חדשות מהיום הפתוח בי-ם

johngalt2

New member
חדשות מהיום הפתוח בי-ם

טוב, אז בניגוד להמלצת חברי הפורום היקרים לקחתי יום חופש והלכתי ליום הפתוח בי-ם, ואני חייב לומר ששמעתי שם מדפנה אסאדו, ה- guardian troll, ומאיזו פרופ' פרץ (שדווקא הייתה מאוד נחמדה) כמה דברים מעניינים למדי - דבר ראשון, בקשר לראיונות - השנה, וכנראה גם בשנה הבאה, יזומנו 400 המומעמדים בעלי הסכם הכי גבוה, בניגוד ל- 200 עד היום. מדובר בסדרת ראיונות דומים למו"ר, אבל לא מקבילים אליו (לדבריהם המו"ר לא מתאים להם), שבסופם מקבלים ציון כלשהו. הציון הזה מהווה 75% מהשקלול, כאשר הסכם מהווה את ה- 25% הנותרים. המשמעות היא, שכנראה חתך הקבלה לראיונות ירד, ומה שבטוח - שלסכם יהיה משקל קטן הרבה יותר משהיה לו עד כה. בקשר לסכם - הפסיכומטרי יהווה 75%, והבגרויות רק 25%. מה שאומר, שבחשבון הכולל (יחד עם ציון הראיון), הבגרויות הן רק 1/16 מהציון שקובע את הקבלה. לכן, אם שקלתם לשפר את הבגרות בלשון מ- 85 ל- 95 וכאלו, תחשבו שוב, כי המשקל של הבגרויות הקטנות יהיה אפסי. הדברים האלו רלוונטיים לשנה הקרובה. בשנה הבאה הם יכולים להשתנות, אך לדבריהן, לא בצורה דראסטית. אני מקווה שעיכלתם את המשמעות של מה שנאמר - מדובר בשינוי ענק לעומת שנה שעברה.

Y a n i B

New member
התחרפנו שם לגמרי

בסוף נקבל רופאים בינוניים מינוס. תזכרו את זה.

Y a n i B

New member
ועוד משהו:

זה זלזול באוכלוסיית המשפרים בגרויות \ פסיכומטרי. במיוחד באוכ' המשפרים בגרויות. אני, למשל, משפר עכשיו את ספרות ותנ"ך ל-5 יח"ל. לאיזה באסה זה מכניס אותי... שינויים כאלה לא עושים בבת-אחת. שיעשו דברים שמראים מגמה שלאורך כמה שנים הבגרויות נהיות פחות קריטיות, כדי שמועמדים ללמוד רפואה ייקחו את זה בחשבון בתכנונים שלהם, אבל ככה פתאום?
בגודל של אמא של פגי באנדי להדסה עין-כרם.

למה זלזול?

הרי מתחילת השנה הם הודיעו על שינוי הנוסחה, 5 אחוזים לכאן או לכאן לא יעשו את ההבדל. חוץ מזה-ברגע שהם מזמנים פי 2 אנשים, כל 'נפגעי שיפורי הבגרויות' יזומנו גם הם, ככה שזה לא כזה נורא.

Y a n i B

New member
מתי הם הודיעו?

וחוץ מזה, הבגרויות תפסו מקודם משקל של 15%, לא? עכשיו הם תופסים משקל של 6.66%. ובקשר ל: "חוץ מזה-ברגע שהם מזמנים פי 2 אנשים, כל 'נפגעי שיפורי הבגרויות' יזומנו גם הם, ככה שזה לא כזה נורא." - אפשר גם לומר שאם כל המדינה תוזמן אז אין כאן פגיעה בכלל. נו, אז? אם מזמנים פי שניים - הסיכוי שלי לעבור קטן כמעט פי שניים (!). ואם מזמינים את כל המדינה...

תראה

בתחילת השנה הם הודיעו כי הבגרויות יתפסו 30 אחוזים והפסיכומטרי 70 אחוזים, השפעת השינוי לא כזו גדולה, כמובן שלא על הבגרויות, אלא על הסכם בכלל. בנוגע לסיכוי- העיניין הוא לא כמות המוזמנים, אלא שיטת הקבלה.

Y a n i B

New member
שימו לב *כולם*:

אני לא מדבר על הנתונים (פסיכו + בגרויות) שיוצרים את הסכם, אלא על החשיבות שלה הפסיכומטרי והסכם במשוואה הסופית: בגרויות: בחישוב הכללי יורד מ-15% ל-6.66%. יש כאן שינוי של חלקי שניים ורבע. פסיכומטרי: מ-35% יורד ל-17.5%! אם המספרים האלה לא משכנעים מישהו, אולי רק ההידרדרות של שינוי בבחירות האחרונות (מ-15 ל-0, נדמה לי?) תיראה כדבר קיצוני.

