חברים

גורג2018

New member
חרסינה, פיספסת את הדבר הכי חשוב: הולי היא דוגמא למצב שתיארתי

היא במפורש שהיא ברחה מכאן לפני המון זמן, בדיוק מהסיבה שאני הצגתי.

וגם אני, מפעם לפעם, ברחתי מכאן לתקופות ארוכות מאוד בדיוק מאותה הסיבה.

אז זה כבר שני אנשים שאומרים לך איך הם מרגישים בנוגע למצב שנוצר כאן. חומר למחשבה. ואם זה לא המצב שאת רוצה שיהיה כאן, אז אולי כדאי שתעצרי לרגע ותחשבי: אולי את עושה פה משהו לא נכון? יכול להיות?

HollyGolightly

New member
פרקטי יותר להתייחס רק לדעה של אדם כדי לאפשר דיון

מה שבאופן יומי את חווה בפייסבוק, או לשנות טקטיקה ולהימנע אם זה לא הולך לשום מקום (שהרי זה לא הולך לשום מקום!) ועוד במשך עשר שנים (!)

רק שאני לא רואה הבדל של שמים וארץ. את רואה זאת כך. אני לא.

איך אני רואה זאת? כאלימות. כהשתקה. כדיכוי. (אראנה בטח יכתוב: אני אלים? אני משתיק? אני מדכא?). כאן בפורום, בין אם הוא מתכוון לזה או לא: זה מה שהוא עושה לחלק מהכותבים.

*ובעיקר! ששוב הפכת משהו שרשמתי כהמלצה לשיח פרקטי או יעיל יותר שמאפשר "התפתחות" לשני הדוברים בהתחשב במצב *כפיה* או איזה תנאי סף לשיחה. לא קרה ולא יקרה. לא דרשתי מאף אחד כלום."

ההמלצה שלך לא ישימה לי. אני מנסה ומנסה להידבר עם אראנה. לא הולך. וכפי שאת נוכחת בעצמך: אני לא היחידה.

מבקשת לא לקבל יותר המלצות.

"מבקשת לא לקבל יותר המלצות "

היא *כן* דוגמא להשתקה,
ראשית כל השיח שלי היה מכוון יותר לגור ולא אליך,
וזה חשוב כי הקשר אישי של האדם מולך משנה את מה שתאמר לו
את בחרת להגיב על מה שרשמתי לו ,
לייחס את זה לעצמך , לטעון שזו דרישה, ואז לזרוק עלי את העצם "אל תתני יותר המלצות" אחרי שזו לא היתה דרישה, זו לא הייתה אפילו המלצה בעבורך, זו הייתה "הצעה" יותר מהמלצה לצורת דיון כי אני <<<<<<<< מעוניינת לשלב ולשמוע את גור בשיח
(הפוך ! הפוך ממה שטענת - אני רוצה שעוד אנשים ישתלבו בשיח אבל אני לא אמא של אף אחד... לא יכולה לשנות התנהגות) ,
זה לא בא לשקף השתקה של אדם שמלין על אחר,
וזה ממשיך...
בסופו של דבר מי שקראה להשתקה ועוד כזו שלא כוונה עליה ,
זו את
"מבקשת לא לקבל המלצות יותר"
אבל .... לא נתתי לך אחת, אז מה את מבקשת בדיוק?

גורג2018

New member
זה לאו דווקא "להתחפף". יש כמובן ברירה נוספת: "תישאר ותשתוק"

"אל תפריע לנו לעשות מה שאנחנו רוצים, כי אנחנו כבר נתדאג שתסבול מזה. אז יותר עדיף לך שתשמור על פרופיל נמוך ותסתום את הפה".

אני לא יודע אם זה בכוונה או לא, וגם לא מתיימר לנחש. אני רק יודע שבשורה התחתונה, זו הדינמיקה שנוצרה כאן.

HollyGolightly

New member
זאת אכן הדינמיקה שנוצרה כאן

גם אני לא יודעת אם זה בכוונה או לא, ואין לי כל יכולת לנחש. חושבת שלא. אבל לא יודעת. אבל בשורה התחתונה: זאת בדיוק הדינמיקה שנוצרה כאן.

