זכויות לקראת הריון, במהלכו ולאחר

מצב
הנושא נעול.
כעיקרון אין בעיה אולם הם מבקשים

דמי לידה
האם יש בעיה לקבל דמי לידה אם המעסיק הוא אחי(יש סעיף כזה בטפסים)
כעיקרון אין בעיה אולם הם מבקשים
לדעת האם יש קרבה משפחתית בין המעסיק ליולדת ואז תאורטית ישנה בדיקה קצת יותר מעמיקה כדי לוודא שאין זו פיקציה. מומלץ בחום להזהר משינויים דרסטיים בשכר ב-3 החודשים שלפני הלידה. שינויים קיצוניים יעוררו את המל"ל לבדוק את מהותם (דמי הלידה מחושבים עפ"י ממצוע 3 החודשים האחרונים שלפני הלידה).

דינגו2

New member
בכתבה נרשם....

הלידה' - שאלות בנושא כתבתי שפורסמה ב-NRG ניתן לשרשר להודעה זו. רצ"ב קישור לכתבה עצמה.
בכתבה נרשם....
שכעיקרון, יולדת שהתפטרה מיוזמתה זכאית לדמי אבטלה. שאלתי היא האם בפועל, לאחר חופשת הלידה, אלך ללשכת העבודה - האם אהיה זכאית לקבל דמי אבטלה ללא מכתב פיטורין? ובנוסף: האם ישלחו אותי לכל מיני עבודות או שאקבל דמי אבטלה ישר? תודה

מומלץ שבמכתב יצויין כי התפטרת

בכתבה נרשם....
שכעיקרון, יולדת שהתפטרה מיוזמתה זכאית לדמי אבטלה. שאלתי היא האם בפועל, לאחר חופשת הלידה, אלך ללשכת העבודה - האם אהיה זכאית לקבל דמי אבטלה ללא מכתב פיטורין? ובנוסף: האם ישלחו אותי לכל מיני עבודות או שאקבל דמי אבטלה ישר? תודה
מומלץ שבמכתב יצויין כי התפטרת
לצורך טיפול בילד.

EventHorizon

New member
הריון והתפטרות

הלידה' - שאלות בנושא כתבתי שפורסמה ב-NRG ניתן לשרשר להודעה זו. רצ"ב קישור לכתבה עצמה.
הריון והתפטרות
צהריים טובים לכולם. אני בשבוע 31 להריוני.ושאלתי היא. אני בינואר יהיו לי שנתיים של ותק במקום העבודה ,ורציתי לדעת שאם ובמידה ואני מציגה את התפטרותי כרגע...אני אהיה זכאית לדמי חופשת לידה מביטוח לאומי?או שאני, עצם התפטרותי מאבדת את זכויותי???

EventHorizon

New member
למה אני לא מקבלת ת'שובה???

הריון והתפטרות
צהריים טובים לכולם. אני בשבוע 31 להריוני.ושאלתי היא. אני בינואר יהיו לי שנתיים של ותק במקום העבודה ,ורציתי לדעת שאם ובמידה ואני מציגה את התפטרותי כרגע...אני אהיה זכאית לדמי חופשת לידה מביטוח לאומי?או שאני, עצם התפטרותי מאבדת את זכויותי???
למה אני לא מקבלת ת'שובה???

את לא מקבלת תשובה כי לפעמים

הריון והתפטרות
את לא מקבלת תשובה כי לפעמים
אני צריכה לבדוק לפני שאני עונה. לפעמים אני גם עובדת ולפעמים סתם נחה... אז עכשיו לשאלתך: התפטרות עכשיו לא אמורה לפגוע בזכותך לדמי לידה. אבל....... ההתפטרות לא תזכה אותך בדמי אבטלה. ככלל - רק מפוטר זכאי לדמי אבטלה. לכן, זה עשוי לפגוע בחישוב דמי הלידה שלך שמבוצעים עפ"י ממוצע שכר. כמו שכתוב בכתבה - יולדת יכולה לצאת לחופשת לידה 6 שבועות לפני תאריך הלידה המשוער. לכן, אם תחכי 3 שבועות, להערכתי תוכלי לצאת לחופשת לידה וכך תוכלי גם לשמור על זכויות רבות שנשמרות לך כשאת בחופשת לידה - כגון - ימי חופשה שנצברים, דמי הבראה ועוד. בקיצור - משיקולי כדאיות - ממש לא כדאי להתפטר עכשיו. בהצלחה בהמשך.

