חברלייצים! <לאתאסטים שבינכם>

למה???

New member
חברלייצים! <לאתאסטים שבינכם>

כאתאסטים אין לכם ייצורים כגון מלאכים או אלוהים או ייצורים לא אורגניים או רוחות ושדים, נכון? (אני עדיין בקטע בעייתי עם הגדרת האתאיזם אם טעיתי בהנחה עמכם הסליחה...) ונראה לכם שיום אחד אתם תמותו ותקברו וזהו! תגמרו את חייכם. אז מה מחזיק אותכם? אני מניחה שיש לכם מטרות, אך אם אתם יודעים שתמותו בסוף איזו חשיבות יש למטרות? למה להמשיך להיות מוסריים אם תמותו? למה "להשאיר לדורות הבאים"? מה אתם עושים כשקורים לכם דברים שמישהו אחר היה מעיז וקורא להם "רוחניים"? אממ... למה עדיף לשאול "איך" ולא "למה"? למה בכלל לשאול אם שוב תשובה לא מספיקה? כשאדם נמצא במערכת אמונות, יש לו תשובות סופיות... המדע לא מספיק מפותח כדי לתת תשובות סופיות! המדע גם לא מספק מערכת הגנה מפני ה"לא נודע". נהאהאה בעסה.

it me

New member
התגובה הזאת קוראת לכל אותם

אתאיסטים שעוד יש להם כבוד... אל תגיבו ברצינות לשטויות של "למה?" היא ילדה קטנה שצריכה עוד קצת זמן לגדול. לפי המשפט האחרון הקטע המעניין שלה עלינו אפשר להבין שכל מה שהיא מחפשת זה וויכוח סתמי של "נה נה בננה". כל הכבוד ילדה סתומה.

למה???

New member
להגיב?/ לא להגיב? להגיב....

לא יכולה לעמוד בפיתוי... המשפט האחרון "נהאהאה בעסה" היה משפט שבא מהלב!!! למה אתה יורד עליו???? אההההההההההה!!!!!!!! חח... אני רצינית! אם אתה חושב שבאתי לפגוע לך בכבוד זו זכותך. אך גם זכותי להגיד לך שזה לא נכון ואני באמת מתעניינת... אני אכן ילדה קטנה שצריכה עוד קצת זמן לגדול וגם מתעניינת בנקודת ראייתם של אתאיסטים.

it me

New member
אתאיסטים אמיתיים לא להגיב!!!!

מספיק שאחד יקרא ת'בולשיט הזה.

למה???

New member
"אתאיסטים אמיתיים"

אתה יודע, אחת הסיבות שאנשים מתחברים לדת זה כי הם מוצאים בה חמימות ואת ה"מקום שלהם" בעולם. בעצם זו גם מערכת חברתית שאנשים משתייכים אליה. אתה עושה אותו דבר לאתאיזם... למרות שאין כל סיבה. לדת יש חוקים, לאתאיזם אין! מה גורם לך לחשוב שמי שלא מאמין באלוהים הוא כמוך?

Lu Tze

New member
אוקי,

התשובה לסט השאלות הראשונות היא: אינסטינקטים טהורים. מה מחזיק כלב? כלום, אבל כלב לא יודע שיש לו אפשרות לא להתקיים. העניין הוא שמניחים שיש קשר בין הידיעה הזאת לבין המשך הקיום. ותשובה קצת יותר "רוחנית": מה רע בלחיות בשביל עצם החוויה? next את יכולה לתת דוגמא למשהו רוחני? לא הבנתי למה את מתכוונת. next אף אחד לא אמר שעדיף לשאול את זה, אבל אלו הן השאלות היחידות שניתנות לפיתרון (לפי התפיסה האתאיסטית) אז עדיף לחקור אותן מאשר לחקור שאלות שאין להן תשובה. next נכון, המדע לא מספק מערכת הגנה מפני הלא נודע, אבל יש אנשים שחושבים שהדת היא לא מערכת הגנה כזו (כי היא מוטעית) אז הם מעדיפים לחיות ללא "רשת ביטחון" מאשר עם "רשת ביטחון" שיכולה להיקרע בקלות. ויש גם כאלה שלא רוצים מערכת הגנה ומעדיפים לחשוב שאין כזאת.

