משעמם ומיותר?
יקירתי, קודם כל אין סיבה להכליל, מאיפה לך שאף אחד מהפורום לא חוגג? אני דווקא כן.. ולא במשמעותו הדתית.. גם אם משעמם לך ביום כיפור, זה לא בהכרח אומר שהוא מיותר. אני חושבת שלטעון שהחג הכי חשוב לרובה הגדול של אוכלוסיית המדינה, ואני מניחה שגם למשפחתך, מיותר (וסלחי אם אני אשתמש במושגים של ילדה בת 5) - לא יפה. אני צמה ושומרת. ובשם כל האלים, אני מבקשת לחסוך ממני את ההרצאות המיסיונריות של כל צד אליו אני שייכת, אם מלידה ואם מבחירה. אני לא צמה בתקווה שיהוה ימחל לי על חטאי אני לא צמה בכדי לענות את נפשי אני לא צמה כי כך נאמר בהלכה אני לא צמה כי מישהו מצפה ממני לכך אני צמה כי אני בת ליהודים, נכדה ליהודים ונינה ליהודים. אני צמה כי אני בת ללאום היהודי. אני צמה כי זו מסורת אבותי, ואני לא מתביישת בכך ולא גאה בך, זו פשוט אני ואני לא מתכחשת לכך. למען האמת, אני אוהבת את יום כיפור, לא רק שהוא מלא זכרונות נעימים מהילדות, הוא עוזר לי יותר משאר הימים לקחת הפסקה מהחיים ולנוח, לחשוב, להעריך את המים שאני שותה והמזון שאני אוכלת, היכולת שלי לכתוב, ואפילו דברים קטנים כמו להדליק את האור באמצע הלילה... נכון, אפשר לעשות את זה בשאר הימים, אבל זה הרבה יותר אמיתי כשהכל סביבי נעצר.. דממה מוחלטת.. לפני כמה שנים החלטתי שאת יום כיפור עצמו אני מעבירה בחברתו של אבי.. ואולי הצום זה עוד משהו שמחבר ביניינו.. אגב, למה היום הזה כ"כ משעמם ומיותר? כי אין שום דבר בtv? או כי אלה שמספקים את השרות צמים? הכל סגור ואין לאן לצאת? או כי אלה שעובדים בבארים והמועדונים צמים? אני מקבלת את הרושם שהיום הזה מציק לך כי את לא מרגישה שייכת... כי היום הזה הוא בדיוק כמו שאר הימים בעבורך...