התייחסות אישית
ראשית, תודה על התייחסותך החשובה, מנומשת. דווקא אני מודה ומתוודה שיש בי אינטנסיביות יתרה, יכולת 'פלאית' להציף רגשית, ואני גם עשוי להיות מאלה שאולי חושפים יותר מדי - מהר מדי. ולמען האמת - אני חושב שזה חלק מהקסם האישי שלי, תמוה ככל שזה ישמע. לא הייתי מוותר על התכונות הללו, כי זה חלק מהותי ואינטגראלי ממני.
בנוגע ל"יש לך ידידה שאוהבת אותך מאוד אך לא רוצה בך כמאהב": אני רואה בזה דיסוננס קוגניטיבי חריף, וזה גם נוגע בעצב חשוף, כי שמעתי את המשפט הזה יותר מדי פעמים בעבר: "אני אוהבת אותך מאוד מאוד, נכנסת ללב ולא לתחתונים" וכד'. לכן, לאחרונה, כאמור, חתכתי את הקשרים הללו, לעתים באופן מאוד חד-צדדי, כי פשוט איני מוכן/יכול/רוצה לשמוע יותר משפטי סרק מהזן הזה.
אני מבקש להיות מובן כהלכה: אני בהחלט חושב שיכולה תיאורטית להתקיים ידידות אפלטונית בין גברים לנשים. אבל, וזה אבל ענק: לא במצב עניינים שבו יש צד אחד שהחלום שלו הוא מגע וקשר על כל רבדיו, וצד שני שהינו בקיצוניות השנייה, ומספר לצד הראשון על כל מעלליו בסופ"ש ובכלל. זה הרסני מאוד לצד הראשון, קרי לבלתי-מנוסים, וזה לא פחות גרוע מהרס עצמי פר-אקסלנס.
בזכות תהליך אישי שאני עובר, בתמיכתו של חבר יקר, הבנתי זאת, ומתוך יישום המסקנות, החלטתי למגר זאת מחיי.
במקרה שלי, זה באמת הגיע למצב שיש ידידות שעבורן הייתי "החברה הכי הכי הכי טובה". היו מספרות לי הכל ללא סינון. זה עשה לי כך וכך, וההוא כך וכך. היו מבקשות עצות, ומקבלות סיוע ותמיכה מכל הלב. מעולם לא התלוננתי, עד לאחרונה. אבל בחודשים האחרונים, אני שואל אותן כל הזמן: "מה זה עוזר לי - באופן אישי - הקשר הזה איתך?". ולמה את מחפשת מאהבים למכביר, כאשר יש לך אותי - לדברייך - האדם "הכי נחמד, נעים ועומק". למה מלכתחילה ובכלל לרעות בשדות זרים כאשר לכאורה אני כאן לצידך?
ואגב, שאלתי גם שאלתי מדוע אינן רואות בי מאהב. ולא קיבלתי תשובות חד-משמעיות. חלקן גרסו כי מדובר בהיעדר משיכה נטו. חלקן (הגדול) גרסו שאני נחמד מדי ואין בכך אתגר עבורן. חלקן כביכול פסלו אותי מבלי להבין בעצמן למה. פשוט כי מלכתחילה ראו בכך ידידות ותו-לא. ייתכן כי בשל היעדר ביטויי חושניות מצידי.
אוף, כמה זה מסובך...