חברת הקונגרס אילהאן עומאר
<האייקון הכי קרוב שהיה>

דונודו

New member
אבל זה בכלל לא היה משפט על הגירה

טראמפ לא אמר את זה על משפט הונאה מהעסקים הפרטיים שלו (טראמפ יונברסיטי)? הרמיזה הייתה שהשופט מתנכל לו אישית מסיבות פוליטיות. גם אם שמים גזענות בצד, לדרוש שפוליטיקאים יישפטו (בעניינים פרטיים!) רק על ידי שופטים שתומכים בהם פוליטית זו רמה תקדימית של טרלול.
&nbsp
חוץ מזה, גם לשופט שלא חבר בשום ארגון יש דעות, וזו בכלל לא עילה לפסילה (ממילא אי אפשר לאכוף את זה כי לכולם יש דעות על הכל). פוסלים אם יש קשר אישי/עסקי ישיר של שופט עם אחד המעורבים. ספציפית לעניין הטרוריסטים, בישראל שופטת העליון ענת ברון איבדה בן בפיגוע ואני מניח שהיא לא נמנעת מכל מיני תיקי הריסת בתי מחבלים וכו׳ שמגיעים לבג״ץ.

JimmyGee

New member
Who cares

Trump (like a good dictator) and Danakama (like a good minion follower) think that the only person who can be a judge in a Trump trial is a white Christian Trump Supporter.

danakama10

New member
נכון, הוא טען שהשופט

כבר משוחד נגדו בגלל ההצהרות של טראמפ על החומה ונגד הגירה בלתי חוקית כשהשופט חבר בארגון שתומך בהם.
זה לא לדרוש שמישהו שתומך בך פוליטית ישפוט אותך, אלא שלא ישפוט מישהו שפעיל בארגון שתומך בדברים שאתה פועל נגדם. בסופו של דבר טראמפ הודה שהשופט ענייני ושם את הדיעות האישיות בצד. לא כל שופט מסוגל לזה, גם הם בני אדם, וגם הם biased (היה כאן דיון על זה לא מזמן...).
אין לי מושג מי זו ענת ברון. אם תשאל את דעתי אם היא אמורה לדון בנושאים של מחבלים - לדעתי לא. היא מעורבת אישי על פי המידע שנתת. ואולי היא אכן נמנעת, מוטב לבדוק לפני שמניחים הנחות.
בכל מקרה, כל הדיון הארוך הזה היה כשמישהי ניסתה להצדיק את האנטישמית ואמרה שטראמפ למעשה אחראי על כך שאמירות כאלו כבר לא מזיזות כי הוא באמירות הגזעניות שלו העלה את הרף. אז לא, הוא לא יצא כנגד מקסיקאים וכנגד מהגרים מקסיקאים. הוא יצא כנגד מסתננים בלתי חוקיים מקסיקאים. הוא לא טען ששופט לטינו לא יכול לשפוט אותו כי לטינוס לא ראויים להיות שופטים, אלא שאותו שופט לטינו ספיציפי לא יכול לשפוט אותו בגלל שהוא חבר בארגון שפועל למען מסתננים לא חוקיים, אלו שטראמפ נלחם בהם. בין אם מסכימים לטענה שלו ובין אם לא, ברור שלהגיד שזו אמירה גזענית שבעקבותיה כבר לא מתרגשים מביטויים אנטישמים זו השמצה פרועה.
אפשר לצאת נגד התקשורת העויינת, שמציבה לעצמה מטרה (טראמפ) ומסלפת כל דבר שקשור בו. עד כדי כך שכמו שכתבו פה בשרשור, יש אנשים שבטוחים שטראמפ גזען כלפי מקסיקאים ושהתבטא נגדם.

vinney

Well-known member
עצם זה ששופט פעיל בארגון כזה או אחר לא מונע ממנו להיות שופט.

