חברים כולם כאן סביבי....איך יכול לה

ירח41

New member
תשים לב על מה שאתה אומר.

למה שה' לא יתגלה לבני עמו ויאמר להם את זה? איפה הוא היה כל אותו זמן? לאחר 2000 שנה בני עמו חווים שואה, 6 מיליון מתים, לא מוות פשוט, אלא מוות אכזרי. ה', אשר בוחר להעניש את בני עמו בדרכים כל כך נוראיות, ואתה מוצא לנכון להצדיק אותו. אתה רומז שהיטלר הוא משיח ה'? ה' שלח את היטלר כדי שיכה בנו, וירצח כ6 מיליון מבני עם הסגולה שלו? איך אתה יכול להודות לו ולהתפלל אליו, אחרי שהוא עולל מעשים כה נוראים! איך האל הזה יכול להקרא "אל חנון ורחום", איך הוא יכול להיקרא "אל מלא רחמים?!". איזה רחמים יש בו? הוא לא סתם העניש את בני עמו, הוא התעלל והתעמר ועשק ואנס ורצח, בדרכים זוועתיות ומעוררות חלחלה! תגיד לי, איך אתה יודע שה' דווקא לא ויתר עלינו? על סמך מה אתה בכלל מסיק שה' מנסה להעניש אותנו? אולי הוא ויתר והלך? יש לך עדות כלשהי לקיום שלו, בקשר למצב הנוכחי? אולי הוא מנסה לרמוז לנו שהוא כבר לא שומר עלינו בעזרת קיום השואה? אתה יכול להעיד בנגד? הסיבה היחידה המתיישבת עם הדעת שבן אדם יצדיק את מי שמאחורי השואה, היא שהאדם לא ראה מה קורה בשואה, הוא לא רק שמע. תנסה לדמיין מה זה לאבד את כל משפתחתך... תנסה לדמיין איך למשך שנתיים אתה צריך לגור בתוך חדר מטר על מטר, חי על פיסת לחם ליום, ואז חייל נאצי נכנס והורג גם אותך. תקרא לרגע את זה, תקרא לרגע סיפורים מהשואה, תקרא לרגע את ההודעה הקודמת שלי, ותחשוב: כל זה, כל הטבח המטורף הזה, התרחש, בגלל התבוללות?????.

I S A A K

New member
אכן הכל התרחש כי רצינו להדמות לגויי

אתן לך משל הבחירה היא לבחור בין טוב לרע, את העונש הקב``ה לא נותן לאדם לבחור, הוא בוחר לו בעצמו, הוא כבר כתב במפורש מה יהיה העונש, על זה אין בחירה. אם אתה מכניס את האצבע שלך לחשמל ברור שתתחשמל, אתה לא יכול להגיד איפה הבחירה שלא יהיה חשמל, חשמל יש, יש לך בחירה: או להכניס את האצבע או לא, אם תכניס תקבל מכת חשמל, לא תכניס לא תקבל. על עצם ההכנסה יש לך בחירה, על התוצאה אין לך בחירה, זה ברור דוגמא נוספת תהיה בן אדם, תעשה מה שהקב``ה אומר כל דבר בזמנו אל תתחכם, אתה לא יכול לעקוף את הקב``ה יום אחד אתה תגיע לגזר דינו בשביל מה, אבל בשעה שטוב אנשים רוצים להמשיך בטוב, איזה טוב, טוב מדומה, טוב שאול, לא שלך לא קבלת אותו באמת אתה בחרת בו אבל זה לא טוב שיעניק לך שם אתה חוטף אותו, אתה רוצה מה שלא מגיע לך, הקב``ה יום אחד יתבע נכון הוא לא כועס מהר הוא ממתין יש לו סבלנות אבל הוא לא מותר, אם אתה חוזר בתשובה אפילו היית רשע גמור אפילו עשית כל עבירות שבתורה הוא מוכן לסלוח על המקום אבל תשובה גמורה, תשובה חלקית זה עדיין יש לך חוב, לכן צריך להבין יהודים יקרים העולם מתגלגל בסדר כתוב הכל כתוב, תקראו מה כתוב ואח``כ תבדקו את המציאות אם זה ככה או לא, אבל לבוא אח``כ בטענות לאחר מעשה כיון שאתה אשם שלא שמעת, אחד מתנפל על חברת חשמל מי צריך חשמל לא אשתמש יותר בחשמל, למה הוא התחשמל, אבל אמרו לך לא ללכת יחף, אמרו לך לא להכניס את האצבע לתוך השקע, אז מה אתה אמרת לא אבל זה מדגדג, נו הנה זה דגדג אותך ואתה חצי פחם, מה זה מדגדג אז על מי אתה טוען, חברת החשמל נתנה לך חשמל שיהיה לך אור שיהיה פלורוסנטים שיהיה מצלמות שיהיה מוזיקה, אנרגיה, דברים חיוביים, אבל היא הזהירה, היא עשתה סימן תזהר, זה גם מחשמל, אז תזהר לא לגעת בחשמל לא להתעסק ברחוק עם פלסטיקים עם גומי תזהר, לא הוא רוצה יחף ללכת לגעת בכל דבר בסדר תתחשמל, אין מה לעשות יהודים יקרים, צריכים לקרוא את ההוראות של היצרן, ללכת על פיהם יהיה שמירה, לא - האחריות עליך,

