חברים הקרבות החלו !!! יואפסי 156 יצא לדרך !!

moriarty

New member
מה לגבי ג'ון ג'ונס?

הרגליים שלו דקיקות, ובמיוחד התאומים.

anilopo

New member
רק מחזק את התפיסה

גם הוא וגם אנדרסון סילבה בעלי מבנה פלג גוף תחתון קל יחסית. למען הדיוק, קצות גפיים תחתונות קלות. תואם לחלוטין דפוס הורמונלי גברי ובעיקר מבנה גוף אפריקאי. כל זה לא בא לומר שבעלי רגליים דקיקות יותר גבריים...

אשמח להשיב, אך אני מאמין שחברי הפורום פחות ישמחו אם אמשיך ללהג בעניין שלא מעניינם.

moriarty

New member
לא, כולנו שמחים ללמוד.

אם מישהו לא מתעניין הוא יכול לא לקרוא.
אני חייב להגיד שהשכלתי קצת מההתכתבות, ואשמח לקרוא עוד.

anilopo

New member
עין מקצועית

באשר למקצועיותי, זו שאלה קצת מוזרה לפורום אנונימי בו יכולתי לעטות כל דמות שאחפץ. בכל זאת, אני סבור שתמצא את תשובתי אמינה.
אני בעל וותק של כ-20 שנה בתחום הכושר והתזונה. למרות השכלתי המקצועית הפורמלית, את עיקר ידיעותיי רכשתי כאוטודידקט וברשותי ספרות מקצועית ענפה. הועסקתי כמנהל מקצועי במכון כושר גדול, שם שימשתי מדריך למדריכי כושר עד זרא. עם כל הצניעות, צברתי מוניטין בקרב אנשי מקצוע ומתאמנים שהכתוב כאן לא יוכל להעביר.
כמה מחבריי עשו שימוש ממושך ונכבד בסטרואידים אנבוליים (AAS), לאחד מהם גם ייעצתי כאשר לקה בהפרעה הורמונלית. לפעמים כדי להפיג את השעמום היינו משחקים במכון הכושר במשחק "זהה את המשתמש". חברי, הדילר, ידע את התשובות ;)

אגב, אם ציפית לפיזיותרפיסט, פיזיולוג, פיזיולוג מאמץ/ספורט, נירולוג, אורתופד, קינסיולוג, אז בהצלחה עם תכנית האימונים שתקבל מהם. כל אחת מהדיסציפלינות מוערכת רבות בעיניי, אולם למאמן כושר טוב נחוצה רק ההשכלה הייעודית הנגזרת מהמידע הרלוונטי בכל הדיסציפלינות הנ"ל, כשאותה מגבה מידע אמפירי למכביר מחדר הכושר והמסלול. רבים מהאוטוריטות בתחום עברו מסלול דומה. ניתן להקביל זאת להבחנה בין כירורג לפראמדיק. מי מהם ידע לבצע אינטובציה, קיבוע ובכלל ייצוב החולה כעזרה ראשונה?
תכניות אימון מתקדמות מתבססות ברובן על הידע המצטבר והרלוונטי בקינסיולוגיה, נירולוגיה וכמובן פיזיולגיה. תואר בפיזיולוגיה יכול להיות בסיס נהדר המספק כלים אקדמיים להבנת המדע מאחורי תכניות אימון מתקדמות, לא יותר מזה. גם אז מקצועיותך תישאר תוצר של ניסיון אישי עם ברזלים ואנשים מיוזעים.

זקס11

New member
מה כוונתך ב"עין מקצועית"?

אשמח לשמוע מה הרקע שלך, ועל בסיס מה אתה נותן אבחנות.
ויש לי גם כמה שאלות, שאשמח אם תענה עליהם:
1- אם אוברים היה מסומם גם עכשיו, מהי הסיבה להפסד שלו?
2- כיצד אתה מתייחסת ללוחמים שנתפסו, ואין להם מראה קיצוני כמו של אוברים? למשל, ביגפוט- האם אתה יכול לומר לפי תמונה אם הוא לוקח סמים?
3- מה לגבי לוחמים כמו JDS וקיין וולסקז?

