חברים כולם כאן סביבי....איך יכול לה

ירח41

New member
אתה בן 30.

ואנשים בגילך בדרך כלל לא משנים את דעתם, מטופשת ככל שתהיה, לכן מה שנשאר לי להגיד לך זה שחבל שלא הבנת את האמת ליפני כן כי עכשיו אתה בהחלט הולך לבזבז את חייך באמונה מטופשת. למרות זאת, תזכור: אף פעם לא מאוחר מידי.

כרמל 1

New member
השאלה אם הכלום באמת קיים

או בניסוח אחר: האם קיים הלא קיים?

כרמל 1

New member
חשיבה מצויינת

קיים הלא קיים

I S A A K

New member
בקיצור ולעיניין

אי אפשר לברוח מהמציאות הזאת. תנסב לבלבל אותנו באלף תיאוריות תבדקו רק את הדברים תשמע תיאוריה או הוכחה, הוכחה מה ההוכחה? בא תבין לאט לאט. הוכחה אני רוצה לראות יסוד להוכחה. בלי יסוד אין כלום! ואני אגלה לך את הסוד: את הסוד הזה אומר הרמב``ם: אדם נבון ופיקח ידע. כך מתחיל הרמב``ם את ספרו המדע ביד החזקה 14 כרכים ספר הראשון ספר המדע להרמב``ם במשנה תורה. מה אומר הרמב``ם: `` יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע שיש שם מצוי ראשון והוא ממציא כל נמצא`` ``סיוד היסודות`` אם אתה רוצה להעמיד איזה יסוד בעולם איזה דבר מסוים חייב שיהיה לזה יסוד אם אין יסוד אי אפשר להעמיד. ``יסוד היסודות ועמוד החכמות`` אי אפשר לחוכמה שתשען בלי הדבר הזה . אין חכמה שתתקיים בלי העמוד הזה: ``יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע`` אתה צריך לדעת את זה ``שיש שם מצוי ראשון ממציא לכל נמצאים`` אם אין לך את היסוד הזה אתה רק פקה פקה כלאם פאדי אתה מדבר לא לעניין. איך אמר פעם אורי זוהר: ``עלולי כלאם ואולו כלאם`` מילים,רק דיבורים. צריך הוכחות. אין לך תשתוק. כרמל 1 תבין דבר אחד: הנבראים מעידים על בורא. זה שאני פה זה מעיד שיש בורא לעולם. תשים לב: קח צלוחית , אם יבוא אחד ויגיד שהיא לא הייתה אצלו ופתאום היא נתהוותה לו על השולחן כולם יגידו שהוא קוקו. אם יגיד שכל זה נעשה מעצמו הוא קוקו. אבל תבין דבר אחד , הרמב``ם היה גאון עולם חכם אמיתי חכם תלמודי חכם בכל החוכמות. הוא היה במצריים רופא דגול למלך מצריים. כשבאו אצלו מצרים פילוסופים שרצו לשאול אותו על מציאות הבורא והוא ידע על מה הם רוצים לשאול הניח אותם בחדר לבד והשאיר ספר שירים שלו על השולחן. יצא ונשתהה כשחזר ראה אותם מעלעלים בספר. אמרו לו רצינו לשאול אותך שאלה אבל לפני השאלה שבאנו לשאול אותך רצינו לשאול אותך עוד שאלה: מי חיבר את הספר הזה. אמר להם מי חיבר את הספר הזה? אתם לא תאמינו לי. אתם אנשים חכמים אני לא יכול לספר לכם את זה אתם לא תאמינו לי. שאלו אותו נו, נו, תגיד אולי. אמר להם הייתה לי פה קסת דיו והיא נשפכה ונכתב הספר הזה. אמרו לו זה לא יכול להיות. אמרתי לכם שלא תאמינו לי. אבל ככה היה נשפכה לי הקסת דיו וכל הדפים נתמלאו דיו ופתחתי את הספר וראיתי כמוכם את כל השירים פה. אמרו לו אין דבר כזה בעולם לא יכול להיות שקסת דיו תשפך לתוך דפים ויצא אותיות חתוכות ומחוטבות אותו שיעור אותו גודל עם רווחים מתאימים מילה בפני עצמה עם תוכן מילולי עם רעיון עם פזמון דף אחד לא יכול להיות. דפים שלמים אחד ליד השני איך יכול להיות? אמר להם זה התשובה לשאלה הראשונה שרציתם לשאול אותי אם יש בורא לעולם. איך יכול להיות גוף האדם מיליארדים מיליארדים תאים מחוברים אחד לשני תואמים להפליא! מפיצוץ? משטויות? זה יתכן? צלוחית כזה לא יכול להיות לבד. עניים יכול להיות לבד? מאתיים שישים ותשע נימי דם מגיעים לעין. מי השתמש עם מכשירים כאלה לשים אותם? פוקס?! עגולה מסודרת. אין אנשים עם עין במרכז עין בחזה עין ברגל רגל בראש. הכל מסודר. איך זה קרה? מה,היה פיצוץ והעניים עמדו באוויר. פתאום בא גולגולת תח סגרה עליהם ונהיה לבן אדם ראש עם עניים? ואחר כך עפו שיניים באוויר ונתקעו לו מסודר. איזה שטויות. ספרים שלמים ואוניברסיטאות שלמות יושבים כל היום וטוחנים ``כן זה אפשרי`` כן זה תחיה וניסוי וסיכוי וכריט`` ומילים ומילים. ``עלולי כלאם ואולו כלאם``. דיבורים דיבורים.