ירח41

New member
...

אבל למה גם אנשים שבחרו בטוב היו צריכים להענש? ידוע שהמוות לא הגיע רק לאסקופת בתי החוטאים - הוא הגיע לכל מקום שנקרא לדרכו. לכל ארץ שמלאך ה' (היטלר) הגיע, הוא ביצע שם השמדה המונית, ואת מלאך ה' שלך לא ממש עניין אם הבן אדם שהוא הורג הוא ירא ה' ושומר מצוות או לא אלא הוא רצח ללא הבחנה באפאתיות פסיכופתית (ולפי דבריך - כפי שה' ציווה עליו) שים לב - אתה מכניס את היד - אתה מתחשמל, עניין של שניות. פשוט. למה ה' היה חייב להוסיף את האלמנט הנורא של ההתעללות? למה ה' החנון והרחום, אל מלא רחמים, ניהל מלמעלה מסכת עינויים מזוויעה על היהודים שהוא כל כך אוהב? אם כבודו רצה להעניש, למה הוא לא עשה את זה פשוט כמו באגדת נוח, למה כל הסבל הזה, אתה יודע איזה ריח יש לזה? ריח של סאדיסטיות. בבקשה תנסה להבין את דבריי, ותקרא את האמור כדלקמן: לאחרונה בשבע ימים התפרסמה כתבה על אחד מהנאצים שעדיין לא נלכדו. החלטתי לקבץ לך כמה ממעלליו של אחד ממלאכי ה' - ד"ר היים, שנשלח להרוג יהודים שחטאו, זהירות - הקטעים הם קשים, והם מוכיחים בעליל שאם ה' היה מלמעלה, והוא אכן רצה להעניש את היהודים - הוא היה סאדיסט ששפיותו מוטלת בצל הספק. העד הוא אחד מהאחים של ד"ר היים. "אדם בא אל ד"ר היים בטענה שיש לו מחלה. ד"ר היים הסביר לו בעדינות ורוגע שהוא ינתח אותו כדי להוציא את הדלקת. האסיר התפטש ונשכב על שולחן הניתוחים. ואז, ד"ר היים פתח את בטנו של האסיר לכל האורך, בזמן שהיה במלוא ההכרה ובלי הרדמה. האסיר נפטר מכאבים נוראיים כי ד"ר היים הוציא לו מתוך חלל הבטן חלק מהמעיים והכליה והלבלב. למה הוא עשה זאת, לא נודע לי. אבל הוא עשה את זה כשחיוך נסוך על פניו." נסתרות הן דרכי ה'. הנה עוד כמה מהן: "הוא התעניין בענייני המשפחה של כל אחד, שאל לשלומו של כל אחד, ואז שאל אם הנידון למוות דאג למשפחה שלו ואם הם מסודרים..." (הערה: מדובר על אנשים שידעו ללא צל של ספק שהם הולכים למות, אנשים שיודעים שמשפחותיהם כבר מתים). "... הוא המשיך את השיחה הזדונית הזאת,עד אותו רגע שבו ראה איך האסיר פרץ בבכי מרוב חוסר אונים. זה נראה כשיא