חדר מלחמה
תוכנית מספר 2

מיקושון

New member
היום הפרק השני!../images/Emo6.gif

אנשים לראות היום בשעה 9:30.. ביקורות,דיבורים והשאר לאחר הפרק.. צפו ותהנו!!..

vitamin P

New member
חדר מלחמה../images/Emo70.gifתוכנית מספר 2

לאחר שבוע של ציפיות הגיע פרק מספר 2 של התוכנית חדר מלחמה
תגובות,הערות ועניינים אחרים בנוגע לפרק של היום יש לשרשר להודעה זו
צפייה נעימה

היימליך

New member
זה לא היה תרגיל היימליך

בהתחשב בעובדה שיש אנשים שמאמינים לכל מה שהם רואים בטלוויזיה וחושבים שהם צריכים ליישם את זה - כדאי שתבהירו שמה שהראתם היום בתור תרגיל היימליך פשוט לא נכון - תרגיל היימליך זה לחיצות על הבטן במטרה להוציא החוצה גופים זרים - מה שאתם הראתם זה הנשמה מפה לפה שלא עוזרת בגרוש כשנתקע גרעין של אפרסק.

דפני 3

New member
ברור, אבל

יכול להיות שזה הקטע כאן: במקרה של בליעה מבצעים היימליך (שזה אכן התשובה הנכונה) אבל הוא עבד עליה וניסה כביכול לנשק אותה. מאוד יכול להיות שבפרק הבא, היא תגלה שהוא עבד עליה וכו'... קשה לי להאמין שעם כ"כ הרבה הגהה לפני התוכנית, תהיה טעות שכזו. בכל זאת - לא כולם מטומטמים...

LoLo16

New member
היש תקווה../images/Emo35.gif../images/Emo4.gif

אני לא רואה הבדל משמעותי בין הפרק של היום לפיילוט. אולי שבפיילוט לפחות הבנתי קצת מה הולך.
עדיין אין קו עלילה עיקרי, אלא 5 עלילות משנה שאף אחת מהן לא לגמרי ברורה.
עדיין יותר מדי פרטים על חייהם הפרטיים של הצוות.
עדיין צרור בדיחות שלא רק ולא מצחיקות, אלא גם בכלל לא במקום.
עדיין דמיון מפחיד לבית הלבן, רק ללא העניין והסקרנות.
עדיין טקסטים מהירים ומלאים מדי שלא משאירים מקום למצמוץ.
עדיין מוזיקת רקע מזעזעת שחוזרת על עצמה 37 פעמים במשך הפרק, ובאף אחת מהפעמים היא לא באמת מתאימה.
עדיין חוסר דיוק או חוסר מחקר בנוגע ל"מקום השמור במדינה". הורג אותי שלסדרה יש כל כך הרבה פוטנציאל, אבל הוא לא ממומש אפילו ב-1%
אני חושבת שכדאי לצרף ליאיר צוות כותבים, כי זה לא עובד ככה, הסדרה מאוד מבולבלת ולא ממוקדת. אני יודעת שהפרק השני נכתב וצולם לפני שידור הפילוט, אבל אני מקווה שדעת הקהל ודעת חלק מהמבקרים נלקחה לתשומת ליבם של מפיקי הסדרה ויאיר לפיד עצמו, ושנראה שינויים רציניים בהמשך.

vitamin P

New member
יש תקווה

לדעתי הפרק הפעם היה הרבה יותר טוב מהפרק הקודם אבל עדיין יש הרבה מה לשפר כי כן יש פוטנציאל יש פגמים ויש חסרונות יש מה להוסיף אבל השיפור ביחס הפרק הקודם היה גדול ראה הודעה שלי בשרשור
כן אם היו מצלמים ומשדרים רק את הפרק הראשון כמו שנהוג בסדרות אחרות ואז קוראים את התגובות שלנו בפורום ושומעים לאנשים אחרים כותבים תסריט חדש ואז מצלמים ומשדרים את הפרק השני הייתה יכולה להיות הצלחה גדולה

willo1

New member
וואי, ממש נכון בקשר לטקסטים המהירים

מ-מ-ש נכון! לא תמיד אני מצליחה לעקוב.. צריך לתת שתי שניות כדי לעכל את מה שהם אומרים והם מדברים כל כך מהר שכבר נהיה לי כאב ראש

