חברים

arana1

New member
זה חייב להשרות תחושת ניתוק טוטאלית

אולי בגלל שכמו שכתבתי אי אפשר, או לפחות הכי קשה, לתרגם תחושת מרחב וזמן שונה דרך תחושת מרחב וזמן מקובלת, שגם בגלל זה אוטיזם ניכר ומוכר במיוחד כבעיית תקשורת ושפה, שממנה הסתומים מניחים שכל מה שצריך זה פשוט ללמד את האוטסיסטים את השפה והכלים הנורמטיבים, אז לא, זה לא פשוט, סביר שזה אפילוט בלתי אפשרי.

וגם לדעתי גם אני תמיד נמשכתי לפרשנות אולי מעט פיוטית מדי של מושגים כמו "עדשת כבידה" שאין לי ספק שאוטיסטים הרבה יותר ערים מהנורמה למידה שבה הגוף מכופף את ה"ישר" ולכן כל מה שקשור אליהם הוא עדיין מאוד מוזר ולא ניתן לביטוי בכלל

גורג2018

New member
אם זה מה שהוא "התכוון לומר", אז זה מה שהוא היה צריך להגיד

הרבה ממה שכתבת נכון, אבל זה לא משנה את העובדה שהמימרה "אסור להשקיע בשום דבר" היא סיסמא מטופשת להחריד.

וגם אם נגביל את עצמנו לקונקסט החברתי, זו אמירה מטופשת. בני-אדם הם יצורים מסובכים ופגומים (כולל אנחנו עצמנו כמובן), ואין שום דבר בעולם שדורש יותר בשלות ויותר שלמות-פנימית מאשר אינטרקציה חיובית עם אנשים אחרים.

אז מי שאומר לעצמו "זה קשה אז אני לא אטרח, ולעזאזל עם כולם", פשוט מפסיד. (וכמובן שצריך לבחור את האתגרים בתחום הזה בצורה נבונה. כמו בכל תחום אחר, איזון זה שם המשחק)

arana1

New member
אתה מזהה בשלות ושלמות רק עם מאמץ

אחרים, כמוני למשל, מזהים בשלות שלמות עם יכולת בחירה חדה, למשל, שמזהה מראש איך ולמה כחנות היא לא התשובה לכל דבר, ובוודאי לא התשובה הנכונה לזהות מורכבת.

אני לא צריך להגיד כל מה שאני מתכוון, אני לא יכול להגיד כל מה שאני מתכוון, זה חלק מהעניין, שאני מקבל את העובדה שאנשים מסויימים יבינו אותי טוב יותר ואחרים לא בכלל,
אז היא מבינה ממה שאני כותב גם את מה שאני שותק, ואתה לא, ודווקא קבלה של עובדה זאת מקדמת את הזהות למקום שלם יותר

גורג2018

New member
מסכים לגמרי עם הפסקה הראשונה. וכחנות זה מיותר ומטופש.

אז למה אתה עושה את זה?

למה, בכל פעם שמישהו מעז להביע דיעה שונה משלך, זה הופך אצלך לויכוח שלא נגמר? והדבר הכי גרוע זה שאף פעם אין שום דבר "מורכב" בויכוחים האלה. לא משנה כמה מאמץ הבן-אדם השני משקיע בניסיון להיות ברור, אתה פשוט מתעלם מ-99% ממה שהוא כותב. לא רק שאתה עצמך מדבר בסיסמאות, אלא שאתה כופה על בן-השיחה שלך לרדת לאותה רמה שטחית ורדודה - פשוט על ידי זה שאתה מתעלם בשיטתיות מכל השאר.

ובעצם לא. זה לא הדבר הכי גרוע. הדבר הכי גרוע, זה שלעולם אינך מפסיק. כל ניסיון לברר איתך את הדברים, מוביל לעוד תגובה סתומה מאותו הסוג, וככה זה מעגל שלא נגמר.

ובעצם, גם זה לא הדבר הכי גרוע. הדבר הכי גרוע זה שפשוט לא אכפת לך מאף אחד כשאתה ב-mode הווכחני הזה. שום דבר אחר לא חשוב בעיניך באותו הרגע. כל הפורום יכול ללכת ולהזד**ן מבחינתך, כולל הבן-אדם שאיתו אתה מדבר.

אז די. נמאס. ויכוחים כאלה זה סתם בזבוז זמן אחד גדול.