העינויים והרגע שבו דוקטור היים הגיע לסיפוק העונג הסדיסטי שלו. זאת היתה הדרך המקובלת שבה נהג יום יום כלפי האומללים. זה היה תענוג מיוחד בשבילו, להוסיף סבל נפשי קיצוני לסבלם של הנידונים למוות. רק אז, ובאותו הרגע, הוא נתן לנידונים את הזריקה הקטלנית." קצת פירוט על הזריקה שניתנה ממזרקו של ה' עצמו. "מזרק מתכת עם גוף זכוכית גדול גדוש בנפט או כלוריד, ומחט ארוכה ארוכה כדי שתגיע ישר ללב." כמובן, ניתן לראות איך מלאך המוות של ה' עושה את העבודה ביעילות באמצעות היומן שהוא בעצמו כתב (כנראה ה' אמר לו לעשות את זה). "וכך נרשם ב13 באוקטובר: 47 מתים (כולם יהודים). 26 בין שבע לעשר. 16 בין אחת בצהריים לבין ארבע וחמישים."". למחרת נמנו 45 מתים, "כולם יהודים" צוין שם בפירוט בלתי נתפס. "חמישה הומתו בין שבע ועשר דקות לשבע וחמישים". פועל יעיל ביותר. ניתן לראות שה' - שכבר הסקנו שהוא סאדיסט אחוז אמוק - הרשה למלאכו לפעול באופן חופשי. "הוא זימן 30 עד 35 יהודים, כולם בריאים. הכל כדי להעביר את הזמן, כפי שאמר בעצמו." היו אינספור יהודים, שניסו להתאבד כי הם ידעו שהם הולכים להיפגש עם משיחו של ה'. וגם הם מתועדים בספרו של הרוצח הזה, שאני לא מבין איך הרבים שלך עדיין לא צירפו את זה לתנ"ך! ולסיום - עוד כמה עדויות, אחד מהדברים אשר נוסכים חיוך על פניו של ה' בכל פעם שהוא רק נזכר בהם. "הוא החוויר. קפץ על היהודי, היכה אותו באגרופים על החזה והפנים, ואחר כך הזריק לו את זריקת המוות." "הוא אטם את ליבו להפצרותיו של ילד בן 12 לחוס על חייו מאחר שלא הספיק להיפרד מאמו. "אתה חייב למות כי אתם היהודים אשמים במלחמה". (דברי ה' חיים) אחר כך נעץ המזרק בלבו. "באותו יום הזריק למספר ילדים", העיד אחד מאנשים המרפאה. וכמובן יום אחד הוא רצח שתי יהודים, כי הוא אהב את מבנה השיניים שלהם, והוא רצה את שהגולגולות שלהם תפארנה את שולחנו. עכשיו אני מבקש ממך לחשוב, לא לחשוב דברים בסגנון של - בוא נמצא את הטעות שלו, בוא נחפש עוד מאמר, לחשוב בסגנון פתוח, בסגנון של בן אדם שמחפש היגיון, האם נראה לך שה' אכן היה שם למעלה כשכל זה קרה? באמת?