הטענה מלכתחילה הייתה גזענית. המשפט לא היה קשור לחומה או הגירה, הוא היה קשור להונאה ופשע כלכלי. מה זה משנה מה עמדת השופט על הגירה? זה בכלל לא רלוונטי. המשפט גם לא היה נגד נשיא ארה"ב, אלא נגד דונלד טראמפ. המשפט התחיל הרבה לפני הבחירות, וטראמפ השתמש באמירות הגזעניות נגד השופט בתור קמפיין בחירות שלו, לא להיפך. השופט לא אמר מילה לא על טראמפ, לא על הבחירות.
&nbsp
למה את ממשיכה להגן על טראמפ בנושא הזה? הוא עצמו אפילו ירד מהעץ.

placid1

New member
לא צריך את התווך של התקשורת כדי לגבש

דעה על הציוצים והנאומים של טראמפ....
מי שמדבר כגזען, שוביניסט וסוטה שהיה רוצה "לעשות" את בתו, הוא גזען, שוביניסט וסוטה וזה מחלחל לשיח הציבורי, כי אם הוא מדבר ככה והקהל שלו מתלהב, גם אחרים יכולים....
ובתור אחת שמתרעמת שלכאורה משבשים את דברי טראמפ, הייתי מצפה שלא תכתבי שניסיתי להצדיק את האנטישמיות, אבל האמת שאת יכולה לכתוב מה שבא לך, זה לא באמת חשוב.....

danakama10

New member
כמו שאומרים, הכלבים נובחים והשיירה עוברת

האלימות והשקרים וההסתות והאנטישמיות שהשמאל מפגין קשורה לשמאל, לא לטראמפ.
אבל אין לי טענות, ככל שהדמוקרטים הופכים ליותר ויותר אלימים ושקרנים ומסיתים ואנטישמים, יותר אנשים מבינים מה בדיוק המפלגה הדמוקרטית מציעה להם, ובורחים משם.

vinney

Well-known member
אם לך מותר - למה לאחרים אסור?

תסתכלי במראה. את אלימה, מלאת שנאה, גזענית, ומשקרת בכל הודעה שניה פה בפורום. למה רק לך מותר? את מייחסת לי את אותם הדברים בדיוק ודורשת שיחסמו אותי - למה לך יש מונופול על אלימות, גזענות ושנאה?
&nbsp
אם השיח הזה בסדר מהצד שלך - הוא בסדר מכל הצדדים. וכשהמנהיג של ה"צד שלך" מוביל את המחנה שלו באלימות, בריונות, שנאה וגזענות - אלה שכלפיהם כל זה מופנה יחזירו באותו המטבע.
&nbsp
כמו שאני מחזיר לך באותו המטבע על האלימות, בריונות, שנאה וגזענות שלך.

placid1

New member
מעולה!

אז זה מה שקרה לך, הדמוקרטית לשעבר שהצביעה להילארי?

danakama10

New member
אכן מעולה

מעולם לא הייתי דמוקרטית, אבל אכן הצבעתי קלינטון בגלל שחשבתי שטראמפ בדיחה. לשמחתי, טעיתי.
לא מבינה את ה-
שלך, איזה אינטרס יש לי לשקר בפורום אנונימי (שאלה רטורית, אין צורך לענות).

vinney

Well-known member
איזה אינטרס, באמת?

שאלה רטורית, אין צורך לענות.

דונודו

New member
מה לעשות, הוא דווקא כן אמר ״השופט היספני״

עוין ושונא טראמפ והיספני וזהו. רק שלושה חודשים אחר-כך הקמפיין שלו שחרר הצהרה שהוא התכוון לומר ״השופט חבר בארגונים פוליטיים״ אבל התפלק לו ״השופט היספני״, קורה לכולם. אפשר לסתום את האף ולהעמיד פנים שזה לא קרה אבל הריח לא הלך לשום מקום.

