חדשות מהיום הפתוח בי-ם

קח את הידיעון של השנה שעברה ותקרא

בעצמך, הכוונה של השקלול שאתה מקריא הוא נכון לשנה הנוכחית.

johngalt2

New member
אוקיי, אז זה מסביר גם איך התקבלו

עם הציונים הנ"ל. אם כך - זה באמת די דופק את אלו שחרשו לבגרויות. אבל להגנתם (ואל תחשוב שאני מגוייס או משהו), האחוזים האלו כתובים באתר עוד בערך מספטמבר 2005, כשאני התחלתי לבדוק.

כן אבל עם בגרויות די גבוהות

שמי שלא השקיע בתיכון(ויש לא מעט כאלו) נדרש לשלם מחיר יקר על שיפורן.

Y a n i B

New member
אתה מפספס את הנקודה

מאוד קשה להעריך את מכלול התכונות של המועמד. ואם מועמד מרגיש שלא העריכו אותו כמו שצריך, אז זבש"ו. ואין לי מושג איך הגעת לכך שאנשים עם פסיכומטרי 740 רק יכלו לחלום על העברית - זה קשקוש מוחלט מה שאתה אומר. ולבגרות אין משקל גבוה - 25% זה קצת. כתבת: "בסופו של דבר, מדובר פה בשינוי לטובה, שכל מי שבאמת רציני בכוונות שלו לגבי רפואה ולא הולך רק כי הוא רואה שאין לו בעיה להתקבל, צריך לברך עליו." אז תאמין לי שאם מישהו קיבל ציונים גבוהים ורק בגלל זה הלך ללמוד רפואה, רוב הסיכויים שהוא יחייך ויתן תשובות יפות כמוך במו"ר. אין לך (כמעט) שום יתרון עליו. נו, מה אתה אומר עכשיו?

johngalt2

New member
אני אומר שאם אתה מחפש

להתנגח עם מישהו, תחפש מישהו אחר.

הוא ממש לא התנגח איתך...

את/ה הוא/היא זה/זאת החי/ה בספירה אחרת לגמרי. המחשבה התמימה שעם הכנסת מוטיבים אישיותיים לשיטת הקבלה משהו ישתנה היא חותמת גומי אוניברסיטאית למצב הרופאים בישראל ותו לא. שינוי אמיתי יחל בשינוי תנאי העסקת הרופאים ובהגדלת מכסות הקבלה לרפואה.

johngalt2

New member
דבר ראשון, אני בן.

ונכון - שינוי אמיתי יחול עם שינוי תנאי העסקת הרופאים בארץ. אבל זה בכלל לא קשור לקבלה לאוניברסיטה. הגדלת המכסות - מה הקשר? אם יצטרכו יותר רופאים, יגדילו את המכסות. אם לא, לא יגדילו את המכסות. וסתם באופן כללי - אם אתה תתייחס לכל מי שלא מסכים עם דעתך כמי שחי בספירה אחרת, תהיה לך בעיה רצינית בהמשך החיים. אני לא מזלזל בדבריך, אז בבקשה אל תזלזל בדברי.

היה ראוי לציין זאת בכרטיס האישי (שא

שאתה בן). צריכים יותר רופאים, אבל לא מגדילים את המכסות, למה? כי אין תקצוב של הות"ת. הגדלת המכסות מאוד עקרונית להורדת תנאי הקבלה ולהפיכת התנאים לאנושיים. האוניברסיטאות המציאו את המו"ר מתוך אמונה שעליהן חלה האחריות "לייצר" רופא הומני ואנושי, וזאת לאור הכתבות הרבות שמופיעות חדשות לבקרים בעיתונים על רפואים שסרחו. הבעיה שלעיתים יש חוספר אמפתיה של אנשי צוות רפואי (ובתוכם רופאים) בגלל אותם תנאי עבודה מחפירים ומשכורת מינימום, כך שאם היו משפרים את התנאים אני מאמין שדברים כמו המו"ר לא היו קיימים.

johngalt2

New member
ולא חלה עליהן?

האישיות לא משתנה, באופן בסיסי, מגיל 21 עד גיל 28. ובארה"ב, איפה שהתנאים מצויינים, הרופאים יותר אמפתיים? נראה לי שהם פחות או יותר אותו דבר. וד"א, בארה"ב הקבלה הרבה יותר מבוססת על מרכיבי אישיותו של המועמד מאשר בארץ.

Y a n i B

New member
אני אומר

שאתה רואה שהטענות שלך חלשות מאוד, ולכן פונה להעלבות אישיות

mazuzboy

New member
עצם העובדה

שנותנים משקל כה גבוה לפסיכומטרי יחסית לבגרויות, ויוצרים בכך אולטימטום להגעה לראיונות, מראה שלאו דווקא המועמדים שהכי מתאמים ללמוד רפואה מגיעים לראיון. אבל העובדה שהם נותנים משקל גבוה מאוד לראיון ביחס לציון הסכם לדעתי די חיובי, מאחר ורוב האנשים שמגיעים לראיון הוכיחו את עצמם כבעלי כושר למידה. ולכן נותר להם רק להוכיח את עצמם כמתאימים לרפואה (ע"פ הקריטריונים שהראיון בודק)

johngalt2

New member
כששאלתי אותה למה לפסיכומטרי

יש משקל כ"כ גבוה, היא אמרה שהם הגיעו למסקנה שהוא משקף סיכויי הצלחה בלימודים יותר טוב מבגרויות (התשובה הדיפלומטית, מן הסתם).

