אם כבר נכנסת לזה
מבאס אותי לכתוב לך את זה, אבל התקיפה שלך מזכירה קצת מתקפה דתית. מדע מתיימר ככל שאפשר (לא מצליח ב100% כי בכל זאת העסק מנוהל על ידי בני אדם) להיות אובייקטיבי. משום כך דעות, מוסר, אידאולוגיה ותפיסות עולם נשארות, או אמורות להשאר, בחוץ. פסיכולוגיה בכלל, ובין היתר פסיכולוגיה אבולוציונית, מתעסקת בלהסביר תופעות (ואם קראת את התגובה בשרשור הקודם שכתבתי לאנג'לה בטח הבנת שבאופן כללי הגישה של הסבר תופעות נכונה להרבה מתחומי המדע ולא רק למדעי החברה). העניין עם להסביר תופעות הוא לחפש דפוסים קבועים ולמצוא מה הנטיה הכללית בהם ומה ההגיון המנחה של אותה נטיה. במקרה של פסיכולוגיה מחפשים דפוסי התנהגות, ומנסים להסביר אותם לפי דרך מחשבה מסויימת. בין אם תבחרי לקבל תשובה אבולוציוניסטית או תשובה של אסכולה פסיכולוגית אחרת, אאל"ט אין ממש ויכוח על כך שגברים בוגדים יותר מנשים (סליחה, לא בוגדים, מפיצים זרע אצל בחורות שהן לא בנות הזוג הקבועות שלהן). השאלה היא איך מסבירים את זה. [אני מסייגת את הדברים שלי לגבי התקופה האחרונה. בסופו של דבר תופעות, כמו למשל הגלולה למניעת הריון, שינו את פני הדברים. אני מניחה שמהשינויים בהתנהגות הנשית בעקבות הגלולה אפשר ללמוד הרבה מאוד דברים על דפוסי התנהגות של נשים והזכרתי את זה כבר בדיוק הקודם בנושא] באופן כללי כאשר קיימות מספר אסכולות במדע לגבי נושאים שלא הוכחו ב100%, כמו למשל ההסבר הנכון לתופעות שפסיכולוגיה מנסה להסביר, יש את המצדדים החד צדדיים ששייכים לאסכולה מסויימת ורואים בהסבר שלה את עיקר החשיבות, ויש את אלו שמשלבים בין הגישות השונות. אם נחרוג לרגע חזרה לנושא הפורום, למשל בענייני אבולוציה קיימות שתי אסכולות. אחת מיחסת את רוב השינויים האבולוציוניים לאדפטציות השניה טוענת שרוב השינויים נובעים מסחיפה גנטית. רוב המדענים מקבלים את שתי התאוריות כנכונות ובעלות השפעות שונות על המצב הכללי, מידע לגבי המשקל היחסי של כל אחת מהן עדיין לא קיים באופן חד משמעי ומדענים שונים מיחסים להן משקלים שונים. באותו אופן, זה שפסיכולוג אבולוציוני מציע הסבר לתופעה, לא אומר שזה הסבר בלעדי (ביחוד כשהפסיכולוגיה האבולוציונית שואלת שאלות מאוד כלליות שנקשרות במוצא החיים ואילו פסיכולוגיה "רגילה" לא חוזרת יותר מדור שניים או שלושה אחורה). לשם הדוגמה בלבד, יכול להיות שקוסם למשל (קבל התנצלותי שאני מנפנפת בך כדוגמה) שייך לאסכולה שנותנת משקל יתר לרעיונות של פסיכולוגיה אבולוציונית, יכול להיות שממש לא- אני לא באמת מכירה אותו ולא ניהלתי איתו מעולם דיונים מעמיקים בפסיכולוגיה ומה שבטוח זה שאני ממש לא יודעת כמעט כלום בפסיכולוגיה. עד כמה שאני מבינה, בניגוד לדוגמה האבולוציונית, אין ממש סתירה בין תאוריות פסיכולוגיות של אסכולות שונות, הן לא עומדות זו נגד זו אלא זו לצד זו ופשוט מרחיבות ומשלימות את ההסברים. ההרגשה הכללית שאת מעבירה בהודעות שלך היא שאת לא שופטת את ההסבר, אלא את התופעה שבאים להסביר. את משתמשת ב"עובדות" ממקורות פחות או יותר מפוקפקים, במקום לבדוק מקורות רציניים או לתקוף אותם בצורה רלוונטית (למשל, להצביע על כשלים במידגם זו תקיפה רלוונטית שהרי אם מדגם כלשהו בעייתי אי אפשר להסיק ממנו בצורה אמינה שתופעה קיימת). בסופו של דבר (בהודעה הפותחת כאן) הלכת על הטקטיקה הכי נמוכה שאני מכירה, והחלטת לתקוף את התחום על ידי טישטוש וסילוף של הרעיונות במחקר. המחקר עוסק בנטיה התנהגותית וזה שכל חמשת גברברי הפורום יענו לך לא ילמד אותך כלום לגבי החברה.