כשאני לקחתי את הקורס הזה שלחו לי קלטת וידאו גם
זה לא היה צילג, זאת הייתה אישה (לא זוכר את השם, אחת החברות סגל של האו״פ). כך שזה שהם שולחים לצילומים של הרצאות זה לא חדש, וזה שהם צילמו גרסה חדשה זה דווקא מעודד. אלגברה לינארית כמה שזכור לי היה הקורס היחיד שבו שלחו לי קלטת וידאו, בחלק מהקורסים האחרים היו הקלטות וידאו באתר. רוב חברי הסגל של האוניברסיטה הפתוחה הם גם חברי סגל במוסדות אחרים. המנחה שלי בסימנר לתואר שני הייתה אשת סגל מאוניברסיטת חיפה, אחד המועמדים להנחיה בתיזה שלי היה מאת״א (וגם אחראי על כמה קורסים באו״פ), מי שהתחיל את המחלקה למדעי המחשב באו״פ היה דוד הראל, ממכון וויצמן, כך שצילג מהטכניון הוא לא יוצא דופן. מה שמאחד את כולם הוא שכולם באוניברסיטה הפתוחה בשביל ההוראה. הרבה מעבודות הדוקטורט והפוסט דוקטורט שנעשות באו״פ מתרכזות בפיתוח קורסים, תרגומי והתאמות ספרים, ובניית תוכנית למידה מרחוק. הטכניון אולי לא חריג, אבל האו״פ בהחלט כן, ויכול להיות שזה מעלה לי את הציפיות מכל השאר. אבל את הטכניון מהללים ולכן זה מייצר אצלי אנטגוניזם, כי ההילולה הזאת בעייני לא מוצדקת. בטכניון יש חוקרים ומומחים בעלי שם עולמי, אבל זה לא משפיע כהו דה על היכולת שלהם להעביר חומר לסטודנטים צעירים, ולמעשה - משפיע באופן שלילי כי הם רואים בכך הכרח, עונש.