חברים יקרים מפז, מי יכול להרחיב על...

jellymean

New member
הפוסט של דסלוק על ARM, חידש לי והיה מעניין

לא ידעתי ש-ARM הם חברת פאבלס (כלומר רק קוד ולא ייצור). אחד היצרנים המרכזיים עבור חברות מסוג פאבלס זאת TSMC. המודל של חברה שכותבת קוד ולא מייצרת את החומרה הוא די מעניין. אספקט אחד שמעלה תהיות זה האספקט הפיזיקלי של התקני מוליכים למחצה (CPU או רכיבי זכרון). חברה כמו אינטל עושה גם את התכנון הלוגי של השבב (VHDL) אבל יש לה גם אנשי חומרה (מהנדסי חשמל ופזיקאים) שמתעסקים עם החומרה (בעיות של חום, שדות מגנטיים וכדומה). לחברה שעוסקת בתכנון הלוגי ולא מייצרת פחות מחוברת לאספקט הפיזיקלי.
 

user32

Well-known member
מנהל
לא תהית אף פעם?

איך זה שמאות חברות מכל העולם מייצרים "שבב מבוסס ARM"? מסנאפדרגון של סמסונג, ועד המעבדים של רספברי פיי של ברודקום וכל מה שביניהם. זה קצת כמו הקרנל של לינוקס רק שמשלמים על זה כסף
 
אתה לא הבנת את הכוונה שלי
המושג fabless לא קשור לכאן. גם אפל חברת fabless, ולצורך העניין גם חברות כמו broadcom שמייצרת צ'יפים של WiFi וקוואלקום שמייצרת צ'יפים של סלולר. זאת לא הנקודה.
&nbsp
רוב חברת החומרה רק מפתחות את החומרה, והייצור נעשה במפעלים ייעודיים בטאיוון או סין. אינטל היא היוצאת דופן בכך שיש לה פאב משל עצמה. כל זה לא רלוונטי.
&nbsp
מה שניסיתי להגיד הוא ש ARM היא חברת IP, לא חברת מוצרים. IP = Intellectual Property. אתה יכול לגשת לברודקום ולקנות צ'יפ של וויפי או לגשת לקוולקום ולקנות צ'יפ סלולר או לגשת לאינטל ולקנות פנטיום והם ימכרו לך צ'יפ פיזי שהם פיתחו ומישהו אחר ייצר (או הם ייצרו). אתה לא יכול לגשת ל ARM ולקנות מעבד ARM. החברה עצמה לא מייצרת ולא מוכרת מעבדים, לא מייצור עצמי ולא מייצור של אף אחד אחר. ARM עצמי לא מפתחת מוצר מוגמר. ARM מפתחת סורס קוד של מעבד שחברות לקוחות שלה קונות, מטמיעות בתוך פיתוחים יותר מורחבים שלהן, ואז החברה הלקוחה מייצרת את הרכיב השלם שמכיל ליבה של ARM ועוד טכנולוגיות נוספות לפי ראות עיניהן.
 

jellymean

New member
דסלוק, דיברתי על פאבלס בהקשר של הלקוחות של ARM

יש יתרון לחברה שחולשת גם על התהליך הלוגי וגם על התהליך הפיזיקלי והייצור. וזה ש-ARM עובדים במודל של IP זה בהחלט נושא מעניין (בהיבט העסקי).
 

BravoMan

Active member
דעתי:

