומשום
1 כף חומץ
1 כף חמאת בוטנים
6 כפות טחינה גולמית
לערבב הכל היטב עד שמתאחד.
לסלט
2 ריבועי נודלס ביצים(אלו שבאים 4 ריבועים בחבילה.) מבושלים לפי ההוראות.
גמבה ופלפל חתוכים לגפרורים
כוסברה קצוצה.
לערבב הכל עם הרוטב.

מקור: אמירה
 

אמרלדה

Active member
סלט תפו"א ואפונה סינית של אהרוני - המלצה

סלט תפוח"א ואפונה סינית של אהרוני
500 גר' תפוח,א קטנים, שטופים וחצויים לאורכם
1 קופסא אפונה סינית
1 בצל סגול פרוס דק
3 בצלים ירוקים קצוצים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
לרוטב :
1 כף מיונז
1 כפית חרדל
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
מל"פ
לבשל תפוח"א במי מלח כרבע שעה עד שרכים דיים.
לשים את האפונה בקערה, לצקת מים רותחים, לחכות 30 שניות ולשטוף במים קרים.
לערבב את חומרי הרוטב ולערובת אחידה ולערבב עם כל מצרכי הסלט.
אני לא שמה מיונז.
 

חנהפ

Active member
סלט פסטה ואנטיפסטי

500 גרם פסטה קצרה או פטוצ'ינה
500 גרם קישואים מוצקים, חתוכים לרצועות צרות
פלפל אדום חתוך לרצועות צרות
250 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
20 עלי עלי ריחן קצוצים דק
2 שיני שום קלופות ופרוסות דק
6 כפות שמן זית
2 גבעולי טימין
2 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור טרי, גרוס
מים

1. מחממים את השמן במחבת ומשליכים אליה את הירקות. מטגנים ומערבבים מדי פעם, על להבה גבוהה. אחרי חמש דקות מוסיפים את פרוסות השום ואת הטימין, מערבבים היטב, בוזקים מלח וזורים פלפל, מטגנים עוד דקה, מוסיפים חומץ בלסמי, מביאים לרתיחה, מכבים את הלהבה ומשאירים את הירקות במחבת.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
3. בעודה במסננת, מוסיפים לפסטה את קוביות חזה האווז ואת עלי הריחן ומערבבים היטב. מעבירים לקערה, מוסיפים את תכולת מחבת הירקות, כולל הנוזלים. מצננים, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים. את הסלט הזה אפשר לאכול גם למחרת היום.

אנה וגנר
 

חנהפ

Active member
סלט פסטה וגבינת עיזים

500 גרם פסטה קטנה (פנה, סלילים, קונכיות, פרפרים וכד')
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, עירית, בזיליקום, מעט נענע וכד')
250 גרם גבינת פרומעז
1/3 כוס שמן זית
2-3 שיני שום
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
מלח ופלפל שחור, טרי

1. מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח רותחים, לפי הוראות היצרן. כשהיא מוכנה, מסננים ומצננים מתחת למי ברז קרים.
2. מכינים את הרוטב: במחבת גדולה שמים גבינת פרומעז, שמן זית ושום מעוך. מערבבים תוך כדי חימום עד שהגבינה נמסה ומתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש, ממליחים, מפלפלים ומוסיפים עשבי תיבול קצוצים. מערבבים ומפזרים אגוזים קצוצים. נותנים לעמוד כשעה לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו.
אפשר, כמובן, גם להגיש חם.
 

חנהפ

Active member
סלט קוסקוס ועדשים

1 כוס עדשים (חומות או שחורות) מבושלות
1 כוס קוסקוס מוכן
2 עגבניות בשלות קצוצות
1 כוס נענע או כוסברה קצוצה
1 בצל קטן קצוץ
1/2 כוס שמן זית
1/3 כוס מיץ לימון טרי

מערבבים את כל החומרים ומשהים למשך שעתיים. מגישים בטמפרטורת החדר.

חנוך בר שלום
 

חנהפ

Active member
סלט תירס

3 כוסות גרעיני תירס משומר
1 מלפפון ירוק
1 מלפפון חמוץ
1 פלפל אדום/או
1 קופסת רצועות פלפל אדום מתוק
1 בצל קטן קצוץ
כמה גבעולי שמיר
10-15 זיתים שחורים
הרכיבים לרוטב:
2 כפות שמן
מעט מיץ לימון
מלח, פלפל לפי הטעם
1/2 כפית חרדל

בקערה שמים את התירס, קוצצים את כל הירקות כולל השמיר והזיתים. מוסיפים את הירקות, השמיר והזיתים החתוכים אל קערת התירס. מערבבים היטב הכל ומוסיפים
עליו את הרוטב שלהלן:
אופן הכנת הרוטב:
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, ויוצקים אותו אל קערת התירס. מניחים במקרר לפחות כשעה למיזוג כל הטעמים
ומגישים קר.
 