AmitNHB

New member
כל השאלות של "אם היה מסומם, אז מדוע עכשיו

שנקי..." אין נכונות ל MMA כי זה ספורט מיוחד בו ביום נתון אחד בוקס אחד יעשה את כל ההבדל גם אם זה לוחם "נקי" מחוץ לטופ 20 מול לוחם "מסומם" טופ 3. זהו פשוט טבעו של הספורט אבל אני מסכים שלחשוב שמישהו מסוגל להגיע לרמות האלו ולשרוד שם בלי "עזרה" זו היתממות. בסוף הכישרון באמת עושה את ההבדל אבל זה כי כולם משתמשים ואם אתה לא משתמש פשוט לא תזכה להגיע לרמות האלו ולתת לכישרון לעשות את ההבדל. אולי בענפי ספורט של ריצה\שחייה נגד השעון נטו זה יותר בולט לעין, על אחת כמה וכמה בטווחים הקצרים. הרי לא יתכן שבכל אולימפיאדה נשברים אותם שיאי העולם בזה אחר זה ללא התערבות לא טבעית. זה פשוט לא יתכן סטטיסטית ובטח שלא אבולציונית. זה ברור כשמש שכל היוסין בולטים והמייקל פלפסים של העולם הם בדיוק כמו הלאנס ארמסטרונגים. כישרון אדיר+יגנטיקה+התמדה+...ויטמיצ'יק.

זקס11

New member
אני הולך להעלות השוואה בין הקרב הזה ללסנר

והעובדה המדהימה היא שאוברים זלזל בטירוף. הזלזול הוא כלכך משמעותי, שהשאלה אם אוברים היה נקי או לא היא לא משמעותית.
כנראה זה מה שקורה כאשר השתן עולה לראש.

BeniTaz

New member
לדעתי זאת הסיבה

ראו שנגד לסנר הוא כל כך דרוך, מרוכז, מדוייק ומנסה לגמור את הקרב.. כמה מכות הלכו בדיוק לאותה נקודה בכבד של לסנר שבזכותן הוא ניצח את הקרב. נגד ביגפוט כל הקרב הוא זילזל.. ואפילו אמר לו כמה מילים אחרי שהסיבובים נגמרו. ובטח בגלל זה ביגפוט עוד יותר התעצבן עליו אחרי הנוקאאוט.. בדרך כלל לוחם מאוד ספורטיבי, אוברים הוציא אותו מהכלים עם הזילזול.

anilopo

New member
שלוש קושיות

1) ביחס למקובל, אוברים לא איבד מספיק מסה מאז נתפס. לאחר שימוש ממושך ב-AAS מופר האיזון ההורמונלי וניטלת מהמערכת האנדוקרינית היכולת לווסת עצמה; כשלאורך תקופת השימוש הגוף חדל מלייצר עצמונית טסטוסטרון במינון טבעי ונסמך על מתן חיצוני. זה בתורו מוביל ליחסיות גדולה של הורמונים קטבוליים ("מפרקים") שכעת חוגגים באין מפריע בהעדרו של טסטוסטרון ("בונה"). כמנע, יש לנקוט ב-Post Cycle Therapy (דוגמה) ולהתמיד באימונים סדירים ואינטנסיביים. שוב, אני לא רואה איך לוחם עילית כמו אוברים זונח את אימוניו לטובת שגרת מפתח גוף, שהיא אחת המפרכות ביותר. הסיבה להפסד אינה קשורה לביצועי הכוח שלו, אלא אם באמת הוא השקיע זמנו ב-PCT(?), ולכן זה חורג מתחומי ואשאיר לחכמי הפורום להתפלמס. מעולם לא ראיתי בו לוחם טכני ראשון במעלה, זאת מעבר לגישה המזלזלת בקרב הנוכחי.
2) מראה כשל אוברים אינו האינדיקציה היחידה לחומרים אסורים, גם טים סילביה נתפס. התחום כל כך מפותח כיום עד שניתן להגיע לתוצאות הרצויות לכל ספורטאי. מבלי להעלות במסת השריר, אפשר לשפר עוצמה, כוח, סבולת שריר וסבולת לב-ריאה. לבד מכך, שוב, העניין יחסי.
דוגמה:
א) אם ספורטאי השיל 10 ק"ג שריר (במהלך פגרה או שגרת אימוני סבולת אינטנסיביים) וכמה חודשים לפני הקרב העלה אותם, גם כאן נעשה שימוש ב-AAS.
ב)ספורטאי השמין 10 ק"ג וכמה חודשים לפני הקרב השיל אותם מבלי לאבד מסת שריר, פשוט התחטב וכעת הוא שרירי ובעל אחוז שומן נמוך. זה לא קורה ללא AAS. ה-partitioning ratio לא יאפשר זאת (אם תרצה אסביר).
3)כנ"ל.

