חברים יקרים מפז, מי יכול להרחיב על...

ipv6

Member
אנחנו באמת הולכים לשם?

ויכוחי פיפי וקקי כדי להראות שאפל רעים או טובים על מתאם שעולה 200 שקל? https://www.pc365.co.il/product-179...tm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap מסך ב600 שקל שיש לו "HUB" של USB. יתרה מזאת במסך ישן שלי שנקנה לפני 3 שנים, יש HUB כזה. מדובר בסה"כ בכניסות USB שאפשר להעביר את הסיגנל מהן מהחיבור למסך, למחשב. לגבי USB C זה קצת פחות נפוץ אבל לא מדובר במשהו היי אנד שיש רק במסכים יקרים. תחפש ותראה ואם אתה לא רוצה אז הנה לך מתאם פשוט מאמזון https://www.amazon.com/dp/B01K7C53K...jbGlja1JlZGlyZWN0JmRvTm90TG9nQ2xpY2s9dHJ1ZQ== בכל מקרה, גם 200 שקל שנקנה חד פעמי זה שטויות. זה לא טיעון בכלל לפסול מחשב עבודה. למקבוק פרו שלי 15" יש 4 כניסות USB C..לא 2. שינויים שנתקלתי ב"bash" (הטרמינולוגיה לא נכונה כנראה) הם: דגלים שחסרים ב-ps, netstat telnet - לא מותקן באופן דיפולטי. grep עם דגלים קצת שונים. דברים בסגנון הזה. (לא עידכנתי לcatalina) יש מנהל הורדת לא רשמי, brew, אבל הוא לא מדהים. פיית'ון פשוט הורדתי. ואני גר במקום שבו לא קונים מסכי 23" היום. לפחות 27" ורצוי 32"...

vinney

Well-known member
נו באמת

יש לי כבר מסך בבית שהוא בן 10 ולא מקבל USB-C בתור אינפוט, אני לא צריך לקנות מסך חדש רק כי לאפל נגמר מקום לעוד יציאה במארז. &nbsp מה הלאה? יתחילו למכור טלפונים בלי מטען? &nbsp המקבוק אכן לא עולה לי כלום (עולה לעבודה), אבל כמו שאמרתי - אני כנראה לא אקח מקבוקים יותר. לאור העובדה שסידור העבודה מהבית יהיה כנראה משמעותי הרבה יותר מעכשיו, לפטופ זה לא רק מגש בחדר אוכל ודרך לבדר את עצמי בתפוז בישיבות משעממות ומקבוק כבר לא מתאים יותר.

d70

Well-known member
גם מיקרוסופט עברה
תבדוק את ה Surface Pro X .
מריץ WIN10 על מעבד של קואלקום(ARM).
[URL]https://en.wikipedia.org/wiki/Surface_Pro_X#:~:text=Unlike%20any%20previous%20Surface%20Pro,having%20a%2013h%20battery%20life.[/URL]

מיקרוסופט אפילו שמו מידע כאן לגבי הרצת WIN10 על ARM:
[URL]https://docs.microsoft.com/en-us/windows/arm/[/URL]

.אם הנסיונות אפל ומיקרוסופט יצליחו, זו תהיה מכה קשה לאינטל ו AMD. שוק ה PC/לפטופים ו-ה DATACENTERS מהווים את ליבת הפעילות שלהם.

BravoMan

Active member
מוזר, כתבתי תגובה והיא נעלמה...

MS לא עברה שלום מקום. &nbsp סדרת ה-Surface היא עוד ניסיון בשרשרת ארוכה מאוד של כשלונות לחזור לשוק המובייל, שנגס בחלק נרחב מפעילות ה-Desktop שהיית ל-MS. &nbsp אחרי ש-MS הרגה את Palm, היית לה הצלחה מסוימת בשוק הזה, כי לא היו לה מתחרים, אך ברגע ש-Apple ו-Google (על שלל שותפות החומרה שלה) נכנסו לתחום, MS עפה משם בין לילה. &nbsp ראשית היא ניסתה לייצר "Windows Phone", וזה נכשל. אחרי זה היא ניסתה לדחוף גרסה קצוצה ומגוחכת של Windows 7 לשוק ה-Netbooks, שאומנם לא היה מבוסס ARM, אבל עדיין היה שונה מ-Laptops רגילים, וגם זה נכשל. &nbsp עכשיו היא מנסה להתחרות בשוק הטבלטים, ועד כה שוב ללא הצלחה. &nbsp אין לי סנטימטים מיוחדים כלפי Intel או AMD, ואני לא יודע מה צופן העתיד מבחינת ארכיטקטורות, אבל לנסות לנבא אותו לפי המהלך המסוים הזה של MS, בהתחשב בהיסטוריה שלה, זה לא רעיון טוב כ"כ...