אמרלדה

Active member
סלט עדשים ירוקות ואורז צהוב

לערבב:
עדשים ירוקות מבושלות - בעודן חמות.
אורז צהוב מכורכום או קארי - בעודו חם
כמות נכבדת של פטרוזיליה וכוזברה קצוצים
בצל סגול קצוץ
הרבה לימון, שמנז ומלח
 

אמרלדה

Active member
טאבולה קינואה

לבשל קינואה עם מי מלח כפי שמבשלים לפסטה
לסנן מינימום 20 דקות.
לערבב עם עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, נענע, כוזברה, אפשר להוסיף מעט פלפל חריף ירוק קצוץ דק אם אוהבים.
שמנז, לימון, מלח.
 

אמרלדה

Active member
סלט תפו"א חלבי

קוביות תפו"א גדולות מבושלות
מלפפון חמוץ חתוך
אפשר מלפפון טרי חתוך
אפשר גרגרי אפונה מבושלים קלות
רוטב: יוגורט, לימון, מלח
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סלט חיטה, עגבניות מיובשות, ליים

שהבאתי למפגש קיץ 2013 אצל זהבה.

מבוסס על סלט פתיתים (Israeli Cuscus) קיצי של Bumbleberrybreeze. הכנתי עם פתיתים מיד כשהופיע בבלוג המקסים הנ"ל, עם מעט שינויים שלי ושימת לב להצעות שיפור של יעלה שלנו.
תוך כדי שאכלנו ואהבנו, חשבתי שהטעם העשיר של חיטה מבושלת יתאים לפחות כמו הפתיתים. בנוסף, החצי ערבב את מנת הסלט שלו עם סלט גזר ולימון כבוש והלימון הכבוש התאים כמו כפפה ליד.

כמובן שדווקא לסלט שהבאתי למפגש שכחתי להכניס לימון כבוש, משמע לא חובה, אך משאירה ברשימת המרכיבים כי לדעתי מוסיף. שימו לב לשינוי בכמויות המים בהתאם לשימוש בחיטה/פתיתים.

מביאה בתרגום חופשי ובשינויים שלי ועם קישור למתכון המקורי ותמונות בבלוג.

סלט חיטה, עגבניות מיובשות, ליים ונענע

מצרכים:
1 כוס חיטה*
21/2 כוסות מים **
1 כוס אפונה או תירס קפוא, חלוט/ה קלות במים רותחים דרך מסננת
2 בצלים ירוקים, פרוסים דק
4-5 עגבניות מיובשות, שהושרו במים רותחים למשך כ- 15 דקות, סוננו, יובשו, קצוצות דק
2 כפות מיץ ליים (או לימון, לדעתי ליים מוסיף)
1 כפית+2 כפות שמן זית
2 כפות לימון כבוש, קצוץ
קליפה מגורדת מליים אחד (או לימון)
מעט פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
מיץ מחצי לימון
1-2כפות עלי נענע טרייה, קצוצים

הוראות הכנה:
מבשלים החיטה - קולים גרעיני החיטה/פתיתים בסיר עם כפית שמן זית על אש בינונית כ 1-2 דקות, עד שמתחילים להזהיב. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את אש ומבשלים מכוסה, עד לספיחת המים ותפיחת החיטה, כ- 15-20 דקות***.
מסירים מהאש, משאירים את הסיר מכוסה ומכסים אף במגבת, להמשך תהליך תפיחת גרעיני החיטה וספיחת הנוזלים.
לאחר שהחיטה התקררה, מעבירים לקערה. מקפיצים קלות עם מיץ הליים ושמן הזית. מוסיפים את יתר החומרים, להוציא הנענע והמיץ ממחצית הלימון, ומתבלים במלח ופלפל לפי טעם.
שומרים במקרר מספר שעות, לספיגת טעמים.
כשעה לפני ההגשה, מוציאים מהמקרר כדי להביא לטמפרטורת החדר.
בסמוך להגשה יוצקים את המיץ מחצי הלימון, מקפיצים, מתקנים תיבול אם צריך ומוסיפים את הנענע הקצוצה.

הערות חני ס.:
* או פתיתים (אפשר מחיטה מלאה).
**אם פתיתים, לפי הוראות היצרן.
***אם פתיתים, כ-6 דקות.