mazuzboy

New member
אתה יודע מה מצחיק

שהקורס פסיכומטרי שלי התחיל מהמשפט " חוץ מפרק האנלוגיות וגם לא במאת האחוזים, לא הוכח בשום מחקר קשר בין הצלחה במבחן הפסיכומטרי להצלחה בלימודים ברמה האקדמית" הפ באמת יצטרכו להתאמץ קצת יותר בשביל להסביר תדברים האלה. לדעתי זה פשוט נובע מהעובדה שיותר אנשים יכולים להוציא ציונים גבוהים בבגרויות מאשר בפסיכומטרי, בגלל תכונות מולדות כמו כושר ריכוז גבוה והתמודדות טובה בלחץ של זמן (תכונות שלא מבטאות ידיעה של חומר). ובגלל שאין להם שום דרך אחרת מלצמצם את מספר המועמדים לרפואה חוץ מהציון הפסיכומטרי.... הם משתמשים בו "כמדד אמין"

nightriders

New member
הסיבה היא חוסר אמון בבגרויות.

תעודת בגרות היתה יכולה לשקף יותר אם הייתה "נקייה". כיוון שיש כאן מכלול גורמים מ"לכלכים" כגון ציוני מגן גבוהים יותר בבתי ספר מסוימים, או העתקות גורפות במקומות אחרים יש פשוט פחות אמון במה שכתוב על הנייר. עובדה שהסרת החובה מעל הבחינה הפסיכומטרית החזיקה מעמד שנה בדיוק. פשוט בדקו וראו שזה מעלה מאוד את הסכמים של בני המיעוטים , ולא משום שהם מוכשרים יותר, אלא משום שיש שם תעשיית העתקות, ולכן החזירו את הפסיכומטרי. זאת גם הסיבה שבני המגזר הערבי התנגדו קשות להחזרת הפסיכומטרי. וזאת גם הסיבה שלימודי רוקחות בירושלים כבר שנים לפסיכומטרי יש משקל של 70% ולא 50% (ואני מתכוון למעלה מ 10 שנים). אפשר לטעון רבות נגד הבחינה הפסיכומטרית, אבל להעתיק בה זה קצת יותר מסובך והיא נבדקת על ידי מחשב נקיא מכל משוא פנים. בקשר למשקל שנותנים לראיונות, לדעתי זה הכל עניין של אופנה.

morancho1

New member
אני מסכימה.

הסיבה להורדת אחוז השפעת הבגרויות היא חוסר האמון בבגרויות בגלל מגנים העתקות ובעיקר! גם בגלל שרמת הבחינה יורדת בצורה תלולה. כיום, לא כמו בעבר, רמת הבחינה היא נמוכה מדי ולא מראה קשר ישיר להצלחה באוניברסיטה. שאלות חוזרות על עצמן, הבוחנים "מוותרים" על טעויות, וכל הענין נראה פשוט כמו בדיחה. כמה עצוב שהלימודים שהמדינה נותנת לנו "חינם" לא שווים כמעט כלום, שצריך להשקיע בכל זאת את הכסף הזה במבחני התאמה כמו פסיכומטרי ואלוהים יודע עוד מה.

מה שהכי אבל הכי מרתיח אותי

זה שאנשים מדברים על ה'ירידה התלולה ברמת הבגרויות'. אם דיברת על בגרויות עיוניות-ברור שישחזרו שאלות מבחינות קודמות, אבל יש 'ים' של בחינות קודמות אז מה זה נותן?, הם רוצים לראות כמה את יודעת את החומר, איך את מבחינה בין עיקר לתפל, וכו'. אני למדתי בכיתה של ה'חכמים', ואצלנו כולם חרשו כאילו אין מחר. אבל מכל הבגרויות שעשינו(34-39 יחידות) במהלך שלוש השנים, אולי רק אחת או שתיים הייתה באמת קלה, כל השאר היו ברמה ה-ו-ג-נ-ת, לא בדיחה ולא נעליים.

nightriders

New member
ומה הקריטריון שלך להשוואה?

יש לי אח צעיר ואני יכול לומר לך שלא ניתן להשוות את הרמה היום לרמת הבגרות שהיתה לפני 10 שנים. ואני לא יודע אם זה רק הרמה של הבגרות או של הלימודים בכלל. גם השוואות בינלאומיות מראות שישראל הולכת ויורדת. פעם היינו בין הראשונים בעולם! בתקופתי למשל לא היה מיקוד,נוצר מצב שתלמידים לא לומדים פרקים שלמים כמו צריך. אני לא יודע מה היה בבית הספר הספציפי שלך, אבל בגדול בהחלט יש ירידה ברמה

אתה צודק לחלוטין.

הירידה ברמת הבגרויות היא עובדה, אך עם זאת יש עכשיו מגמה לחזור לרמה שהיתה בעבר- במתמטיקה למשל ששם הוסיפו 40% חומר החל מהבגרות חורף האחרונה.

nightriders

New member
אני מברך על השינוי.....

אולי סוף סוף מישהו התעורר שם למעלה. ש"י עגנון אמר, שהיהודים חיו בגולה הם היו מכונים "עם הספר", אחרי שקמה ליהודים מדינה, הם הפכו בהדרגה ל "עם הארץ".

למעלה