זכויות האדם בסין

אסקפיזם?

האם עלי להבין מדבריך, יס באך, שהדיון בבעיות החמורות של זכויות האדם בסין ובטיבט הכבושה הוא אסקפיזם ולא דחוף כי: - סין מאוד רחוקה מישראל, - סינית היא לא שפה שמית, - הדלאי לאמה מתלבש מצחיק ?? אם אתה מוטרד, ובצדק, מהפגיעה המתמדת בפלסטינים, בשכבות החלשות במדינה ובערבים אזרחי ישראל, הרי שהדיון במתרחש בסין אמור לעניין אותך. לובה העלתה פה נושא חשוב ובמקום לקחת אותו לכיוון המעניין של: כיצד ניתן לעזור למדוכאי המשטר בסין מבלי לכפות עליהם אמריקניזציה, או -האם דמוקרטיה היא התפרון, או האם הבוש והכלם הזה יכול בכלל לעזור למישהו בעולם, כולם החליטו לקפוץ, למנות את הסובלים הנוספים בעולם ולהגיד שזה דיון מיותר.

יס באך

New member
אין בעיות בוגונביליה

דוני לעומק בבעיותיה של סין, מה יש? דוני יותר לעומק בסוג הפתרון המתאים למדוכאי סין, מה יש? מדוע לא לדון ברצח בנות בסין, חשוב מאוד בגלל הפנמת המבט הגברי, בסין ובמשפחות סיניות. בטח זה יותר מעניין מסוגיות כמו: האם ערביי ישראל בתהליך פונדמנטיליזציה [אודי, אחי, זה בשבילך, אשכרה!]. האם ערביי ישראל הם גיס חמישי? מדוע אינני יכול להגיע לעבודה, ומדוע ביטוח לאומי יפצה אותי כנפגע טרור נפשי? האם יפצה אותי. לדעתי, לפעמים הריצה אחר הסבל של אחרים הוא במקום להסתכל בסבל שלך עמוק בעיניים. הפתגם היהודי "צרת רבים חצי נחמה" הוא בהחלט סוג של אסקפיזם, כמו אנשים שחיים בתחושה שמה שיש להם זו הבעיה שלהם בלבד, ואח"כ קוראים וידוי בעיתון: גיליתי שבעית הפטרת בקצה ציפורניי היא בעיה של 1% מאוכלוסית העולם. עכשיו אני מרגיש שייך למשפחת האדם. דוני, דוני לעומק בפתרונות המתאימים למדוכאי סין, אח"כ לא להתפלא שיאשימו אותך, הסינים דווקא, בפטרנליזם, במערבוצנטריזם ובעוד כמה קללות לעזיות.

פטרנליזם?

למה פטרנליזם, כי הם סינים? דיון בשאלה האם ערביי ישראל עוברים תהליך של פונדמנטליזם הוא פחות או יותר פטרנליסטי? מאבק למען יצירת פתרונות תעסוקה/מחייה עבור נשים חדהוריות הוא פטרנליסטי? האם אני אמורה להבין מדבריך, PADRE, שדאגה לכל אחר שהוא לא אני היא פטרנליזם? ובכן, אלך למנות לעצמי קצות שער מפוצלים, אח"כ אדלה מהאינטרנט נתונים על חלקם של הסובלים מקצוות מפוצלים באוכלוסיה ואדע כמה אחוזי נחמה אוכל לפרגן לעצמי, בתקווה שאעבור את אחוז החסימה.

יס באך

New member
לא דרקונית

רק טענתי שדוני דוני כמה שאת רוצה, צרי ויצרי שלל פתרונות. רק טענתי שבסוף תואשמי כמו כל אנשי המערב הליבראלי, עאלק, בפטרנליזם, זה הכל.

