חברים, צפרא טבה לכולכם

בוקר טוף../images/Emo185.gif

אתמול לא צפיתי בטלויזיה בכלל. (חמש דקות כדורגל לא נחשב נכון?) הרגשה מזככת. כמעט.
אגב, מה דעתכם על כן / לא טלויזיה בבית? בערב החג, היה דיון מעניין בנושא, אחד האורחים אמר שהוא העיף את הטלוזיה מהבית ומאז הוא המאושר באדם, התפנה לו המון זמן להמון תחביבים ובכלל. אממה.... לבן אדם יש שני ילדים , קטנים יחסית. שאלתי ומה אתה עושה עם הילדים? (כי איך ייתכן לגדל ילדודס ללא המסך המרצד הזה?) והוא ענה: יש מחשב, אפשר לצפות בכל התוכניות במחשב. דחיל ראבאק (אמרתי לעצמי) על מי אתה עובד?(את זה אמרתי לו) גם הילדים שלי גדלו עם הטלויזיה ועל ברכיה וגם אני (כל תוכניות החינוכית בזמנו) לא מוצאת בה שום דבר הרסני (כמובן עם פיקוח) נכון שהתכנים היום שונים, אבל עדיין, אפשר למצוא תוכניות ראוייות לכל הגילאים ולדעתי להוציא את הטלויזיה מהבית לא פותר שום דבר. בלי קשר, זו משאת נפש.
http://www.youtube.com/watch?v=YcY3FH208l8&feature=relmfu

הוא צודק דווקא

אפשר לראות הכל במחשב. מי שרוצה לצמצם זמן צפיה אולי לא יתחבר לכבלים, ויהיה לו את הממיר הזה עם 5 ערוצים. 11, 22, 10, 23, 33 בכל מקרה שזה הגיוני שברגע שאין טלויזיה, אתה חוזר לתחביבים שלך או מתחיל תחביבים .

לא צריך היום כבלים או לווין

הוא צופה בכל התוכנית שאני צופה דרך המחשב.... גם את אלו שאני רואה ביס...והוא מעודכן, אפילו יותר ממני
לדעתי יש בזה משהו פצלני במקצת, לא רואה הבדל. אולי אפילו להיפך, במחשב אפשר ללכת לאיבוד מבחינת זמן , כמות האתרים והתכנים מושכים יותר וגובים יותר זמן. גם בבזיון 24/7 צפיתי דרך המחשב רוב הזמן ולא דרך הטלויזיה.....

שאפולי

New member
אה, זה משהו אחר.

ועם זאת, זה פחות מכשיר אחד בבית ששורף זמן. תראי-למי שיש ילדים, יותר קל להגביל את המחשב _גם את האינטרנט יש חברות מיוחדות לזה) מאשר את הטלויזיה.

לי יש, שלושה

ואני יכולה להעיד שמאז כניסת המחשבים לביתינו, הם כמעט ולא צופים בטלויזיה. ואם כן, אז רק מתוך נוחות בגלל המסכים הגדולים. חושבת שטלויזיה בבית היא כמו כל דבר אחר, כשמחנכים ושמים גבולות, טלוזיה צריכה להיות חלק מזה. לזרוק אותה מהבית , בגלל שקשה להגביל זה לתת לעצמך הנחה. מה גם כפי שכבר כתבתי, רוב התוכניות מופיעות היום גם במחשב.

לשכב על הספה מול הטלויזיה

הרבה יותר כיפי וקל מאשר לשבת/לשכב מול המחשב. אני למשל, עם כל הסדרות שאני רואה במחשב והרבה.. אני עדיין לא מסוגלת לשבת מול המסך כ"כ הרבה כמו שאני יכולה להתבטט מול הטלויזיה.

KEEK

Member
זה רק עניין של זמן עד שהילדים יחברו את המחשב

לטלויזיה, ואז עניין הנוחות כבר לא יהיה משמעותי. לי לא מובן למה הוא מחרים את הטלויזיה, ולא את המחשב. הילד חשוף ליותר דברים בעייתים דווקא במחשב ואני מאמין שאם אני אגביל בכוח, אני רק אעורר עוד יותר את הסקרנות של הילד. דברים כאלה צריך לדעת לעשות נכון.. וכמו שכבר כולם אמרו פה - זה רעיון קצת מוזר כי כל מה שיש בטלויזיה, הוא יכול להשיג במחשב..

