חג חירות שמח ושלום רב :)

dori78

New member
אם כבר נתפסת לזה, גושפנקה זה לא בעברית.

זה בארמית.
גם השימוש במילה באופן הזה לא נכון. משמעות המילה היא "אישור" או "חיזוק", כמו עובדה שבאה לחזק טענה.
השימוש ב"ביטוי" הרבה יותר מתאים להדגמת הכוונה של הכותב.

יש פה כל כך הרבה עילגות ושגיאות, שכשמגיע מישהו שמשתמש בשתיים-שלוש מילים לועזיות/ארמיות, הוא מיד נתפס כמו נצר למשפחת בן יהודה...

אבל למה השליליות?

מה רע בלהחמיא למישהו על שפתו? ומדוע זה חשוב לציין מה "לא היה נכון" (לדעתך) בהתבטאות שלו?

אם זה רק שנה

אז אני משער שאין כל בעיה אחרת איתך.
זה די סביר שלא תמצא תוך שנה זוגיות, אחרי שנים רבות של סגפנות.
בקיצור, אני במקומך הייתי אופטימי. אין כל סיבה שלא תמצא זוגיות בקרוב. בהצלחה.

ברוך הבא.

בהחלט נעים לקרוא אותך.
אני חווה דבר דומה, מהצד השני של המתרס. עד כדי כך שאני כמעט מאומנת לא להימשך לידידים שלי, כי אני יודעת איך אני נתפשת בעיניהם. הבודדים שכן נמשכתי אליהם במהלך השנים - זה נשאר ביני לבין עצמי כדי לא לפספס חברות טובה.

יש לי תחושה שתשתלב פה מצוין, נתראה בין כותלי הפורום.

תודה!

מעניין לקרוא זאת מן העבר השני של המתרס.
"כי אני יודעת איך אני נתפשת בעיניהם" ==> כיצד להרגשתך/לדעתך את נתפשת בעיניהם? :)
האם עדיין יש לך ידידים, ומהו הערך שמבחינתך את מעניקה לקשרים אלו?

כפי שאני רואה את זה לפחות

אני נתפשת בעיניהם כידידה בצורה אפלטונית לחלוטין, כבחורה כמעט תמימה ומאוד לא מינית, כנראה גם לא מושכת. אי אפשר לומר שהם טועים, כי אני באמת מאוד לא מינית וכמעט ולא מזכירה נושאים רומנטיים/מיניים. כן, כתף להישען עליה, לפעמים שיחות נפש ארוכות או סתם לשבת ולשתות יחד בשביל הכיף, אבל שום דבר מעבר לזה. לפעמים אני מרגישה כמו משהו נוח שנמצא במקומו כשצריך אותו.
יש לציין שזה בסדר גמור, כי זה נהדר שיש ידידים בדיוק כמו חברות. אבל גם אם רציתי פעם משהו מעבר עם אחד מהם, לפני שהפנמתי שזה לא יקרה ואין טעם להתעכב על זה, אין לי דרך לצאת מה-friendzone הידוע לשמצה. בנוסף, יש חברויות שלדעתי לא שווה לסכן בשביל ניסיון רומנטי.

כמובן שיש לי עדיין ידידים. הערך משתנה בהתאם לרמת הקשר ולפי קרבה - חלקם ידידים דרך חברים משותפים, כלומר קשר שטחי. יש לי גם ידידים מאוד קרובים, אחד מהחברים הכי טובים שלי הוא בחור ואני יכולה לספר לו כמעט הכל. שמעתי כבר מאנשים שאנחנו מתנהגים כמו זוג נשוי.

the new L

New member
בוא אני אתן לך סיבה טובה למה ידידות טובות

מעבר לזה שהן יכולות להיות חברות טובות בדיוק כמו הגברים.

איך חברה שלי ואני הכרנו? דרך ידידה שלי שהיא חברה שלה! קבעתי עם אותה ידידה ללכת לבית קפה, וחברה שלי באה איתה, וכך הכרנו.

אמנם באותו זמן הייתי תפוס, אבל עדיין שמרנו על קשר מינימלי, וכמה חודשים לאחר מכן, כשהייתי רווק שוב, התחלתי איתה, והשאר היסטוריה...

למיטב זכרוני, מסקר שפורסם לא מזמן, הסתבר שהיכרות דרך חברים וידידות היא הדרך הנפוצה ביותר להכיר אנשים למערכת יחסים רצינית.

אז באמצעות קשרים עם נשים שלא מתאימות לך כבנות זוג, אתה יכול להכיר נשים נוספות שאולי כן יתאימו לך.

