חדר מלחמה
תוכנית מספר 2

אני חושבת ש..

תאמת שגם אני תהיתי על העניין. הגעתי למסקנה (כמו שכבר אמרו) שזה קשור לאח של נאור ולכסף שהוא התכוון להביא לשחרור שלו.

שקד ז

New member
מה עלה בגורל הילדים שהעתיקו מהמחשב?

מה עלה בגורל הילדים שהעתיקו מהמחשב? מה לא תפסו אותם???

vitamin P

New member
לא../images/Emo4.gif בטח זה יחזור באחד הפרקים

המאוחרים יותר וזה היה באמת לא אמין יופי אני מכניס דיסקט עולה לי אנימציה של העברה מאיפה לאיפה מה הוא מעתיק אי אפשר לדעת וגם אני בספק אם המידע הזה נמצא על C ולא בשרת כללי כלשהו ומאובטח יותר וגםםםם מי משתמש בדיסקט??

משהו שלא הבנתי....

באחת הסצנות שאל ליאור אשכנזי את אחד הפריקים (של המחשבים) שאלה . הפריק ענה לו שלוקח לתוכנה חצי שנה מאז שהיא יוצאת עד שהיא מגיע לאינטרנט . ובהמשך השיחה הוא נתן אמר לו שיש לו 6 חודשים מול 55 שנה (שקרייצר עובד במערכת הביטחון ) . לפי ההשוואה הזאת הם החליטו לדחות את ההצעה של היחיאל הזה . השאלה היא מה הקשר בין ה6 חודשים ל55 שנה שהוא עובד במערכת ????

vitamin P

New member
אז ככה .....בערך

55 שנה הוא עבד כפוף למשרד הבטחון בצורה זו או אחרת ותרם רבות החליק קצת וגרם לנזק זמני של שישה חודשים שעם פיתוחים נוספים מצד גופי הבטחון הישראלים אפשר למזער כלומר הנזק שהוא עשה לא גדול כל כך ולא צריך ללכת לויתורים כואבים מול השטיין הזה זה מה שאני הבנתי

../images/Emo18.gif הייתי חייב לחכות לפרק השני

אי אפשר לתת ביקורת על סדרה כבר בפרק הראשון, למען האמת גם לא בפרק השני מכיוון שרק בדיעבד אפשר לדעת עד כמה הסדרה היתה טובה "לעם". למרות כל הנ"ל רציתי לרשום את דעתי... יש משהו מאוד יומרני ב"חדר מלחמה" , הרעיון להביא אל הצופים מערכת סודית ומשומנת שפועלת בזמן אמת לא חדשה , "קלנסי" עושה את זה בספריו והוא בהחלט יורד לפרטי פרטים החל מהטכנולוגיה , האנשים , המערכות והאנשים "בחדר מלחמה למעט כמה מסכי טלויזיה ואוזניות דיבור לפלאפון אין שום טכנולוגיה ממשית או משהו יוצא דופן שאין לכל משרד היי-טק מתקדם. "בחדר מלחמה" יש הרגשה שהכל קורה אבל בעצם לא קורה כלום , יאיר לפיד נותן לנו כמה אירועים שבהם אמורים לטפל לאורך פרק או אולי שניים אבל במקום לטפל בהם "בשידור חי" הוא מורח אותם ומתעסק בבעיות האישיות של הנוגעים בדבר. בסדרה מסוג זה העבודה היא העיקר הסיפורים האישיים הם אלה שנותנים את הפיניש(שמתם לב למשחקי המילים) הסופי לסדרת דרמה ראויה. לצערי במקרים רבים הדרמת מתח שכ"כ ציפיתי (ומאוד מתבקשת)לה הופכת לטלנובלה של פטפטת , בכי ורחמים עצמיים. איפה האקשן, הלחץ , הבחירות וההחלטות ברגע זה ? ההתמודדות עם הזמן שהולך ודוחק ? איפה כל זה ? השחקנים כולם מוכשרים אך לדעתי לא מלוהקים נכון...ששון גבאי היה צריך לשחק את ראש המחלקה וליאור אשכנזי היה מצויין בתור "פינטו" המתחכם והעממי. אפשר לתת ציון לשבח לבמאי שמצליח להוציא לא מעט רגעים מרגשים ומעניינים אך התסריט של הסדרה לא מאפשר לו לפתוח פתח לעולם המתח והדרמה האמיתית. משהו מתפספס בסדרה הזאת...משהו עובר ולא מצליח לגרום לנו להאמין שאנחנו חלק מגוף סודי ומשומן שאמור לתת פתרונות והחלטות לאיש החשוב במדינה-רוה"מ. מקווה לפרקים יותר מותחים ומורטי עצבים ופחות התעסקות בפרט. דאוס.