וכמובן שאין לי שום ספק שאתה תמשיך. גם אם בן-אדם אומר לך שהוא לא מעוניין, אתה תמשיך ותמשיך ותמשיך (לפחות עד ששלומית תתערב). מה לעשות... חלק מהחיים זה לדעת להתמודד עם מצבים לא נעימים כאלה ולנסות להוציא מהם את המיטב. אז לכמה מאות הודעות, לדעתך, נגיע כאן? place your bets, חברים.

arana1

New member
אני לא עושה את זה

ולהפך, בגלל שאצלי הדיאלוגי והדדי מחליף את הכחני אז אין לי בעייה לדון בכל דבר לאין סוף, וגם על זה שופטים אוטיסטים בצורה לא הוגנת, כמוך, כי מדברים יותר מדי וחופרים יותר מדי ובלא בלא בלא.

אתה בעצם, בדיוק כמו כל הנ"ט, מאשים אותי על זה שאיני כחני, שאני מעדיף לנסות לברר עניינים עד תום וככל האפשר.

לא מתעלם מכלום ומתייחס לכל דבר ולא מזהה בך סמכות שתקבע לי את ההבדל בין עמוק לשטחי, לדעתי אתה שטחי לאללה.

ונכון, איני מפסיק לברר, כי אני לא כחני כמוך

ובוודאי, כל הפורום יכול להזדיין מבחינתי, וגם אתה, הנה, אתה רואה, אנחנו מסכימים על משהו

אם אתה לא מעוניין אז אל תקיים דיונים ושיחות איתי, זה באמת הכי פשוט בעולם, וכפי שאמרתי יכולת בחירה, שכמובן אין לך, היא התחליף לכחנות, שדווקא ממנה יש לך בכמויות.

גורג2018

New member
לסלף מילים של אנשים אחרים ולאטום אוזניים, זה לא נקרא "לברר"

וזה בוודאי שלא נקרא "דיון הדדי".

מה שאתה עושה כאן זה מונולוג. טכנית אנשים אחרים יכולים להגיב, אבל לעולם אינך מתייחס למה שהם באמת אומרים. תמיד אתה מסלף הכל כדי שיתאים לתפישת העולם הצרה שלך (ואחר-כך מתפלא למה נוצר אצלך הרושם שכולם מטומטמים).

בקיצור, אם וכאשר תהיה מעוניין בדיון הדדי, לא יהיה מאושר ממני. אחרי כל-כך הרבה שנים של טחינת מים, זה יהיה חידוש מרענן.

גור, אולי פשוט תגיב רק למה שנוח לך?

כי כל פעם שיש דיון אני רואה שמה שחוזר זה "ויכוח" שבו אני חושבת שלפחות בעבורך לא יוצא מזה שום רווח וגם לדעתי ואם זה כך זו נטיה ממש יפה-
אתה נוטה "להתרגש" ממה שנכתב ולהגיב לדברים לעומק שזה נהדר לדעתי וראוי כי מראה על עניין כנה בדברים של בן שיחך (וגם זה שאתה תמיד מנסה מחדש מראה על אופטימיות ביחס להזדמנות להתחיל בכל פעם מחדש מצד אדם מולך).
אתה יכול אולי להגיב רק לדעה שבוטאה כרצונך ולהתעלם ממה שנאמר עליך כאדם או שפשוט תגיב ותקרא בלי להתייחס למי שמולך כי ממילא אני חושבת שזה עושה סתם רע (פעם בקומונה למשל נקלעתם לויכוח של כמה שעות). אני פשוט לא רואה טעם לחזור על מה שרע , אז עדיף שתבנה לך מערכת פילטר שמסננת רק מה שנכון לך ולא פוגעני, או לפחות לא מבזבז לך את הזמן.

גם בטח דיונים יהיו ככה יותר פוריים במקום התכתשות הדדית.

גורג2018

New member
"אולי אתה יכול להגיב רק לדעה שבוטאה כרצונך" - סליחה?

מה זה ניסיון ההשתקה הזה?

אני אגיד לך מה: ביום שבו את ואראנה תגיבו רק לדיעות שבוטאו כרצונכם, אז גם אני אעשה את זה.

כמובן שזה לא יקרה. וטוב שכך. אוי ואבוי אם אנשים כאן יתחילו לפחד להביע את דעתם, רק מחשש של "אוי זה מקלקל את האווירה". מצטער, אבל ה"הצעה" הזאת שלך זה הדבר הכי אידיוטי שראיתי כאן בחודשים האחרונים.