I S A A K

New member
שאלות יש ללא סוף

העיניין הוא ,האם אתה מוכן לקבל א'התשובה או לא? עוד שאלה,אתה מאמין בגילגולי נשמות?

ירח41

New member
אני מבקש ממך לחשוב על זה לעומק

לקרוא שוב את מה שקראתי. לקרוא עוד על השואה, על הזוועות שאנשים עברו. לפחות תגיע לי משהו כמו הסתר פנים, אי נוכחות, אבל אתה חייב להסכים איתי שאי אפשר להגיד שהרצח המטורף הזה הוא חלק מהתכנון שלו, נכון? באשר לגיגולי נשמות, אני לא מאמין בשום דבר שאין הוכחה מוצקה ומשכנעת לקיומו.

I S A A K

New member
עכשיו אני אסביר לך

את זה ברוב מתיקות, שים לב, אתה יכול לשבת, עשית ספורט הבוקר על הכיפאק. עכשיו בוא תשמע, קודם כל אם היית שואל אותם, אם היית שואל אותם לאחר שקרה המקרה, האם טוב שהם נהרגו כהרוגי מלכות או לא, גם לפני המקרה היו אומרים לך שהרוג מלכות עדיף מכל מיתה אחרת, למה? כי הרוג מלכות אפילו שהוא לא היה עם עגלה מלאה מצוות זוכה לחיי העולם הבא כמו עשרת הרוגי מלכות כמו ר` עקיבא וחבריו. מי שנהרג ע``י גוי בשל היותו יהודי הוא נקרא ``הרוג מלכות``. נחזור לשואה, שש מליון יהודים שנרצחו ונטבחו עלו כהרוגי מלכות ויש להם חלק לעולם הבא, למרות שהם עברו מן העולם בצורה נוראית כזאת. לעומת זאת אלה שנשארו בחיים והרימו יד נגד הקב``ה יכול להיות שלא יהיה להם בסוף עולם הבא אם הם לא חזרו בתשובה, אז זאת אומרת זה שמרחם על אלה שנפטרו זקוק הוא לרחמים כיוון שהם זכו באמת בדין. עוד דבר, הם ידעו שיש עולם הבא והם ידעו שאת כל סל המצוות שהם מלאו זה לעולם הבא ולא לכאן, ויכול להיות שהעוה``ז הוא יפה ונפלא, אבל רק למי שחושב שהעולם הזה בלבד, העולם הזה יכול להיות נפלא כשיש לך אפשרות גם לזכות במצוות, אם תהיה פה ולא תזכה לעשות מצוות אז אתה בסה``כ כמו בעל חי מהלך על שתיים, גם הוא לא עושה מצוות וגם אתה, ויכול להיות שהוא חי נפלא יותר ממך - אין לו דאגות ולא חוקים ולא מסגרות ולא שום דבר, ואפילו לתיאטרון הוא יכול לעלות על הבמה בריצה ולרדת ואף אחד לא יוכל לעצור אותו. חתלתולון למשל, זאת אומרת אתה צריך להבין דבר אחד מי שמסתכל במבט חילוני, שמבין שהעולם הזה בלבד, האבידה היא קשה, בלתי נסבלת, מי שיודע שיש המשך צריך לדעת את מערכת היחסים בין שומר תורה ומצוות לשאינו שומר ולדעת שיש חשבון.

ירח41

New member
סליחה

"מי שיודע שיש המשך" גם אתה לא יודע שיש המשך, אתה אמנם משער שיש המשך, וזוהי רק השערה, הסיבה להשערה שלך היא חבורה של דבילים שחיו ליפני 2000 שנה. העניין הזה הוא מגוחך, מפני שבעזרת אותם ספרים עתיקים, אשר אמינותם שרויה בצל הספק, אתה יכול להצדיק מוות של כל אחד. המוסיף מידע על המידע הברור (כמו רוחות רפאים, גלגול נשמות עולם אחרים) הוא זה אשר נאלץ להוכיח את המידע, שכן אילולא היה כך, אזי כל השערה תהינה למציאות. לדוגמא, גם אני יכול להוכיח שכולנו בעצם חיים עכשיו בעולם הנורא, ובעצם העולם הזה הוא הגהנום שאליו הולכים האנשים שחטאו, לפי הספר " העולם הזה " שנכתב על ידי. והנה ציטוט: "העולם הזה, שבו אנו חיים, הוא למעשה הגהנום האמיתי. וקיימים רק שתי עולמות - גן עדן וגהנום.". והנה הוכחה חיה ונושמת לכך שאי אפשר ללכת לגהנום, שכן זהו הגהנום, ומכאן נובע שהמתים הולכים כולם לגן עדן. כמובן שזה בלתי אפשרי לעשות כן, לכן אתה צריך להמציא הוכחה מוצקה אחרת אשר תתבסס על עובדות ולאו דווקא השערות , ועד כמה גאון ההוגה של ההשערה הוא לא עניין כביל, והוא לא הופך השערה לעובדה. לכן, ניתן להסיק בקלות כי קיום של עולמות אחרים הוא מוטל בצל הספק (וזה חתיכת צל ענק). כך או כך קיים עדיין נושא אחד פתוח: מסכת ההתעללות הזוועתית של אלוהים. אם אלוהים רצה להעביר את יראי השמיים לעולם הבא, איך אתה מסביר את עניין ההתעמרות? למה נתן לנאצים לרצוח את בניהם של יראי ה' ושומרי מצוות אל מול פניהם? מדוע הוא נתן לנאצים להתעלל, להתעמר, לעשוק ולדכא את נפשם של היהודים יראי כבודו? איזה מן סאדיסטית הוא משיג בכך?