זו לא הפעם הראשונה, וכנראה גם לא האחרונה ש-Apple עושה שינוי ארכיטקטורה. פעם זה המעבד, פעם זו מערכת הפעלה, אבל החברה הזו עשתה שבירות בעבר, וגם הפעם זה לא "ביג דיל". &nbsp בניגוד למתחרות שלה הן בתחום טלפונים וטבלטים, והן בתחום מחשבים, Apple מתייחסת לכל מוצר שלה כחבילה מוגמרת שעומדת בפני עצמה. לא כ-"פלטפורמה". &nbsp מצד אחד, יש לזה כמה יתרונות: היא יכולה לשבור מה שהיא רוצה מתי שהיא רוצה ולא צריכה להתפשר כדי לסחוב "זנב" של תוכנות או עזרי חומרה תואמים לאחור, כמו ש-MS עושה עם Windows ויצרני PC שונים עושים עם לוחות אם. בנוסף, מערכות הפעלה והתוכנות המובנות שלה תפורות היטב למוצר הספציפי עליו הן רצות. &nbsp אבל, יש לזה מחיר כבד: מבחר התוכנות מצומצם מאוד ביחס למתחרים, יכולת שדרוג ואורך חיים של כל מוצר קצרה משמעותית, וכמובן מחיר השארות עם מוצרי Apple לאורך שנים גבוהה מאוד כי כל פעם צריך לקנות הכל מחדש. &nbsp בקיצור, אפל היית ותמיד תישאר חברת נישה שמטפחת קהל לקוחות שבויים קנאים ברמה של כת כמעת, אבל תודות לזה יש לה חופש טכנולוגי להוציא כמעת כל דבר שהיא רוצה. &nbsp והיות והרבה לקוחותיה בתחום המחשבים הם מעצבים גרפיים ו\או עורכי ווידאו שמשתמשים בתוכנות ייעודיות יקרות להפליא, גם יצרני התוכנות האלה ישמחו לנצל הזדמנות במעבר ארכיטקטורה כדי למכור לקהל שלהן עוד גרסה שבעצם עושה את אותו הדבר כמו הקודמת. היתר, הם מפתחי iOS שיחרקו שיניים וימשיכו לקנות מתוך אמונה עיוורת שנוכחות ב-iOS עדיין שווה משהו בשוק המובייל. &nbsp אגב, פעם ל-Intel היה קו מעבדים בשם XScale שהיה בנוי על ארכיטקטורה של ARM. [URL]https://en.wikipedia.org/wiki/XScale[/URL] &nbsp הוא שימש בסדרת מכשירי Pocket PC אי שם בתחילת ה-2000 כש-Microsoft דרסה את Palm. כמו עם Itanium ארכיטקטורה 64 ביט אמתית של Intel (בניגוד ל-x86-64 שאנחנו משתמשים בהם היום, והם בסה"כ אותו x86 רק עם רגיסטרים רחבים יותר וקצת יותר מהם), סדרת ה-XScale לא הלכה לשום מקום. &nbsp באשר לאיחוד בין יישומי מובייל ליישומים שולחניים - כבר היו כמה וכמה ניסיונות בתחום. MS השקיעה רבות, וכל מה שנותר מזה זה הממשק המצחיק של Windows 10. &nbsp קנוניקל ניסתה עם ממשק Unity שלה ו-Ubuntu Touch וגם זה לא ממש התקדם. &nbsp ל-Samsung היה פרויקט של טלפון שמתחבר ל-dock והופך ל-PC. &nbsp הדבר החשוב להבין הוא שהשימוש שאנחנו עושים בטלפונים חכמים ובמחשבים שולחניים (וגם ניידים) הוא שונה מאוד. לא בגלל כוח עבוד או כמות RAM שונה, אלא בגלל צרכים שונים. &nbsp אף אחד לא רוצה לפתח תוכנה או לעשות עבודות גרפיות מקצועיות על הטלפון שלהם, וגם לא לכתוב ספר, לעבוד על מסמך אפיון, או אפילו לטפל בגיליון. &nbsp מנגד, טיקטוק ל-PC לא ממש הגיוני, משחקים שדורשים טאצ' לא מתורגמים טוב, ואף אחד לא הולך לנווט עם מחשב נייד, למרות שטכנית זה אפשרי. &nbsp בקיצור, אני לא יודע מה בדיוק Apple הולכת לעשות, לא התעמקתי בידיעות האלה מעבר לכותרת, אבל להערכתי, אין ממה להתרגש פה... &nbsp נ.ב. ל-Apple אין ייצור שבבים עצמי, משום שאין לה מפעל שבבים. לכל היותר היא מעסיקה מהנדסי חומרה שמשנים קצת את הדזיין של השבבים שמוכרים לה חברות אחרות, ואז מישהו מייצר לה אותם. &nbsp במשך שנים היית זו סמסונג שיצרה את סדרת מעבדי ה-A לאייפונים, ולמרות שהמעבדים האלה היו ייחודיים ל-Apple רוב התכנון שלהם נעשה גם הוא ע"י מהנדסי Samsung ו-ARM.
 

BravoMan

Active member
יצא לך לראות את הסרט Iron Skys 2?