בכל מקרה, מה שאראנה עושה פה זה פשוט לא בסדר (ועכשיו גם את נגררת אחריו). אני לא מדבר פה על הדיעות הספציפיות שלו. זה לא עניין. אני מדבר על הדרך הבריונית שבה הוא מתייחס לכל מי שלא מסכים איתו.

אגב, המחמאה שנתת לי בנוגע ל"אופטימיות" היא ממש לא במקומה. איך הגעת למסקנה הזאת? רק בגלל שאני מסרב לרדת לאותה הרמה ומנסה לשמור על מידה כלשהי של הגינות וענייניות? אני לא אופטימי בכלל. אני פשוט מנסה להוציא את המיטב ממצב מחורבן שנמצא מחוץ לידיים שלי.

אז לא, אני לא הולך לברוח ולהסתתר מאחורי איזה פילטר רק כי המצב לא נעים לי. איך זה יפתור משהו? עשיתי את זה בזמנו כפתרון זמני, פשוט כי לא הייתי מספיק חזק נפשית כדי להתמודד עם כל הכוחנות הזאת.

אבל עכשיו זה אחרת. אני מוכן להוריד את גלגלי העזר האלה.

כמובן שיש לי עוד הרבה מה ללמוד. ברור לי שיש דרכים יותר מוצלחות להגיב למה שקורה כאן. ובעיקר - דרכים ש-(1) גוזלות לי פחות זמן ואנרגיה, ו-(2) פחות מסיחות את הדעת של אנשים אחרים הדיונים האחרים כאן.

אבל בינתיים, עדיף תגובה מגושמת משום דבר. בעיקר שאני הבן-אדם היחיד כאן שמעז להיכנס לגוב האריות הזה. כל האחרים שחושבים כמוני פשוט התייאשו (במקרה הטוב), מתים להתערב אבל משקשקים מפחד (במקרה הפחות טוב) או פשוט ברחו לגמרי מהפורום (במקרה רע).

מה? אבל איך הגעת ממה שכתבתי לכל זה?

לא פוסלת שיש מצב שזו אלטרנטיבה מפגרת,
מה שכן יש המון דברים שפשוט לא אמרתי ואתה הוספת.

ראשית כל היכן "ההשתקה" המדובר? זו לא המלצה בנוסח- כדאי מאוד ש...
ממש לא- אלא ש, ובטח לא קביעה. זה מבוסס נטו על זה שכל דיון הופך אצלכם למין "מרחץ דמים" וזה לא משרת שום דבר או לפחות נראה ככה.
זה הרבה יותר קונקרטי אם כבר.

ולמה אתה חושב שאם הצעתי זה לא משהו שאני עושה?
בפייסבוק למשל אני נתקלת על בסיס יומיומי באנשים שחלק מרטוריקת הויכוח שלהם כוללת פסים אישיים (אין לי בהכרח משהו נגד זה) אז למדתי להפריד את החלק שמיועד להתנשאות, השמצה, לעג לבין דעה לגיטימית שמביעים ומתייחסת אליה בלבד מה שמאפשר המשך דיון שמעניין אותי .
בנוסף יש לי פילטרים למה ומתי יש טעם לענות. כנראה שברוב המקרים לא אשפוך שעות של דיון על אדם שאני מאמינה שהסיכוי לקבל ממנו קשב, תובנות וכו' אפסי. ואגב זה תמיד אדם שהוא *בעיני* כזה - כי שמתי לב שמה שמדבר אלי לא בהכרח לאחרים ולהפך למה שלא מדבר. פעם הייתי נגררת יותר בדיוק כמו שאתה עושה והפסקתי כי זה עושה לי רע ולא נתן לי מאום.

אז ברור שטוב לשמוע דעות שאתה לאו דווקא מסכים איתם (בכלל לא אמרתי אחרת! זו פרשנות שלך!) , ברור שטוב להתייחס גם לדרך דיון שלא נוחה לך. אבל יש גבול ובמקרה הזה אם בכל פעם קורה שאתה *מנסה* לדבר ולכאורה לא מצליח, אז משהו בגישה הנוכחית לא עובד. יותר מזה זה נראה מהצד שאתה מתוסכל מזה מאוד וזה חלק שהתייחסתי אליו .

אז אני לא מבינה מה מפגר במה שאמרתי? למה זו השתקה להציע דבר שאני עושה בעצמי לסיכוי לקיים שיח? או לפרוש כשזה לא אפשרי במקום סתם לכלות משאבים?

