חברלייצים! <לאתאסטים שבינכם>

תום30

New member
יבחושית גרוזינית

אינני אשם שאת מסיקה דברים שאינם בנמצא, להזכירך את זו שזלזלת: כתבת במונחים של "אתם", וכן ...לא הבנת מדוע צריך להיות מוסרי אם הכל נגמר בעולם הזה...אז עניתי לך לגביי כאלה שמוסריים או עושים דברים למען העולם הבא. בפעם הבאה שאת תרצי התדיינות עניינית אולי תלמדי להתנסח כראוי. מה גם שאינני היחידי כאן שהבין מדברייך את נימת הזלזול וכו'. קחי קצת אחריות. זה לא יזיק. יום טוב.

למה???

New member
חילזון הומלס אפריקאי

שאני אקח אחריות? אחריות על מה? נראה לך הגיוני לפנות לכל חברי הפורום האתאיסטים כאדם אחד ולא כקבוצה? איך הייתי קוראת לכם/להם? אם לא "אתם" אז...? אם הבנתי (למה צריך להיות מוסרי או לא) בכלל לא קשור לעצם השאלה. שאלתי למה אתם מוסריים! לא בקשתי שתסבירו לי למה צריך להיות מוסריים אלו 2 דברים שונים! מה רע בהתנסחות שלי (אני שואלת ברצינות, תגיד לי אולי אני אשים לב להבא) קצת אחריות על מה? אני מודה (והודתי באחת ההודעות הקודמות) שהיתה לי נימת זלזול כלפיך כתגובה על ההתנגות שלך <ואפרופו אחריות>אפילו לקטתי לך כמה משפטים שמעידים על כך: "האמונה שלך מגיעה ממקום מאוד חלש, ממקום שמסרב להודות שכל האמונות\רגשות\ידיעות הם ברי חלוף." "להיות מוסרי יקירתי בגלל ש"יש עולם הבא" (ולא אכנס להרגלי להוכחות הפשוטות המסבירות לך מדוע עפ"י הדת ה"עולם הבא שלך הוא כפירה..)," "המדע אינו מספק שום מערכת הגנה, למעשה עצם ההצטרכות שלך למערכת הגנה מראה על חולשתך מול קשיי החיים והפעלת השכל בו הטבע חנן אותך." "אני מקווה כי מידי פעם תרשי לעצמך (או "ירשו לך"...) לצאת לסיבוב בחצר הכלא בו את מתגאה.") אתה מבין, אנשים תמיד חושבים שמתקיפים אותם... למרות שאם תקרא את ההודעה שלי שוב ותחשוב שהיא באה מאדם אתאיסטי (ואף פעם לא טענתי שאני לא כזאת...) לא תיהיה לך בעיה איתה ו"הנימה" לא תראה לך מזלזלת. יום מצוין

תום30

New member
חלזונית אימפוטננטית ג'מייקאית

אני אוהב את העובדה שכולם (כל אלה שניהלו איתך את חילופי ההודעות..) חשבו\הבניו שאת מתנשאת ומזלזלת (וגם סירבו להגיב לך בגלל זה..). התגובה שלי כמו שהיא הגיעה בדיוק בגלל זה, אולי את צריכה ללמוד לנסח את דברייך בצורה כזו שגם אם את דתיה או לא (שלא ממש רלוונטי לי...כי גם אם היית אתאיסטית שפונה בכזו צורת התנסחות עדיין תגובתי הייתה נשארת כפי שהיא)- כדי שאנשים שקוראים אותך יבינו שאת באמת מתכוונת לנהל דיאלוג ולא לדבר מעמדה "עדיפה", כפי שכולם כאן הבינו כולל עבדך הנאמן. לכן גם כל הציטוטים שלי לא רלוונטים כי מסתבר שחטאתי במה שכולם חטאו, לא חשבתי שהתקפת- אם הייתי חושב כך לא הייתי עונה לך בכלל, חשבתי שהתנשאת לכן הגבתי כפי שהגבתי. שלא לדבר על העובדה שחלק מהציטוטים היו ציטוטים רלוונטים להודעה שלך כי מה לעשות שאכן לדעתי כל מי שחושב כמו שאת הצגת (ומה לעשות שאם את לא כותבת שאת לא חושבת כך אלא מדברת בנימה מתנשאת שמעידה שזו דעתך אז כולם בתמימות חושבים שזו דעתך..) הוא אכן מצטרך למערת הגנה מול קשיי החיים ואכן חי בכלא. האמונות שלך (אלוהים\אתאיזם) לא רלוונטיות לי בתגובות להודעה, זה הכל. תשתדלי להיות יותר ברורה וכשאת רוצה לשאול משהו בצורה נייטרלית אזי הצעתי לך היא להתנסח בצורה כזו שאני\חברי הפורום יבינו שזו שאלה נייטרלית ולא מזלזלת\מתנשאת. תהני המון וד"ש לאוגרים
(האוגרים בהומור...שלא תיפגעי לי גם על זה)

למה???

