חבר'ה מה אתם עושים ביום כיפור?

שנה שעברה

אלו היו בירות. הייתי באירלנד, בפאב אירי, במשחק של אירלנד מול שוויץ, במוקדמות המונדיאל - ואני עוד הייתי בחולצה בצבעים הלא נכונים. היות וכדורגל לא מעניין אותי, וכמה ערסים איריים ג'ינג'ים זרקו אלי מבטים לא אוהדים במיוחד, התקפלנו משם.

Wing Chan

New member
לא מעשה חכם בכלל!! ../images/Emo67.gif

יצאת בזול אבל. יש לי חבר שנכנס לפאב באנגליה עם חולצה של גרמניה יום לפני המשחק האחרון, זה עוד יותר גרוע!
(ובלי קשר: המונדיאל השנה היה הדבר הכי מעפן שיש. כול משחק יותר מחורבן מהשני.)

לא היו ימים טובים לישראל... וכיוה"כ

אני כעברי מסכם את חשבון הנפש שהתחלתי בראש השנה, מוודא שבאמת תיקנתי את טעויות השנה החולפת, שהחזרתי את כל החובות, שיישרתי את כל ההדורים ומביט על הלקחים שהפקתי. לאחר מכן אני עורך טקס הטהרות. בד"כ אני גם מנצל את ההזדמנות שאין תנועה בכבישים ומטייל רגלית ברחבי עמק יזרעאל הנפלא.

RainBird

New member
יום כיפור של שנה שעברה- לא יצאתי מהחדר, כי בן זוגי דאז היה איתי והיה גם המון סקס. יום כיפור שלפני כן היה זמן מתאים לאפות עוגות שישרדו כל השנה במקפיא. הפאי תפוחים וקינמון גרם לאי נוחות רבה אצל השכנים שלי- בעיקר כי דאגתי לפתוח את כל החלונות בבית.

לורליין

New member
משעמם ומיותר?

יקירתי, קודם כל אין סיבה להכליל, מאיפה לך שאף אחד מהפורום לא חוגג? אני דווקא כן.. ולא במשמעותו הדתית.. גם אם משעמם לך ביום כיפור, זה לא בהכרח אומר שהוא מיותר. אני חושבת שלטעון שהחג הכי חשוב לרובה הגדול של אוכלוסיית המדינה, ואני מניחה שגם למשפחתך, מיותר (וסלחי אם אני אשתמש במושגים של ילדה בת 5) - לא יפה. אני צמה ושומרת. ובשם כל האלים, אני מבקשת לחסוך ממני את ההרצאות המיסיונריות של כל צד אליו אני שייכת, אם מלידה ואם מבחירה. אני לא צמה בתקווה שיהוה ימחל לי על חטאי אני לא צמה בכדי לענות את נפשי אני לא צמה כי כך נאמר בהלכה אני לא צמה כי מישהו מצפה ממני לכך אני צמה כי אני בת ליהודים, נכדה ליהודים ונינה ליהודים. אני צמה כי אני בת ללאום היהודי. אני צמה כי זו מסורת אבותי, ואני לא מתביישת בכך ולא גאה בך, זו פשוט אני ואני לא מתכחשת לכך. למען האמת, אני אוהבת את יום כיפור, לא רק שהוא מלא זכרונות נעימים מהילדות, הוא עוזר לי יותר משאר הימים לקחת הפסקה מהחיים ולנוח, לחשוב, להעריך את המים שאני שותה והמזון שאני אוכלת, היכולת שלי לכתוב, ואפילו דברים קטנים כמו להדליק את האור באמצע הלילה... נכון, אפשר לעשות את זה בשאר הימים, אבל זה הרבה יותר אמיתי כשהכל סביבי נעצר.. דממה מוחלטת.. לפני כמה שנים החלטתי שאת יום כיפור עצמו אני מעבירה בחברתו של אבי.. ואולי הצום זה עוד משהו שמחבר ביניינו.. אגב, למה היום הזה כ"כ משעמם ומיותר? כי אין שום דבר בtv? או כי אלה שמספקים את השרות צמים? הכל סגור ואין לאן לצאת? או כי אלה שעובדים בבארים והמועדונים צמים? אני מקבלת את הרושם שהיום הזה מציק לך כי את לא מרגישה שייכת... כי היום הזה הוא בדיוק כמו שאר הימים בעבורך...

gwizard

New member
לפעמים...