מיקושון

New member
נכון שחסרה עלילה אך,,

באמת סחר איזה מתח איזה דרמטיות קצת אקשן. אך עדיין דברים קורים,כאשר הם מוסיפים עוד ועוד דמויות זה גורם לעלילה להתפתח,וזה עדיין לא אומר שזה אמור להיות בדיוק כמו בחמ"ל כי אף אחד לא יודע מה מתבצע שם וכך כאשר יש יותר בעיות העלילה יותר מענינת. באמת נקווה בפרקים הבאים למתח ואקשן אבל זה עדיין לא אומר שהסדרה לא מענינת ויפה?! אז למרות הכל ניתן קרדיט גדול ליאיר לפיד על כתיבה מצוינת ועל השחקנים שמשחקים משחק מצוין המשיכו כך!

MaTitYah00

New member
Disk on key theft

איך זה שעד סוף הפרק אין התייחסות לילדים שגנבו חומר? האם נגזר גורלנו לחיות במתח בלתי נסבל עד שבוע הבא?

al-x

New member
אין הגיון. הייתי מצפה שארגון

שמתעסק בבטחון המדינה ידאג לכך שמחשבים אשר מכילים מידע סודי יהיה חסומים להתקני DISK ON KEY למיניהם, או לפחות שיידרשו הרשאות מתאימות על מנת לבצע העתקה/מחיקה/רישום

vitamin P

New member
זה היה ממש חסר אמינות

המקום שאמור להיות בעשרת המקומות הרגישים במדינה מכניס אליו בני נוער שנראים כמו שהם נראים לשחק במשחקי מחשב או לא יודע מה וגם לא מאבטח כמו שצריך את הציוד הטכנולוגי שלו התקנים ניידים למינהם מכשירים סלולרים ועוד ועוד ועוד ועוד...... לא הבנתי מה הילדים האלה עשו שם- ואם זה משהו חשוב אז למה בחמ"ל??? יש לצהל עוד המון מקומות שאפשר לעשות את זה לי זה נראה כמו תחקור או סימולציה של קרבות אוויר במלחמת יום כיפור וזמנים נוספים למה דווקא במרכז החמ"ל?? לא הבנתי זה היה ממש תלוש מהמציאות אם כבר אפשר לקרוא לזה מציאות

טל ענבר

New member
דיוק בפרטים

אופק 4 נפל לים ב - 1998 ולא נשרף ב - 1988 יש עוד הרבה - תקצר היריעה.

vitamin P

New member
זה באמת צלצל לי לא הגיוני ולגבי הנש

הנשרף נראה לי שהוא התכוון לאופק 5 שבא אחריו לא?? והוא לא באמת נשרף??!!!

vitamin P

New member
אני תמיד מתבלבל בין הסדרות

של אופק...עמוס...משה ויחזקאל
אבל עוקב וקורא בנושא מידי פעם חבל מאוד על 6

willo1

New member
אז איך זה יכול להיות??

סדרה שאמורה להיות מדוייקת מוצאים בה כל כך הרבה טעוית...

vitamin P

New member
את יודעת מה יותר הזוי??../images/Emo9.gif

שרה"מ לא כותבים ככה רק פה אלא גם במקומות אחרים באינטרנט בעתונים ובעוד מקומות בגלל זה זה לא היה לי מוזר כשראיתי את זה במפעם הראשונה

מיקושון

New member
איזה אמא מטומטמת יש לגלית חח..

בחיים לא הייתי מוותר על הילד או הילדה שלי כדי שאני יתחתן עם מישהו. גם הכסף,הבריאות והאושר והעושר הכי גדול שיכול להיות לי, לא הייתי לוח את זה בתמורה לאף-אחד כדי להחביא או לסלק את הילד או הילדה שלי.. ובאמת גלית צודקת זה באמת רגע קשה בחיים האם לסלוח לאמא למרות שעשתה מעשה כזה אך לבסוף היא בסך הכל אמא..

m a l c a 63

New member
חדר מלחמה

הדבר בא בתרבות הישראלית הוא בהחלט יאיר לפיד יוצר הסדרה חדר מלחמה. היכולת של לפיד להוציא צוף מהקליקה הפוליטית של אביו מניבה פירות עסיסיים בהחלט. איכשהוא נראה לי שמרבית הסיטואציות בסדרה הם מסיפורי אביו, אבל אין לזלזל ביכולותו של לפיד ליצור סדרה מקורית טובה בטעם של חו"ל . הסמטריה של הסדרה עם הבית הלבן לא גורעת מהסדרה - נהפוך הוא.

למעלה