New member
עכביש דל קלוריות אוזבקי

אממ... לא "כולם"... אני מניחה שרק אלה שחושבים שאנשים רוצים לרדת עליהם וכל מיני דברים בסגנון. תן לי דוגמאות שבהן זלזלתי, אני מצטערת אני פשוט לא רואה איפה... חוץ מזה כאשר "איט מי" חשב שאני באה מעמדה שמטרתה לפגוע עניתי לו שזאת לא כוונתי כלל. למה אני צריכה לחזור על זה מלא פעמים? הלא זה כבר כתוב... "לכן כל הציטוטים שהבאת לא רלוונטים"- צורת חשיבה מעניינת יש לך! בטח שהם רלוונטים, אני לא דיברתי אליך באופן אישי לפני ואני לא הסקתי עליך מסקנות שווא ואני גם לא ירדתי עליך. אבל בסדר... אני מבינה את זה, גם אני כתגובה להודעה הזאת כתבתי בנימה מזלזלת. בוא הראה נא לי איפה כתבתי את דעתי! אני שאלתי ש-א-ל-ו-ת! מה לא ברור?! אין לך חצי מושג על האמונות שלי וזה כמו שאם תשאל אותי מה אני עושה כשמשעמם לי אני אסיק מזה שאתה אלוף הטלת גולות למרחקים. אין קשר! אממ... אני רואה פה סתירה "(ומה לעשות שאם את לא כותבת שאת לא חושבת כך אלא מדברת בנימה מתנשאת שמעידה שזו דעתך אז כולם בתמימות חושבים שזו דעתך..) הוא אכן מצטרך למערת הגנה מול קשיי החיים ואכן חי בכלא" הרי פה ניסית להצדיק את עמדתך כשדיברת על "מערכת האמונות" שלי וירדת עליהם. ופה אתה כותב-"האמונות שלך (אלוהים\אתאיזם) לא רלוונטיות לי בתגובות להודעה, זה הכל" אז למה התייחסת למערכת האמונות שלי? (או יותר נכון מערכת האמונות שלך שקשורות בי)

תום30

New member
פרפרית עש שרלילה

לא כולם- רובם, ואת מניחה כי:"שרק אלה שחושבים שאנשים רוצים לרדת עליהם וכל מיני דברים בסגנון"- אני מניח כי- יש אפשרות אולי קלושה שזה קרה משום שלא הצלחת להסביר את עצמך וזה מה שיצא מתוך דברייך. את רוצה דוגמאות? תקראי שוב את התגובות להודעה שלך (אם גם בזה תתקשי אשמח לשרשר לך אותן). נכון שהבהרת את עצמך לאיט מי ול L7 ולעוד, אבל הוא שאמרתי- עצם ההבהרה שלך מראה כי לא הצלחת להעביר את עצמך וכולם חשבו שאת מדברת מפרספקטיבה של זלזול וכו'. נסיון ההתחבאות הזה מאחורי "אני שואלת שאלות" הוא נחמד, אמנם את שואלת שאלות וזה מקובל ואחלה. אולם עובדה היא שגם שאנו שואלים שאלות אנחנו יכולים לשאול מתוך זלזול\התגרות וכו', ועובדה היא שרוב האנשים (כנ"ל) הבינו אותך כך. הבה נפתור לך את הסתירה- לא ניסיתי להצדיק את עמדתי אלא ראשית הסברתי את עמדתי והסברתי את יתרונותיה וחסרונותיה - אח"כ השוותי אותה אל מול העמדה שאת התיימרת להציג (אח"כ הסברת שזו לא העמדה שלך..) את טוענת שירדתי עליהם? אני טוען שהפרספקטיבה הזו נחותה, והסברתי זאת ב 2 הודעות לפחות, וכמובן לאחר שאני (כמו כולם) הבנתי שאת מזלזלת (שוב מה שהתברר כלא נכון לאחר שתיקנת את הרושם שנוצר אצל כולם..) פשוט זלזתי בחזרה, אבל רק לאחר שהסברתי מפורטות מדוע העמדה הזו האתאיסטית עדיפה לדעתי. יום טוב

למה???

New member
בלה בלה בלה

זה לא מה שהתכוונתי להעביר. אתה מעוות. אין לי כוח.

"אוזבקי" כבר היה. איפה האמריקאי,

הישראלי, ההולנדי, הבריטי, הצרפתי, הדני ושאר המנוולים הגדולים באמת?