I S A A K

New member
אני יודע שיש המשך

``ידע שור קונהו וחמור אבוס בעליו. ישראל לא ידע עמי לא התבונן``. איך אנחנו מסתובבים בעולמו של הקב``ה ולא מתבוננים מי ברא אותנו. מה הוא רוצה מאיתנו? מה אנחנו עושים פה? כל אחד מסתכל על הנקודה העצמית שלו. אדם ישאל שאלה אחת שהיא שאלת השאלות. אם באנו לעולם הזה ע``מ לחיות למה נמות? ואם בסוף נמות בשביל מה לחיות? ואנשים מסתובבים ואין להם תשובה. תשאלו חילוני אין לו תשובה. למה אין לו תשובה? הוא חושב בא לעולם ככה טבע חיים מה חיים? אמרתי לו למה זה ככה? למה אנחנו חיים מתים בסוף מתים למה חיים? אמר לי תשובה ככה זה הטבע. אני באתי בשביל להביא ילדים. טוב הילדים שלך בשביל מה באו? אמר לי ג``כ בשביל להביא ילדים. והילדים שלהם? להביא ילדים. אמרתי לו בנ``א אם הקב``ה רוצה שאתה תביא ילדים היה מביא את האחרונים מדלג על כולכם מה הוא צריך אתכם בכלל? שיביא את הראשון יביא את האחרון ישר. הוא צריך שאתה תביא לו ילדים? אדם לא חושב. אבל תדע ירח41 . אני מודיע לך חגיגית .אדם לאמת. המשנה אומרת: ``הילודים למות והמתים לחיות``כל מי שנולד בעוה``ז נולד ע``מ למות בשביל מה למות? מתחיל לחיות. ואני אדמה לך את זה. ילד שיוצא לאויר העולם בן כמה? בן יום יומיים שבוע שבועיים. מה עם התשעה חודשים שבבטן? כבר תשעה חודשים ויום זה לא חשוב. זה רק הכנה ליציאה. כל השהות של הילד בבטן זה ע``מ שיצא. ותראה את הדימוי. תשעה חודשים האדם שוהה בבטן אימו. תשעה חודשים יש כאלה שבעה חודשים יש כאלה ששה חודשים יש כאלה שאפילו פחות. נפל. אדם בעולם הזה, ימי שנותנו בהם שבעים שנה ואם בגבורות שנה. יש כאלה פחות יש כאלה קצת יותר אבל דומה. הבטן של אמא שלנו עגולה. והבטן של אמא אדמה עגולה. אמא שלי בשר מעפר ואמא אדמה גם עפר. התינוק שעוזב את הבטן של אמא שלו הוא היה בתוך שליה. כשהוא יוצא לאויר העולם הוא עוזב את השליה ויוצא. גם אדם עוזב את הגופה ויוצא. כשם שחשוב שהילד יקבל מזון טוב שיצא בריא ולא ההפך שיצא פגום, כך חשוב שאדם יעשה תורה ומצוות שיצא מפה צדיק ולא יצא רשע. עד כאן דומה. אבל מנין לי שיש יציאה כזאת? אתה שומע אותי באוזן או בנשמה? אם אדם סובר שהוא שומע באוזן, אדם שמת יש לו עוד אוזן. דבר איתו הוא לא שומע. מה חסר לו? נשמה. אז מי שמע קודם? הנשמה. לא האוזן. פתח למת את העיניים, הוא רואה? לא רואה. מה חסר לו? נשמה. מי ראה קודם? נשמה. אותו דבר אדם צריך להבין בשר לא שומע. בשר לא רואה. בשר לא חושב. קח קילו בשר מהאיטליז דבר איתו שכנע אותו יענה לך? שום דבר. בשר, כלום. אז איך בשר שומע ורואה? לא רואה. אלא הנשמה, החיות שלי, האני זה לא מה שאת רואה בחוץ. האני זה הנשמה. ואני לא מת. למה לא מת? ``ויצר ה` אלוקים את האדם עפר מן האדמה ויפח באפיו נשמת חיים`` אנחנו עשויים משתיים: גוף שזה מעפר ונשמה שהיא נפיחה של הקב``ה בתוכנו, נשמת חיים. שהיא החיים הנשמה היא החיים. הגמרא אומרת ``מהי דנפח מדלי נפח`` מי שנופח, ממנו נופח. אקח בלון ואנפח אותו אסגור אותו מה יש בתוכו? נפיחה שלי חלק ממני נמצא בתוך הבלון. הקב``ה נפח בי נשמה. מה יש בי? חלק אלוק ממעלתה חושב שאנחנו מתים יש לך טעות. אולי זו בשורה משמחת אבל יש בה גם עצב. יש כאלה שישמחו למות ולא להשאר אחרי זה בחיים. אבל תדע דבר אחד אדם האדם לא מת