גור זה בא מזה שמתחשק לי לקרוא מה שיש לך להגיד

ומתחיל להמאס עלי כל הדיון בעיקר כשזה נגמר בהצעות אבסורדיות
כמו "אל תתני לי יותר המלצות"
כשלא דובר באדם בכלל והוא בחר לייחס לעצמו כוונות וזה היה נטו כי אני רוצה פעם אחת כן לקרוא דיון איתך שהולך לאנשהו ומתפתח ולא "התנגשות" הישנה והטובה
(כאילו דווקא לדיאלוג ולא להשתקה זה חותר)
אז בת'כלס אתה מבין שאני לא יכולה לתקן ולא מתכוונת לשבת לעשות זאת לאף אחד-
בתור אדם שקורא את זה , מה אתה מציע לעשות?
מעבר למה שהמלצתי בלי לדרוש מאף אחד מכם להשתנות כי בין ההצעה שלי למשהו שאני משתמשת בו לבין "דרישה" היה הבדל.
בבקשה, אם עולה לך משהו כזה מוזמן.

HollyGolightly

New member
ההמלצות היו לגור, והן הרתיחו אותי

כוונתך כלפי גור היתה טובה. רק שלי היא השתמעה נוראה. ואח"כ זה המשיך בהתכתבות אתי. ולא משנה כמה פעמים אני קוראת את הודעותייך בשרשור: אל גור ואלי: כך זה מתפרש אצלי.

אין לי את האנרגיות שההתחכחות בכתיבה של אראנה דורשת.

ואראנה יכול לכתוב חחחחח עד שנה הבאה. לי אין כוח.

גם לי , אז עברתי לכתוב לו בפרטי הודעה

לא הבנתי את כוונתך אבל אני מרגישה שכל פעם לוקחים את דברי למקום אחר ממה שהם היו .משערת שכמו שפירשתי עכשיו לא נכון את כוונתך לגבי ההמלצות
ככה אפשר לדברי.
בכל מקרה גם לי אין כוח,
אין לי כוונה לפגוע בך.
ואני שונאת ממש את המילה "המלצה" .
זה נשמע תמיד בטון ממש ממש רע "לא כפיתי רק המלצתי..."
זה ממש לא ככה.

arana1

New member
זה כל העניין, או לפחות חלק מהותי ממנו

שחושית, מנטלית, האדם הכחני מזהה את כל המרחב, גם זה הכתוב והצלילי, כאילו היה הוא עצמו, אז מבחינתו כל צליל ומילה שלא באים לו טוב בדיוק כפי שהוא מצפה זה אלימות.

למה דיקטטורים מתרכזים כל כך בהשתקה וחסימה ?
מבחינתם העולם זהה לקול שלהם, כל קול אחר זה איום על קיומם.
ואז הם באים עם החרא הזה ומאשימים את מי שמנסה להתגונן מפניהם ומפני תפיסתם באלימות

היא לא מבינה שזכותך לכתוב מה שאת מרגישה, היא בטוחה שיש בעולם מקום רק לקול אחד, לקול שלה

HollyGolightly

New member
כלומר: אתה אדם כוחני

כי אתה הרבה פעמים מגיב להודעות שלא כוונו אליך.

לגבי כל השאר: אין לך מושג כמה דבילית היא התגובה שלך.

גורג2018

New member
הולי, חבל על הזמן שלך. אין עם מי לדבר וזה סתם מציף את הפורום

כמובן שאם את רוצה עוד להגיב לדברים שלו/שלהם, את מוזמנת.

רק על תרגישי חובה להמשיך עם זה לנצח נצחים. זה ממילא לא יפתור שום דבר.

הדבר הכי יעיל שאנחנו (ואחרים כמונו) יכולים לעשות, זה פשוט להיות פעילים יותר בפורום. להביע את הדיעה שלנו בלי פחד. והכי חשוב: לא ליפול באותו הפח פעמיים. ברגע שכבר קלטנו שבן-אדם מסויים מתנהג באופן קבוע בצורה כוחנית ולא הוגנת, צריך פשוט לרשום לעצמנו את העובדה הזאת ולהגיב בהתאם.

אני גם מאוד מקווה ששלומית מתישהו תתעורר ותשים קץ למצב הזה, כי מדובר בבריונות לשמה. בעיניי זה אבסורדי לגמרי שבן-אדם כותב בקביעות שהוא לא שם קצוץ על אף אחד כאן, ובכל זאת נותנים לו להשתולל חופשי.

נו טוב, לפחות היא כבר לא מוחקת את הניסיונות של אנשים אחרים להצביע על הבעיה. זה כבר שיפור.

יש איזו סיבה שאתה מדבר על אנשים בגוף שלישי?

כאילו אתה פשוט מתעלם בחינניות עקבית לגבי כל מה שאמרתי לך כאן ,
נכון ?