למה???

New member
דוקי

"מה רע בלחיות בשביל עצם החוויה?" כי אין בזה שום עומק ואנחנו ייצורים שמחפשים עומק... אני אנסה... ראיית העתיד זה משהו רוחני, לא? אני לא כ"כ יודעת איזה דוגמאות לתת כי לכל אחד יש השטויות שלו... אני מדברת על כל הדברים שאי אפשר להסביר... נו... אם לא תחקור לא תדע שלא קיימת תשובה... מאיפה אתה יודע שלא קיימת תשובה בכלל? (ל"למה") אני לא מדברת על "דת" אני מדברת על מערכת אמונות...

תשובות

מחזיק אותנו בדיוק מה שמחזיק את הדתיים ואת בעלי החיים: אינסטינקט החיים. פשוט לא מתחשק למות סתם ככה. יכולות להיות מטרות לוקליות בלבד. אין להן כל חשיבות. הן נובעות מאינסטינקטים בלבד. לרוב האנשים יש אינסטינקט של עזרה לזולת, בעיקר לקרובים ביותר, רצון שיהיה להם טוב, ושהם יזכרו אותך לטוב. אינסטינקט זה מפותח במידה שונה אצל בני אדם שונים. יש אנשים שלהיפך, נהנים כשהם מרגיזים ומצערים מישהו. ישנם למשל כאלה, שבכוונה מתעכבים ברמזור ירוק מתוך כוונה לזוז בשנייה האחרונה, כדי שאתה אחריהם לא תספיק. יתכן שאצל רובנו מעורבים שני אינסטינקטים מנוגדים אלה במינונים שונים. אנשים עוסקים בענייניהם ואינם מחפשים "תשובות סופיות" - שזה בכלל נשמע די מפחיד: תשובה סופית! כמובן אם אין הכוונה לדברים לוקליים, כגון לוח הכפל. למה עוד אנו אמורים לחפש "תשובות סופיות"? תפסתָ מרובה - לא תפסתָ?

תום30

New member
ליצנית החצר...

אני מקווה ששמת לב שכל מה שניסית לעשות בפסקאות המפוארות שלך הוא : להפוך חיסרון ליתרון. ולפני שאת קופצת...זהו חסרון!. הנסיון שלך להשען על משהו שאין לו שום ביסוס וחוסר ההשלמה עם עליבות הקיום שלך\נו. האמונה שלך מגיעה ממקום מאוד חלש, ממקום שמסרב להודות שכל האמונות\רגשות\ידיעות הם ברי חלוף. האמת שלנו מדהימה, ואת יודעת מה באמת מדהים בה? שהיא אמת אמיתית וכמו כל אמת אמיתית היא דינמית והיא נבחנת כל הזן , היא אינה אמת פובית אלא אמת שמביטה נכוחה קדימה בתקווה, היא אמת שגם היא עצמה יודעת את הפכפכותה וזהו סוד קיסמה. להיות מוסרי יקירתי בגלל ש"יש עולם הבא" (ולא אכנס להרגלי להוכחות הפשוטות המסבירות לך מדוע עפ"י הדת ה"עולם הבא שלך הוא כפירה..), זה להיות "מוסרי למען.." וזהו אינו מוסר צרוף, המוסר הטהור הוא הנבדלות מדברים\צרכים\אינטסטינקטים העלולים להזיק לך ו\או לסביבה לאחר שהפעלת את ביקורת התבונה הטהורה שלך! ולא כי "ככה נכתב בתורה" ולא כי דמות עטופת גלימה ותפילין קבע לך כי "כך צריך לעשות". המוסר האמיתי אינו מכפיף עצמו מול מאן דהוא ולא חשוב מהו תוארו. אנחנו חופשיים לבחון ולהרגיש ולהיות מוסריים מתוך אמונה ומשמעות אמיתית שמקורה בחיפוש עצמי גאה. המדע אינו מספק שום מערכת הגנה, למעשה עצם ההצטרכות שלך למערכת הגנה מראה על חולשתך מול קשיי החיים והפעלת השכל בו הטבע חנן אותך. אנחנו גאים בעובדה שלמדע אין תשובות סופיות! אנו חושבים שתשובות סופיות מספיקות ומספקות רק כאלה שחושבים שהם יכולים להכיל הכל. אנחנו מאמינים בחיים וחוקרים אותם בלב עולץ ולפעמים דואב אך מרימים ראש בכל פעם מחדש, איננו כובשים את פנינו משום "גזירת הכתוב" ולא מתעטפים באיצטלה של "הכל ידוע מראש". את מבינה? יש לנו בחירה חופשית הנובעת מאי הכפפה עצמית למערת מיסטית כלשהי, אנחנו מודעים למה שאנחנו ועוד יותר מזה...למה שאנו מסוגלים להיות היות ואצלנו טמונה הידיעה הטהורה כי שום דבר אינו בטוח באמת. זהו מהותו של החופש. אני מקווה כי מידי פעם תרשי לעצמך (או "ירשו לך"...) לצאת לסיבוב בחצר הכלא בו את מתגאה. מי יודע....אולי תהני מהחופש. ערב טוב.