ירח41

New member
מה שניסית להסביר,

הוא קיום של נשמות. אני מבין שכשביקשתי ממך להסביר לי קיום של עולמות אחרים, אתה ויתרת, מאחר וידעתי בעליל, בדיוק כמוני, כי אין בנמצא הוכחה לכך. לכן ניסית להסביר משהו חדש: נשמה. ליפני שאני מסביר את דעתי בנושא, הייתי רוצה להעלות קושיה. מכיר את החוק: זרע לבטלה? מצווה אשר מונעת את אחת ההנאות של החיים והיא סקס (או שלמעשה אומרת, כל פעם שתעשה סקס תיקח בחשבון גם שיהיה לך ילד). ובכן, למה קיים החוק הזה? הרי אנו יודעים שעדיין הביצית לא הופרתה, וה' עדיין לא "הפיח נשמה כלשהי" (בהנחה שיש קיום של נשמה). ההסבר הוא: בזרע יש את הפונטציאל ליצירת חיים, כלומר בסיס לנשמה, ומכאן מתקיים רצח של נשמה או שה' מייצר נשמות חדשות לשווא, ועל כן האיסור. ועכשיו, קיים חוק נוסף שאומר שאם אישה רוצה, הבעל חייב לקיים איתה יחסי מין. הרשה לי לידע אותך, אישה בהריון, לא יכולה להיכנס לאחר מכן להריון שוב. מכאן, שאם תבצע יחסי מין בזמן שהיא בהריון, בוא נגיד 5 פעמים בשבוע למשך 3 חודשים, נרצחים 60 ילדים, ה' בזבז את זמנו בייצור של 60 נשמות. כמובן שזה לא הגיוני, מכאן שאין נשמות. יפה. אני מזמין אותך (שוב) לקרוא את ספר קוהלת ותתעמק בו, ולראות שבעצם הבן אדם הכי חכם בעולם שה' מאוד אהב ולימד אותו את חכמתו, חושב בדיוק כמו האדם החילוני הבור שהצגת בהודעתך. לפי מה שאתה אומר, קיים גם עולם אחר לעופות, לדגים, לחיידקים, לרמשים למיניהם, לחרקים, לצמחים, דבר שנשמע מאוד מטופש. גם אם נפריז במחשבה ונגיד שה' ברא אותנו, אזי אנחנו צריכים להפריז עוד יותר ולהגיד שה' ברא גם עולמות אחרים, שהם גהנום: מקום שבו רק מתעללים באנשים. גן עדן: מקום שבו כולם נהנים. (אגב קיים פרדוקס שאומר שאי אפשר שאנשים בעלי אופי שונה יהנו הנאה שלמה באותו מקום, אבל זה לזמן אחר). וכמובן לפי הקבלה, קיימים עוד עולמות שונים ומשונים שבהם אנחנו עוברים עד שאנו מגיעים לגן עדן או גהנום. בעוד אלף שנה כל כך יצחקו על אנשים כמוכם, באותה מידה שאתה עכשיו צוחק על אמונתם המוזרה של הרומאים והיוונים במיתולוגיה.

I S A A K

New member
הרשה לי להפנות אותך לסיפרו של הכוזר

אם תקרא את כל הפרקים בעיון,מהטיחחה שתמצא א'כל התשובות לשאלתך http://www.tsel.org/torah/kuzari/index.html לאחר שתעבור על כל הספר,אתה מוזמן לסתורו

ירח41

New member
ובכן אני מזמין אותך באותה מידה

אם תקרא רק חלק מהספרות של המספר פאי שזה יהיה בעצם לדוגמא כל האתר הזה (רק 100,000) http://www.geom.uiuc.edu/~huberty/math5337/groupe/digits.html אני בטוח שתמצא את כל התשובות לשאלתך. לאחר שתעבור על כל המספרים פה (עדיף שתקרא כל מספר בקול כדי להבין זאת) אתה מוזמן לסתור את הדעות שלי, מפני שרק מי שמבין ממש כל מספר ומספר אחד אחד מבין את גדולת דבריי.