כמו כן - שכחתי לציין שתקופת חופשת

הריון והתפטרות
כמו כן - שכחתי לציין שתקופת חופשת
הלידה נצברת לך לצורך הותק לחישוב פיצויי פיטורים. כמו כן, התפטרות לאחר הלידה לצורך טיפול בילד תזכה אותך בפיצויי פיטורים (למרות שאת התפטרת ולא פוטרת). התפטרות עכשיו לא תזכה אותך בפיצויים. סתם שיהיה לך בסל השיקולים.

מה הדין לגבי אישה עצמאית?

אילו הליכים היא צריכה לעבור ע"מ לקבל דמי לידה? לפי מה הוא מחושב?

לעניין הפרוצדורה -

אילו הליכים היא צריכה לעבור ע"מ לקבל דמי לידה? לפי מה הוא מחושב?
לעניין הפרוצדורה -
היא די דומה לפרוצדורה שבה מגישה שכירה תביעה לדמי לידה. מבחינת חישוב השכר - הוא נעשה עפ"י 3 החודשים שלפני הלידה. מבחינת אכשרה - יש צורך באותה תקופת אכשרה (תוכלי לראות בקישור לאתר המל"ל). כמו כן, מצרפת לך את הקישור לטפסים של המל"ל לצורך הגשת תביעה לדמי לידה לעצמאית. אם יהיו לך שאלות נוספות - אנחנו פה. ובכלל לנוחותך - הנה קישור לאתר המל"ל - יש שם הסברים רבים על הנושא. בהצלחה.

אני עובדת אצל מעסיק במגזר הפרטי

אני פה מ- 8:30 עד 17:30. אני בחודש שביעי. נורא קשה לי לעבוד את כל השעות הללו ואני רוצה לבקש מהרופא שיאשר לי לעבוד רק 5 שעות ביום במקום 9. 1. האם הקיזוז יפגע לי בשכר החודשי? (אני עובדת במשכורת גלובלית). 2. האם הקיזוז בא על חשבון ימי המחלה שנצברו לרשותי? 3. האם הקיזוז ישפיע על דמי הלידה מביטוח לאומי?

תשובות

אני פה מ- 8:30 עד 17:30. אני בחודש שביעי. נורא קשה לי לעבוד את כל השעות הללו ואני רוצה לבקש מהרופא שיאשר לי לעבוד רק 5 שעות ביום במקום 9. 1. האם הקיזוז יפגע לי בשכר החודשי? (אני עובדת במשכורת גלובלית). 2. האם הקיזוז בא על חשבון ימי המחלה שנצברו לרשותי? 3. האם הקיזוז ישפיע על דמי הלידה מביטוח לאומי?
תשובות
בכדי להקטין את היקף משרתך יש לפנות למפקחת על עבודת נשים בכדי לקבל אישור לכך. האישור הרפואי רק יקצר את ההליך אצל המפקחת אבל חייבים לפנות אליה אף על פי שזה ביוזמתך. אם תקוצץ משרתך באישור ולכן גם יקוצץ שכרך - כמובן שזה יפגע בדמי הלידה שלך שמחושבים עפ"י 3 חודשי השכר האחרונים שלפני הלידה. ימי מחלה הם ימים מלאים - לא חלקיים. מעבר לכך זכאית במהלך ההריון ל-40 שעות לצורך מעקב ובדיקות באישור רופא. לא ניתן לקצץ במשרה על סמך ימי המחלה. צר לי - ובהצלחה בהמשך.