לובה1

New member
באכינקה, תביא ת'אוזן שלך

שאף אחד לא ישמע. לך רגע לשרשור שפתחת החודש בשם "סדרי עדיפויות" ולתגובתך לי בכותרת "עצוב עצוב". יינגל'ה מתוק, אתה צריך להחליף בדחיפות את המזרן שלך. למשו עם "המרכז הבריאותי" זה שמתעוררים בבוקר שלווים, רגועים ועם ניצוץ של שמחה בעיניים. אתה כמו פולניה פולניה, שכל רעיון שאינו בא ממנה, נפסל על הסף. אלא שהפעם עומדת מולך פולניה ג'ינג'ית ואנחנו כידוע, לא נותנות:) אם וכאשר יעלה פה נושא הקשור בבעיותיה של ישראל ותגובתי תהיה על בעיותיה של סין, ללא כל קשר לנושא, תתאים הגדרתך לאסקפיזם. לא הפעם!. שבת טובה לך.

יס באך

New member
מתוקה שלי

השרשור שלי "סדרי עדיפויות" זכה לקיתונות של בוז מצדכם, אפילו חטפתי על הראש מנחמה, והיא אפילו הריעה לפזטוקס, שכמה ימים לפני כן, עברה חיקון חריף מהאחות נחמה. אחזור ואסביר לאט לאט: אין כל קשר ל-מי פתח שרשור. את משתמשת בטענת "אד-הומינום" הידועה כדי לשלול את הטיעון שלי, וזה, לפחות בדיון בין בני תרבות המדסקסים טענות, לא ייעשה, שהרי לא טענתי טענה כנגדך אישית, אלא כנגד הטיעון שלך. אז: אם את חושבת שטענתי, שכאשר כאן רותח הכל, להרחיק הדיון למחוזות סין, שעל מה שקורה שם אין לך מושג יותר ממה שטרחו להראות לך בעיתונים ובתוכנית הטלוויזיה המגמתית חשוב כמו לדום בעוולות שמתרחשדות מתחת לאף שלנו איננו אסקפיזם, נמקי והסבירי, בלי להתעסק בשאלות מגוחכות של מבנה האישיות שלי או צורת הגוף שלי. עד רגע זה לא זכיתי לשמוע ממך ולו טענה אחת הסותרת את הטיעון הבסיסי שלי, שאומנם סין מענינת מאוד, אבל הדיון בסין הוא אסקפיזם.

לובה1

New member
באכי, אתה נורא עקשן

אנא עיין בכל תשובותי אליך בשרשור הזה. בכולן. לדעתי השבתי לטענתך על אסקפיזם. זה נכון שהמידע המועט שישנו בידי על סין, מקורו בעיתונות ובפרסומים שונים וזה גם נכון שאיני יכולה להשפיע בכלום, אך זו לא סיבה לא לשוחח על כך. גם המידע שיש לי על הנעשה בארץ, רובו מגיע אלי באמצעות התקשורת ומשיחות עם אנשים. לצערי העמוק, גם פה אין בכוחי להשפיע (מה שמייאש אותי מאד). להזכירך, בגלגולו הקודם של הפורום הזה, דנו לא אחת בנושאים הקשורים בארצנו. לא ברחתי מהנושא. הפעם אנו מדברים על סין. על סין! זה חלק מהעולם בו אנו חיים. אם נמתין עד שכל בעיותיה של ישראל תפתרנה ורק אז נוכל לדון בנושאים אחרים...יצטמצם עולמנו בפלשתינה בלבד. בוגו, מה, רק שתינו יורדות (ע)ל(י)ו?

קפת

New member
רציתי להזכיר משהו חשוב:

בסין חיים סינים. ויש שם אורז. זהו. תרמתי את חלקי, אני חושבת.

ועוד משהו חשוב

באיטליה חיים איטלקים. ויש שם הרבה פיצות. אני יודע שהנושא שייך להודעה נפרדת, רק רציתי שתזכרו מי אמר את זה קודם. ביי.