I S A A K

New member
כתלמד א'בכוזרי תקבל ראש מבריק

כשהקב``ה מתגלה בהר סיני הוא אומר כך: דברה ראשונה – ``אנוכי ה` אלוקיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים מבית עבדים`` אתה יודע מי אני? אני אשר הוצאתיך מארץ מצרים, מבית עבדים, היית עבד אני הוצאתי אותך זה אני שנתן את העשר מכות, לא אמר הקב``ה אנוכי ה` אלוקיך אשר בראתי שמיים וארץ, זה הרבה יותר, למה זה לא היית נוכח, זה לא ראית כשאני עשיתי, אבל אתה ראית שאני הוצאתיך מארץ מצרים זה לא יכולים לבלף עליך, זה אתה עד. ואותם שעמדו במעמד הר סיני, כשלוש מיליון בני אדם, פלוס ערב רב שהיה כפול מיוצאי מצרים, מיליונים שחזו וראו את המחזה הזה, אלה הם העדים במעמד הר סיני להתגלות האלוקים. פנים בפנים דיבר ה` עמכם, מן השמים השמיעך את קולו ותמונה לא ראיתם, אתם ראיתם ולא זר, עיניכם הרואות ולא אחר, זאת אומרת עמ``י ואומות העולם שהיו עמהם ראו את מעמד הר סיני, ובספר התורה הזה הקב``ה כתב למה הוא ברא אותנו למה הביא אותנו לעולם, מה הוא רוצה מאיתנו מה היעוד והתכלית שלנו ולא הזניח אותנו כאן לבד. ``שמע ישראל ה` אלוקינו ה` אחד!`` זאת אומרת כל שעלינו לעשות זה רק לקחת את ספר התורה וללמוד בעיון ובדקדוק, כמו שצריך ללמוד יהודי, להכיר את המסורת היהודית, ללמוד תורה שבכתב, תורה שבע``פ, לדעת את הגמרא, משנה גמרא, מפרשים עד הפסק בשולחן ערוך, ולדעת מה רצה הבורא יתברך מאיתנו בבריאתו אותנו

ירח41

New member
כל ההודעה הנ"ל

מבוססת על ספר. לדעת היוונים לדוגמא, היווצרות כָאוֹס (החלל), גאיה (הארץ) ואֶרוֹס (היצר). היו הבסיס ליצירת העולם. וכל זאת כתוב להם בכתביהם העתיקים, לכן, הם היו בטוחים מעבר לכל ספק שאלה הם עובדות, ועל כן התפללו לאלים רבים. רק בור באותה תקופה בעיר יוון העז לזלזל בקיומם של אלים אלו. לדעת הנוצרים לדוגמא, לאחר הגעתו של ישו, התפיסה השתנתה, וכן חלק מהחוקים לא חלים עלינו עוד. לדעת המוסלמים לדוגמא, לאחר הגעתו של מוחמד, התפיסה גם היא השתנתה. ובכן, אז לפי מה יודעים אנו שעליי ללמוד על היהדות בדקדוק? וכי למה להזניח את אללה אלוהנו ולא להתעמק בקוראן? ומה עם מריה הקדושה וישו? אולי גם זאוס, מלך האלים? דבר אחד משותף לכל הדתות(חוץ מהבודהיזם, שבתחילה לא עסקה בדת) - כולן ניסו להסביר את הסיבה לקיום בני האדם ע"י נביאים, מלאכים, ישויות מתקדמות. יהיה טיפשי לבחור דת מסויימת ללא פסילת שאר הדתות. למעשה, אני כבר הבנתי שיהיה טיפשי לבחור דת כלשהי.