ובקשר לאופטימיות -
אם בכל פעם שאתה מנסה לשוחח עם אדם נדמה לך שאתה נפגע, אין טעם בשיח , זה לא מתקדם לשום מקום ובכל זאת אתה מנסה לתת לו "הזדמנות שניה" לכאורה זה מראה שגם בחיים היית מגיב ככה ונותן גם לאדם שהיו לך תקלים, אכזבות, קשיים ומריבות איתו את האופציה להגיע לתקשורת ואולי מנסה לסייע לו .
לא הרבה אנשים ככה ויכול להיות שפירשתי לו נכון את מה שעולה מהכתיבה שלך (יש מצב) אבל כהכללה לדעתי אפשר בהחלט לראות בזה דבר חיובי.

בקשר לגוב האריות -
לא יודעת , אני לא יודעת מי עזב או נשאר בגלל תקשורת איתו. אני יודעת שאצלך - בולט שהכתיבה מפריעה. לגבי אחרים? אני באופן אישי מרגישה די בנוח עם הכתיבה שלו יכול להיות כי אני נוטה לפרש דברים אחרת (כמו ששמת לב מהכתיבה) , אולי כי ההכרות איתו גורמת לי להבין אחרת ניסוח , אולי אחרת.
לא יודעת. מהניסיון שלי עם אנשים מולו בפייסבוק הם פשוט משיבים לו ובדרך כלל - לפחות לגבי האחרון נוטים לזלזל בו. הם לא מגיבים כאילו "אכפת" להם, ונניח לאחרון שהגיב לו יש קבוצה של "השמצות" (אל תשאל- מנפלאות הפייסבוק קבוצה שכולה מבוססת על העיקרון של ירידות הדדיות ומביאה דווקא שיחות אישיות) - הוא פשוט צרף אותו לשם וזהו. זה לא נשמע לי כמו גוב אריות אבל יכול להיות שבסביבה הזו לאנשים רגישים זה מתפרש ככה.

זהו , מכל זה איך הדברים שאמרת מתיישבים עם מה שכתבתי?

גורג2018

New member
כי האפשרות לדיון הוגן וחתירה לאמת יותר חשובים מהנוחות שלי

לכן אני מצביע כאן על התנהלות שלדעתי חוסמת אפשרות של דיון אמיתי. הנושאים שעולים כאן בדרך קבע הם הרבה יותר מדי חשובים והרבה יותר מדי מורכבים, מכדי שאתן לדמגוג אחד עם גישה קיצונית להשתלט על השיחה.

ופה זה לא הג'ונגל של פייסבוק. סתם לידע כללי, אם מישהו פה יעשה לאראנה את מה שהבריונים בפייסבוק עושים לו, אני אהיה הראשון שאתייצב להגן עליו. זה שאני פוסל מכל וכל את ההתנהלות שלו כאן, לא מונע ממני לכבד את זכויותיו כאדם.

כי אני מקיים את מה שאני מטיף.

בכל מקרה, מהפורום הזה אני מצפה ליותר. מפורום התמיכה הרציני היחידי בארץ שקיים לאוטיסטים, אני מצפה לסביבה מוגנת שמטפחת הגינות ויושרה וכבוד הדדי ואפשרות לדיון הוגן, ולא לעוד העתק של הג'ונגל שם בחוץ.

וכרגע, אני תורם את התרומה הצנועה שלי על-ידי זה שאני מצביע על ליקוי חמור בטוהר הדיון כאן. ליקוי שאנשים מעדיפים בד"כ מעדיפים להעלים ממנו עין, ובדיוק בגלל זה אני מתעקש להחזירו לסדר היום.

אין לי שום בעיה עם זה שאתה "מצביע"

נניח עם אותו אדם שהזכרתי בפייסבוק דנתי במשך שלוש שעות על עצם "גישה" לדיון בכלל בדיוק על רקע מריבה כזו עם אריה.
מה שכן פה לא בטוח שזה עניין של "אמת" .
שלומית מתערבת כשנראה לה נכון ועובר את הגבול, אבל העניין הוא שכל דיאלוג בינכם חוזר על אותה נקודה שוב ושוב ושוב-
אז הצעתי מה שאני חושבת שלוקח את הדברים האלה בחשבון ואולי יאפשר כיוון "רענן" במקום אותו תקליט שבור שוב.
להצביע זה טוב , אני גם יכולה לומר לך שאמרתי לו על זה כמה פעמים
אבל לא חושבת שאפשר לשנות צורת ניסוח של אדם-
בטח לא אני אותך , לא אתה אותו ולא להפך בדרך הזו.
ועובדה ששוב אנחנו פה -
אז לכתוב כיוון שונה בעיני זה רחוק מכפיה , זו פשוט הכרה במצב וניסיון לתת מענה לאפשרות לדיאלוג או יכולת שלך בדיוק כמו שכתבת לגעת בדברים שמשנים לך בלי להתכתש ולאבד סיכוי לשיח.

