חג חירות שמח ושלום רב :)

Nurikabe

New member
נו טוב...

זה מזכיר לי שאם לאחת מהחברות שלי או לי לא הלך עם מישהו מסיבה לא ברורה. אז אמרנו שזה בטח בגלל שהיא יותר מידי יפה וכוסית בשבילו והוא לא יודע להתמודד עם מישהי כל כך שווה.
ההבדל הוא שאמרנו את זה בצחוק, ולא באמת חשבנו שזה נכון.

"פרנד זון" נוצר כי

אנשים יצרו אותו, נכנסו אליו ונשארו בו.

לא חסרים גברים ונשים נחמדים מאוד שמעולם לא היו בפרנד זון, כי הם יודעים שהם לא מעוניינים בידידות ולכן פשוט לא מגיעים למצב הזה.

זה נכון שיש נשים שאוהבות מניאקים. אז מה? לא חסרים גם גברים דפוקים. במקום להתחפר בעמדה שלך ש"נשים אוהבות מניאקים" אולי תחשוב איך להכיר נשים שיאהבו אותך כמו שאתה? (ולא, לא דרך ידידות).

Lee Rock

New member
זה בדיוק מה שמפריע ובאמת לא ברור לי

למה לא דרך ידידות?
איך שאני רואה את זה, כנראה שאחוז קטן מהנשים מתאימות לי לזוגיות.
אם אני מכיר מישהי במסגרת ידידותית ומגלה תוך כדי שהיא מתאימה לי אישיותית, ואני מרגיש שזה הדדי, למה לא לנסות לקדם את היחסים?

ולי אישית, כמו שציינתי בעבר, מוזר לגשת ישר לפן הרומנטי לאישה שאני בכלל לא מכיר, בלי לדעת אם היא בכלל מתאימה לי, גם תמיד דמיינתי בת זוג שהיא גם חברה טובה...

Lee Rock

New member
עכשיו קראתי את ההודעה שלך למטה

והבנתי שאנחנו באותה דעה.

אני לא יודעת לאיזו הודעה אתה מתכוון

בכל אופן, אנסה להסביר למה התכוונתי. קודם כל, ודאי לא התכוונתי שאתה צריך להתחיל באופן אגרסיבי עם נשים אקראיות. אני לגמרי מבינה ומזדהה עם הרצון להכיר מישהו לפני שנכנסים לזוגיות, ואני מניחה שלכל אחד יש את הקצב הדרוש לו. הנקודה היא שאתה צריך לשדר לבחורה שאתה עכשיו מגשש לכיוון שלה בקטע של בן זוג, ולא בקטע של ידיד. איך בדיוק תעשה את זה, תלוי באופי שלך, ובנסיבות של ההיכרות. אם זו מישהי מהעבודה או הלימודים, אולי טבעי לחפש את קרבתה בהדרגה מבלי להכריז באופן רשמי שאתה מעוניין בה רומנטית. אבל בשלב כלשהו, ולא מאוחר מדי, אתה צריך לשדר את הכוונות שלך באופן ברור, ובד"כ זה אומר להזמין לדייט. כמובן שגם בדייטים אתה לא מיד (אם בכלל) הופך לבן זוג, זה תלוי בקצב של שניכם, אבל זה מבהיר שאתם לא עומדים להפוך לידידים.

אם למרות כל הרמזים שלך הבחורה מנסה להפוך אותך לידיד, אתה פשוט נוטש בנימוס, אומר שלא מתאים לך וזהו.
כמובן שיכולות להיות לך ידידות בעבודה/לימודים/חברה'/חוג, אבל ברגע שכבר יש פגישות בנפרד שלך ושלה, שיחות נפש וכו', לדעתי זה צריך להוביל לזוגיות או להפסק. יש אנשים שאין להם בעיה עם קשר כזה. לי יש בעיה, ואני חושבת שזה ממש לא מומלץ לחסרי נסיון שנוטים להתאהב בידידות שלהן.

נ.ב. צריך שנים לטנגו

זה אולי נשמע כאילו הגבר ורק הוא צריך ליזום זוגיות. ממש לא. כדאי להיות רגיש לתחושות ולתגובות שלה, וכמובן שאם היא מראה בך עניין לא לשאול "מה היא מצאה בי" אלא לשדר שגם אתה מעוניין.

ועדיין צריך לקחת בחשבון שיש נשים ביישניות ולא תמיד תוכל לדעת האם היא מעוניינת. אין מה לעשות, לפעמים צריך להסתכן בדחיה. אבל צריך להתייחס אל זה בתור נסיון שיקדם אותך ואת ההתנהלות שלך בתחום הרומנטי, ולא להיפך.

אני לגמרי מסכימה שאף אחד

לא צריך לעזור לזולת כל הזמן, צריך להבחין מתי מנצלים את טוב לבך ולדעת להגיד "סטופ, גם אני כאן."
אבל בעיניי זה לא קשור ליחסים בין גברים לנשים, אלא ליחסים בין אנשים בכלל.
יש הבדל בין להיות נחמד לבין להיות סמרטוט ולעזור לאנשים שמנצלים אותך.

אתה כותב מדהים

ברוך בואך לפורום.

ליבי איתך, ואתה נשמע לי אדם מאוד עמוק ואינטילינטי.

אני מקווה שתמצא אישה שתעריך את הכנות והתבונה שבך.

אם זה מנחם, אני באותה הסירה.

חג שמח ובהצלחה

אף פעם לא הבנתי את העניין הזה של ה"ידידות". איך אפשר לחשוב שמישהו כל כך נהדר ולא להמשך אליו? או לחילופין (משהו נפוץ יותר מהצד הגברי) לחשוב (או להגיד) שמישהי כל כך נהדרת ומושכת, אבל לא להיות מאוהבים בה?
אני מודה שבעיניי שום דבר לא משתווה לזוגיות עם אהבה ומיניות. חברויות עמוקות עם נשים היו לי רק בגיל צעיר.

תבורכי

סתוונית יקרה, הוצאת לי כל מילה וכל פסיק מהפה!!!
זה בדיוק אבל בדיוק מה שכל חיי לא הבנתי.
הלוואי ורק הייתי כבר פוגש את אותה מישהי נהדרת ומושכת - וזה היה הדדי.
כאשר החילותי להתאהב בידידותיי - זה הוביל לאסון בקנה מידה לאומי (סתם, אני מגזים, אבל עבורי זו הייתה ההרגשה בה-בשעה...). למעשה, כל הקשרים הללו של הידידות נפלו כיוון שצד אחד - אנכי - רצה יותר, והן היו מופתעות מכך מאוד כיוון שעבורן הייתי "ידיד-מחמד" ותו-לא. קרי - סיפקתי עבורן מענה אינטלקטואלי/תרבותי/פדגוגי אך לא מעבר.
המצחיק (והטרגי) הוא בכך שגם כאלו שחמדו לצון וחשבו את עצמן כיותר מ"הידידות המטופשות" שלי, עבורי, בתחילתו ובסופו של יום, היו בדיוק כאלה גם כן.

העיקר שהבנת שידידות זה לא בשבילך

מקווה שתמצא את מה שאתה מחפש. נראה לי שבפורום הזה יש הרבה פוטנציאל (צריך כמובן להתעלם מהטרולים שקיימים כאן כמו בכל מקום אחר).

שלום לך צדיק יקר

משוחרר מבחינת החלטה שכלתנית :)
כמה זמן? הייתי אומר שכשנה... אבל אין לכך גושפנקא או ביטוי אחר מלבד זה הקוגניטיבי.

למעלה