בדיוק! זה מה שאני אמרתי לו

להוציא את הטלויזיה לא פותר שום דבר כשאתה משאיר מחשב וילדים שמסוגלים להפעיל אותו לבד. אני חושבת שזה יותר עניין של טרנד ושל להגיד שאין לו טלויזייה בבית, כי זה הופך אותם לאנשים פחות שטחיים...
הילדים רוצים לחבר את המחשב לטלויזיה, מטעמי עצלנות זה טרם קרה.. בנוגע לילדים והגבלת צפייה, לפחות אצל הילדים שלי לא היה צורך לריב על תכנים, כי נוכחתי שמה שלא מתאים לגילם גם לא מעניין אותם בד"כ. הגדולה שלי (16)למשל, גילתה עכשיו את האנטומייה ואין לי בעיה שתצפה בזה עכשיו, אבל לפני שלוש שנים, לא הייתי מרשה והיא גם לא התעניינה... האמצעית (14)צפתה בשנה שעברה באחת מתוכניות הריאלטי טראש בלווין, תוכנית תת רמה (משהו עם כסף...לא זוכרת את השם), אני התנגדתי ואמרתי שלדעתי זו תוכנית גרועה וחבל על הזמן שלה, אחרי שלוש תוכניות אמרה שלא ראתה בחיים שלה אנשים כל כך מטומטמים ומאז לא חזרה לצפות. צריך לתת לילדים קצת קרדיט, בד"כ זה עובד...
איך אתה מרגיש היום? אגב, התרופה עם הבצל והדבש מאוד עוזרת, אם אתה לוקח אותה משך שבוע, ההצטננות עוברת . (כמו גם בלעדיה)

KEEK

Member
גם אני חושב שצריך לתת לילדים קצת קרדיט

כמובן תמיד להיות עירני ולבדוק מה קורה.. אבל אני לא מאמין בחינוך נוקשה והגבלות חמורות לדעתי זה בעיקר גורע ואין סיכוי שאני חוזר על הדבש והבצל
זה היה נורא ואיום ובכלל לא עזר אני אאשפז את עצמי לפני שאשתה את זה שוב פעם שעברה זה היה בגלל שיעול ממושך עכשיו זה דלקת בגרון.. משהו אחר לגמרי אני מתקשה לבלוע רוק אז הדבש והבצל בטוח לא יעברו...
אני אופטימי.. מקווה שעד כיפור אהיה כמו חדש

קיק, אם אתה מתקשר לבלוע, אז יש שם דלקת

או מוגלה ועם כל הכבוד לתרופות סבתא, רק אנטיביוטיקה תעזור. תרגיש טוב.

שריוקי

New member
קיק..תחזור לדבש והבצל אך רק לנוזלים,לנוזלים

תוסיף מעט קוניאק או כל משקה חריף אחר ומיץ מלימון אחד...נוצר לך סירופ מעולה ודי טעים. תגרגר תמצית תה בבנוג...להכין תמצית מ 2 שקיות תה,למהול ברבע כוס מים ולגרגר כשזה פושר או בטמפרטורת החדר.את התמצית לשמור במקרר. אפשר להוסיף כדורי סטרפסילס וכדורי פרוטק גולד...יש לקנות פרוטק בתרסיס ישר לגרון..מקל מאוד. ואולי הכי טוב ..ללכת לרופא. הרבה בריאות.

KEEK

Member
תודה.. אבל אין צורך.. כבר התייאשתי

אז הלכתי הבוקר לרופא והוא רשם לי רפאפן מקווה שזה יסגור את הפינה מהר..

שריוקי

New member
ודאי שיסגור קיק.....רק לא להפסיק גם אם הכל

עבר..כי אז..זה חוזר עם ריבית...החלמה מהירה.

שאפולי

New member
מסכימה איתו

גם מהותית, וגם לגבי המחשב. אמא שלי גם העיפה את הטלויזיה כדהכל התחיל להיות סקס ואלימות(כולל החדשות) ואחים שלי עברו לראות "מלך האריות" במחשב
לגבי מהותית- אין לי ספק שזה שורף זמןן יקר מאוד.

למעלה