vitamin P

New member
ללא נושא

דווקא הפרק היום הרבה יותר דרמטי הרבה יותר מותח והוציאו חלק מזיבולי השכל מה שהפריע לי יותר זה הצילום!!!! טוב אז יש לכם חצובה ואתם יודעים לסובב את המצלמה לעשות זום אין וזום אווט זה עושה קצת סחרחורת וכאב ראש כשאתם מלווים את ההליכה של השחקנים כמה זבל לא מבחינת איכות הסדרה אלא מבחינת הזבל שהם מלכלכים אחד על השני הרבה סיפורים שונים שיש בתקשורת הם משנים קצת את שם האנשים משנים את המקרה ומלכלכים בקצב עם ביקורת עצומה כותבים פה משלים טובים. מח"פ משטרה עצמאית של משרד הבטחון אני בטוח שעולה לכם בראש לאיזה איש ציבור במשרד הבטחון הוא באמת התכוון. בקיצור מלכלכים מלכלכים אבל זבל מרתק ומעניין לא הבנתי למה נותנים לילדים בני 16 לשחק בסימולטור טיסה בחמ"ל??? כשהוא אמר שאבא שלו טכנאי חשבתי שרענן יחפש עליו ויקח את הדיסקט שהוא העתיק עליו מידי רגיש באמת אין לי ספק שהתוכן הפעם היה הרבה יותר טוב יש את אותם קווי עלילה אבל הרבה יותר מסודר ונח לקליטה
יותר מאוחר אני אתייחס לסיפורים עצמם

batman

New member
"כמה" נקודות בלתי הגיוניות

ולא בסדר מסויים : 1. אף אחד שם לא מדבר לעניין. כולם מתחכמים שבא להלביש למישהו הפוכה. 2. עובדת בכירה בחמל לא יודעת מה טיל "פופאי"? טיל ישן שכבר יוצא משימוש בחיל הים. גאוות התעשיה הצבאית של שנות השבעים? 3. "מה עשית במצדה?" מצדה היא לא יחידת חיסול אלא יחידת איסוף. למצדה השתייך ברוך מזרחי , המרגל מתימן, שנפטר השבוע. 4. הכמעט נשיקה - יפה אבל.... היימליך זה לא הנשמה מפה לפה. אם כבר רוצים לחרמן לפי היימליך, תעמוד מאחוריה וכו'.. 5. עומדות שתי סוכנות "אעלק" במוסד מול שני מפתחים צעירים ולא מבינות דבר? אבוי כמה אנחנו זקנות וטפשות. 6. מי בכלל אישר כניסה של שני הילדים האלה למקום השמור ונגישות כל כך חופשים למסופים? הגיוני? לא כל כך 7. לא רק ילדים נכנסים למקום הכי סודי במדינה, אפשר להביא גם את אימא. יש קצת בעיות בעבודה? אין בעיה אימא מתייצבת מיד. 8. זה אהבתי במיוחד - ה"דוברת" לא יודעת מה זה מח"פ ומי זה יחיאל שטיין. הרי כל עובד רס"ר בקריה, שלא לדבר על עובדי גופי בטחון מכיר את המלמ"ב (מח"פ הוא המלמ"ב נכון יאיר?) ואת העומד בראשו יחיאל חורב (זוכרים את הכתבה בידיעות מלפני חודשיים בערך?). 9. אני אגלה לדוברת סוד קטן. מי שעשה לך תחקיר בטחוני לפני שקבלת את ג'וב החצאית שלך, הם חקורי מחפ/מלמב. 10. אל"מ נחטף בניגריה. אולי נחקר, אולי מעונה, אולי אפילו יועבר לאירן. האח, עובד משרד רוה"מ, לא בתמונה ואף אחד בכלל לא מטפל במשבר. הכל רגוע. 11. עוד משהו בקשר להאקרים שלנו. האם כל כך פשוט לדחוף מה שרוצים לכל מחשב שם? אני לא עובד בשום גוף בטחוני, בחיי, ואצלי בעבודה 90% מהמחשבים הם בכלל עמדה "טפשה" שאי אפשר להוציא עותק קשיח בשום צורה, והיתר מאובטחות כל כך שרק תתקרב וכל העולם יוזעק למשרד שלך. 12. אם אני הייתי ראש היחידה והמשנה (הכאילו כוסית) ליועמ"ש הייתה יודעת איזה סעיף נידח בחוק (39, ג) שמאפשר לפתור את משבר שטיין ולא היועץ המשפטי שלי, הייתי מראה לו, ליועץ התבעע, את הדלת מזמן. 13. הייתה שם אחת שלא ידעה מה זה אופק 4. זה פשוט דגול. בואו ננסה להתחיל מדברים פשוטים. מה זה דקוטה? 14. אני חושב שאותה אחת לא ידעה , אפילו בקירוב, כמה עובדים יש בתעש"א. נו באמת. 15. לא הופתעתם כאשר ראש החמל, הגוף הסודי העסוק והלחוץ הזה, רואה טלנובלה במשרדו? יש מקומות שעל פחות מזה אתה משוחרר מתפקידך. אני רק רוצה להזכיר שבגוף בטחוני אחר (רמז - צה"ל) אסור לקרוא עיתון בשמירה. 16.פעם שעברה דיברנו על הטמבליות של לדבר בסלולרי בתוך המתחם, אבל השבוע הגדילו לעשות ועברו לאלחוטי פשוט. כזה שעולה 100 שקל באייס. אפילו לא DECT. 17. "ניוטרון?" ניוטרון?, זה ביטוי הכי קולי שיכולת לשים בפה של שני הילדים ?? ניוטרון?. יאיר , יש אישור להחליף את לוח השנה. ואני אגלה לך משהו שבטח יפיל אותך, יאיר : אולביה ניוטון ג'ון נפרדה מג'ון טרבולטה. זו בערך רמת העדכנות של הביטוי "ניוטרון". 18. כאן אני נקרעתי מצחוק, באמת. ראש מח"פ/מלמ"ב , "גורס" מסמכים עם גליוטינה של הצלמניה מבן-יהודה. זה היה פשוט גדול. הכי מצחיק היה לפתוח את הצילום ולראות שהוא פורס גבינה בסופר. (מי אמר לובה?) 19. הרב הקיצוני הזה, שהשתחרר רק לפני 3 שנים, שירת 22 שנה בשב"כ. 22 שנה? 20. והכי משפיל בפרק. למרות שהוא במרכז העצבים, מחובר לכל העולם, ניזון מהמודיעין הכי חם ומדוייק (אחרת איך תסבירות את הסימולטור שרץ שם ברקע על אחד הפלסמות?), הבחור לומד על מות אחיו מאתר אינטרנט בעברית. החמ"ל יודע על הרצחו של אל"מ חטוף א ח ר י ידיעות/מעריב/הארץ וכו'. 21 ולסיום. הרי אמרנו שכולם מדברים שם יאיר לפידית? מתי השפה הזו הכי עשירה ומנותקת? כשאחר החברה שואל מישהי "למה את לא באה לשתות איתנו אחרי העבודה?". תגיד לי , זה אלי מקביל? פרקליטי אל איי? כמה רחוק בסטרטוספירה אפשר להגיע? חשבתי שזה מקרי חשבתי שישתפר אז טעיתי