בכל אופן, אם אומרים להם שהם כת, הם מתעצבנים והיות ו-Apple היית הראשונה והמובילה בסוללות מתפוצצות, יש להם יותר מידי חומר גלם למטעני חבלה. &nbsp אלה לא אנשים שכדאי לך להתעסק איתם!
 

crimsonbull

New member


כנראה שאנשים צריכים דת שתאחד אותם נגד האחר. &nbsp גם ספורט זה דת, וזה מגוחך מה שעושים עכשיו עם משחקים ללא קהל, אבל כל דת צריכה את ההון שימשיך למממן אותה. &nbsp Jesus he knows me and he knows I am right. &nbsp
 

vinney

Well-known member


מלחמת סמסונג נגד אפל יכולה להראות מעניין עכשיו
 

ipv6

Member
לרב חברות הסמי קונדקטור אין FAB

זה לא אומר שום דבר. "שבבים" (אתה מתכוון לכל ASIC) זה לא רק מעבדים. זה גם זכורונות\קונטרולרים של זכרונות, רכיבי תקשורת למינהם ועוד דברים. אפל מעסיקה המוווןןן מהנדסי חומרה (אפילו בארץ), אני משער שהם לא מקבלים משכורת בשביל לשחק באייפון שלהם אלא יש שם פיתוח עצמי מאד רציני. יש בפורום אנשים שיכולים לפרט יותר טוב.
 

user32

Well-known member
מנהל
זה כן ביג דיל בהיבט שלא התייחסת אליו

מעבדי X86 ו-ARM קיימים עשרות שנים. יש מעט מאוד יצרניות רציניות שמציעות מחשב שולחני או לפטופ מבוסס ARM, ואני לא מדבר על מיני לפטופים שנמכרים ב100 דולר. היו הרבה דיבורים על הקמת חוות שרתי ARM ואולי גם נסיונות אבל זה שונה כי מדובר בכוח עיבוד והרבה פעמים אפשר למקבל מספר גדול של מעבדי ARM במחיר טוב יותר ממעבדי X86 מועטים יותר ויש הגיון בתחרות כזו. אפל נחשבת ליצרנית פיסי מהאיכותיים והיוקרתיים יותר. במידה רבה היא מובילת שוק למרות הנתח הלא גדול שלה. כמו שהיא הובילה את העלמת כונן הדיקסטים וכונן הCD/DVD, המעבר לUSB-C, ודברים בתחום התוכנה כמו הריגת פלאש, יש אפשרות למעלה מסבירה שיצרניות ילכו בעיקבותיה ויציעו מחשבים שולחניים/לפטופים יקרים מבוססי ARM. הפעם היחידה שהיה משהו דומה היה כשאפל ייצרה את מעבדי הפאוור פיסי עם IBM ומוטורולה.
 

BravoMan

Active member
מכל מה שרשמת, הדבר היחיד שני יכול לומר ל-Apple תודה עליו

זה הריגת ה-Flash. זו באמת היית טובה לאנושות. &nbsp כל יתר הדברים, היו החלטות לחסוך על חשבון הצרכנים. &nbsp חבר שלי מפתח iOS קיבל מהחברה MacBook לפי מפרט שדרש לפיתוח. רק מה - אין יציאות חוץ מ-2 USB TYPE C. &nbsp לא יכול לעשות עם זה כלום, בלי האב שעולה יותר מ-200 ש"ח - לא לחבר למסך חיצוני, לא לחבר כונני USB (להעתקה \ גיבוי), אפילו לא להשתמש בכבל הסטנדרטי שמגיע עם iPhone לסנכרון עם המחשב. &nbsp אם זה היה נייד מתוכנן ל-Windows / Linux שהיה צריך להתחרות על לב מפתחים עם עוד 50 מכונות דומות, אף אחד בחיים לא היה קונה אותו. &nbsp אגב, אם תקרא קצת חדשות, או תראה טכנאים ב-youtube מדברים, תראה של-Mac Books יש היסטוריה של תקלות חמורות והתחממות. Apple מודעת, ועדיין לא מתקנת את זה, למרות שמדובר בפגמי ייצור \ תכנון. &nbsp הדברים היחידים שמחזיק אותה בחיים זה הצורך במחשבים האלה לפיתוח iOS והקנאות של המשתמשים, שמוכנים לשפוך כמות כסף לא הגיונית כדי להישאר עם המותג האהוב לא משנה מה האיכות. &nbsp אז כן, מחשבי Apple "נחשבים" לאיכותיים, אבל בפועל הם המיץ של הזבל, ומי שעבד עם אחד ואינו קנאי, יודע זאת היטב. &nbsp אף יצרנית PC לא תשרוף את תאימות התוכנות צד ג' שלה על מחשב ARM מלא. תחשוב על זה כך - ה-chromebooks היו ההזדמנות הכי טובה של התעשייה לעבור, כי כשהמחשב שלך מריץ רק דפדפן ע"י kernel של Linux, לאף אחד לא אכפת איזה סוג מעבד יש שם. &nbsp וה-kernel של Linux כבר מזמן תפור ל-ARM. &nbsp ועדיין, הם הלכו על מעבדי Intel ניידים במקום ARM. &nbsp בקיצור, אני אומר שזה לא יוביל לשום מקום. כמו ש-Apple לא עזרה למעבדי Motorola להפוך ל-Main stream, כך Apple לא תהיה זו שזיז את שוק ה-Desktop ל-ARM. אם כבר, ל-Raspberry Pie יש יותר סיכוי לעשות את זה
&nbsp אבל, אולי אני טועה. נדבר עוד שנתיים שלוש ונראה לאן הרוח נושבת (אם יהיה עדיין מקום מפגש מתאים).
 