אז אפשר לבקש ממך תו הגינות בודד אחד?
אל תערב אותי באינטרסים מול הולי.
כשיהיה לי משהו להעביר לה אני אגיד לה -
ואם אתה רוצה לשים אותי במשבצת אחת עם אחרים אז תמנע .
אני לא צריכה דוברים .

מה שמרתיח במיוחד< הוא שאתה נותן לפרשנות שלך להעפיל על מה שאדם אמר לך והתבטא מולך שהיא כוונתו ואז מצייר לך עולם שחורים ולבנים , טובים ורעים וזורק לקלחת את כולם כמקשה אחת בלי להתייחס בשמץ לניואנסים ,כוונות לב, מורכבות השיח וכו'.

גורג2018

New member
מעניין שלאראנה את לא נותנת שום המלצות כאלה, הא?

תמיד זה הצד השני שאת רוצה שירגע ויתפשר וכל זה.

אם את באמת רוצה לשמוע את מה שיש לי לומר על דברים מהותיים, אז אולי תגידי לאראנה שיפסיק להתנהג כמו תינוק ויעשה טיפה מאמץ להתחשב בחבריו לפורום? אולי תנסי לעצור לחשוב לרגע איך להפוך את השהות של כולנו כאן ליותר פרודוקטיבי?

ההתנהלות שלו כאן פסולה, נקודה. ואם בעינייך זאת לא בעיה, אז אין לנו יותר על מה לדבר.

arana1

New member
היא לא ביקשה שתתפשר

היא הציעה לך לוותר על וויכוחים שמפוצצים לך את הראש, זה הכל, ולי היא לא צריכה להציע את זה כי כמו שכתבתי בגלל שבניגוד לך אני לא דיקטטור אז אין לי בעייה עם חילוקי דעות וגם לא עם המהותיים ביותר אלא להפך

אני לא פוסל אף אחד, אתה ורק אתה פוסל

HollyGolightly

New member
גור, כי אני "נורמטיבית", "כוחנית", וכו' וכו'

מה שלא אכתוב - אליו או אל אחרים: כך הוא רואה אותי. אין לי אנרגיות לזה.

גורג2018

New member
כל מי שלא מסכים איתו, ישר מוגדר כ"נורמטיבי"

זה בדיוק כמו אותם אנשים (לרוב נ"טים) שמתייחסים לכל מי שיש לו התנהגות חריגה בתור חולה ומופרע שצריך לרפא. אותה גישה של "ציד מכשפות". אותו קטע שלוקח כל דבר טוב אצלך ומסלף אותו כך שיצא רע.

רק המילה הספציפית שונה. חוץ מזה, מדובר בדיוק באותו הדרעק.

arana1

New member
זה הכי לא

זה הכי ענייני ולגופו של עניין אלא שאתה לא תזהה כזה גם אם ישב לך על הפרצוף כי קיומך לגמרי מוגבל למישור הסיסמא והקלישאה.
נורמטיביות מבטאת מערך מאוד מסויים של תגובות ופרשנויות, בדיוק זה שאתה והולי לוקים בו בצורה כל כך מחרידה, אלימות נוראה תחת מסווה של מילים יפות,
חוסר מודעות מוחלט למידה שבה הזהות מזהה את כל המרחב סביבה כבעלותה וזכותה הבלעדית,
זו הצורה הכי קטלנית של אלימות ורק בגלל כל מה שאתה והולי עושים זה לנסות לקדם השתקה והחרגה של קולות השונים משלכם.

גם הפרשנות שלכם מבזה, שקרית, זדונית בצורה שאין נאלחת ממנה כי הסברתי למה אני לא שם קצוץ ואדם רגיש בניגוד לכם היה מבין שלחריג אין באמת ברירה אחרת, אבל לא, כמובן שתקחו את זה בשביל לשדל את הבוס הגדול לזרוק אותי מכאן.

איכס, אתה והיא ביחד, גועל נפש

HollyGolightly

New member
כאן בפורום אתה נותן הטון

לגבי כל השאר: אתה מאד רגיש. כנראה גם אני. בגלל מה שקראתי כאן לא מסוגלת להתרכז בשום דבר. מפחדת שפגעתי ועוד דברים. אתה הרגיש היחיד כמובן. אין רגיש מלבדך ומלבד מי שאתה תופס כרגיש. ואין רגישויות מלבד כשלך ושל אלה שאתה תופס כרגישים.

הבוס הגדול? אתה מתכוון במקרה לשלומית? לא פניתי אליה ולא עלה בדעתי לפנות אליה. יפה מה שאתה מדביק לי.

למעלה