חבר'ה מה אתם עושים ביום כיפור?

taroboy

New member
כפרות זה פשוט התעללות,מנהג מעזע

בלי להעליב את הוודו מן,אני נגד הקרבת חיות זה מזעזע ואכזרי..

daneil6776

New member
צודק

בוויקה אסור להרוג חיות לא כל המטרה היא לחיות בהרמוניה עם החיות והצמחים אני אישית לא יהרוג חייה

ההגמון

New member
או חלב וביצים?

נועל נעלי עור? ישן על כריות מנוצות ומתכסה בפוך בחורף? סוודרים מצמר?

daneil6776

New member
...

לא משתמשת בעור לא משמשת בדברים שנוסו על בעלי חיים שונאת צמר

daneil6776

New member
הוא צודק

במה שאני יכולה לעשות אני עוזרת אני לא משתמשת בעור ולא משתמשת \ בדברים שנוסו על חיות ומנסה לשכנע אנשים שגם לא ישתמשו בדברים שנוסו על בעלי חיים אבל אני מנסה אני לא הולכת ולא עושה כלום

Tatu4Taty

New member
../images/Emo45.gif

לא מדובר בהכל או כלום, מדובר במה שאפשר ומסוגלים לעשות כדי לתרום.

RainBird

New member
בדיוק. אז מה זה משנה אם העוף נשחט מראש ונארז, או נשחט על ידך ונאכל מאוחר יותר?

Tatu4Taty

New member
למה לשחוט אותו מלכתחילה?

אם אתה אדם שמסוגל להבין את הסבל שמתרחש בשעת השחיטה, יודע חמלה ומבין כי אין לך צורך בכך - הפסק לאכול גם בשר. בשונה מביצים ומחלב, שהעלתם כדוגמאות - בשר הינו תוצר ישיר של סבל והרג בעלי-חיים. ביצים וחלב מגיעים מתעשייה שמתעללת בבעלי-החיים, אך יכולה לשנות את דרכה.

Wing Chan

New member
יש צורך.

ולא, אל תביא לי פה "תחליפים" כל מיני. כשיהיה כדור שטעים לי כמו סטייק צוואר - תודיע לי. (ואכילת סויה או טופו, ד"א, פוגעת באותה דרך ואף יותר קשה.)

taroboy

New member
לא נועל/לובש עור,לא לובש צמר אלא

רק חומנרים סנטטים,הדברים הללו צריכים להשאר על החייה....ועל על דברים אחרים !

Tatu4Taty

New member
תשוקה איננה צורך.

היא תשוקה, והיא תחלוף מהעולם כמו כל הדברים הזמניים. טעם? זה מה שמונע ממך למחות על סבל? ולאיזה מגירה דחפת אחריות אישית על הנזק הסביבתי, אהבה של החי וקרבה למצוקות האדמה?

Wing Chan

New member
האחריות האישית שלי לא נועדה

לשמש כקלף עבור חיות שבמילא מגודלות על מנת שתאכל אותן. שרשרת המזון קיימת בטבע, ובראשה עומד האדם. עכשיו העולם כבר התייפייף ואומרים שאכילת בשר היא כמו רצח, וזה ממש לא נכון. זה הרג, כן, אבל זה לא רצח. משחר הזמן האדם הרג חיות כדי לשמש לו כמזון וזה עדיין כך - רק השיטות השתכללו, אני מניח. לאכול בשר זה לתרום למצוקות האדמה? שטויות. יודע מה יותר פוגע בטבע? כריתת יערות, למשל. ואני בטוח שאתה קורא ספרים או עיתונים או מאמרים. פיצוץ הרים על מנת ליצור דרכים, ואני בטוח שאתה מעדיף, במהלך היומיום ללכת על קו ישר של אספלט\מדרכה מאשר לטפס על הרים וגבעות. ויש עוד המון דוגמאות, אכילת בשר, אם היא משפיעה בכלל (אם כבר אז אי אכילת בשר טוטאלית מצד האדם תגרום בטבע לקריסת מערכות שתתחיל מכך שיהיה כמות אסטרונומית ולא רצויה של חיות משק) על זה, היא כמו שלולית קטנה בתוך אוקיאנוס שלם של בעיות, בערך. אה ואם מישהו ינסה לקשר פה אהבת טבע\חיות ולסתור את זה עם אכילת חיות - אין קשר ולא הכי קטן.

neophile

New member
מה אם אני יגיד לך

שבעצם זה שאתה מאמץ את דרך המחשבה הזאת ביודעין או שלא ביודעין, מבחירה או שלא מבחירה אתה בעצמך משמש מזון? לא מזון כפי שאתה תופס אותו בצורתו החומרית ,אלה בצורה אנרגטית ? באופן דומה לצורה שבה אנו כולאים עופות ופרות על מנת לספק לנו חלב וביצים, בדרך דומה לסימום המסיבי ול"טיפולים" ההורמונלים שאנו נותנים להם על מנת להגביר את התפוקה שזה בכלל מונח ששייך לתעשייה ולא ליצורים חיים מי אמר שאנחנו עומדים בראש פירמידת המזון? לדעתי זה לוקש אתה בטח קראת שאין דבר שערפדים מתענגים עליו יותר מאשר תחושת הפחד והסבל של קורבנותיהם... יכול להיות שאני נסחף אבל אי אפשר להתעלם מכך שקיימת כאן תופעה שמזינה את עצמה.

Wing Chan

New member
אה-הא.

ושמאנים שהתעטפו בעורות של חיות? לוחמים אשר נכנסו לטראנס כשהם נעזרו במריחת דם של חיות על עצמם? כוהנים שקראו גורלות בתוך חלקים פנימיים של חיה כשאלה פרושים על שולחן? ועוד כול מיני דוגמאות. אני מניח, לפי הגדרתך, שגם אלה התרוקנו מבחינה "אנרגטית" ? למרות העובדה הקטנה שזה שהם נעזרו בחיות ובמותן ובגופותיהן, בעצם עזר להם להיכנס למצב תודעתי שונה? או מוות של חיה שהיה נחוץ על מנת לרכוש מיומנות מסוימת. ו...ערפדים? אני מאוד אוהב את דרקולה וכול החבר'ה, אבל אני לא מאמין בהם.

neophile

New member
אתה לא מבין את ההבדל?

בין אם הדברים הללו שתיארת הם לגיטימיים או שלא , זה לא משנה מפני שאלו מנהגים ששייכים לזמנים קדומים . אין שום קשר בין המנהגים הללו , לבין "תעשיית הבשר" אין שום כבוד בלצוד חיה שתקועה בכלוב ולא יכולה לזוז , אין בצייד הזה שום פן רוחני מפני שהדרך עצמה שאנחנו מתייחסים לחיות בתור "תעשיית בשר" היא נטולת כל רובד רוחני זאת דרך מפלצתית לחלוטין להתייחס ליצורים חיים. אני חושב שאי אפשר להתעלם מהמפלצתיות הזאת ולטעון שזאת "התנהגות טבעית" זה אבסורד כמו "תעשיית בשר" אני לא מאמין בגישה של להאשים את "בעלי הממון" שהמפעלים האלה בבעלותם , לדעתי התופעה הזאת היא הרבה יותר מפלצתית ממה שאנחנו מתארים לעצמנו . הסיפורים על ערפדים שידועים בספרות הם רק teaser למה שקורה באמת.

למעלה