מעבר לזה שנשים הן בני אדם, ואני לא רואה סיבה לא לקיים איתן קשרים חברתיים רק בגלל שהמגדר שלהן שונה משלי.

זה מאוד משמח

אבל הסטטיסטיקה של פותח השרשור מראה שהוא באופן סדרתי נקשר לידידות ששוברות לו את הלב, ואף אחת מהן לא הכירה לו מישהי שהפכה לבת זוג.

the new L

New member
כפי שכתבתי, זה לא רק מקרה אישי שלי

אלא הסטטיסטיקה בישראל אומרת שזו הדרך המועדפת להכיר בני זוג.

בכל אופן, בשביל להכיר בת זוג הוא צריך להכיר נשים. ואחת הדרכים הכי טובות להכיר נשים בחיי היום יום היא דרך נשים אחרות.

לגבי השוברות לו את הלב, עדיף לו לשנות גישה לחלוטין - להחליט (מראש!) שהידידות האלה הן ידידות ולא יותר מזה, ואת הקשרים הרומנטים לנסות ליצור עם נשים חדשות שיוצא לו להכיר. זה כנראה הרבה יותר בריא.

עם כל הכבוד לידידות ממין נקבה...

אני חושב/מרגיש/סבור/משער/יודע מניסיון החיים שידידה לא יכולה להעניק לך את מה שבת זוג יכולה (ואני לא מדבר כרגע על המובן מאליו). כוונתי לומר - המסירות וההתמסרות, הרוך והאור (כמושג כוללני המתאר את כל הטוב שבת זוג מרעיפה על בן זוג אהוב לחיים).

מה לעשות, ואולי מי מיושבי הפורום יחלוק על דבריי אלו, גברים ונשים שונים מיסודם ובמהותם. ואני בכלל לא מדבר כאן במושגים פוסט-מודרניים כגון שוויון. מניסיון חיי, כגבר אשר נקשר לנשים, אוהב נשים בזכות מי שהן, עובד בסביבה נשית למדי וכד' - למדתי שידידות קרובה יותר מיחסי עבודה/לימודים עם נשים על פי רוב פוגעת בי יותר מאשר תורמת לי.
כמו כן, עליי לציין שיש לי כמה וכמה ידידות אשר גדולות ממני בכ15-25 ויותר שנים, לעתים אימהות לילדים בגילי וכד', שעימן יש לי קשר נפלא; לא יודע האם לקרוא לזה ידידות או שמא בשם תואר בומבסטי אחר, אך עבור שני הצדדים מדובר בקשרים משמעותיים.

אגב כך, נניח במקום העבודה וכד', אעדיף סביבה נשית בכל זאת, מכיוון שניסיון חיי לימדני שסביבה כזו, על אף אי-אלו מאפיינים שליליים לעתים - עדיפה מסביבה על טהרת המין הגברי שמאפייניה השליליים בדרך כלל גדולים פי כמה עשרות מונים, אם לא יותר. (ואני זאת כותב בענווה, אך ורק מניסיון חיי).

לכן, נהיר ובהיר כי אני מסכים בגדול עם קביעתך, לפיה "מעבר לזה שנשים הן בני אדם, ואני לא רואה סיבה לא לקיים איתן קשרים חברתיים רק בגלל שהמגדר שלהן שונה משלי". מי אמר שהן לא בנות אדם בשר ודם ושלא צריך לקיים עימן קשרים חברתיים? :)

מה שאני אומר, בפרפרזה, הוא שמניסיוני בלבד, בדרך כלל בקונסטלציה שבה צד אחד חסר ניסיון זוגי וכוי"ב, וכאשר הקשרים האמורים מתקיימים בגילאים הקרובים זה לזה כרונולוגית, קיימים מכשולים לא קטנים בגדר בין-מגדרי. אינני שולל קשרים כאלה מכל וכל, אני רק גורס בזהירות שעבורי (ועבור חבריי ומכריי הזכרים ככלל) זה לא עבד עד היום (או שעבד לתקופה קצרה בלבד).

the new L

New member
בהחלט יש הבדל עצום

בין ידידה לבין חברה. אין בכלל מה להשוות. טענתי הייתה שידידות יכולות לסייע לך בהשגת חברה, משום שבעזרתן תוכל להכיר נשים אחרות.

בקשר לסביבה נשית או גברית, הניסיון שלי אומר שזה מאוד מאוד תלוי בסביבה. המאפיינים השליליים שאתה רומז אליהם לא קיימים בכל סביבה גברית. אם כי אני מסכים שסטטיסטית הם נפוצים למדי.

למעלה