user32

Well-known member
מנהל
אני לא יודע לגבי האיכות של מחשבי מק

אבל בתדמית ובמחיר הם ממוקמים גבוה. ואולי יצרניות אחרות יתחילו בקטן עם מחשבי לינוקס (כמו דל שמציעה לפטופים עם לינוקס) שם זה באמת יותר קל להתבסס על ARM. כרומבוק היה ניסיון מעניין. הדברים האלה הרבה פעמים לא תופסים. חזון הNet Computer הוא בערך משנות ה90 ועדיין לא תפס ואולי לעולם לא יקרה. כנ"ל לגבי שולחן העבודה הארגוני.
 

vinney

Well-known member
במחיר כן, האיכות אכן בעייתית

בראבו הזכיר את עניין ההתחממות והתקלות, יש גם את הסיפור הידוע של המקלדת, ומנסיון אישי שלי (יש לי מקבוק מהעבודה) הם לא שורדים יותר משנה וחצי, שנתיים גג, של שימוש אינטנסיבי. אכן יש לי האב שעולה 200 דולר לחבר מסכים חיצוניים (בד"כ הלפטופ רק משמש לישיבות ומצגות, אבל עכשיו עובדים מהבית - אז הכל עובר דרכו, חייבים מסכים חיצוניים ומקלדת נורמלית כשעובדים מולו 10 שעות ביום), המחשב מתחמם בטירוף, ואני נחרד מהרגע בו אני אצטרך להחליף אותו כי אין לי מושג איך הם ישלחו לי חלופי הבייתה. &nbsp למה אתה חושב שכרומבוק לא תופס? כל מערכת ההשכלה בארה"ב משתמשת בהם, זה מתחיל להיות חלק מפריטי ציוד חובה לתלמידים.
 

user32

Well-known member
מנהל
נראה שהם תפסו בעיקר את הנישה הזאת וזהו

 

ipv6

Member
אתה צריך מסך עם USB C בתור INPUT

בהינתן שכל מסך מודרני היום כולל יציאות USB A אתה משתמש במסך בתור HUB. מחבר את המ'ק עם כבל USB C בודד. שגם טוען את המ'ק על הדרך. העכבר והמקלדת (אם הם צריכים דונגל) וכל מה שתרצה מתחבר למסך (לשלי יש 4 כניסות USB) הרבה מפתחים [1] בהרבה חברות שחלקן גם מתחרות של אפל, מעדיפים לעבוד על מ'ק כי הוא נח (לא מושלם אבל בטח לא מה שאתה מתאר). למרות שיכולים לקבל בחינם גם נייד לינוקס או ווינדוס. אני אומר את זה מתוך ניסיון אישי והיכורת, לא "טכנאים בYou tube מספרים." [1] אנשים שהמחשב גם לא עולה להם כלום וגם יש להם יכולת טכנית לעבור למערכת הפעלה אחרת.
 

