חבר'ה מה אתם עושים ביום כיפור?

התפיסה הזו מוטעת מהיסוד

שוב, זה לא כסף שקודם קיים ואז הולך לתעשיית הבשר. זה כסף שללא תעשיית הבשר פשוט לא היה קיים. כסף קיים כיום רק כשפה לתיאור תעשיות. הורדת תעשיה - יש פחות כסף. הורדת תעשיה שממנת את עצמה ומביאה תועלת כלכלית לא יכולה להביא לך כסף בשום מצב. זה בלית אפשרי בעליל. זה כמו להגיד שאם תוציא את "המרחב" מהמדף יהיה שם יותר מקום לחפצים. תעשיה שמפתחת תוצר ופעילה כחלק יעיל מהשוק העולמי (ותעשיית הבשר היא כזו) רק משפרת את המצב הכלכלי בעולם. כל החישובים בסגנון: "ככה וכהה עולה מנת בשר, ככה וככה מנה ללא בשר, אז נוציא בשר ישאר פחות כסף" הם חישובים נטולי כל ראיה כלכלית בין אם בתמימות ובין אם בהטעיה. החישוב הזה לא נכון מיסודו כי הוא מניח שכסף זה משאב. כסף זה *לא* משאב. אתה לא יכול בשום דרך אפשרית, להרוויח משאבים מצימצום הסחר במשאבים. עניינים צריכים שיהיה להם מה לאכול, אלה אם כן אתה רוצה שילעסו שטרות חסרות ערך.

neophile

New member
מצדי שהמערכת הכלכלית תקרוס

ואנשים ברחבי העולם יגדלו צמחים למזון אם הפתרון לבעיית הרעב של בני האדם והסבל של בעלי החיים אומר קריסה כלכלית so be it זה לא כלכלה ראוייה אם היא תומכת בסבל. הדברים שלך גורמים לי לחשוב שגם תעשיית רצח היהודים היתה עסק משתלם לכלכלת גרמנייה

RainBird

New member
אני משועשע מכל הדבר הזה כאן. אתם מודעים שיש מפלגה בהודו שתומכת בהשמדת תעשיית הבשר- אפילו באמצעים אלימים?

ההגמון

New member
כבר הגענו לקלף הנאצים ורצח העם?

זאת הדרך היחידה שאתה רואה בכדי לצאת מן הדיון הזה כשידך על העליונה?

neophile

New member
כלכלה סרטנית

אני לא מאמין במערכת הכלכלית שיש היום בעולם, זאת מערכת כלכלית של עבדות . זאת מערכת סרטנית שהורסת את כדור הארץ בכל יום שעובר ומטמאה את הנשמה שלנו. תבין שאם אנחנו מסתכלים על הכל ברמה של רווח כלכלי(כפי שהכלכלה הסרטנית הזאת מגדירה) אז גם אפשר להסתכל באותה צורה קרה ובלתי מתחשבת גם בתעשייה של רצח בני אדם...

נכון, ודיון מעניין מאוד

אבל לא נראה לי שהוא קשור ישירות לנושא הפורום. נכון, האמונות שלנו משליכות גם על עניין הכלכלה והגלובליזציה, אבל אני מאמין שפורומים הדנים בנושאים אלו יהיו מתאימים יותר. מנסיון שלי, הדיונים האלה הופכים לויכוחים ובסוף כולם רק מפסידים. אבל אתה יודע, כן הצלחת לסקרן אותי לגבי דיון שיערך על אמונות פגניות והשפעתן על דיעות פוליטיות וכלכליות. לא כולם עושים את הקשר הזה, ויש כאלו שיש. אולי אפשר יהיה לפתוח בדיון כזה בקרוב, אבל קודם שיגמרו האגרסיות שגם ככה רצות פה בפורום.

אני כבר כמה שנים טובות צמחונית,

בערך, ומעולם,אבל מעולם לא היה חסר לי B12. האמת היא,שגם לא השתדלתי יותר מדי לחפש את "הצירופים הנכונים" כדי למנוע חוסר שכזה.. לעומת זאת,שירת איתי בצבא אדם שאכל כמויות, אבל כמויות של בשר על כל סוגיו ומגווניו וקיבל כ"כ הרבה זריקות B12 בתחת..

neophile

New member
בקיצור

כל אלה שמתנגדים לצמחונות על בסיס שזה כאילו לא בריא ושאנחנו "צריכים" לאכול בשר מדברים שטויות

Polar Aurora

New member
בטח שיש צורך

הייתי צמחונית 8 חודשים, מתוך עקרון, וגם אכלתי הכל כמו שצריך (אפילו הדייטנית אמרה). אבל תראו מה קרה! השיער שלי התחיל לנשור כמו מטורף, השיניים שלי התחילו להתנדנד והייתי הרבה יותר חלשה פיזית ומנטאלית ממה שיכולתי להיות, ממה שאני עכשיו. אני שונאת את העובדה שמישהו הורג בשביל שאני אוכל, אבל גוף של בן אדם (בן אדם מתבגר לפחות, שיש לו עוד ציצי שצריך לגדול) זקוק לזה.

MetalSinagouge

New member
לסיכום אני מציע...

לעשות הסבה גאסטרונומית ולעבור לאכול הוביטים

Tatu4Taty

New member
אני חושש כי האחרונים הועלו באש

או לפחות כך טענו כמה חוקרים בתוכנית הזויה משהו באחד הערוצים המדעיים :)

ולסיכום אני מציע

שלפחות בגבולות הפורום הזה, הדיון יסתיים, מאחר והוא כבר עבר את גבולות הנושאים הנידונים בפורום, ממש כשם שהדיון הקודם על ברית מילה עבר אותו. מימים ימימה אנחנו יודעים כי הדיונים הללו לרוב נגמרים ללא פתרון, ולראיה הדיונים בפורומים השונים אשר דנים בצמחונות ובאכילת בשר. לפני שזה יהפוך לדיון אישי ולא נאות, בואו נעצור את זה כאן. מי שמעוניין להמשיך - בפורומים המתאימים ובמסרים הפרטיים. תודה.

למעלה