 

לאה סי

Active member
סלט בורגול וחמוציות

על כל כוס בורגול-2 כוסות מים רותחים. להניח עד שהכל נספג.
1/2 כוס חמוציות
3 בצל ירוק חתוך קטן
1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות*

לתבל בשמן זית (אני שמה כ-3-4 כפות לכמות הזאת)
מלח
פלפל שחור

*מכאן אפשר להוסיף כיד הדמיון הפרועה כל דבר, שבא לכם

מקור: חברתי מירי
 
ממרח ת'ומיי = תפו"א ושום. טעים טעים

ממרח מהמטבח הערבי - טעים ביותר



1 תפוח אדמה בינוני מבושל בקליפתו.
4 שיני שום כתושות.
50 מ"ל שמן זית משובח
מלח לפי הטעם
מיץ מלימון גדול.

הכנה:
להכניס הכל לבלנדר או למעבד מזון, מלבד השמן והלימון.

לרסק,ולהוסיף מלמעלה את השמן והלימון לסירוגין כמו למיונית.
עד לקבלת מרקם סמיך ומיונזי במידת החמיצות הרצויה.
 
סלטים מתפוחי אדמה

לסלטים אלה עדיף לבחור תפוחי אדמה מהזן הצהוב או הזן שקליפתו אדמדמה. תפוחי אדמה מאד חדשים, לא כל כך מומלצים לסלט. חשוב לבשל את התפו"א בקליפתם, לסנן מיד ולקלף רק לאחר שהתקררו.
חותכים לקוביות קטנות.

סלט תפו"א וטונה
מהמטבח המרוקאי. מתכון של מרים בן-עוליאל מרמת מגשימים.
מוסיפים לתפו"א טונה משומרת בשמן, עם השמן. לכל 1/2 קג' תפו"א, יש להוסיף קופסה אחת
ואם אוהבים, אפשר גם יותר.
מוסיפים בצל (עדיף ירוק) קצוץ דק דק, מיץ לימון וקצת מלח.
יש נוהגים להוסיף לסלט גם זיתים שחורים מגולענים.

סלט תפו"א מצרי/צפון אפריקאי
מתבלים את קוביות התפו"א בשמן זית, שום כתוש, לימון, מלח וכמון. זהירות עם הכמון – לשים קצת, לטעום ולהוסיף רק אם ממש חסר.

סלט תפו"א שאני אוהבת להכין בפסח
מוסיפים לקוביות התפו"א שפע בצל ירוק קצוץ. מתבלים בשמן זית, לימון ומלח.

הסלט של שלומית
מתבלים במיונז בתוספת קצת חרדל, חומץ פשוט (ממש טיפה) ומיץ לימון, קצת סוכר, מלח ופטרוזיליה קצוצה או בצל ירוק קצוץ אף הוא.

סלט תפוחי אדמה מהמטבח הגרמני
חותכים לקוביות לא מאד קטנות או לחצאי/רבעי פרוסות.
מוסיפים בצל פרוס דק (לבן או סגול) ומתבלים בשמן (לא זית), מלח וקצת חומץ פשוט.

וינגרט – סלט תפו"א (ועוד) מהמטבח הרוסי
חצי שקית אפונה וגזר קפואים - לבשל ולסנן מראש
4-5 תפוחי אדמה קטנים - לבשל בקליפה, לחתוך לקוביות קטנות
בצל סגול קטן - לחתוך לקוביות
4 ביצים קשות - לחתוך לקוביות
2 כפות שמן קנולה
מלח, פלפל לפי טעם
3-4 מלפפונים כבושים במלח - לחתוך לקוביות
סלק אדום לבשל בקליפה, לנקות ולחתוך לקוביות
כף חומץ בן יין או מיץ לימון טרי סחוט
אופן הכנה:
בקערה עמוקה לערבב את כל הירקות.
להכין רוטב משמן, חומץ, מלח ופלפל ולתבל את הסלט ולתקן את הטעמים במידת הצורך.
לקרר את הסלט כחצי שעה לפני הגשתו.
בתאבון.
 
סלט בטטה נהדר

מקלפים בטטות וחותכים לקוביות בינוניות. מתבלים במעט שמן זית ומלח גס ואופים בחום בינוני עד לריכוך. יש לקחת בחשבון את העובדה שהבטטות מתכווצות קצת באפיה.
לאחר שהתקררו, מוסיפים שומשום קלוי (אני קולה במהירות על הגז, במחבת טפלון, כמובן ללא שמן), בוטנים קלויים, קלופים מהקליפה הפנימית האדמדמה (הקילוף לאחר הקליה) וחצויים, בצל ירוק קצוץ, אם יש – אפשר להוסיף גם בזיליקום קצוץ.
מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי ואם צריך – עוד קצת מלח.
אם אין חומץ בלסמי או לא אוהבים חומץ בלסמי, אפשר סתם לסחוט פנימה לימון.
ואם לוקח זמן רב בין ההכנה לבין ההגשה, עדיף להוסיף את הבוטנים ואת השומשום בסמוך להגשה ולא בזמן ההכנה.
 
למעלה