חבר'ה מה אתם עושים ביום כיפור?

מליז

New member
חבר'ה מה אתם עושים ביום כיפור?

אני לא "חוגגת" את היום הזה בשום אופן וכמובן שגם לא החבר'ה מהפורום כאן. אז מה הפעילות המתוכננת שלכם ביום המשעמם והמיותר הזה?

זה לא יום משעמם ומיותר

יום כיפור הוא לא המצאה של היהדות אחרי הכל. אולי התיארוך שלו כן, רעיון מחילת החטאים היה גם אצל הכנענים. כך שמיותר הוא לא. יש משהו יפה ביום הזה. לא מדבר אלי, אבל יש בו משהו יפה (זה שיש הרבה אנשים צבועים שמנצלים את היום הזה, זו בעיה שלהם. האל היהודי זוכר ורושם את זה
) לא, אני לא צם. את חשבון הנפש שלי אני עושה גם בלי יום כיפור. סביר להניח שאני אראה הרבה סרטים, טיול קצר בסביבות הבית, ואהיה בחברת בחורה מיוחדת
חשבנו אפילו אולי לקפוץ לבי"כ רפורמי, סתם כדי לראות איך זה שם (באורתודוכסי, גם אם מאולתר, כבר הייתי). ההורים שלי, למשל, כמו כל שנה (ומבעוד מועד) יוצאים לסופ"ש+יום כיפור בקיבוץ בצפון. הם, וחצי עדת הפולנים של חיפה (כמו כל יום כיפור).

אני מבקש!

זה פורום שנכנסים אליו קטינים!
ככה את מכפרת ביום כיפור על החטאים שלך, הא?

gwizard

New member
חטאים ? מה זה ?

אני לא יודע מה איתך, אך בדת שלי אין כזה מושג "חטא". חטא מרמז על כך שיש חוקים שאסור לעבור עליהם. ואם עשית משהו בניגוד לחוק - חטאת. בדת שלי (וויקה) אין חוקים. לי אישית אולי כן יש נורמות שאני קבעתי לעצמי, אך זה כבר משהו אחר. ביום כיפור לקחנו לנו למסורת לנסוע לצפון הרחוק ולעשות קצת קמפינג. טוב לגוף וגם לנשמה

חוש הומור אלון, חוש הומור.

גם באמונה שלי אין חטאים כמו שהיהדות, הנצרות או האיסלאם רואים אותם. אבל אני כן מקבל עלי את המוסר הכללי של החברה. אני כן מאמין שיש מעשים שאפשר לעשות שהאלים לא יאהבו (או לפחות רוב האלים). אני לא עושה רק את מה שנוח לי. איפה אתה עושה קמפינג? מה זה צפון רחוק בשבילך?

gwizard

New member
אה, כן, חוש הומור ../images/Emo13.gif

צפון רחוק הכוונה היא אחרי חיפה. בעיקר ליד מקורות מים נקיים (יחסית) כמו הירדן, לדוגמה, אך בעיקר איפה שאין או יש מעט אנשים אחרים. אני יוצא לקמפינג בשביל השקט, הטבע והקפה של הבוקר
ואני משאיר את הפלאפון באוטו.

../images/Emo45.gif

אחרי חיפה זה עוד לא רחוק, אני מוחה!
גולן הוא מקום מצויין. אח, אם נחל סער היה מלא מים עכשיו... טבע
, שקט
, פלאפון באוטו - בהחלט
! קפה על הבוקר
- אם כבר טבעי, אז למה לא לוותר גם על הקפה? מקסימום כשעייפים, הולכים לישון.

gwizard

New member
קפה על הבוקר זה קדוש !

הציפייה, הריח, הלגימה הראשונה שפותחת עיניים (וכל דבר אחר)...... כן, גם אני מכור לקפה
נ.ב. אולי תארגן איזה פסטיבל פאגאני קטן ? זוכר, כמו שהיה בלונאסה או אימבולק לפני 3 שנים. דווקא היה סבבה (כשעוד האנשים היו ביחד בלי לריב אחד עם השני).

Funny you should mention that

היה רעיון כזה לתקופה הזו, אבל בשל כל מיני אילוצים הוא לא יצא לפועל. מה שכן, יש תכנונים לגבי אחד כזה בעתיד, אבל קודם לכן אני מתכוון לתת קפיצה קטנה לחו"ל לכמה ימים (בקרוב יחסית) ומיד אחרי זה להירתם למשימה. הוא כנראה לא יהיה כמו הלונאסה של אז, אבל זה יהיה פסטיבל
איזה קפה? אני מקווה ששחור מזן Arabica (כי אם לא, כדאי לך לנסות). כמובן שמותר להוסיף לו קצת הל.

.."הנה מה טוב ומה נעים,שבט אחים גם

יחד"..
אח,כיף לראות אחווה פגאנית. תמשיכו כך! דבר שני,אתם לא מבינים כלום בקפה. איזה שחור,איזה?איפה נולדתם? קצת תרבות..אספרסו!!

neophile

New member
יש משהו מיוחד ביום הזה

בגלל שאף אחד לא נוסע ,הרבה מהאנשים צמים... יש אווירה מיוחדת שקשה להסביר במלים. אני לא חושב שקיים כזה מנהג בעולם שערים שלמות פשוט מפסיקות הכל. זה יום טוב למדיטציה או אולי קמפינג בטבע :)

מליז

New member
אוי באמת neophile

לא משנה כמה תהיו פגאנים תמיד יישאר בכם איזה שמץ של יהדות :(

כי יהדות זו לא רק דת

זו גם המסורת של אבות אבותיי, ובתור אדם דתי, אני מכבד את אמונותיהם גם. חוץ מזה, יש משפט שמישהי היתה אומרת לי - "אפשר להוציא את היהדות מהבן אדם, אבל לא את האדם מהיהדות!" (היא בעצמה פגנית, וגדלה במשפחה פגנית), כל פעם שהייתי איך שהוא מזכיר את התנ"ך... אני לא מוצא בזה שום פסול. בניגוד אולי לכמה וכמה אנשים אחרים, בחיפוש הדתי שלי קודם בדקתי מה הדבר שאני כבר מחזיק בו, לפני שאני מחליט שהוא לא בשבילי. ושוב הרשומה שלי בעניין...

neophile

New member
זה לא קשור ליהדות

זה קשור לזה שאני שם לב למה שקורה מסביבי.

Wing Chan

New member
כמו כול שנה:

בירות, אוכל מלפני כן, איזה סרט, עוד כמה בירות וזהו סביר להניח.

למעלה