למה???

New member
קופיף יגוסלבי

אלק חופש... יש לך מושג קלוש על האמת שלי? מאיפה החלטת שאני דוסית לעזאזל?!? וגם אם אני דוסית, איך אתה מדבר?! מה אתה מזלזל? עשיתי לך משו? לא דיברתי אליך באופן אישי אפילו, אז מה אתה נלחץ...?! טוב... חוץ מלרדת על הדוסיות שלי (בערך, אתה זה שהמצאת אותה...) ועוד כמה אמונות אישיות שלך (שהמשענת שלהם היא גם חסרת בסיס) אין פה יותר מדי. אה אבל יש פה משו אחד שאני פשוט חייבת... "אנחנו גאים בעובדה שלמדע אין תשובות סופיות!" פחחחחחחחח! בשם מי אתה מדבר "גאים"? בשם כל האנשים שמאמינים במדע!? המטרה של הרבה בני אדם היא לדעת, כך גם התפתח המדע... בני אדם מחפשים תשובות לשאלות שלהם והשאלות הם גדולות! בדרך לתשובה הסופית הרצויה מגיעים לעוד מלא מלא תשובות לשאלות אחרות (כמו שיש עכשיו) אך עדיין יש את השאלות הגדולות ביותר והמון אנשים היו רוצים להגיע אליהם.

תום30

New member
בבונית אוזבקית

לא הסקתי שאת דוסית, כל ההודעה שלך נוסחה בלשון "אתם" => הבדלת אותך מאיתנו. אם את דוסית או לא זה לא רלוונטי לי כהוא זה. אני זה שמזלזל? קראת את ההודעה שלך את ההתנשאות שנשקפת ממנה? ובנוגע לקשקוש האחרון שכתבת + ה"פחחחחחח" שלו, לא בדיוק הבנתי למה התכוונת, באמת. השתמשתי במילה "גאים" כי לדעתי כל מי שמכיר ויודע מדע גם גאה בעובדה הפשוטה והעמוקה הזו שכל דבר הנבחן הצורה מדעית תמיד נתון לבדיקה חוזרת ואין "אמת קבועה" אף פעם במדע. זו לדעתי סיבה לגאווה ולא לבושה. אבל....לא כולם אוהבים את הפרספקטיבה של הצעידה קדימה, יש לא מעט שחובבים את הדריכה במקום+שינון מנטרות שהן "תמיד נכונות". ביי

למה???

New member
מקק צ'כי

ממ... לא נראה לי שלא הסקת שאני דוסית(למשל שדיברת על ה"עולם הבא" שאני מאמינה בו) אבל בסדר. זה להגיד לי שאני גם(!) מזלזלת לא עוזר לסתור את הזלזול שלך. בכל מקרה, אין לי כל עניין להפוך את זה לויכוח אישי, אם תחליט שאתה בכל זאת רוצה להתדיין(!) בצורה עניינית תגיד לי.

היה בתפוז פורום בעלי חיים,

עכשיו הוא התפצל לפורומים נפרדים: חתולים, כלבים, תוכיים. איזה מהם מתאים יותר ל"דיון" בבעלי חיים אחרים?

למעלה