תה ואורז יש בסין

לובה, אין לי מושג למה רק שתינו נאבקות בעיקשותו של יס באך, זה די מצער אותי. כדי לתמוך בגישה שלי ושלך, אנסה להציג על קצה קצהו של המזלג תפיסה בודהיסטית (הבודהיזם הטיבטי, אגב, היה ועודנו אחת ממטרות החיסול של המשטר הסיני). החמלה, היא אחד המרכיבים הבסיסיים ביותר והחשובים ביותר בחייו של המאמין הבודהיסט והיא נובעת מהתפיסה שכולנו איברים של אותו האורגניזם*, או כפי שזה מוכר לנו: "כי כולנו, כן כולנו רקמה אנושית אחת חיה". זאת בדיוק הסיבה שהסבל בסין רלוונטי עבורנו כמו הסבל בקלקיליה ובקרית מלאכי. חוצמיזה, לובה, זה לא נכון שאין מה לעשות, תמיד יש משהו. אפילו בזה שגרמת לעוד אנשים לחשוב ולדבר על הנושא עשית משהו קטן וטוב.

* ששכחתי

שכחתי את ההערה המיועדת לכוכבית מהודעתי הקודמת: "כולנו איברים של אותו האורגניזם", הסבר ששמעתי והשאלתי מפרופ' יעקוב רז.

יס באך

New member
שוב את ב"אד הומינום"

לא דיברתי בכלל על "להשפיע", לא מכיר אותך משום פורום קודם, מצטער! הדיבור על סין! כן סין! עכשיו, בקונסטלציה הפוליטית-מדינית-בטחונית כאשר אנשים לא יוצאים מהבית שלהם נראה לי כסוג של אסקפיזם. לא מקבל את ענין "צמצום" עולמנו. בהקשר העכשווי, סין נראית לי עיסוק אזוטרי משהו, להרגעת המצפון השמאלני משהו של השמאל הישראלי שלא קיים. ברצינות - האם ישבת אי פעם בישיבות של תאים שמאלניים, ועסקת בפתרון "בעיות העולם"? התעמקת בשינוי מבנה-העל או מבנה-העומק. אינני חושב שאני מוכן לקבל הרצאה נוטפת-מוסר על "צמצום" עולמי כ"עולם נמלה" מול הרחבת עולמך כ"עולם הלווין"... נוח ונעים להאשים אותי בבדלנות, אבל אני חוזר ומדגיש, הכל ענין של סדרי עדיפויות. אבל, דוני גם את בבעיותיה של סין. אני ממתין לקרוא קטע מעמיק שלך על סין, על מצב הפועלים, המדוכאים, ולא רק קישור לאתר כזה או אחר, או המלצה על תוכנית טלוויזיה כזו או אחרת? הולך?

יס באך

New member
טוב, זכותך, כמובן

אז דוני לך בסין בהרחבה אני נפרד מהשרשור הזה.

מי שהולך

לישון בלילה, מבלי לצחצח שיניים. שלא יתפלא שהוא קם עם חור בשן. * אחת מהתובנות שלי לשעת ערב מוקדמת. אל תיכעס אחשלי. יש הרבה שילשולים בים.

פנית אלי או אל לובה, יס באך?

או שזה לא משנה? על השאלות שאני מנסה לשווא לשאול אותך אתה לא עונה ובמקום זה מזכיר לי מה שאני יודעת מצוין - אני חיה בחרא-חרא של מקום. חוצמיזה אתה רומז לי בדרכך היס באכית שאני עוד אחת מאלף שמאלנים קשקשנים יפי נפש שוחים ברפש של אכפתיות מעושה ממקום רבצם על הכורסא בסלון של בורגנים עוד הומניסטים קטנים וצבועים. אחת מאלף מקרים ידועים. אתה לא באמת יודע אם אני כזאת או לא. גם נתת לי (או ללובה?) שעורי בית. מאידך הצהרת שאתה עוזב את השרשור, ככה שאם אני אביא אותה במאמר פרי עטי, לא תהיה פה לקרוא אותו. בעצם גם לא את ההודעה הזאת.

למעלה