hadooper

New member
אני קורא לכל חברי הפורום בהמלצה חמה להחרים מוצרים אמריקאיים

אמריקה עשתה ועדיין עושה נזקים חמורים מאד לאנושות במגוון רחב של תחומים. גילוי נאות: אין כל קשר לפוליטיקה, משום שהממסד האמריקאי מאז ומתמיד פעל ועדיין פועל נגד האינטרס של האנושות. בלי התנגדות של אף אחד מן הזרמים הפוליטיים לאורך ההסיטוריה. (עוד גילוי נאות: אישית אני תומך בטראמפ, משום שאני סבור שבעת הנוכחית, מבין כל הנשיאים הפוטנציאליים, הוא עד כה המוביל הבלעדי ביצירת מקסימום נזק עבורה כמעצמה). אם סין היא הדיקטטוריה של הסינים, ארצות-הברית היא הדיקטטורה של העולם. לכן אסור לאפשר לה להמשיך להנות מההגמוניה כמעצמה השולטת על הכלכלה העולמית, כאשר הייצוא הטכנולוגי שלה עדיין כה תורם לכך. אני אישית מאד משתדל שלא לרכוש מוצרים אמריקניים. משתדל גם עד כמה שאפשר לרכוש מוצרים מתחרים מסין ורצוי כאלה שלא מכילים רכיבים אמריקאיים כלל (אין כמעט לצערי) או מכילים מעט ככל האפשר. משתדל מאד להשקיע רק במניות של חברות סיניות.

hadooper

New member
אתה תתעלם ממה שנוח לך ואני ממה שנוח לי...

כישראלי שחי בגרמניה, אם מוציאים את שואת היהודים מן המשוואה, אזי יוצא שהנזק שגרמה ארצות-הברית לאנושות לאורך ההיסטוריה (ועדיין גורמת), חמור בהרבה מזה של גרמניה. &nbsp אגב, אני ממש לא רומז שאני מאשים אותך. אתה גם לא מודע לכל העובדות וגם בעיקר נהנה מכל הנ"ל משום שהוא בעיקר נועד להכניס הרבה עושר כלכלי וחירות לאזרחים באמריקה (על חשבון יתר האנושות).

vinney

Well-known member
אני עצרתי אחרי "כישראלי שחי בגרמניה".

עצם זה שכתבת את המשפט הזה ולא הרגשת רע עם עצמך מראה לי במי מדובר. גרמנים, אגב, גרמו לא רק לשואת העם היהודי. הקיסרות הרומית הקדושה הייתה אחד הגורמים המרכזיים בקפאון תרבותי של ימי הביניים. הגרמנים היו ה"ברברים" שגרמו לנפילתה של רומא. הגרמנים היו הראשונים להשתמש בנשק להשמדה המונית (נשק כימי במלח"ע הראשונה), והיו מוכנים להשתמש בו גם במלחמת העולם השניה. אבל כאמור, תחשוב מה שנוח לך, העיקר שמצפונך שקט בזמן שאתה מקדם דיקטטורה קומוניסטית.

hadooper

New member
גם בתגובה הזו אתה בוחר להתעלם מדברים...