aramaos

New member
יאיר - שוב מדהים...

ושוב פרק מצויין, שכביכול מכניס אותנו לענייני העניינים אבל אנחנו עוד רחוקים מאד...דרמה שמצליחה להעביר שעה במהירות מדהימה ובצורה מעניינת, ושוב יאיר...כל הכבוד! ( מנצח כתמיד...)

dardir

New member
משהו חסר לי..

כמובן - סדרה נפלאנ, אבל עדיין חסר לי משהו , אני מרגיש כאילו הולכים קצת סחור סחור - חסר לי החומר האמיתי, המעניין , קצת אקשן - קצת פחות שטויות מסביב.. לא?

adigold

New member
פרק 2 , מ צ ו י י ן..........

עלית מדרגה בסדרות המקור...הרבה זמן לא נהנתי ככה מסדרה ישראלית...

עם כל הכבוד.

ליאיר, לקאדר השחקנים, להפקה, ללוק החצי מושקע (פלאפון בחמ"ל? [טוב, אולי VPNים]). בכל מקרה, זה לא עומד בסטנדרט שהם מנסים לגרד, שזה כמו שכבר קראתי, "24" פוגש את "הבית הלבן". זה לא שנון מספיק, זה לא מותח מספיק, זה לא... עובד. חסר הסיכון האמיתי, חסרה אמינות. כנראה שצריך להיות רחוק ושהתסריט יהיה מאוד מופרך (ראה שלוש העונות של 24, שהמציאותיות שלהן הייתה אפסית, אבל כוח המשיכה שלהן היא אדיר) כדי שזה יצמיד אותך לקצה הכיסא במתח.