שאלה לגבי חובת ניצול ימי חופשה

בחברה בה אני עובדת נאמר לי שלאחר חופשת הלידה הראשונה (ביטוח לאומי) ולפני שניתן לקחת חל"ת, יש לנצל את כל ימי החופש שצברתי. האם זה במסגרת החוק ?

לא שכחתי אותך - אני לא מכירה חובה

בחברה בה אני עובדת נאמר לי שלאחר חופשת הלידה הראשונה (ביטוח לאומי) ולפני שניתן לקחת חל"ת, יש לנצל את כל ימי החופש שצברתי. האם זה במסגרת החוק ?
כזו. אני רוצה להיות בטוחה ובודקת. האם נאמר לך מה המקור לדרישה זו?

אני חושבת שזו פשוט מדיניות חברה

כזו. אני רוצה להיות בטוחה ובודקת. האם נאמר לך מה המקור לדרישה זו?
אני חושבת שזו פשוט מדיניות חברה
שלא ניתן לקחת חל"ת לפני שמנצלים את כל ימי החופש שנצברו. פשוט עניין אותי אם לגבי חל"ת שלאחר חופשת לידה ניתן להכליל מדיניות זו של החברה או שיש חוק המיטיב עם היולדת ומאפשר לקחת חל"ת ללא ניצול ימי החופש. תודה.

שיר ורד

New member
זה לא במסגרת החוק

זה לא במסגרת החוק
אם צברת ותק של מעל שנתיים, החל"ת (שאורכו תלוי בותק שלך) הוא זכות שעל המעסיק לקבל ללא תנאים מוקדמים. יתכן שזו מדיניות של החברה כדי לצמצם יתרות חופש, או כדי להקטין את יתרת התקופה שהמעביד חייב להעסיק את העובד לאחר חופשת הלידה והחל"ט . ישנן חברות בהן יש נהלים לקבלת חל"ת מסיבות שונות הכוללים סעיף כזה. אבל , זה נכון כאשר החל"ת איננו מוגדר בחוק ונובע מהסכמה בין הצדדים אך לא במקרה זה. אם לא צברת ותק מינימלי כנדרש בחוק והחברה בכל זאת מוכנה להוציא אותך לחל"ת זכותה לדרוש תנאי זה.

אפשר לקבל הפניה לחוק ?

זה לא במסגרת החוק
אם צברת ותק של מעל שנתיים, החל"ת (שאורכו תלוי בותק שלך) הוא זכות שעל המעסיק לקבל ללא תנאים מוקדמים. יתכן שזו מדיניות של החברה כדי לצמצם יתרות חופש, או כדי להקטין את יתרת התקופה שהמעביד חייב להעסיק את העובד לאחר חופשת הלידה והחל"ט . ישנן חברות בהן יש נהלים לקבלת חל"ת מסיבות שונות הכוללים סעיף כזה. אבל , זה נכון כאשר החל"ת איננו מוגדר בחוק ונובע מהסכמה בין הצדדים אך לא במקרה זה. אם לא צברת ותק מינימלי כנדרש בחוק והחברה בכל זאת מוכנה להוציא אותך לחל"ת זכותה לדרוש תנאי זה.
אפשר לקבל הפניה לחוק ?
אני עובדת באותה החברה כמעט 5 שנים.

ב כ י ף

New member
היכן ניתן לקבל יעוץ ?

היכן ניתן לקבל יעוץ ?
פוטרתי לפני כשנתיים בזמן חל"ת וללא קבלת שכר עבור 30 יום שמגיעים לי ע"פ חוזה (ללא קשר ללידה). אף פעם לא בדקתי את הנושא, האם מגיע לי התראה של 30 יום או בגלל החל"ת זה בטל ? האם עדין ניתן לתבוע ? עד כמה זמן אחרי ? תודה

מצב
הנושא נעול.
למעלה