לפעמים, כאשר עושים דבר נכון מסיבות לא נכונות, התוצאות הן לא בהכרח חיוביות.

לורליין

New member
בחיי, התגעגעתי

ובכן למה אתה סבור שהסיבות שלי לא נכונות? נכון, הן לא קונבנציונליות, אבל אני לא חושבת שזה פוגע במישהו, להיפך, אם זה מרגיש נכון ומניב תוצאות רצויות, מה רע?

RainBird

New member
אבל היא כן עושה את זה מהסיבות הנכונות. היא צמה כי שקט לה וזה מסורת עממית. (עם הקשר דתי שכבר לא קיים אצלה) ואני מכיר אנשים נוספים שעושים את זה. גיסי למשל הוא אנטי-תאיסט. שונא את מושג הדת, אבל עדיין ביום כיפור הוא צם כמו כולם, כששואלים אותו למה, הוא אומר שזה שזה נצמד למסורת, הוא נזכר באבא שלו שהיה ניצול מאושוויץ. זה מה שאבא שלו שמר מהיהדות שלו גם שם, וזה לא הולך פשוט להעלם כי לו לא נוח ../images/Emo13.gif

אוכל ../images/Emo109.gif ../images/Emo13.gif

אולי גם מרצה להורים שלי עד כמה היהדות זה דת רעה וחולנית. בתור בונוס הם גם עלולים לקבל עוד הרצאה של "אני לא יהודי" בביצוע סולו. לא סתם. רוב הסיכויים שאני לא התעלל בהם יותר מידי. אבל אני כן מקווה להשיג קצת

taroboy

New member
מכייון שאיני עדין גר לבדי...

אני לא אדליק חמשל בבית,וכו' אני לא צם,אני לא מרגיש שיש לי צורך כזה... מה שכן אני מכבד את היום,ולא עושה דווקא אני מכבש את האמונה של אחרים,ואני חושב דווקא שזה יום מקסים. רוחני ...

MetalSinagouge

New member
לא פאגאני אומנם אבל...

זה די דוחה איך שהיום הזה נהפך לטאבו קיצוני אצל "מסורתיים"\ישראלים וכו' וכו'. יש אנשים שלקחו על עצמם את היהדות והם הולכים "לפי הספר", תרתי משמע, ויש אנשים שצמים פעם בשנה וחושבים שאלוהים יסלח להם (כי כמה מהם יודעים שהיום נועד בעיקר לכפר על חטאים בין אדם לחברו).

הרבה יותר דוחה

איך דבר נורא כמו מילה הופך לטאבו אצל מסורתיים וחילונים. יום כיפור זה עוד מילא. מצידי שיצומו אם בא להם.

MetalSinagouge

New member
אני משוחד בעניין הזה...

גיל 5, לחץ משפחתי
אבל בעיקרון אני מסכים. לפני שבועיים בערך שמעתי מאיזה רב אחד שזה די מדכא את ההאנאה ממין:\ WHY?!

זה זהה למילת נשים

זה חותך את אזור הריגד באנד ולרוב גם פוגע בדלתא הפרנולית שזהו האיזור הכי רגיש מינית בפין. סה"כ בברית ניתן לאבד כ80% מקצות העצבים הרגישים מינית של הגבר. בנוסף, היא פוגעת בתפקוד המכני של האיבר ובסיכוך הטבעי שלו. מילה מהווה בדיוק את הפגיעה הקלאסית בכבוד האדם וחירותו והיא ניתוח לכל דבר המהווה הטלת מום ומבוצע ללא צורך רפואי ללא הסכמת המטופל. יש לו השלכות בריאותיות, סיבוכים, השלכות נפשיות (טראומת כאב מוכחת) ופגיעות בתפקוד. סה"כ אפשר להמשיך להסביר על זה אבל פשוט תיכנס לפורום 202 ושם מוסבר הכל. מעניין מאיזה רב שמעת את זה. לרוב הם מסרבים להודות בזה.

