אורני אורני
New member
סלט מבושל מקליפות לימון
מקור הסלט הזה ששמו למבילדי, הוא מהמטבח הטריפוליטאי. עכשיו העונה הכי טובה בשבילו כי אפשר להשיג לימונים גדולים, עסיסיים ובעלי קליפה עבה
בוחרים לימונים צהובים בעלי קליפה עבה הנקיה מכל פגם. את הסלט כדאי להכין ביום שבו מכינים סלטים רבים, כדי לנצל את הלימונים במלואם.
רוחצים היטב את הלימונים, סוחטים ומשתמשים במיץ להכנת סלטים, לימונדה, תרכיז וכיו"ב. אפשר גם להקפיא בשקיות להכנת כדורי קרח. לא סוחטים עד הסוף, כך שבתוך הקליפה נשאר קצת מיץ, אבל ממש קצת.
חותכים את הקליפות לחתיכות בינוניות, שמים בסיר ומכסים במים. מרתיחים, מבשלים דקה ושופכים את המים. מכסים במים נקיים וחוזרים על הפעולה. מסננים, מכסים פעם שלישית במים נקיים והפעם מוסיפים גם מלח. מבשלים דקה ומסננים היטב. מעבירים לצנצנת ומכסים בשמן. אם אוהבים חריף, מתבלים את הקליפות המבושלות בפפריקה חריפה לפני הכנסתן לצנצנת.
נשמר במקרר כמה שבועות. אפשר להשתמש בשמן לתיבול סלטים.
לא כדאי להשתמש בשמן זית כיוון שהוא נקרש בקירור.
מקור הסלט הזה ששמו למבילדי, הוא מהמטבח הטריפוליטאי. עכשיו העונה הכי טובה בשבילו כי אפשר להשיג לימונים גדולים, עסיסיים ובעלי קליפה עבה
בוחרים לימונים צהובים בעלי קליפה עבה הנקיה מכל פגם. את הסלט כדאי להכין ביום שבו מכינים סלטים רבים, כדי לנצל את הלימונים במלואם.
רוחצים היטב את הלימונים, סוחטים ומשתמשים במיץ להכנת סלטים, לימונדה, תרכיז וכיו"ב. אפשר גם להקפיא בשקיות להכנת כדורי קרח. לא סוחטים עד הסוף, כך שבתוך הקליפה נשאר קצת מיץ, אבל ממש קצת.
חותכים את הקליפות לחתיכות בינוניות, שמים בסיר ומכסים במים. מרתיחים, מבשלים דקה ושופכים את המים. מכסים במים נקיים וחוזרים על הפעולה. מסננים, מכסים פעם שלישית במים נקיים והפעם מוסיפים גם מלח. מבשלים דקה ומסננים היטב. מעבירים לצנצנת ומכסים בשמן. אם אוהבים חריף, מתבלים את הקליפות המבושלות בפפריקה חריפה לפני הכנסתן לצנצנת.
נשמר במקרר כמה שבועות. אפשר להשתמש בשמן לתיבול סלטים.
לא כדאי להשתמש בשמן זית כיוון שהוא נקרש בקירור.