הרי ידוע שעד היום הגזע והמוצא האתני הנפוץ ביותר בארצות-הברית הוא הגרמני. זו המציאות, גרמנים הקימו את ארצות-הברית. אפילו טראמפ עצמו הוא גרמני. אבל אין לך בעיה מוסרית או מצפונית לחיות בארצות-הברית אחרי כל מה שהיא עוללה (ועדיין מעוללת לאנושות). אין טעם לפרט שוב... גם בהקשר שואת היהודים, אמריקה לא רק שחוללה את מלחמת העולם השניה, יהודי אמריקה ישבו בחיבוק ידיים בזמן שהנאצים עלו לשלטון. חלקם ידעו שאחיהם עומדים להירצח ולא עשו דבר.

vinney

Well-known member
טראמפ טוען שהוא שוודי, לא שמישהו מאמין למה שטראמפ טוען

אין לי מושג מה המוצא האתני הנפוץ בארה"ב, ולא בטוח שלמישהו יש. אני לוקח כל מה שאתה אומר בערבון מוגבל, אבל הטענה הזאת קצת מוגזמת. אולי גם כל הבריטים גרמנים? אחרי הכל, השבטים הגרמניים כבשו את הביטניה מקלטים לפני אי אילו מאות שנים, לא? אתה מנסה להצדיק את הסינים על ידי כך שהאמריקאים ידעו על השואה ולא עשו כלום? אתה מקשיב לעצמך? למה מה הסינים עשו? מה הסינים עושים עכשיו לגבי האויגורים? הטיבטים? אתה מכיר את ההיסטוריה של המזרח הרחוק? המלחמות והאסונות שקרו שם? מה אתה יודע על מה שהסינים עוללו לצד שלהם שח העולם במרוצת אלפי השנים? הייתה פעם מפה שמראה את המלחמות העקובות מדם בציר הזמן על מפת העולם - הרוב בכלל היה במזרח, לא בעולם המערבי. כשמדברים על מלחמת האזרחים של אמצע המאה ה19 ארה"ב עולה לך בראש, לא סין בה הייתה מלחמה אחת העקובות מדם, אם לא העקובה מדם, של המאה ה19 בכל העולם, וזה כולל את כל מלחמות נפולאון! ההשתלטות של הסין הקומוניסטית על כל דרום מזרח אסיה, מעורבותם במלחמות קוריאה וויאטנם, כיבושים בלאוס ומלחמות אינסופיות עם הודו, מה אתה יודע על כל אלה? מה אתה יודע על טיהורים אתניים בסין? למה ההאן זה האתנוס הנפוץ ביותר? אתה לא יודע עליהם כלום, אבל אתה מהלל אותם בלי סוף ומספר מעשיות והאגדות על ארה"ב ומתרץ את הגרמנים ששמו להם למטרת חיים לחסל את העם שלך רק לפני כמה עשרות שנים! מה עבר עלייך?

user32

Well-known member
מנהל
לא נשאר הרבה מה להחרים

אבל בלי קשר, אל תפסיק להפתיע אותנו

סימבה8881

New member
נראה לי שגם האינטרנט זה סוג של מוצר אמריקאי

איפשהו המוח של האינטרנט יושב בארה״ב. &nbsp זה אומר שאסור לך לכתוב בתפוז או לגלוש פה אם אתה בעד להחרים מוצרים אמריקאיים. &nbsp

vinney

Well-known member
האינטרנט הומצא כחלק מפרוייקט הDARPA

רשת מבוזרת ARPANET, שזה המימוש הראשון של רשת האינטרנט היה פרוייקט מחשוב של משרד ההגנה האמריקאי. זה אכן מוצר אמריקאי.

hadooper

New member
לכן השתמשתי במילה "להשתדל"...

לא טענתי שזה תמיד מתאפשר, אלא שעדיף מעט מאשר כלום. ועם הזמן, הסינים והאירופאים גם יוצאו מוצרים מתחרים משלהם. לגבי האינטרנט, כל עוד אין חברה אמריקאית שמרוויחה ממנו כמוצר בפני עצמו, אלא מבססת מוצרים מעליו... כמובן שהכוונה היא שעדיין ראוי לפחות לנסות להחרים את אותם המוצרים כדי להימנע ככל הניתן מלתרום לכלכלה האמריקאית.

vinney

Well-known member
אז לנצל את הקדמה הטכנולוגית זה בסדר

אבל לממן את הקדמה הטכנולוגית זה לא בסדר. &nbsp ברור, קפיטליזם במיטבו.

למעלה