arana1

New member
אני לא מגיב להמון שטויות שנכתבות כאן

ברור שעם חלק עצום מההורים אין בכלל טעם לדבר, הם חיים בעולם לגמרי אחר משלי, כך שאין אפילו על מה להתווכח

HollyGolightly

New member
את רצינית?

את קולטת מה כתבת? מה שכתבת זה הכי כוחני ומבטל. קראי שוב את העצה שלך שכנראה באה ממקום טוב ובכוונה טובה (ואת יודעת איך מרוצפת הדרך לגהינום).
את כותבת שכל אחד שלא נוח לו (במקרה הזה עם דברים שכותב אראנה) שיתעלם. שיסנן וימשיך הלאה. שישאיר הכל בבטן. הכוונה הטובה שלך היא בדיוק מתכון לדיכוי.

כן, אני רצינית ולא נכון

זה שאתם מכניסים לדברים שכתבתי משהו שלא במקומו זה עניין שלכם.
ולא אמרתי שישאיר בבטן -
אלא שזה שבכל פעם *מחדש* במשך עשר שנים מוציאים את זה שוב ושוב
באותה דרך זה כמו להכנס בקיר שוב ושוב ולצפות שיתרחש נס.
אז בדרך כלל נכון אם הייתי מכוונת למה שאמרת או קובעת את זה כתנאי סף לתקשורת בפוסטים שלי (מה שהיה עוזר לי בכלום כי כל אחד חופשי לכתוב כאוות נפשו) זה היה נכון. זה לא המצב.
קראי גם מה שכתבתי לו

HollyGolightly

New member
קראתי מה שכתבת לו

אני נמנעת כבר שנים מלכתוב בפורום (תראי שכתבתי, אבל רציתי לכתוב הרבה יותר) בגלל פחד מתגובות של אראנה. אני לא בשום קומונה, אבל ברור לי מהקריאה בפורום שאראנה וגור מתנגשים/התנגשו באופן קבוע גם בקומונות. אז בואו נשאיר את הזירה לאראנה ולמי שמסכים אתו בכל/מסוגל לנהל איתו דיון/ויכוח לרוחו (רוחו של אראנה). יישארו מעטים מאד מאד. בבקשה אראנה וחרסינה משוריינת: הבמה שלכם ושל מי שמסכים אתכם/מסוגל לנהל אתכם דיון/ויכוח לרוחכם. כל השאר: להתחפף מהפורום. או לא להכנס, או להשאיר הכל בבטן. את חוזרת על מה שכתבת קודם במילים אחרות.

אם קראת מה שכתבתי לו - לא היית כותבת מה שכתבת

אלא אם *התעקשת* להדביק לזה פרשנות משלך.
אני מצטערת שאת מפחדת לכתוב ויכולה לומר שנהניתי לקרוא אותך בעבר ומייחלת ומאחלת שלא תחושי ככה ותכתבי .
אבל אני פשוט לא מוצאת לנכון להסביר את עצמי פעמים -
כי בין לומר "להשאיר בבטן" לבין לומר שפרקטי יותר להתייחס רק לדעה של אדם כדי לאפשר דיון מה שבאופן יומיומי אני חווה בפייסבוק, או לשנות טקטיקה ולהמנע אם זה לא הולך לשום מקום (שהרי זה לא הולך לשום מקום! ) ועוד במשך עשר שנים (!) יש הבדל של שמים וארץ לבין הניסוח שכתבת:
" אז בואו נשאיר את הזירה לאראנה ולמי שמסכים אתו בכל/מסוגל לנהל איתו דיון/ויכוח לרוחו (רוחו של אראנה). יישארו מעטים מאד מאד. בבקשה אראנה וחרסינה משוריינת: הבמה שלכם ושל מי שמסכים אתכם/מסוגל לנהל אתכם דיון/ויכוח לרוחכם. כל השאר: להתחפף מהפורום"

אם את לא מסוגלת להבין את זה - ואת ממשיכה לתפור לך "קייס" אז אני מצטערת אין טעם או יכולת שאמשיך לדבר איתך פשוט כי אני מעדיפה שיתקשרו איתי ולא עם רוחות רפאים שיוצרים לי.