Y a n i B

New member
תיקון, תקראו את ההודעה הזו --->

אני לא מדבר על הנתונים (פסיכו + בגרויות) שיוצרים את הסכם, אלא על החשיבות שלה הפסיכומטרי והבגרויות במשוואה *הסופית*: בגרויות: בחישוב הכללי יורד מ-15% ל-6.66%. יש כאן שינוי של חלקי שניים ורבע. פסיכומטרי: מ-35% יורד ל-17.5%! אם המספרים האלה לא משכנעים מישהו, אולי רק ההידרדרות של שינוי בבחירות האחרונות (מ-15 ל-0, נדמה לי?) תיראה כדבר קיצוני.

שוב אני שואל

מדוע זה אמור לשנות אצל המשפרים משהו? הרי עדיין הזימון הוא על פי 25 אחוז בגרות, ואפילו שהסף יהיה נמוך יחסית לסף הזימון לראיונות בשנה שעברה, עדיין אף אחד לא ישב בבית בחיבוק ידיים ויראה e.r. כל היום.

Y a n i B

New member
כי העיקר זה לקבל זימון, לא מעבר לזה

ואדם שנמצא על 108\740 לא ישפר ל-111, למשל. זה השלב הראשון שבו יש משמעות. השלב השני שבו יש משמעות זה פשוט העובדה שהאנשים עצמם שהתקבלו והתחילו ללמוד רפואה ממש (החל מאוק' הקרוב), הם בממוצע בעלי סכם נמוך יותר לעומת פעם, לעומת מו"ר גבוה. בוא נגיד ככה: אם המו"ר היה 95% - מה היינו אומרים אז? זה לא היה נראה מגוחך? באותה צורה מעבר מ-50% ל-75% מטופש, לדעתי.

adva sharon

New member
בעצם כמו ב"ש?

זה בעצם כמו ב"ש, ששם אחרי שאת עומדת ברף מסויים של סכם את מזומנת לריאיון, ומשם והלאה אין חשיבות לסכם (רק בי-ם יש לו חשיבות מאוד קטנה...)?

adva sharon

New member
ועל מה מזמנים לראיון?

ואיך מחשבים את הסכם ההתחלתי ועליו מזמנים לראיון (70% פסיכומטרי, 25% בגרות כמו בעבר?) אילו הייתי יודעת יש מצב שהייתי נרשמת לעברית... חבל.

viic

New member
אין להם פשוט גבולות !!!!

כמה אפשר להמציא , לשפר ולחדש ? די עד שהם לא יוציאו את כל הרוח מהמפרשים הם פשוט לא ירפו ! גם ככה הלימודים קשים למה להוציא את כל האנרגיות עוד לפני שהתחלנו ללמוד?

טוב, אחרי שעבר לי קצת ההלם

והתחלתי לעכל את מה שכתבת, אני באמת חושבת שזה לא בסדר מצידם להודיע על שינוי כל כך קיצוני של שיטת הקבלה רק עכשיו. אבל אולי זאת הייתה הכוונה שלהם מהתחלה, כדי שאנשים לא יספיקו לשפר ציונים בהתאם והסכם באמת ירד, כמו שהם רוצים.

לא יודעת

בירושלים אין ממש סכם. את יכולה לחשב סיכויי קבלה במחשבון באתר שלהם, אבל זה לא מראה לך סכם, אלא רק באיזה סטטוס את. אני לא בטוחה שהם כבר קבעו משהו, אבל אפשר תמיד להסתכל באתר שלהם: http://info.huji.ac.il/inner.asp דרך אגב, אני לא זוכרת שראיתי אותך כאן בעבר, אז ברוכה הבאה

ואם הם היו מודיעים?

אז אנשים היו משקיעים פחות בבגרויות והפסיכו', ומתחילים לעבוד על האופי והאישיות?, לא נראה לי. הסכם המינ' לזימון אולי יהיה נמוך יחסית(אפילו מזה של באר שבע), אבל ברגע שאנחנו לא יכולים לחזות מה הוא יהיה, ושעדיין יש לו משקל של 25 במשקל הסופי, אף אחד לא היה מחכה בבית עם פסיכו' 700 ובגרויות 108, בגלל שהוא מעריך שהוא יזומן ויפציץ בראיונות.

למעלה