BravoMan

Active member
כלומר, אתה צריך מסך מיוחד עם סידור כבלים מיוחד

מה שאומר שגם אם התארגנת על כזה במשרד, ברגע שפתאום אתה צריך לעבוד מהבית, כמו שקרה לכולנו בזמן האחרון, אתה אוכל אותה בגדול. &nbsp מה גם, שלפחות בארגון שאני עובד, העדיפו לקנות HUB, ולא להחליף מסכי 23 אינטש חדשים של HP רק כדי שישמשו כ-HUB לנייד שבנוי דפוק. &nbsp אני יודע שיש פה ושם אנשים שאוהבים מק, לא אומר שלא, אבל מהיכרותי עם מפתחים, הרוב לא יגעו בו, כל עוד הם לא מפתחי iOS. &nbsp כנראה שאנחנו מסתובבים בספרות שונות. &nbsp מה גם, שאפילו מאלה שמפתחים ל-iOS שמעתי לא מעט תלונות על מקים, במיוחד על פיצ'רים שונים שחסרים, או לא עובדים טוב במערכת הפעלה. &nbsp מצד שני, מכיר לפחות אחד שבכלל אינו מפתח, ומסתובב עם מק בוק. למה? רק בשביל הפוזה! נו, אנשי שיווק, מה תגיד להם
 

ipv6

Member
סידור מיוחד?

כל מסך מספיק חדש תומך בכניסה של USB C וזה ילך וישתפר עם הזמן. באחד הניידים הפרטיים שלי יש יציאת HDMI ובמסך שלי יש רק כניסת DP. הנה יכול לקרות גם לא עם אפל. אם כלו כל הקיצין, תקנה HUB ב20-30 דולר וזהו. אם המחשב ממקום העבודה הם כנראה גם ישלמו על ה-HUB. הבעיות עם מ'ק זה בעיקר המחיר והמחיר של האביזרים המקוריים, ההתחממות שלו (גם לא נח להחזיק וגם פוגע בביצועים) ולאנשי LOW LEVEL לא נח לפתח עליו מקומית בגלל שהפרודקשן בד"כ לינוקס. למשל לכתוב bash מקומית, לא נח. אנשים שכותבים פיית'ון וג'אווה שאני מכיר, מאד מרוצים. מנגד, המסך שלו מעולה, הtrackpad ממש טוב, הוא קל ונראה טוב. OSX זה לחובבי הז'אנר אבל בגדול עובד לא רע, במיוחד עם הזבל שהחברה מתקינה (המחשב שלי לא נקי כמו של מי שקונה מאפל בחנות)
 

BravoMan

Active member
לא יודע אפה אתה גר.

יש לי מסך HP 23 אינטש חדש שקנו לי בעבודה אי שם בתחילת פברואר סוף ינואר. (אפילו לא הספקתי להשתמש בו הרבה לפני שעברנו לעבוד מהבית). &nbsp אין לו שום כניסה ל-USB C, ובטח שבטח אין לו האב USB מובנה לחבר אליו מקלדות, עכברים וכו' &nbsp כאמור, למפח iOS שלנו שילמו על ההאב, אבל זה דרש האב בעלות של 200 ש"ח בערך. משהו כזה אאל"ט: [URL]https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=29679&gclid=CjwKCAjwi_b3BRAGEiwAemPNU_B7SvPHgO9NGSkz0E4oAx_6ZbBWKwQERkd_ah8p5VYFa_27zUKhOBoCi6kQAvD_BwE#[/URL] &nbsp ועכשיו הוא צריך להיסחב איתו כל פעם שיש חשש שיצטרך לחבר משהו לנייד ולדאוג לא לאבד אותו גם. &nbsp בינתיים, יש לי HP EliteBook בן 3 שנים בערך, כמעת באותו עובי של המקבוק פרו, והם לא רק שנתנו 2 כניסות USB 3 נורמליות בנוסף לכניסה C, אלא גם הצליחו להכניס פורט RJ45 מתקפל כך שניתן לחבר את הנייד לרשת קווית במקרה הצורך בלי מתאם! &nbsp אגב, גם מפתח iOS הראה לי כל מיני התנהגויות מקלדת הזויות כמו שוויני הזכיר. &nbsp אבל כן - הוא נראה פצצה. בגלל זה אנשי שיווק שאין להם מושג קלוש במחשבים רוצים אותו - כדי להראות cool מול לקוחות. &nbsp אגב, מצחיק שהזכרת bash - כי דווקא לפי מה שראיתי, Mac OS מכיל bash שלא שונה במיוחד ממה שמגיע עם Ubuntu למשל, אבל דווקא Python יש ברירת מחדל 2.7 ולמיטב ידיעתי אין לך איזה apt או yum אם אתה רוצה לקבל בקליק Python 3
 
למעלה