כרמל 1

New member
קראתי מה שאתה אומר

וזה נשמע כמו: אוי יו יו! אנשים יצחקו עלי כי אני לא מאמין באלוהים! אקראיות לא תיתכן כי אין מצב שיש בורא! הקדוש ברוך רמב"ם יודע הכל כי הוא מבוסס על הרבה דברים! בלי יסוד להוכחות תשתוק! ... ובגלל שאתה דתי סביר להניח שאתה לא יודע על מה אני מדבר. בכל מקרה, להבדיל ממדע, שמתחיל מבסיס שכל ילד בן 4 יודע, הספר 'יהוה וחברים' אינו מתחיל כך, אלא ישר מחליט שיש בורא, בלי למה או כלום. זה היסוד של הרמב"ם, שבגלל זה, בגלל שהתחיל על טעות מההתחלה, הוא בזבז את חייו להראות כמה הוא מבין בשקר. כל מה שאתה כותב, וגם סיפורך למה אתה דתי, רק מראה כמה אינך מבין מה משמעות המילה אקראיות, וזה די צפוי מבן אדם ממוצע.

I S A A K

New member
חחחחחחחחחנסה,לאט לאט

ההוכחה למציאות של הבורא זה אתה, כיצד. אם אתה נבראת ולא ע''י עצמך מוכרח שהיה בורא שקדם לך, ומה ההוכחה שנבראת? יש 2 אפשרויות, או שהית לפני שנבראת או שלא הייתי לפני שנבראת, אם היית לפני שנבראת, לא נבראת כי היית, ואם לא היית לפני שנבראת? איך נהיית? הרי לא היית?

כרמל 1

New member
כמובן שלא

זה שחיים על ידי עצמם מתרבים זה בעיה שלהם (שלנו). כל ה"קוסמוס" מה שנקרא, פועל רק באקראיות, כלומר אין בורא לדברים. החומר תמיד התקיים, שהרי מכלום לא נוצר משהו. לכן מה שנגיד קוראים לו אדם, כשהוא חי או מת אלו רק צורות שהחומר נמצא בהם, בשלבים מסויימים.. הרוח לא "נבראת", למה אותה אתה לא לוקח לדוגמא (שהרי אתה מאמין שהכל נברא אז מה זה באמת משנה...).

I S A A K

New member
בקוסמוס הוא רוחני או גשמי?

עיין שוב בעיון במדעי הפיסיקה לדוגמא: חוק הגרביטציה, כוח המשיכה: מי עושה זאת? מי עשה שכדור הארץ יהיה `עגול` ויהיו בו אנשים `למעלה` מהלכים עם רגליהם על `הכדור` וראשיהם למעלה, ויהיו אנשים `בתחתית הכדור` שרגליהם למעלה וראשיהם למטה ולא נופלים. מי עשה שכדור הארץ, המכוסה שני- שלישים מים, והמים לא ישפכו ממנו. מי?! גם אם לא נבין את יסודות החקירה המדעיים המתארים את כוח המשיכה או כל `חוק מדעי` אחר, וגם אם לא היו קיימים מדענים חוקרים מאז ועד היום לתאר לנו חוק זה או אחר, הרי עדיין ברור לנו עובדתית, שכל תפוח שנזרוק באוויר יפול תמיד על הקרקע. החוק עובד גם אם נהיה בורים לגמרי בהבנתו. הוא פשוט ישנו. החוק הוא כורח במציאות- אמת קיימת! גם אם לא נבין את כל האמת שבעולמנו הרי שהיא עדיין קיימת אם נרצה או לא נרצה, תהה אשר תהה... לכל יישות, בין אם היא חומרית או רוחנית בעולמנו חוקיות היחודית לה. אומנם, לא תמיד אנו משכילים להבין את ``הוראות ההפעלה`` `המצורפות` לכל ``מוצר ומוצר``, החקוקות ע``י ``היצרן שהמציאן`` לתועלת, אבל יובן הוא, שכל ``מוצר`` שהשימוש בו אינו מתנהל לפי ``הוראות היצרן``, סופו שיהיה בו פגם וחידלון!

ירח41

New member
שיאו הרגת אותי!~!

זה פשוט היה מצחיק. ציטוטים נבחרים: ויהיו אנשים `בתחתית הכדור` שרגליהם למעלה וראשיהם למטה ולא נופלים "מי עשה שכדור הארץ, המכוסה שני- שלישים מים, והמים לא ישפכו ממנו"

כרמל 1

New member
הבעיה שאתה מתחיל ישר במי.

מה שאתה קורא להם חוקים בטבע אלו רק תכונות של החומר המתאים. חוקים אלו מגבלות שבני אדם המציאו, בשביל המח שלהם בלבד, וקיים רק בשבילהם, לא מעבר. אני לא מבין אבל למה אתה מתחיל במי התחיל לפני שאתה שואל איך.

למעלה