Lu Tze

New member
לדעתי הגיעו לשיא ב"חילזון הומלס

אפריקאי" בגלל הסתירה הפנימית.

meindelbium

New member
שורבוצואני מועשר בויטמינים../images/Emo21.gif

סתם רציתי לעשות גם שם של חיה....חיחי

התשובות שלי

קודם כל אני לא יודעת אם אני אתאיסטית, אבל אני לא מאמינה בה', ואני לא יודעת אם יש כוחות מודעים, אבל אני לא מרגישה שהם משפיעים עליי, אז הם לא משנים לי. בקשר ללמות, אני לא יודעת מה יקרה אחרי שאני ימות, ולכן עליי למצות כמה שיותר את מה שיש עכשיו ,מתוך הנחה שאם אין , אז יופי כי מיציתי את עצמי ואם רגע אחרי שאני ימות אני הגלה שיש אני אהיה מופתעת ואשמח מאוד מזה שהדבר הניפלא ממשיך. בכל מיקרה זה לא משנה לחיי כרגע. מה מחזיק אותי? אני לא חושבת שלפי שהבנתי אם יש אלוהים או אין, הייתי לא מוחזקת, אני לא מבינה את השאלה משהו נופל פה, אלא אם הוא בדיכאון קשה, אנחנו חיים, זה מה שאנחנו. למה להמשיך להיות מוסרית? כי אכפת לי מאנשים אחרים ויש לי מוסר אישי ולא מתוך פחד מעונש שיבוא בעולם הבא. אני עוד לא יודעת מה המטרות שליע אז אני לא יודעת מה יחזיק מהם אחרי. ואני מרגישה משפיעה מעצם קיומי גם אם זה ל70 שנה וכך אני משפיעה על הדורות הבאים. דברים רוחניים? מעבר לעובדה שלא הבנתי איזה, אבל לא משנה. מכיוון שאני לא מפחדת לחיות באי וודעות אני מודעת לכך שאני לא יודעת את הכל ולכן גם לא יכולה להסביר הכל, יכול להיות שיש רוחות או דברים אחרים שגורמים לנו לחשוב שהם רוחות ועוד לא הבנו מה הם, אני לא יודעת אני חייה רק בדורי אולי הדור הבא ידעו על זה יותר. אי, ולמה? כי אני רואה את הלמה לפמעים כבריחה על מקום שניראה יותר בטוח וודאי, כמו משחק לא כנה כדי שהיה יותר קל לחיות. מכיוון שאני תמיד בוחרת בדרך הקשבה כי היא ניראת לי יותר מאתגרת,אני לא אוהבת משחקים לא כנים כאלה. מה זאת אומרת שום תשובה לא טובה מספיק? כן המדע לא מספק והדת כן מגן אבל אמרתי אני לא רוצה מגנים כי זה קל ואני בעד הקשה, הרעין הוא לא מציאת התשובות הסופיות אלא החיפוש שלהן כי אני לא מאמינה שאפשר למצוא כי העולם הוא בלתי וודאי לחלוטין. זה לפחות חלק מהעינין.

iziman

New member
תשובות

כן. מחזיקה אותי העובדה שאם אני לא אנצל את חיי עד תום ,אז בעצם "סתם בזבזתי " אותם . המטרות שאני מבצע בחיי אינם שינו את העובדה שאני אמות ולא מורידה מחשיבותן כל עוד אני בחיים . המוסריות היא חלק מהיותנו אנושיים קשה להתעלם ממנה . אני מכנה כל שם של תופעה בשמה , דתי יכול לראות בכל דבר נס , אני לא. זה אחד היתרונות הצומים של המדע על הדת , מבחינתי , העובדה שהמדע פתוח ומשתנה אשר אינו נותן את כל התשובות אלא נותן רק עוד שאלות לחקר .

iziman

New member
דוגמא

כל היום להתפלל וללמוד תורה , במקום לבצע משהוא בעל חשיבות רבה יותר .

neko

New member
אבל בעצם, מה עושה אדם

שלומד פילוסופיה יותר "חשוב" מאדם שלומד יהדות? והאם אתה יכול לטעון שמהנדס "תורם" יותר? למי? אולי הוא רק מזיק? בעייתי.

iziman

New member
לא טענתי

שאדם שלומד פילוסופיה יותר "חשוב" מאדם שלומד יהדות , טענתי שמבחנתי,לימוד היהדות אין לו ערך . אדם אחר יוכל לטעון דברים אחרים , ומבחנתי הוא צודק לגבי עצמו . לכן אני יחזור שנית שלדעתי כל אדם צריך לקבוע לעצמו את סדר העדיפויות שלו בחיים .

למעלה