anilopo

New member
לינק ל-PCT

שכחתי...
http://www.bodybuildingwarehouse.co.uk/general/a-guide-to-post-cycle-therapy

זקס11

New member
תודה רבה. אשמח אם תמשיך ותפרט

יש פה ציבוקר לא קטן של אנשים שהם לא סתם פאנבוייז, ושחשוב להם להבין את כל האספקטים של הספורט.
הדברים שאתה אומר הם לא רק רלוונטים ומעניינים. הם מספיק חשובים כך שתכתוב אותם בעץ נפרד, ולא רק כהודעה צדדית בשרשור ארוך.

ואני גם אשמח לשמוע את חוות דעתך על סילבה וג'ונס.

anilopo

New member
תודה, שמחתי להועיל

זה המעט שאני יכול לתרום לפורום שסיפק שעות של קריאה מהנה.
אני ממעט לבקר בפורום, לבד מבסמוך לאירוע UFC, אך אשתדל להשיב לך ולאחרים במוקדם או במאוחר. להבא, אמשיך בעץ נפרד. לא חשבתי שזה יעורר עניין.

swelli

New member
או כמו בשיר "סוף בלון להתפוצץ" א.אמדורסקי..

כל כך שמח שהאוברים המעפן הזה קיבל בראש.
לוחם כמו ביגפוט, כל כך ראוי להערכה.
שקט, נראה צנוע, אבל איש של עבודה.
איך שהתחיל הקרב, כשראיתי שביגפוט גדול יותר מאוברים, וראו שהוא לא מתרגש מהמכות של אוברים, ידעתי, ביגפוט מנצח.
שיסתמו לסטרואיד הזה את הפה, למה בלי כל החומרים שלו הוא לא שווה כלום.

22wings

New member
בדר הארי אמר פעם על אוברים בראיון

שהוא לא יכול לקחת פאנ'ץ. אמר וצדק. והיה אחלה קרב דרך אגב!
הכי גרוע מבחינת אוברים שביגפוט גמר אותו בעמידה. מילא היה מפסיד בהכנעה.

blackcoldtiger

New member
אוברים

בשום שלב לא שמר על הפנים, רק סיבב את הראש כדי להמנע מהמכות, לא רעיון כזה מוצלח כשאתה חוטף פיצוצים

זקס11

New member
אני דווקא רואה משהו חיובי

עכשיו יהיה אוברים JDS, ולאוברים תהיה הזדמנות להוכיח את עצמו. אין ספק שעם היכולת הזו לא היה לו מה להציע מול וולסקז.

TKO34

New member
WOW איזה שעמום

אוונס ??? הקרב הזה גורם ללכת לישון ...

מעבר לזה איזה KO של ביג פוט מדהים .

למעלה