*ובעיקר! ששוב הפכת משהו שרשמתי כהמלצה לשיח פרקטי או יעיל יותר שמאפשר "התפתחות" לשני הדוברים בהתחשב במצב *כפיה* או איזה תנאי סף לשיחה. לא קרה ולא יקרה. לא דרשתי מאף אחד כלום.

ומה הקשר ל"תתחפפו מהפורום"

?
מי אמר דבר כזה או רמז כזה ושוב,
את לגמרי מותחת ומשחקת עם המילים שכתבתי כרצונך.
מילא היה בזה אמת- בוודאי שאני מסכימה שאם הייתי אומרת לך לא להגיב בכלל, שחובה עליך להתעלם , שחובה עליך לקבל את "רוע הגזרה" שאת מוכרחה להגיב רק עניינית ובלה בלה בלה אחרת את חייבת לעזוב זו הייתה אמת.
ברור שהשתקה מהסוג הזה היא בסיס לאלימות -
אבל אחזור ואומר בהתחשב בזה ששיח מסוים חוזר שוב ושוב בצורה מסוימת ודרך מסוימת ולפחות נראה שלא מועיל לחלק מהצדדים *הצעתי* -
לא כפיתי , לא דרשתי , לא הצבתי תנאי - *הצעתי*
שיש דרכים אולי יותר יעילות לניסיון לתקשורת . ואם לא , לא נורא ממילא זה לא שיש תקשורת בדרך כלל ואם זה כך ואין פתרון לא בטוח שהסאגה הרגשית כשלא עולה מזה דבר לדובר שווה. נכון שאריה רושם הרבה וחלק מרכזי כאן אז ברור שזה משהו חלקי בלבד- אבל בדיוק כמו שאני לא אשב לתקן אותך ואת כתיבתך , או את גור וכתיבתו או את אריה כי אני יודעת שתכתבו בדרך שלכם אני כן מעוניינת ששיח יתאפשר בכל זאת בין אנשים.

אז הצעתי דרך התמודדות שלי עם דברים,
אני יכולה לשבת ולהרצות למישהו מה ואיך הייתי מצפה שידבר אלי
זה כנראה לא יעבוד.

HollyGolightly

New member
תודה על ההצעה. היא לא ישימה

לא לי. לא לאנשים נוספים.

אז רוב הזמן אני מתחפפת.

ושוב: תודה על הכוונה. אבל את פשוט לא מבינה שזה משאיר את הפורום פתוח לאראנה ולך ולי שהם רואים לנכון. (ושוב אראנה בטח לא יבין).

את שמה לב כמה אנרגיה מושקעת באראנה בפורום? מצדי, מצד גור, מצד אחרים. עד כדי כך שהוא גורם לחלק מאתנו לא לכתוב? (שוב אראנה, אתה יכול לתמוה ולצחוק עד מחר שזה לא יכול להיות).

אז תודה על הכוונה הטובה (ברצינות). היא לא ישימה לגבי.

שימי לב

את מבינה שאני לא יכולה לשבת ולנווט אנשים איך להגיב
מאותה סיבה זה היה נראה לי מגוחך שכתבת "תתחפפו" או הצגת את זה כאילו דרשתי משהו. אני יכולה רק לומר מה שיכול לעזור לי ובמקרה וזה לא עוזר...
לא יודעת להגיב למה שרשמת מעבר לזה,
נראה כאילו זה מאבק בין ההבנה שלא ניסיתי להרע או להשתיק לבין זה שזה נראה לך חסר ערך. אני לא יודעת מה לעשות- אני גם לא יודעת אם למה שרשמת על "כמות האנרגיה" יש תוקף כמדד אובייקטיבי.
אם את תכתבי אני אגיב לך ואתייחס לדבריך-
וכנ"ל לכל אדם. אני מניחה שאם יש צורך בשינוי מסוים זה רק משהו שמנהל יכול לסדר. אישית אם את מוצאת שכל אדם יכול וצריך לבטא את עצמו (מה שגם אני כאמור זה לא חתר להשתקה) אז זה המצב שיווצר.

למעלה