I S A A K

New member
כולם העתיקו מעם היהודי

הישות המתחילה, הוא חכם. זה ודאי, כי העולם הזה אנחנו רואים בו חכמה, מעריכים חכמה, מבינים אפילו מדברים קטנים. וחכם עושה דברים לתכלית ואם הוא עושה דברים לתכלית, אז פירושו של דבר שלך יש תכלית ולי יש תכלית. ואם לא נדע מה התכלית שלנו איך יתקיים רצונו וחכמתו? הוא צריך להודיע. לכן, במעמד הר סיני לעיני מיליונים אחרי עשר המכות מתאר שהם מראות את כוחו וגבורתו בכל הבריאה כולה, כולל השגחה פרטית על בני אדם. הוא נותן את התורה הזאת ויש בה את המצוות והחוקים, שהם אומרים בדיוק מה יהודי צריך לקיים. והוא נתן כוח גם ביד החכמים שהם גם יורו את העם מחכמת התורה שהם למדו ומהמסורת והקבלה שהם קיבלו איש מפי איש איך יתנהגו העם, על מנת לשמור שלא יפרצו את הגדר של התורה. ועל מנת שלא יתקרבו יותר מידי לאיסור, לכן יעשו משמרת למשמרת התורה כדי שלא יבואו לידי חטא חס ושלום. וכתוב על פי התורה אשר יורוך `לא תסור ימין ושמאל`. פירושו של דבר, חכמים באים ומורים אותך על פי התורה, על פי כוונת התורה ומטרותיה אז אתה צריך לשמוע להם וזו מצווה מן התורה שהשם מצווה אותך. לכן, כמו בכל תחום יש את המומחים של התחום. ברפואה יש את הרופאים, בעריכת דין יש את אלה, בשפיטה יש את אלה, בכל תחום יש את האנשים המומחים שקיבלו איש מפי איש קודם אבל כולם קיבלו איש מפי איש עד איש. פה כולם קיבלו איש מפי איש עד השם שהיה במעמד יחיד בעולם. והקב``ה נגלה לעמו ונתן תורה שמי שלומד רק את התורה מבין שהיא לא יכולה להיכתב על ידי אדם וכל חוקיה צדיקים וישרים. ואת כל התרבות והציליוויזציה העולמית קנו מתורתנו הקדושה כולל הנצרות והאיסלאם. עכשיו מה אדם מתבקש, הרי הדבר הראשון שאני צריך להודות זה למי שהעניק לי את החיים. למי שהעניק לי את החיים וכיוון שאני יודע שהבורא העניק לי את החיים אז וודאי שאני צריך להגיד תודה. אם על מסירת כוס תה אני אומר תודה, אם על אמירת כתובת, הנה תפנה שמאלה ימינה אני אומר תודה. אם אדם נותן לך עיניים לראות כל הזמן שהם מורה הדרך שלך בכל מקום, האוזניים שנותנים לך את השמיעה להבין לשמוע את מה שאתה שומע, המוח, הפה לדבר למלל להגיד מה הבעיה שלך, שמישהו יפתור שמישהו יוכל להשיב לך גם עם הפה שלו. על זה לא צריך להגיד תודה אז על מה צריך להגיד תודה? ואפילו שלא ראיתי אותו. אז מה אם לא ראיתי אותו,

ירח41

New member
והוא אומר וזה אומר וגם ההוא אומר

אם תחפש תמצא שעל כל אחד מדוברי ההבלים שלך יש 20 שמוכיחים שזה שקר.

I S A A K

New member
הבל הבלים אמרה קהלת הכל הבל

בבקשה,אני נותן לך א'הקרדית להפריך א'הנ''ל

ירח41

New member
קהלת זה בן אדם ממן זכר.

ובבקשה תתעמק בפרק הזה, תנסה להבין אותו. הוא בעצמו כל כך מוכיח שאין אלוהים. ותסדר את המשפט שלך, תחשוב שלשם שינוי אתה מדבר עם אנשים חכמים.

I S A A K

New member
נו אתה רואה שאתה בז לעצמך

הרי בסוף בפרק כתוב שם סוף דבר בכל נשמע א'האלוקים תרא ואת מצוותיו שמור כי זה כל האדם ועוד אתה מחשיב עצמך לחכם,נהדר זה מה שאני טוען,כל הבילבולוציונרים חכמים כמוך

ירח41

New member
מה אתה בא ללמד אותי על הספר הזה

אתה עד עכשיו חשבת שקוהלת זה בחורה מה אתה משחק אותה מבין בכלל. הספר הוא הוכחה פילוסופית מאוד יפה לזה שאין משמעות לחיים. ואתה זה בא ואומר שאין משמעות לחיים של כולנו כי אנחנו לא מאמינים. סייג לחכמה שתיקה.

I S A A K

New member
אכן,סייג לחכמה שתיקה

אים רצונך ללמוד א'הנאמר בספר אקשר אותך אם מורה מוסמך אחר אתה עושה צחוק מעצמך

למעלה