Wing Chan

New member
טראומת כאב מוכחת?

אודה אם תפנה אותי. לזה אני דווקא מתקשה להאמין, מכיוון שעפ"י מה שאני קראתי (בלי קשר לברית מילה) המוח לא ממש זוכר דברים לטווח ארוך לפני גיל 2.5 שנים בערך או קצת יותר, וברית מילה נעשית בגיל 8 ימים.

gwizard

New member
לא יודע

לי עשו ברית מילה בגיל 11 ואני עד היום מאוד שמח שעשו לי אותה. לא אפרט למה, אבל מספיק אם אומר כי יש מספיק סיבות בעד.

אצלך

המילה היתה כנראה הרבה פחות מסוכנת וחמורה. הסיבה לכך שחומרת המילה וסכנותיה יורדים עם הגיל. בגיל מובגר יש הרבה הרבה פחות סיבוכים (כי המערכת חיסון מתמודדת טוב יותר עם זיהומים וכי הרבה יותר קל לחתוך) וגם פחות בעיות באופן כללי. למרות זאת, המילה היא עדיין הטלת מום. לצערי רוב ה"יתרונות" כביכול, אלה מיתוסים ותו לא כנפוצו בציבור. לילדים שלמים החל מגיל שנה יש דווקא פחות סיכויי לזיהומים בדרכי השתן (העורלה מגנה על פתח השופכה). לנימולים יש באופן כללי הרבה יותר בעיות וסיבוכים רציניים הקשורים לאיבר המין (5-7% הצרות שופכה. מצב זה דורש למשל ניתוח תיקון). הפין הנימול מאבד מהלחותו ומתייבש, דבר שפוגע עוד יותר ברגישותו. כל הטיעונים על "קל יותר לנקות" הם חסרי אחריות. בדיוק אותם טיעונים מושמעים בעד מילת נשים באפריקה. זה כמו להציע לנקר את העיניים כדי שלא יהיה צורך במשקפיים. ניקוי של עורלה הוא פשוט ביותר ודורש קצת מים וזהו. אם היה לך מצב של פימוזיס, זה עדיין לא סיבה למילה. מתוך 100 מצבים של פימוזיס או בלנטיטיס רק כאחד באמת דורש מילה כאשר כל האחרים ניתנים לפתרון בדרכים אחרות. למילה אין הצדקה רפואית. כל ארגוני הבריאות בעולם שחוו דיעה בנושא הכריזו כי אין הצדקה רפואית למילת זכרים. רובם המליצו להימנע מהמילה. חלק אפילו קבעו כי האתיקה של ניתוח כזה מוטלת בספק. לא מזמן בפינלנד הורשעה אם על מילת ילד בן 4. בית המשפט קבע כי מילת זכר אסורה בדיוק לפי אותו החוק של מילת נקבות וכי הדעה הרווחת כי יש הבדל בין השניים בלתי מבוססת.

RainBird

New member
תשאל את עצמך למה עשו לך אותה. מה זה נתן באמת? זה רק הטלת מום עבור מנהג דתי שטותי ולא יותר.

הנה

על כאב המילה השפעות הכאב לטווח ארוך בנוסף, הכאב הזה הוא לא סתם "כואב קצת". מדובר על פשיטת עור באיזור על פני הגוף בו עור זה רגיש ביותר. על פי מחקרים שנעשו על מידת הכאב הזו, מדובר על רמות כאב מטורפות ברמה של עינויים קיצוניים. תינוקות מפתחים לעיתים קרובות לאחר המילה את רוב התופעות הנפוצות של סינדרום פוסט טראומטי שכולל: הפרעות בשינת REM, פגיעה במחזור ההנקה (הפרעות תאבון), פחדים מותנים (פחד מהפשטה בעקבות התניה למילה), חששות ורגישות יתר.

אני מכיר די הרבה נימולים,

ונראה שכֻּלם יצאו די בסדר, דווקא. אני לא הייתי מוותר על המילה. יש פה אקט סימבולי חשוב של חניכה לעם היהודי.

למעלה