הוא מאוד צודק....

אי אפשר לתת ביקורת על סדרה כבר בפרק הראשון, למען האמת גם לא בפרק השני מכיוון שרק בדיעבד אפשר לדעת עד כמה הסדרה היתה טובה "לעם". למרות כל הנ"ל רציתי לרשום את דעתי... יש משהו מאוד יומרני ב"חדר מלחמה" , הרעיון להביא אל הצופים מערכת סודית ומשומנת שפועלת בזמן אמת לא חדשה , "קלנסי" עושה את זה בספריו והוא בהחלט יורד לפרטי פרטים החל מהטכנולוגיה , האנשים , המערכות והאנשים "בחדר מלחמה למעט כמה מסכי טלויזיה ואוזניות דיבור לפלאפון אין שום טכנולוגיה ממשית או משהו יוצא דופן שאין לכל משרד היי-טק מתקדם. "בחדר מלחמה" יש הרגשה שהכל קורה אבל בעצם לא קורה כלום , יאיר לפיד נותן לנו כמה אירועים שבהם אמורים לטפל לאורך פרק או אולי שניים אבל במקום לטפל בהם "בשידור חי" הוא מורח אותם ומתעסק בבעיות האישיות של הנוגעים בדבר. בסדרה מסוג זה העבודה היא העיקר הסיפורים האישיים הם אלה שנותנים את הפיניש(שמתם לב למשחקי המילים) הסופי לסדרת דרמה ראויה. לצערי במקרים רבים הדרמת מתח שכ"כ ציפיתי (ומאוד מתבקשת)לה הופכת לטלנובלה של פטפטת , בכי ורחמים עצמיים. איפה האקשן, הלחץ , הבחירות וההחלטות ברגע זה ? ההתמודדות עם הזמן שהולך ודוחק ? איפה כל זה ? השחקנים כולם מוכשרים אך לדעתי לא מלוהקים נכון...ששון גבאי היה צריך לשחק את ראש המחלקה וליאור אשכנזי היה מצויין בתור "פינטו" המתחכם והעממי. אפשר לתת ציון לשבח לבמאי שמצליח להוציא לא מעט רגעים מרגשים ומעניינים אך התסריט של הסדרה לא מאפשר לו לפתוח פתח לעולם המתח והדרמה האמיתית. משהו מתפספס בסדרה הזאת...משהו עובר ולא מצליח לגרום לנו להאמין שאנחנו חלק מגוף סודי ומשומן שאמור לתת פתרונות והחלטות לאיש החשוב במדינה-רוה"מ. מקווה לפרקים יותר מותחים ומורטי עצבים ופחות התעסקות בפרט. דאוס.

מיקושון

New member
אחלה פרק!

באמת פרק מצוין מאוד אהבתי את העלילה של הפרק היה סוחף ומעניין..

willo1

New member
לדעתי

דווקא היה פרק חביב רק שמי שכתב פה בשרשור למעלה שאין ממש עלילה צודק. אמנם בסוף יאיר מביא אותה באיזו דרמה שגורמת לנו לומר שזו תכנית מדהימה אבל אם מסתכלים אחורה לאורך כל הפרק רואים שאמממ חסר. חסר משהו. מה שלא הבנתי - מה ליאור קרע בסוף הפרק?

erightt

New member
לפי מה שאני הבנתי..

זה היה צ'ק. כאילו הכסף שהוא התכוון לתת כדי שישחררו את אח של (שכחתי את שמו...).

מיקושון

New member
כן..!

זה היה הקטע הצ'ק שבו ישחררו את אח של נאור. באמת מסכן והיה מרגש לראות את הקטע שבו ראו שתלו את אחיו..

willo1

New member
מממ

חשבתי ככה. זה היה נראה לי הצ'ק אבל לא הייתי בטוחה... אז למה הוא אמר לנאור שהיה לוקח לו שבועיים להוציא את הכסף? מה הבעיה להגיד ''כן, הייתי נותן לך את הכסף...''?

בשביל מה להגיד את זה לנאור?

בשביל מה להגיד את זה לנאור? גם ככה רע לו וזה כבר לא יציל את אח שלו. הדמות של רענן אמורה להיות "קשוחה" מבחוץ, שהוא ייצא כמו שאומרים "גבר-גבר", בגלל זה הוא קרע אח"כ את הנייר הזה (כשכולנו כבר מבינים/חושבים שזה הציק).

למעלה