ועל אותו משקל אפשר להגיד
שה- aliens חטפו את אותה חברה שחתמתי נגדה והם הפכו אותה למי שהיא.
אפשר להגיד מה שרוצים. זה לא אמור למנוע מלהודות בעובדות.
והעובדות הן שכמעט 100% מהסמים בארה"ב מגיעים ממקסיקו, הרבה מהם לא דרך נקודות הביקורת, וש- 30% מהקורבנות של ה-sex trafficking מלאטין אמריקה מוברחים דרך הגבול. ואני לא אכנס שוב לשאר הסטטיסטיקות לגבי פשע אחר, שבזמנו הראתי נתונים רבים שעושים guestimate הכי קרוב שאפשר, כי אין סטטיסטיקות רשמיות. ואני גם לא אכנס לילדים שלהם שנולדים כאן, והם כבר אזרחים, ואצלהם גם סטטיסטיקת הפשע גבוהה יחסית לשאר האוכלוסיה.
האם זה משנה שכל כך הרבה פשע מגיע עם הבלתי חוקיים? כן ולא. לא - כי אמורים לפעול להידוק הגבול בכל מקרה. וכן - כדי להבהיר עוד נקודה לאלו שחושבים שהבלתי חוקיים האומללים עוזרים לכלכלה ואי אפשר למעשה בלעדיהם.
כל אלו שטענו בעבר הלא רחוק:
In his 1995 State of the Union address, President Bill Clinton said: “All Americans … are rightly disturbed by the large numbers of illegal aliens entering our country. The jobs they hold might otherwise be held by citizens or legal immigrants. The public service they use impose burdens on our taxpayers.” On a 1994 edition of CBS’ “Face the Nation,” Sen. Dianne Feinstein (D-Calif.) declared: “Border control is a federal responsibility. We simply don’t enforce our borders adequately. In my state, you have about 2,000 people a day, illegally, who cross the border. Now, this adds up to about 2 million people who compete for housing, who compete for classroom space.” She added: “In 1988, there were about 3,000 people on Medicaid. There’re well over 300,000 (people on Medicaid) today who are illegal aliens. That presents obvious problems.”
היום הם ותומכיהם טוענים שצריך לאפשר להם אזרחות, הם אנשים טובים שתורמים לחברה, ומי שנגדם הוא שונא אנשים עם עור חום והוא גזען.
וטראמפ לא עושה דמוניזציה כלפי המקסיקאים או מקסיקו אלא רק כלפי הלא חוקיים.
השופט? זה לא היה פוליטיקלי קורקט מה שהוא אמר (דה), אבל כמובן שלא גזעני. הוא אמר שבתור לטינו שמתנגד לחומה, ברור שהוא כבר יצר דיעה נגד טראמפ. בערך כמו שאף עו"ד לא יסכים ל- jury כולו שחור שידון במקרה של אדם לבן, או הפוך. מעבר לכך, אני בטוחה שבעידן ה- identity politics בימינו (בהן יותר חשוב לא הדיעות שלך אלא האם את נמנית על victim groups - אישה, שחורה, lgbtq, מוסלמית, לטינה, וכל המרבה הרי זה משובח) זה לא חדש לך. ומעבר לכך שני, טראמפ שינה לבסוף את דעתו כשנוכח שהשופט הוא פוסק בצורה עניינית גם בענייני החומה.