danakama10

New member
מה לעשות, לא טענתי שלא

והסברתי מדוע הוא היה נגד השופט הלטינו הספציפי הזה.
החלטת שהוא גזען, זכותך, את המשכונעים אי אפשר לשכנע בכל מקרה. העובדות מדברות בעד עצמן, והעם האמריקאי נחשף לכל האינפורמציה מכל הצדדים - כולל האלימות וההסתות והגזענות מהשמאל, והעם הוא שיחליט.
בדיקה זריזה שעשיתי על השם שלך העלתה שפתחת את הכינוי לכבוד הדיון בקוונה בזמנו, ועכשיו שוב טרחת להפציע לכבודי. סגנון הכתיבה שלך מסגיר מי אתה, ולכן מעכשיו - ביי ביי.

vinney

Well-known member
והשופט עדיין קודם כל לטינו אצלך...

לכי שכנעי מישהו שאת לא גזענית אחרי זה...
&nbsp
כמו שלא עבד לטראמפ - לא עובד גם לך.

דונודו

New member
לא יודע למה את מתגוננת בצורה כזו

א׳ נכון שפתחתי את היוזר לאחרונה בסביבות הדיון של קוואנו, לא יודע מה סגנון הכתיבה שלי מסגיר (אפשר לחשוב כמה כתבתי), אבל אין ולא היו לי ״זהויות״ אחרות בפורום הזה. שאלתי בעבר על הגירה (או שזה היה בפורום השני זצ״ל) ואני לא יודע אם זה היה ביוזר שנשתכח ממני או כאורח לא רשום. אבל לא כתבתי פה פוליטיקה.
ב׳ לא הפצעתי לכבודך, עם כל הכבוד, אני מבין שקשה להיות ימנית בפורום של שמאלנים (או איך שלא תקראי לזה) אבל העולם לא חג סביבך ובכנות אין לי שום זיכרון של דיון קודם איתך.
ג׳ אותי מעניין לדבר עם אנשים שרואים אם העולם אחרת (יותר מהאפשרות השניה של שיח הנהונים) ואין סיבה שזה יתדרדר לפסים לא יפים. אני לא חושב שכתבתי לך או למישהו בצורה תוקפנית או בלתי מכבדת ואני לא יודע מאיפה הרגישות הזו התפרצה עליי פתאום. אבל סבבה, זכותך.

danakama10

New member
גם אותי מעניין לשמוע ולהתווכח עם דיעות שונות

(בלמרות שהיה נחמד אם לא הייתי ימנית המחמד של הפורום, והיו עוד).
מקבלת את האפשרות שאולי טעיתי ואתה לא האדם שחשבתי

היו עוד גולשים עם דעות ימניות בפורום

אבל כל פעם שהם הביעו דעה, הם הותקפו וברחו מפה.
את בנתיים ימנית המחמד של הפורום. בשלב מסוים זה יגלוש לפסים אישיים, כי המטרה של הפורום היא לא דיונים חופשיים, אלא רק דעות "נכונות".

vinney

Well-known member
הבעיה היא לא ״דעות ימניות״ של דנהקמה

הבעיה היא שהיא ממציאה דברים תוך כדי תנועה, ומביעה עמדות שהן לחלוטין עמדות גזעניות שמבוססות שנאה.

זה שהימין בארה״ב (וגם בארץ....) נהיה יותר ויותר גזעני זאת בעיה בפני עצמה, אבל אני לא חושב שזה נכון להתייחס לדעות כמו של דנהקמה כ״עוד דעה״. יש דברים שבהם כן יש ״נכון״ ו״לא נכון״ וגזענות ושקרים זה תמיד ״לא נכון״.

vinney

Well-known member
לא, למה? אני מדבר על דעותיה.

אין לי עניין באיך היא צובעת את השיער או איזה מעיל היא לובשת. לא הזכרתי אף לא פעם אחת את מידת הנעליים שלה או את אורך אפה.

אני מדבר על דעותיה. על מה שהיא מביעה בפורום הזה.

אם אתה לא מסוגל להבדיל בין דעה לאדם - אז זאת בעיה שלך, לא שלי.

למעלה